2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
bugün doktora gittik. bebeğim iyiymiş ultrason cihazı kötüymüş tam göremedim. tabi cinsiyetide görünmedi 10 gün daha beklemek zorundayım özeldekinde çıkar belki. büyümüş ama boyunu ölçemedi baş ve uylk kemiğini ölçtü gelişimi iyi dedi. herşeyimiz iyiymiş allaha şükür. ama benim karnıma taktı hiç karnın yok diye napıyım hiç kilo almadım ki göbek çıksın azıcık belli işte. diğer doktor kızcak yine kilo almadığıma. akşam yemekten sonra çıkıyor göbeğim sabah çok az var ama beğendiremedik doktor teyzemize
 
ikiside güzel isim canım..biz güzel isim bulsakta benim bir türlü içime sinmiyor yoksa favoriler erkekte Yusuf Kenan ve Yakub Cemil kızda Elif HAfsa..tabi ben içime hangisini sindireceğim bilmiyorum



herkes isim konusunda zorlanoy sanırımherkes bebişine en güzel ismi koymayı istyo doğal olarak aynı problem bizde dde var liste yapmış durumdayız .en son elicez artık
noldu senin erkekti gittinmi doktora bidaha





odasını hemen yaptrmayı düşünmüyoruz zaten bebek bizim yanımızda aynı odada yatarız
ama çok haklısın şimdiden almakta fayda ver biraz fiyat kabarıyo kasabilir yani
 

ne güzelll kimi benim gibi göbekten yakınır kimi olmamaısndan amaaan sağlıklı olsunda gerisi boş.
 
fikir verenlere çok teşekkürler bende zeynepten başka isim düşünmemiştim bu güne kadar ama hüma , mina hoşuma gitti.tam da içime sinmedi.o yüzden fikre ihtiyacım var

hüma kuzenimin bebeğinin adı çok sevdiğim bir isim o koymasa kızım olunca koyardım ....bide ecrin çok severim hem adını hem kendini kızımın adıda :)
 

maşallah canım bebısıne herseyın yolunda olması cok güzel Allah bozmasın

bu göbek cıkması olayı bence takılıcak bişey değil buna takan doktorları da anlamıyorum

sen sakınsın de bazıalrı kötü bişey sanıp bisürü stres yapıyolar halbukı tamamen annenın vüct yapısı

ile alakalı bi durum yoksa bebıs buyyo gelısıyo ıse e ok :) zaten er ya da geç cıkacak o göbüş kaçarı yok
 
kızlar eve geldım yemegım vardı ama kociş köfte ıstedı yoğurdum şekil verdım

canınız cekmesın dıye sölemıom adını tatlı yaptım mis gibi şimdide yayla çorbam da var

ezana 15-20 dk kala köfteleri kızarttım mı tamamdır :) ınsallah :)

ayy bı de eve gelırken canım nası tursu cektı aldım 2 tane yedım hemen
 


bayıldım hepsi birbirinden tatlı güle güle sağlıkla giydir inşallah....yalnız sen şimdiden almaya başladıysan 40.haftaya kadar alacaklarını düşünemiyorum ben daha hiçbirşey almadım...haa indirimde gördüğüm 3 paket unibaby ıslak mendili saymazsak tabi..
 

yani iki ya sonra git desende gitmyecek o göbüşşş ne güzellll
 
ne güzelll kimi benim gibi göbekten yakınır kimi olmamaısndan amaaan sağlıklı olsunda gerisi boş.

öyle cnm ya sağlıklı olsun da göbek olmuş olmamış bence sıkıntı yok ama benim doktorlar taktı ille kilo aldıracalar.
 

amin cnm ya. sende biliyorsun iğnemizi olsakta çözüm olmaya bilir her doktora gidiş stres valla. ultrasonda kötüymüş ben hareketini göremedim ilk sorum hareket etmiyor mu oldu ödüm koptu. doktor anlattı sonra eski cihaz denk geldi de ondan göremedin ben gördüm sorun yok dedi zor rahatladım. ben göbeği takmıyorum çünkü ben zaten kilo alabilen biri değilim ne zaman bebek kilo almaya başladı o zaman çıkar. zaten dümdüz değil hormon ilacı kullandığımdan öncedende hafif göbek çıkmıştı ama işte doktora yetmedi nedense
zaten bırak çıksın göbüşlerimiz biz onlar büyüsün diye nelere katlanıyoruz.
 

turşu benimde çok yiyesm var yaa devamlı birde ye ekşiyi doğur ayseyi derler ama :)) ben kaan doğuragm inşallah
 

canım bazı ınsan da zayıf oluyo yanı herkes aynı kıloda olcak die bişey yok :)

hem benım lisedena rkadasım var o da senın gibi zayıftı ve 5-6 aya kadar göbeği çıkmadı

ama son ayalrda görcektın göbeği kocamandı bebegı çok güzel beslenmıstı

şimdide bıraz kılosu kaldı ama çok kılolu değil yanı oluyo öyle :)

evet canım iğne kullanıyoruz her an pıhtılaşma yuzunden bı sorun yasyaabılırız doğru söyledın

her gidiş stres ama neyskeı bebekelrımzı sağlıkal büyüyo ve çok çok krıtık zamanalrı

gecırdık artık arkamıza yaslanıp rahatlama zamanı geldı cunku 28. haftadan sonra gene

diken sütünde olucaz maalesef bebek ağırlaştıgı ıcın ve pıhtılaşma sorunumuz oldugu ıcın ödemle

