2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

canım benim doktorum çorbayı öğlen vermemi söylüyor gazı vs. sıkıntısı olursa diye gün içinde mutlaka çorba içmeli yoğurt yemeli dedi ben sabah kahvaltı yaptıryorum öğleen çorba veriyorum sonra yoğurt ve meyve veriyorum kaşık maması yemiyor benm oğlum
eğer bebeğin zayıfsa ( bizimki zayıf) doktor yoğurduna zeytinyağı damlat kilo aldırır dedi badem ceviz fıstık robotta çekip ver dedi herşeyi ver et kıyma makarna pilav bulgur v.s. yemiyosada zorla verme sonra ilerde hiç yemez diye söyledi bu arada bizimde 2 dişimiz var
 
kızlar benim de oğlum 7 aylık oldu. öğretmenim ve eylül ayında işe başlıyorum, okulumda uzak olduğu için beni süt telaşı sardı ki sormayın....bu aya kadar tüm kontrollerde bebeğimin kilosu çok iyiydi, doktorum ve ebem sütün yeterli ve yaramış diyip duruyorlardı. ona güvenip sütlerimi sağıp stok yapmak hiç aklıma gelmedi Şimdi şurda iki hafta kalınca süt sağmaya başladım, ama hüsranla sonuçlanıyor. dün 5 kere 3er saat arayla sağdım toplamda 70 cc sütüm geldi(((((((((((( bu arada emzirimeye devam ediyorum. emzirdikten sonra sağsam sütüm olmuyor, sağdıktan sonra emzirsem bebeğim doymuoyr gibi geliyor kafayı yemek üzereyim...su, çay, bulgur, soğan vb süt yapan herşeyi arttırdım şu iki gündür...pompamda elektrikli ve bilinmeyen bir marka, acaba sütümü yeterince sağmıyor mu diye düşünüyorum!!!!!!!! of moralim çok bozuk, sağdıkça artar diiyolar ama bugün 2 kere sağmama rağmen 25 cc oldu( napcam ben ya!!!!!!!!
 
Günaydın lokumlar hayırlı cumalar..

Yarın emara gircem belim feci ağrıyo fıtık etti bu oğlan beni her anlamda doktor zararı olmaz dedi süte geçme anlamında ama hiç inandırıcı gelmedi neyysee..
Geçmiş olsun canım mrın zararı yok canım
Eve girince bizimki de ağlıyor hep gezsin hep dolaşsın kapıyı görünce başlıyor ağlamaya
Bende işte sağamıyorum birde çıkıyorum 6,5 saat falan emzirmiyorum ama sütüm azaldı fırsat yaratıp arada en az 1 kere sağmam lazım bence sende sağmaya çalış çünkü azalıyor
Doyuyorsa azalmamıştır canım ama yinede sağıp bakabilirsin için rahat eder
 

canım zaten ek gıdaya geçtiler okadar emmeleri bile iyi moralini bozma hepimizin öyle sütler azaldı bebeler büyüdü yetmiyor sağsan çıkımıyor birde maden suyu iç belki iyi gelebilir
 
Bence oğlun uyurken sağ birde makinanın markası ne belki tam yerleştiremiyorsundur birde makinelerde ayar var onu maximuma getirip dene
hala az çıkıyorsa ağzına 1 kurabiye at yarım saat uyu yada uzan hemen sütün artar (denenmiş sonuç alınmıştır fakat kilo yapıyor)
 

canımcım benim oğlum 8 aylık oldu iki gün önce.


canım bu kadar üzülme. bu zamana kadar emzirebilmişsin ya ne kadar güzel.. en önemli olan ilk 6 ay. sonra da versen iyi olur ama yoksa hiç aman şunu yeyim bunu yeyim de süt olsun deme.. (ben de süt olur deyip yedim ve kilodan başka birşey olmadı.) hem ek gıdalara da geçtiler. bence bu kadar üzülme. üzülmek de sütü etkiliyor çünkü.
 
bir yazı paylaşmak istiyorum ama paylaşsam mı paylaşmasam mı kararsız kaldım. :26: tartışma ortamı yaratmak istemiyorum çünkü. yeni düzeldik zaten.
 
oğloşummmm 7.400 gram olmuş 70 cm oollleyyyyyyyyyyyyy
diyeceksiniz şimdi aman sanki 10 kilo olmuş diye
değil ama her ay sadece 200 gram alıyordu en son 6 ay kontrolünde 6.700 dü
en fazla 7 olmuştur demiştim hiç kilo alamadığı için
ama 7.400 görünce ondan çoommmmmmmm ççokkkk sevindimmmmmmmmmmmmmm
 
hep merak ederdim, bu yabancılar nasıl yetiştiriyorlar çocuklarını diye... internette araştırırken kadınlar kulübünde böyle bir yazı buldum. buyrun.. ahanda benden günah gitti...

