Cigdemduman yine bi uykusuz gecdnkn sabshindaym. Kizimi verdim babasina uyumk icin geldim. Esime biri olmedigi surece bni uyandirma dedim. Izledgm su meshud cerrahli dizinin de etkisinde kalmis olabilirm. Yazdiklarini okudum iyi niyetli olmk icin cabaliorm. Ama 11 aydir hic deliksiz uyku uyumamis rahatna duskn hatta tembel bi hatun olark soyluorum. Seni kiskandm hem de cok. Hatta cekemedim catladim. Yine de dua okuorum kizina aman nazarim degmesin o cimcime hanima. Operim.
gunaydin. saat 7.07 de uyandim. su an 7.45 oglum hala uyuyo birAz daha uyuyabilsem iyiydi.
3 ocak canim. esime pasta borek teklif ettim bi tarafiyla guldu, aksam yemegi saatinde yenir mi bunlar diyehalbuki benim dogum gunu dendiginde aklimda canlanan yaspastanin yanina dizilmis cesit cesit hamurisleri, salatalar, uzerine limon dilimlenmis zeytinyagli sarmalar kultur farki yine vurdu beni
tabak kasik vs sert plastikten alicam kullanip aticam canimo kadar bulasigin altina girmeye hiiiic niyetim yok. allahtan burda partici insan cok cesit cesit parti malZemeleri heryer ve fiyatlar da fena degil.
yok canim oyle cok farkli sunu bunu yapiyim diye bi dusuncem yok. bebeklerimiz zaten daha anlamiyorlar biseyden. yine de aldiklarimi yaptiklarimk paylasirim tabii.
Selam arkadaslar..Bi kac gündur berbat zamanlar gecirdim yazma şansim olmadi...Oğlum nerden kaptıysa 2.dünya savaşindan kalma bi hastalıga yakalandı..bahsediyodum burda kusma şikayetleri vardi ağız dolusu buna yogun ishal öksürük ve grip eklenince gittik doktora.neyse tahlil yapıldi falan amip kistli dizanteri teşhisi konuldu..tifo ve dizanteri niyeyse korktugum şeylerdi hastaligi çagirdim sanirim..obsesif ve kisisel temizlik takintim oldugundan dolayi oglum emeklemiyo, cunku onu daha dogru dürüst yere koymadim düşünün:) yani istediğim kadar korumak hic bir halta yaramiyo..çok canimı sıktı bu durum doktorlarimda sagolsun güzel korkuttu beni hemen ilac tedavisine başla bagirsagi delinir falan diye..neyse velhasil antibiyotik ve bi takim ilaclar kullaniyoruz simdi..iyi olucaz isallah..burdanda canım arkadaslarım özelden destek oldular sagolsunlar hepsinden Allah razi olsun..Rabbim hepimizin evlatlarini korusun dermansiz dert vermesin...öpüyorum hepinizi iyilesir iylesmez sahalara dönüyorum..
Kizlar gunaydin. Evdeyim bugun yazicam biraz. Artik cok giremiyorum telefonum yok ya. Bilgisayar tablet de zor oluyo. Ama gecmisi okudum. Amma yazmissiniz ben de geri kalinca damlanin bi 45 dakikalik uykusunda bitirebi@dim. Benimki gene uyumuyo ya. Ya bu uyuma isi cocuktan cocuga degisiyo. Bazen her seyi yaparsin uyumaz. Benim uc ablam uyur ben uyumazmisim annem mi yapti beni boyle hayir huy iste. Benimki de uyumuyo. Ben bi seylere kizdim da soyleniyorum iste simdi. eskiden biri vardi bu forumda. Onu hatirladim bi an. Adini vermiyim de:)
Herkesin soyledigi aklimda ama kim tam ne soyledi unuttum isim isim cevap,veremiicem ondan.
Tv izliyo benimki. Yemek ve alt degistrme icin mecbur kaliyorum. Yoksa acliktan olecek her yer de cis kaka olacak. Onun disinda acmiyoruz pek. Haber izliyoruz aksam. Onlara bakmiyo ama.
Kv bi arkadasiyla foto falan yolluyolar torunlarini telden. Kadin demis ki sizinki zayif. Allahim ya. Te kac km oteden söyleyecek başka sey bulamadin mi be kadin. Insanlar niye boyle ya. Ben mi cok takiyorum.
