2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352
Cigdemduman yine bi uykusuz gecdnkn sabshindaym. Kizimi verdim babasina uyumk icin geldim. Esime biri olmedigi surece bni uyandirma dedim. Izledgm su meshud cerrahli dizinin de etkisinde kalmis olabilirm. Yazdiklarini okudum iyi niyetli olmk icin cabaliorm. Ama 11 aydir hic deliksiz uyku uyumamis rahatna duskn hatta tembel bi hatun olark soyluorum. Seni kiskandm hem de cok. Hatta cekemedim catladim. Yine de dua okuorum kizina aman nazarim degmesin o cimcime hanima. Operim.

burçak hanım aslında beni tanımasanız da ben hepinizi çok iyi tanıyorum çünkü sürekli takip ediyorum keşke en başında yazabilseydim o zaman yaptıklarımı paylaşsaydım belki bir nebze yardımım olurdu ama şöyle bir şey var bizim oralarda derler ki küçükken akıllı olann büyüdükçe delirirmiş benim halim öyle olacak çünkü küçük hanım gün içinde beni çok yoruyor kıskandığını düşünmüyorumgıpta ettin sadece sen de geçeceksin bu zorlu süreçleri her şey çok daha iyi olacak zaten bebişlerimiz artık kocaman oldu asıl sorun 2 yaş sendromunda başlayacak bunlar ne ki

repu ben de doğum gününü senin gibi pasta börek gibi ikramlıklarla yapacam öyle yemek verme gibi bir lüksüm yok evim çok küçük 100metrekare sadece yine senin gibi netten sipariş verecem plastik doğumgünü tabak çatal vs onları kullanacam. ben de yarın siteye siparişleri verecem kurabiye yi de 1 ocakta verirsem aancak gelir yeter bunlarda kızıma kıyafet olarak da pançoda elbise beğendim süslü tokalarla kombin ederim olur biter

Kizlar gunaydin. Evdeyim bugun yazicam biraz. Artik cok giremiyorum telefonum yok ya. Bilgisayar tablet de zor oluyo. Ama gecmisi okudum. Amma yazmissiniz ben de geri kalinca damlanin bi 45 dakikalik uykusunda bitirebi@dim. Benimki gene uyumuyo ya. Ya bu uyuma isi cocuktan cocuga degisiyo. Bazen her seyi yaparsin uyumaz. Benim uc ablam uyur ben uyumazmisim annem mi yapti beni boyle hayir huy iste. Benimki de uyumuyo. Ben bi seylere kizdim da soyleniyorum iste simdi. eskiden biri vardi bu forumda. Onu hatirladim bi an. Adini vermiyim de:)
Herkesin soyledigi aklimda ama kim tam ne soyledi unuttum isim isim cevap,veremiicem ondan.
Tv izliyo benimki. Yemek ve alt degistrme icin mecbur kaliyorum. Yoksa acliktan olecek her yer de cis kaka olacak. Onun disinda acmiyoruz pek. Haber izliyoruz aksam. Onlara bakmiyo ama.
Kv bi arkadasiyla foto falan yolluyolar torunlarini telden. Kadin demis ki sizinki zayif. Allahim ya. Te kac km oteden söyleyecek başka sey bulamadin mi be kadin. Insanlar niye boyle ya. Ben mi cok takiyorum.
Selerm ben de sudo kullaniyorum her sferinde ama. Ya ben kakayi yikiyorum da cisi pamukla siliyorum. Siz cisi de mi yikiyosunuz. Islak mendil kullandigim an kizriyo. Yasemin ne guzel cocukmus gulec. Masallah ona. Damlos uyansin gezmeye gitcez. Istanbu@da hava cok guzel. Optuum

Selam arkadaslar..Bi kac gündur berbat zamanlar gecirdim yazma şansim olmadi...Oğlum nerden kaptıysa 2.dünya savaşindan kalma bi hastalıga yakalandı..bahsediyodum burda kusma şikayetleri vardi ağız dolusu buna yogun ishal öksürük ve grip eklenince gittik doktora.neyse tahlil yapıldi falan amip kistli dizanteri teşhisi konuldu..tifo ve dizanteri niyeyse korktugum şeylerdi hastaligi çagirdim sanirim..obsesif ve kisisel temizlik takintim oldugundan dolayi oglum emeklemiyo, cunku onu daha dogru dürüst yere koymadim düşünün:) yani istediğim kadar korumak hic bir halta yaramiyo..çok canimı sıktı bu durum doktorlarimda sagolsun güzel korkuttu beni hemen ilac tedavisine başla bagirsagi delinir falan diye..neyse velhasil antibiyotik ve bi takim ilaclar kullaniyoruz simdi..iyi olucaz isallah..burdanda canım arkadaslarım özelden destek oldular sagolsunlar hepsinden Allah razi olsun..Rabbim hepimizin evlatlarini korusun dermansiz dert vermesin...öpüyorum hepinizi iyilesir iylesmez sahalara dönüyorum..