kiloyla tansıyonla ugrasıp dıkkat etmemız gerekebilir...haızrlıklı ve dınlenmıs olmalıyız :)
 
turşu benimde çok yiyesm var yaa devamlı birde ye ekşiyi doğur ayseyi derler ama :)) ben kaan doğuragm inşallah

ehehehe evet öyle derler dımı ama kızıma hamıleyken hıc tursu yememıstım :)

yenı yenı canım tursu fln ıstıo enteresan :) ayy cuma gunu dr a gıdıcez gibi keısn değil ama

cınsıyetı herhalde bu sefer öğrenırım yaa bakalım ne dicek ben kız dıorm ama eısm erkek dio
 

banada senini kızın olacakmış gibi niyeyse.ben başından beri hep erkek dedim yani erkek istedgmden değil ama içime hep erkek doğru.kucagımda hep erkek çocuk geldi gözümn önüne doğru hissetmişim
 
Kızlar bişey sorucam idrar yolu enfeksiyonu geçirenler var bildiğim kadarıyla aranızda 10 dakkaya bir tuvaletteyim zaten öncedende çok su içtiğim için çok giderdim şimdi çıkamıyorum acaba enfeksiyonmu oldu sizde de varmı bnöyle bir problem bu arada kokopelli msj atamadım beni aydınlattığın için teşekkürler canım sayende rahatladım :)
 

Pembetoka icin rahat olsun, test sonuclarin endise verecek seviyede degil. Bende risk oldugu icin cok arastirdim, cok okudum, senin icin test sonuclarini yorumlayayim ogrendiklerime dayanarak. Tabii doktor degilim, bir doktora da sor emin olmak icin.
Anladigim kadariyla verilen riskler down sendromu/trisomy21 icin. Diger trisomyler cok dusuk riskli cikmis (1/10000'den kucuk risk).

Senin yasindaki 1163 hamile kadindan birisinin bebeginde down s. goruluyormus, yas riski bunu anlatiyor. kadinlarin yaslari ilerledikce bu risk artiyor, benim yasimda 227 kadindan biri DS bebek doguruyor oluyor mesela. anne yasi onemli bir faktor oldugu icin kombine risk hesabina bunu katiyorlar.

risk hesabina katilan diger faktorler ikili testte olculen iki maddenin miktari (papp-a ve bhcg) ve yaptirdiysan ultrasonda olculen ense kalinligi. ben abd'deyim, burada annenin etnik kokenini de formule katiyorlar.
senin testinden anladigim kadariyla kan testinde olculen bu iki maddenin miktarini analiz ettiginde, sirf bu analize gore riskin 257de bir, yani seninle ayni kan degerlerine sahip 257 kadindan birinde DSli bebek olma ihtimali var (diger 256 bebek saglam).

Kan testi, ense olcumu, yas vs. butun bilgileri biraraya getirip yapilan analizde cikan ihtimal ise 969da bir. Yani seninle her seyi ayni 969 hamile olsa 1inde DS olabilir. Bu guzel bir oran.

Simdi geleyim cutoff degeri denen seye. Bu tamamen degisik doktorlarin laboratuvarlarin kendilerince belirledigi bir rakam. Bir ihtimal cikiyor bu analizlerden ama hangi risk seviyesinin ustunde olursa daha ileri tetkikler yapacagiz ona karar vermek icin. Benim literaturde gordugum en yaygin risk cutoff limiti 1/250. Eger risk bunun ustundeyse, 1/150, 1/85 falansa isi sansa birakmak istemiyorlar. Mesela benim hastanemde bu cutoff 1/100. Senin doktorun 1/250 yerinde neden 1/1000 kullaniyor anlayabilmis degilim, bu hic gormedigim bir sey. Cok garantici bir doktor sanirim :) Ama su da var, 1/1000'i 3lu test icin onermis, yaptiracagin bir kan testi daha, emin olmak icin. Endise etmene hic gerek yok, daha iyi emin olmak istemis. Amniyosentez onermemis mesela, o daha zor bir test oldugu icin genelde 1/250den yuksek risk olursa oneriliyor, cutoff risk limiti daha yuksek. Senin risk seviyen iyi, hic amniyosentez dusunmeye falan gerek yok. Uclu yaptir, emin ol, daha rahatlarsin sen de doktorun da :)
 


Canım valla şimdiden küçük küçük alınca bütçeme dokunmuyor. Malum bebeişin alacxakları çok :)
 

Sevindim rahatlamana. Sonra baska test yaptirdin mi? Benim dortlu de 1/230 cikti, amniyosentez yaptiracagim cunku baska turlu icimin rahat etmesi mumkun degil. Keske 1/500den kucuk bir risk olsaydi ama bu risk pek iyi degil. Ha, 229/230 normal bebegim ama ben bilmek istiyorum kesin olarak.
 
Merhaba kızlar
Benim goBek aldı basını gidiyor
Çok fazla çıktı diye düşünüyorum
Üstelik daha yolun yarısına gelmedim bile
Kızımda hiç böyle değildim garibime gitti
49 kilo idim 4 aylikken.
Bu göbek Ocak a kadar ne olur böyle giderse
Bulduğum kremi sıviyorum çatlaklar kaldı azicik
Kızımdan bunada böyle giderse oldukça çoğalacak
Bu arada ayın 26 sında Dr a gidicem
Bebisimi özledim :) ins bir sorun yoktur
Cinsiyette kesinleşmiş olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…