Alman ailelerinin çocuklarına davranışları
*** Anne / baba okula çocuğu ile birlikte gidiyor, tanıdığı tanımadığı her gördüğü veliye selam verip gülümsüyor ''günaydın'' diyor. Çocukta bunu öğrendiği için aynı davranışta bulunuyor.Ya biz ne yapıyoruz?


***Sınıfa asla girmiyor, öğretmene çocuğunun yanında çocuk hakkında olumsuz hiç bir şey söylemiyor. Ya biz?


*** Okuldan çocuklarını aldıklarında onların yerine çocuğunun çantasını taşımıyorlar.


***Yağmur yağıyordu, annenin elinde şemsiye vardı ama çocuğu ıslanmasın diye anne çocuğunun başına şemsiye tutmadı, yağmurluğunun kapşonunu kapat demedi, onu şemsiyesini açması için uyarmıyordu. Ya biz bu durumda ne yaparız?


*** Apartmandan dışarı çıktım. 4 yaşlarında bir kız çocuğu pazar günü bisikleye biniyordu. Beni tanımıyordu. Bana selam verdi, ayaklarında değil terlik çorap bile yoktu. Ayakları bisikletin pedalında değil yerdeydi. Vee benim üstümde yağmurluk vardı. Hava sıcaklığı 18 C ydi. Siz bu çocuğun ailesi olsaydınız ne yapardınız?

YERE BASAN ÇOCUK TOPRAĞA ENERJİSİNİ BOŞALTIYOR.

BİZ; ÇOCUĞUM KARNIN AĞRIR, YERE BASMA, ÇORABINI GİY, AYAKKABINI GİY, AYAĞIN KİRLENDİ, GİBİ BİR SÜRÜ NEGATİF SÖZLER SÖYLEMEZ MİYİZ?

*** Çocuklu aileler apartmanların genelde giriş katında oturuyorlar. Apartmanın bahçesini çocuk bahçesi niteliğinde düzenlemişler.
*** Çocuk parkları bomboş. Mahallede sanki hiç çocuk yaşamıyor gibi...ACABA NEDEN? ÇOCUKLAR PARKA DOYMUŞ.
Çok saygılılar. Komşuyu rahatsız edecek koşturma, bağırma yok. çocuk çekirdekten bu toplumsal kuralı alarak yetişiyor.

***Markete gidiyorsunuz. Çocuğun elinde de kendi boyunda bir market arabası. O da ihtiyaçlarını alıp arabaya koyuyor. Kasada aldıklarının parasını kendi ödüyor.

***Çarşıya gittik. Park etmiş bir bisiklet, bisikletin de arkasına bağlanmış bir bebek arabası vardı. Bildiğimiz bir bebek arabası değildi. Ana kucağının biraz daha yükseğini, tekerleklisini ve çevresinin pencere gibi plastik bir malzeme ile kaplanmış biçimini hayal edin.
Biz olsak ''çocuk ağlar'', diye düşünüp, değil bisiklete binip çarşıya gitmek, öyle bir çocuk pusetine çocuğumuzu koymayız. Yerden soğuk gelir, ya araba çarparsa... Bir sürü kaygı ve endişeler duyarız. Toplum olarak çok mu kaygılarımız korkularımız var acaba?

Oysa anne hem sporunu yapıyor, hem alışverişini, hem de çocuğu hava alırken belki de çocuk açık havada gezerek uyuyor, mamasını iştahla yiyor.


*** Yolların kenarı bisikletliler için ayrılmış. Asla araçlar bu yolu kullanamıyor. Anne ve çocuğu yan yana bisiklete binmiş geziyordu. Çocuk 5 yaşında kadardı ve iki tekerlekli bisikleti usta bir sürücü gibi kullanıyordu. Türk ailelerinde kim çocuğu ile bisiklete binip geziyor?

***Hollandaya gezmeye gittik. Ben diyeyim 20 bisikletli, siz deyin 30 bisikletli. Kimi 60 yaşında, kimisi 6 yaşındaydı. Sanırım bunlar bir aileydi. Öylesine neşeli bisiklete binerek çevreyi geziyorlardı ki, hayran olmamak elde değildi. Onların enerjisi, neşesi bana da yansıdı. Yaya üst geçitinin bisikletler için ayrılmış yerinden yürüyerek bisikletlerini sürerlerken enerjileri bana yansıdı.
Kim istemez büyük küçük tüm aile bir bisiklet turunu. Ama Türkiyede bisikletliler için ayrılmış yol hangi illerde var? Parmaklarımızın sayısı kadar bile yok.