canım benim çok geçmiş olsun rabbim çoçuklarımıza hastalık vermesin çok öpüyorum seni ve kuzunu

benimkide uyumuyor takılmıyorum artık yapı her bebek bir olamaz bende küçükken uyumazmışım ''Ben bi seylere kizdim da soyleniyorum iste simdi. eskiden biri vardi bu forumda. Onu hatirladim bi an. Adini vermiyim de:)'' nedense bendede bu his uyandı takılma canım bu günlerde geçeçek rabbim bebeklerimize can sağlığı versin

geçmiş olsun bituful çocuğuna,ben de bundan 2 ay öncesine kadar aynı şeyleri yaşadım kızım sürekli kusuyor ve burnundan geliyordu yedikleri artık ateş ishal de eklenince hastaneye götürdük ateşini düşürdük ben de pinpirikliyim doktor arkadaşlara soruyorum yok çocuk menenjit olursa kafa içi basınç artarsa fışkırarak kusması bundan olurmuş yok midesinde problem varmış yutağı darmış mış mış neyse erzuruma doktoruma götürdüm kaka tahlili kan tahlili derken çocuğum mikrop kapmış. dedim suyunu kaynatarak veriyorum mamayı bunla hazırlıyorum kaşığı biberonu hep kaynamış suyla yıkıyorum doktor dediki banyo yaptırdığın suyu kaynatıyor musun hayır dedim gerçektende kızım banyo yaparken dilini çıkarıp sürekli suyu yalıyordu biraz böyle dene dedi yaptım ve geçti şükürler olsun insan ne yapacağını şaşırıyor çocuk hasta olunca bir de çok takıntılı olursan o kadar hassas yapıyorsun çocuğu biraz akışına bırak tekrar şifalar versin

ya yazdıklarını üzerime mi alındım ne ama ben o bahsettiğin şahıs değilim yani deli değilimsadece buraya hep yazmak istiyordum kendimce ben de kızımla ilgili bir şeyler paylaştım ama sakın yanlış anlaşılmasın ben de çok akıllı bir bebekmişim ddiyorum kızım da bana çekmiş eziyeti yok sadece uyku problemi olan annelere sadece sabır iliyorum çünkü ben kendimi bildim bileli 10dan sonra yatan insan değilim çok zor olsa gerek

asyaasya keşke söylemez olaydım sen de beni ona benzettin niye üstüme alınıyorum kızlar özür diliyorum amacım kimseye nispet yapmak değil hepimizin bebeğine sağlık versin allah tabiki geçecek bu günler hep tatlı anı kalacak ben de kızmı kkırkım çıkana kadar emziremedim mesela zor günler atlattım 9 defa mastit oldum ama allahım da beni böyle sınadı bebeğime bağırdığım günler dahi oldu kendi acımdan ama her şey geçiyor kimseyi incitmek istemem

cok cok gecmis olsun canim ya. simdi nasil deran?
benimde korktugum seyler bakteriyel hastaliklar ve ennn korktugum ise menenjit. Allah korusun bebeklerimizi insallah.

ilk 1 ay dikkat ettim ben. kendi ortusune yatsin vs. sonra da temiz tutmaya calistim evi ama saldim yerlere yine de, simdi cop kutusunun dibinden ayrilmiyo. hergun silmeye calisiyorum ama gecen copu de acmis nasilsa icinden avucla almis nerdeyse agzina gotururken yakaladim. belki de yedi biraz yerde her buldugunu agzina atiyor zaten.

misafirlige gittigim yerlerde de cok dikkat edemiyorum, malum burda temiz ev bulmak zor ayakkabiyla gezen mi istersin? suyu kaynatmadan direk cesmenin soguk tarafindan veriyorum 4 aydir. biberonlari falan da steril etmeyi birakali cok oldu. yani bu durumda korumamakla alakasi olsaydi oglumun coktan hasta olmasi lazimdi. ben bu tarz hastaliklarin daha cok birilerinden gectigine inaniyorum. yine de icimde hep bi korku var. ama bu saatten sonra ne ben onu koruyabilirim ne o korumali bi yasam yasayabilir. son gunlerde yurumeyi emeklemeye tercih ediyor, tamamen yuruse icim biraz daha rahat olacak.