Selerm ben de sudo kullaniyorum her sferinde ama. Ya ben kakayi yikiyorum da cisi pamukla siliyorum. Siz cisi de mi yikiyosunuz. Islak mendil kullandigim an kizriyo. Yasemin ne guzel cocukmus gulec. Masallah ona. Damlos uyansin gezmeye gitcez. Istanbu@da hava cok guzel. Optuum
Selam arkadaslar..Bi kac gündur berbat zamanlar gecirdim yazma şansim olmadi...Oğlum nerden kaptıysa 2.dünya savaşindan kalma bi hastalıga yakalandı..bahsediyodum burda kusma şikayetleri vardi ağız dolusu buna yogun ishal öksürük ve grip eklenince gittik doktora.neyse tahlil yapıldi falan amip kistli dizanteri teşhisi konuldu..tifo ve dizanteri niyeyse korktugum şeylerdi hastaligi çagirdim sanirim..obsesif ve kisisel temizlik takintim oldugundan dolayi oglum emeklemiyo, cunku onu daha dogru dürüst yere koymadim düşünün:) yani istediğim kadar korumak hic bir halta yaramiyo..çok canimı sıktı bu durum doktorlarimda sagolsun güzel korkuttu beni hemen ilac tedavisine başla bagirsagi delinir falan diye..neyse velhasil antibiyotik ve bi takim ilaclar kullaniyoruz simdi..iyi olucaz isallah..burdanda canım arkadaslarım özelden destek oldular sagolsunlar hepsinden Allah razi olsun..Rabbim hepimizin evlatlarini korusun dermansiz dert vermesin...öpüyorum hepinizi iyilesir iylesmez sahalara dönüyorum..
Kizlar gunaydin. Evdeyim bugun yazicam biraz. Artik cok giremiyorum telefonum yok ya. Bilgisayar tablet de zor oluyo. Ama gecmisi okudum. Amma yazmissiniz ben de geri kalinca damlanin bi 45 dakikalik uykusunda bitirebi@dim. Benimki gene uyumuyo ya. Ya bu uyuma isi cocuktan cocuga degisiyo. Bazen her seyi yaparsin uyumaz. Benim uc ablam uyur ben uyumazmisim annem mi yapti beni boyle hayir huy iste. Benimki de uyumuyo. Ben bi seylere kizdim da soyleniyorum iste simdi. eskiden biri vardi bu forumda. Onu hatirladim bi an. Adini vermiyim de:)
Herkesin soyledigi aklimda ama kim tam ne soyledi unuttum isim isim cevap,veremiicem ondan.
Tv izliyo benimki. Yemek ve alt degistrme icin mecbur kaliyorum. Yoksa acliktan olecek her yer de cis kaka olacak. Onun disinda acmiyoruz pek. Haber izliyoruz aksam. Onlara bakmiyo ama.
Kv bi arkadasiyla foto falan yolluyolar torunlarini telden. Kadin demis ki sizinki zayif. Allahim ya. Te kac km oteden söyleyecek başka sey bulamadin mi be kadin. Insanlar niye boyle ya. Ben mi cok takiyorum.
Selerm ben de sudo kullaniyorum her sferinde ama. Ya ben kakayi yikiyorum da cisi pamukla siliyorum. Siz cisi de mi yikiyosunuz. Islak mendil kullandigim an kizriyo. Yasemin ne guzel cocukmus gulec. Masallah ona. Damlos uyansin gezmeye gitcez. Istanbu@da hava cok guzel. Optuum
benimkide uyumuyor takılmıyorum artık yapı her bebek bir olamaz bende küçükken uyumazmışım ''Ben bi seylere kizdim da soyleniyorum iste simdi. eskiden biri vardi bu forumda. Onu hatirladim bi an. Adini vermiyim de:)'' nedense bendede bu his uyandı takılma canım bu günlerde geçeçek rabbim bebeklerimize can sağlığı versin
tabi suyun kaynatilmasi konusu yasadiginiz yerdeki suya bagli. esimin memleketine gittigimde o suyu kaynayatarak bile vermek istemem. sabahtan koyulan suyun uzerini ertesi gun kara bi zift tabakasi kapliyor resmen. giderken yanimda aritici goturup uzerine de kaynatmayi dusunuyorum
benim yaşadığım yerde su sıkıntıs var suyun içinden çöp kum kurt böcek ne varsa çıkıyor iki şebeke var burda biri kuyu suyu bana gelen bu su diğeri ise kösedağının suyu o çok güzel ama dediğim gibi bize bağlı hat değil bir de burda akşam 9 dedimi sular kesilir aşırı dondan dolayı sular donuyor o nedenle belediye kesiyor sabah 5te geliyor nefret ediyorum burada kışı yaşamaktan ne misafir alabiliyorsun alsan da her taraf bulaşık rezillik yani ayrıca ben de dikkat etmiyorum eskisi kadar kızıma yürüyor emekliyor ne bulsa elinealıyort o gün tuvaletin kapısının önünde yakaladım ama nereye kadar dikkat edecem saldım artık yoksa ben kafayı yiyecem bir de bakıcı bakıyor ben dikkat etsem o etmiyor o nedenle allah korusun deyip çıkıyorum işin içinden
Mrb arkadaşlar:))
Tubacım Üzüldüm canım inş bi daha başına gelmez.büyü yapanın büyüsü kendıne dönsün inşş.
Repu doğum gunu tarihi kaç? Yemek vermem adetmi? Doğumgunumuz var buyrun gelın de işte pasta börek hamur işleriyle geçiştirsen? Onca insana tabak çatal kaşık bı yığın bulaşık, çocuklar falan ne bılım çok iş çıkacak sana.yaptıklarının resmını paylaş mutlaka bizede fikir olsun..
Vaveylaaaa nerelerdesinn sen yaaa??
Ben çok aktif olamıyorum evde tel çekmıyor zor oluyor girmek ..