***Çocuklar böylesine bağımsız yetişince bu durum yaşlılığa da yansıyor sanırım. Merdivene benzer bir wolker ile yaşlılar kendi alış verişlerini yapıyor, yürüyorlar. yorulduklarında wolkerın üstündeki oturma yerine oturup dinleniyorlar.

Peki biz yaşlandığımızda ne yapıyoruz?

Dizimiz ağrıyor diye otururuz, yağmur yağıyor diye dışarı çıkmıyoruz.

ÇOCUKKEN AİLEMİZE BAĞIMLI İKEN YAŞLANINCA DA ÇOCUKLARIMIZA BAĞIMLI OLURUZ.


PEKİ SİZCE NEDEN ÇOCUKLARIMIZ HENÜZ EMEKLEDİĞİNDE ONU hemen üstün kirlendi, mikrop var, gibi bir sürü tehlikelerden uzak tutmaya çalışıyoruz?

AYAĞA YENİ KALKTIĞINDA KOLTUĞA ÇIKMAYI HEDEFLEDİĞİNDE NEDEN KENDİMİZ KOLTUĞA KOYUVERİYORUZ? onun bu çabasını engelleyip, işi başarma zevkini yaşatmıyoruz?

NEDEN YERE DÜŞEN ÇOCUĞU HEMEN KOŞUP YERDEN KALDIRIYORUZ? Dolayısı ile ağlamasına neden oluyoruz.

İŞTE TAAA 6. AYINDA büyüklerimizden gördüğümüz gibi yetiştirmeye devam ederek ONLARI BAĞIMLI, KENDİNE GÜVENMEYEN bireye dönüştürüyoruz.


*** Sonuçta Türk ailelerinin çocuk yetiştirme teknik ve yöntemlerinde yaptığı yanlışlar sayesinde çocukların ailelerine daha bağımlı, özgüvenlerinin yüksek olmadığı, toplumda saygılı bilincinin her geçen gün iyiye değil daha geriye gittiği bir gerçektir.



ÜNİVERSİTEYE GİDEN ÇOCUĞA BİLE YETŞTİN GÖZÜ İLE BAKILMAMAKTA, ONUN YERİNE EVİ TUTULMAKTA, ELEKTİRİK, SU BORCU ÖDENMEKTE, SINAVLARINDA YEMEKLERİ YAPILMAKTA, BEKAR EVLERİ TEMİZLENMEKTEDİR.

*** AYRICA SON ZAMANLARDA TOPLUMUMUZDA ''ÇOCUĞU SERBEST YETİŞTİRMELİYİM'' ANLAYIŞI AİLELERCE YANLIŞ ANLAŞILMAKTA, HER İSTEDİĞİ YAPILMAKTADIR.



****OYSA BURADAN ANLAŞILMASI GEREKEN BAĞIMSIZ HAREKET ETMEYİ ÖĞRETMEKTİR.

KENDİNE GÜVEN DUYGUSU GELİŞMİŞ, HER TÜRLÜ ZORLUKLAR KARŞISINDA AYAKTA DURABİLEN GENÇLER YETİŞTİRMEK,

ALINTI
 
kesinlikle katılıyorum çocuğumuzu aileye bağlı değil bağımlı yetiştiriyoruz
güzel paylaşım teşekkürler
:128:
 
Cok guzel paylasimmis ruza, niye tedirgin oldun anlamadim..herkes diledigini paylassin dusuncelerini özgurce ifade etsin lutfen..

Ben soyle bi olay anlatiyim, amerikali bi bayan evine gittik kizi yemek yiyo ama 2 -3 yas civari..daha dogrusu yemiyo istemiyo falan..dedikki sen yedirsene alip, aldi yedirdi aa hic aklima gelmemisti diyo dusunun rahatligi..
 


Boyle düsunmeye devam edersen dahada azalir emin ol..relax takil 6 ay vermissin doya doya zaten simdiki miktar yeterli ek gidalar agirlikli olacak cunku..
 

kesinlikle katılıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm
bütün suç bizde
biz her zaman öyle değilmiyiz hamileliğimizde bile
off aman hamileyim aman tokalaşmayalım hastalık kaparız
yok sarılmayalım şöyle olur uzak durun
yemek yapamıyom şu işi yapamıyom çünkü hamileyimmmmmmm
annelerimiz tarlada çocuklarını doğurup işlerine devam etmişler
onların nazlanmaya hiç hakkı yoktu çünkü
bizimde olmamalı
ama nerdeeeeeeeeeeeeeee
biz hamile kalıyoz adamların burnundan getiriyozzzzz
aslında bizim hiç bir halimiz çekilmeeeezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
 