tabi suyun kaynatilmasi konusu yasadiginiz yerdeki suya bagli. esimin memleketine gittigimde o suyu kaynayatarak bile vermek istemem. sabahtan koyulan suyun uzerini ertesi gun kara bi zift tabakasi kapliyor resmen. giderken yanimda aritici goturup uzerine de kaynatmayi dusunuyorum

benim yaşadığım yerde su sıkıntıs var suyun içinden çöp kum kurt böcek ne varsa çıkıyor iki şebeke var burda biri kuyu suyu bana gelen bu su diğeri ise kösedağının suyu o çok güzel ama dediğim gibi bize bağlı hat değil bir de burda akşam 9 dedimi sular kesilir aşırı dondan dolayı sular donuyor o nedenle belediye kesiyor sabah 5te geliyor nefret ediyorum burada kışı yaşamaktan ne misafir alabiliyorsun alsan da her taraf bulaşık rezillik yani ayrıca ben de dikkat etmiyorum eskisi kadar kızıma yürüyor emekliyor ne bulsa elinealıyort o gün tuvaletin kapısının önünde yakaladım ama nereye kadar dikkat edecem saldım artık yoksa ben kafayı yiyecem bir de bakıcı bakıyor ben dikkat etsem o etmiyor o nedenle allah korusun deyip çıkıyorum işin içinden

uffff cok zormus hakkaten ya. siz orda kalici misiniz? allah kolaylik versin

hiç inandırıcı değilsin eti dutku nerde olduğumu iyi biliyon sen

güldürdün beni

Ben yıllardır izleyemiyorum canım ki severim gündemi takip etmeyi allahtan bu akıllı telefonlar varda bişeylerden haberim oluyor yoksa hepten cahil kalcam :))

Erdem bu gece de uyumayacak galiba yatağına koyduğum gibi uyanıyor
Aynen canım telden gazetelere bakabiliyorum ancak
umarım gece uyumuşsunuzdur bugün de çok iyi uyursunuz

Maşallah kızına Allah nazardan saklasın
bizde öyle olmadı maalesef oğlumun kolik sorunu vardı ve 5 günlükken başladı 24 saat hiç uyumadığı sürekli ağladığı günler oldu gece uykusu nedir onu bile unutmuştum komşular tek tek bize yardıma geliyorlardı niye ağlıyo ne rahatsızlığı var diye kırkımdan sonra annem memlekete döndüğünde akşam eşim gelene kadar değil yemek yemek tuvalete bile gidemiyodum gecede neredeyse hiç uyumuyoduk akşam çocuğu eşime bırakıp 2 saat uyuyodum eşimde çocuğa kurutma makinası sesi dinletiyodu yardım için aldığım bakıcıların biri 1 hafta geldi yapamıycam diye gitti diğeri ilk günün aksamı arayıp gelemiycem hastalandım dedi bir günlük üçreti almaya bile gelmedi sonraki gelen de gitmedi ama neden ağlıyo neden uyumuyo neden emmiyo diye beni çıldırttığı için ben gönderdim çocukla malatya ya annemlere gittim bizimki yine uyuyamıyodu ama en azından ben biraz olsun dinleniyordum ordada komşular erdem ağladıkta susturamadığımızı düşünüp yardıma geliyorlardı bi tanesi çocuk gelişimi öğretmeniymiş 4 saat boyunca uğraştı uyutmaya sonra pes edip evine döndü giderkende kesin bi sorunu var diye diye gitti anneannem ben böyle çocuk ugörmedim Allah yardımcın olsun diye hergün dua ediyodu ya onun ve tüm akrabalarımın dualarından ya da oğlum üç buçuk aylık olduğu için kolik Ereğli'ye döndükten hemen sonra geçti 2 ay çok rahattım süperdi sonra ek gıda başladı bu seferde iştahsızlık sorunu başladı hani derler ya birine beddua edeceksen yemeyen bi çocuğu olsun de diye gercekten öyleymiş yaşayınca anladım bir sürü kitap okumuştum bi sürü şey yapacaktım ama yapacağım dediğim hiçbirşeyi yapamadım asla yapmam dediğim şeylerinde bir bir yapıyorum çocuk öyle bişey ki hiçbirşey planlandığı gibi olmuyo ama buna da çok şükür Allah çözümsüz dert vermesin mesleğim içabı öyle şeyler görüp duyuyorumki Allah hepimizin yavrusunu korusun varsın yemesin uyumasınlar

Son düzenleme:
Yok canım sadece kakayı yıkıyorum çişi pamuk ıslatıp silip sonrada kuruluyorum pisikten önce ıslak mendille silip kuruluyodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…