Sen şimdi fotoğrafçıyı eve çağırırsın
Cigdemduman yine bi uykusuz gecdnkn sabshindaym. Kizimi verdim babasina uyumk icin geldim. Esime biri olmedigi surece bni uyandirma dedim. Izledgm su meshud cerrahli dizinin de etkisinde kalmis olabilirm. Yazdiklarini okudum iyi niyetli olmk icin cabaliorm. Ama 11 aydir hic deliksiz uyku uyumamis rahatna duskn hatta tembel bi hatun olark soyluorum. Seni kiskandm hem de cok. Hatta cekemedim catladim. Yine de dua okuorum kizina aman nazarim degmesin o cimcime hanima. Operim.
Ben yıllardır izleyemiyorum canım ki severim gündemi takip etmeyi allahtan bu akıllı telefonlar varda bişeylerden haberim oluyor yoksa hepten cahil kalcam :))
Aynen canım telden gazetelere bakabiliyorum ancakErdem bu gece de uyumayacak galiba yatağına koyduğum gibi uyanıyor
Maşallah kızına Allah nazardan saklasıngünaydın kızlar ben aklıma geldikçe yazıyorum daha önce neler konuşuldu ona göre ben de ne yaptığımı anlatmaya çalışayım. kızımın maşallah hiç uyku problemi yok. doğduğundan beri hep yüksek sese alıştı. evim küçük olduğu için 3 aylık olana kadar yatak almadım hep ana kucağında yattı haliyle de biz neredeysek o da yanımızda oldu. o nedenle tv sesine ona buna her şeye alışık. doğduğundan itibaren dışarıda (burası çok soğuk demiştim daha öncede) kontrole hep erzuruma götürünce çocukta soğuk zaafiyeti yok. 3 haftalıktı kardeşlerim yanımdaydı ağrıya gezmeye gittik tabi bizim prenseste dışarıda. belki inanmayacaksınız ama 37 günlüktü sinemaya dahi girdik. uyudu uyandı bakındı gıkı çıkmadı. bebeğin bakımı konusunda kimsenin dediğine aldırış etmedim yok ondan yok bundan uyumuyor diyenler oldu ama 2 haftada çocuğa uyku alışkanlığı kazandırılırmış ben de onu denedim tabi burada kızımın hiç gaz problemi, olmadı onun da etkisi var. uyutup yatağına koydum ağladı mı dokunmadım bile yalnız uykuya dalmayı öğrendi bazen etrafına bakındı ses etmedim bekledim aynı saatte uyutup aynı saatte kalktı bir defa gece kalktı biz eşimle nolhbuyor dedik alışmamız çünkü beni görenler çiğdem böyle çocuğum olacağını bilsem 3 tane doğururum diyor ama ben de yaşadığım doğum acısını biliyorum büyük konuşmayayım ama 1 yeter allah olmayanlara nasip etsin şimdi dahi Dera hanım 8- 9 arasında uyur uyurkende öyle ayakta sallama yok ya omuza başını koyar 5 dk sürmez uykuya yada dizimin üzerine yastığı koyarım sağ sol sağ gider yani onun için şanslı bir anneyim bir de adliyede çalışıyorum işler çok yoğun Allah yüzüme baktı o nedenle. dün kızım 8 de yattı gece kalkma yok ben kalkar emziririm sabah ta 6.40da kalktı kahvaltımızı yaptık şimdi tv izliyoruz oyun oynuyoruz kahvaltıya ise hep şunu veriyorum 3-4 ballımuzlu bebe bisküvisi 1 tk ceviz içi 1 tk labne 1yk pekmez devam maması bazen yumurta karıştırıp veriyorum çünkü yumurta boğazına yapışıyor yiyemiyor kahvaltımız hep aynı saat 7 9-10 arası meyve püresü ya da meyveli yoğurt veriyorum öğlen eve gelince emiziriyorum hafta sonu ise çorba veriyorum yine mama akşam ne pişirdiysem onun suyuna ekmek doğrayıp yediriyorum ve son olarak ta akşam 7-8 arasında mamasını yer uyur.(bir de kızlar benim akşam yemeğim hep 4-5 arasıdır)çünkü işten gelir gelmez yemek yemem lazım açlığa dayanamıyorum
Yok canım sadece kakayı yıkıyorum çişi pamuk ıslatıp silip sonrada kuruluyorum pisikten önce ıslak mendille silip kuruluyodumKizlar gunaydin. Evdeyim bugun yazicam biraz. Artik cok giremiyorum telefonum yok ya. Bilgisayar tablet de zor oluyo. Ama gecmisi okudum. Amma yazmissiniz ben de geri kalinca damlanin bi 45 dakikalik uykusunda bitirebi@dim. Benimki gene uyumuyo ya. Ya bu uyuma isi cocuktan cocuga degisiyo. Bazen her seyi yaparsin uyumaz. Benim uc ablam uyur ben uyumazmisim annem mi yapti beni boyle hayir huy iste. Benimki de uyumuyo. Ben bi seylere kizdim da soyleniyorum iste simdi. eskiden biri vardi bu forumda. Onu hatirladim bi an. Adini vermiyim de:)