Ya kafayi yicem bu cocuk ben gelene kadar uyumuyo 8-9 saat yani geldigimde kudurmus oluyo zor doyurup uyutuyorum..bu durumda olan varmi çalisan bağyanlar sizinkilerin nasil uyku duzeni?? Kaynanammi beceremiyo anlamadimki:26:
 
benim bir yakınımın çocukları var
dediğiniz şekilde yetiştirkleri için 3ündede iş yok
en büyük çocuğu erkek 21 yaşında ama daha bebek gibi
hiç bir iş yapmıyor okullarını okumadı evde boş boş oturup halen ineternette oyun oynuyor
diğerleri kız biri 20 yaşında biri biri 15 onlarında abilerinden kalır yanları yok
20 yaşındaki kız olan yiğen daha salata dışında hiç bişey yapamıyor yemek pişirmeyle uzaktan yakından alakası yok
çünkü anneleri halen aman siz durun canlarım ben yaparım aman siz oturun bulaşıkları ben dizerim makineye
ve koca bir hiççççççççççççççççççç
iştebizim çocuklaırmın olacağı buuuuuuuuuuuuu
bizden bir cacık olmazzzzzzzzzzzzzzzz
 
*** Okuldan çocuklarını aldıklarında onların yerine çocuğunun çantasını taşımıyorlar.




tamamına katılıyorum zaten , ama buna bayıldım. Tam iş çıkışı mahalleye girdiğimde bir bakıyorum bütün kadınların elinde beslenme çantası ve sırtlarında okul çantası. heh diyorum kadınlar dağılmış okuldan. hehehehe . haklısın arkadaşım. hiç tartışma konusu olmaz bence çoğumuz katılır dunlara. Benim mantığım kendilerini özgür zannetmelerini sağlamak. Sınırı biz belirleyip onları o şekilde özgür bırakmalıyız. Kontrol yine bizde olmalı. Alkış
 

İpek ; moralini bozarsan sütün daha da azalırrr.ben 3 aylıktan beri sağıyorum emmeyi reddetti oğlum ama ben peşini bırakmadım 3saatte 1 sağdım bayada arttı sütüm.şimdi zaten önemli olan 6 ayy.senınkıde güzel emmiş.doktorlar kıyma et tavuk corba lardan bahsediyor baksana. Sen şimdi günde en az iki öğün ek gıda vermelisin.işte bu ek gıdaları verdiğin zamanlardaki sütü dondurucuya atabılırsın.sabah bi güzel emzir yumurta peynir ver 4 saat zaten acıkmaz.4 saat sonra yani öğlen çorba ver 100-200 cc arası yada bi kase işte.zaten bu arada senın sütün toplancak. 50-70-100 ne çıkarsa at dolaba.4 saat sonra bebeği emzir.emzirdikten sonra sağ 20 bile çıksa at dolaba o bile iş görür antibiyotık gibi düşün yani. Mesela benımkı gece sol göğsumu emiyo
sağ ı tutmuyor yatarken sağ göğsümü sağıyorum 50-80 ne çıkarsa atıyrum buzluga. Bu yuzden sürekli poşet alıyorum:))
Velhasıl hiiiiççç canını sıkcak bi durum yok bu zamana kadar anne sütüyle getirmen çok iyi olmuş zaten.bundan sonra bol proteinli enerjili ek gıdalara başla vermediğin öğünü sağğ.3 saat aralık çok sıkk arayı uzat 4-5 saatte 1 sağğ.emzirsende sağğ çıkanı at dolaba.umarım işe başlayana kadar birikirr bayaa.olumlu düşün olumlu olsunnnn
 
Ruzaa; yazını bende begendım canm tartışma çıkacak bi durum yok ki herkes fikrini ve begendıgını paylaşıyor sonuçta.begenmeyende bana uymuyor der çekilir kenaraaa... Ablamın eltisi almanyada yaşıyor her yaz geliyolar 4 çocuk var.14-11-7-4 yaş civarılar.valla ablam diyorki daha bir kere çocukları doyurup sofraya oturdugunu görmedım ilk kendı oturur karnını doyurur çocuklara da karnı aç olan varsa sofraya gelsin der diyor. Çoook rahatt ve kadını görseniz kızzz gibi göbek yok yüzünde yıpranmışlık yookk. Sallamıyor çunkuu:)) tabii çok vurdumduymaz olmamak lazım ama kendıne güvenen sağlıklı düşünen bireyler yetiştirmeliyizz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…