2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
kesinlikle katılıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm
bütün suç bizde
biz her zaman öyle değilmiyiz hamileliğimizde bile
off aman hamileyim aman tokalaşmayalım hastalık kaparız
yok sarılmayalım şöyle olur uzak durun
yemek yapamıyom şu işi yapamıyom çünkü hamileyimmmmmmm
annelerimiz tarlada çocuklarını doğurup işlerine devam etmişler
onların nazlanmaya hiç hakkı yoktu çünkü
bizimde olmamalı
ama nerdeeeeeeeeeeeeeee
biz hamile kalıyoz adamların burnundan getiriyozzzzz
aslında bizim hiç bir halimiz çekilmeeeezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ben tam tersi oldum hamileliğimde. Çok kolay geçti diyemem ama. yapmadım naz pek. sevmiyorum öle . Beni sadece hamileyim diye nazlıcaksa o koca at çöpe gitsin:KK47::KK47::KK47::KK47: 37 hafta çalıştım. izine çıktım 2 hafta sonra doğum yaptım:KK52: ütüleri kendim yaptım ohooo anlatmakla bitmez. baktım millet benim hamileliğimi karnımda yastık var sanmaya başladı bastım feryadı hehehehe. haksızmıyım ama naz yapmıyorum diye, benim canım can değil mi. Ama eşimin hakkını yemiyim. üstüme her zaman titrerdi hamileykende öyle oldu. Allah ondan da bütün hayırlı kocalardan da razı olsun. en büyük KK :KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:
 
Ya kafayi yicem bu cocuk ben gelene kadar uyumuyo 8-9 saat yani geldigimde kudurmus oluyo zor doyurup uyutuyorum..bu durumda olan varmi çalisan bağyanlar sizinkilerin nasil uyku duzeni?? Kaynanammi beceremiyo anlamadimki:26:

tatlım ben şuan çalışmıyorum ama bazen eşime söylüyorum ama uyumuyor eşimde,ağlıyor bağırıyor beni
istiyor ben gidince 5 dk sonra uyuyor,kaynanan mı bakıyor:KK53:
 
kızlar bu ara çok soru sordum kusuruma bakmayın dr a gidemeyince malum,
eti tavuğu nasıl vercez kıymayı sebze ç.kattık peki ya tavuk?tavuklu çorba mı?
benim oğlan pütürlü yiyemiyor halaaa ne yapabilirim?
:KK56:
 
13 yaşındaki İngiliz Alfie Patten, kendisinden 13 yaş büyük kız arkadaşı Chantelle Steadman’ı hamile bıraktı. Kürtaj yapmayı kabul etmeyen sevgililerin çocukları oldu.
İngiliz Sun gazetesine konuşan çocuk-baba Alfie Patten, kendisinden üç yaş büyük kız arkadaşı Chantelle Steadman’ın hamile olduğunu öğrendiklerinde hem şaşırdıklarını, hem de üzüldüklerini; ancak kürtaj yaptırmamaya karar verdiklerini söyledi.
‘Bir bebeğe sahip olmanın iyi olacağını düşündüm. Bunu nasıl karşılayacağımız üzerinde ise hiç düşünmedim. Gerçekten cep harçlığım bile yok. Babam bana bazen 10 sterlin verir’ diyen Alfie Patten, baba olmanın nasıl bir şey olacağını bilmediğini, bebeğin bakımını üstleneceğini kaydetti.
Alfie’nin babası 45 yaşındaki Dennis Patten ise oğlunun durumun anormalliğini henüz idrak edemediğini, bir bebek sahibi olmakla ilgili olarak tek bildiği şeyin anne ve babasının kendisine yardım edeceği olduğunu söyledi.
Küçük anne de gazeteye yaptığı açıklamada, erkek arkadaşıyla doktora gidip hamile olduğunu öğrendiğinde ağlamaya başladığını ve ne yapacağını bilmediğini ifade ederek, ‘Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde, tek düşündüğünüz şey
ailenizin sizi öldüreceği oluyor’ dedi.
Chantelle Steadman’ın Eastbourne’deki evinde bir odayı paylaşmalarına izin verilen çiftin, hamileliğin 12. haftasında durumu fark ettikleri ve 6 hafta boyunca gebeliği ailelerinden gizledikleri belirtildi.
Maisie adı verilen bebeğiyle birlikte dün hastaneden taburcu edilen, 5 kardeş sahibi Chantelle’in annesi ve 43 yaşındaki babasının işsiz olduğu ve kirada oturdukları kaydedildi.
13 yaşında baba oldu
13_yasinda_baba_oldu-1.jpg
:KK47::KK47::KK47:

alıntıdır
 
Son düzenleme:
İpek ; moralini bozarsan sütün daha da azalırrr.ben 3 aylıktan beri sağıyorum emmeyi reddetti oğlum ama ben peşini bırakmadım 3saatte 1 sağdım bayada arttı sütüm.şimdi zaten önemli olan 6 ayy.senınkıde güzel emmiş.doktorlar kıyma et tavuk corba lardan bahsediyor baksana. Sen şimdi günde en az iki öğün ek gıda vermelisin.işte bu ek gıdaları verdiğin zamanlardaki sütü dondurucuya atabılırsın.sabah bi güzel emzir yumurta peynir ver 4 saat zaten acıkmaz.4 saat sonra yani öğlen çorba ver 100-200 cc arası yada bi kase işte.zaten bu arada senın sütün toplancak. 50-70-100 ne çıkarsa at dolaba.4 saat sonra bebeği emzir.emzirdikten sonra sağ 20 bile çıksa at dolaba o bile iş görür antibiyotık gibi düşün yani. Mesela benımkı gece sol göğsumu emiyo
sağ ı tutmuyor yatarken sağ göğsümü sağıyorum 50-80 ne çıkarsa atıyrum buzluga. Bu yuzden sürekli poşet alıyorum:))
Velhasıl hiiiiççç canını sıkcak bi durum yok bu zamana kadar anne sütüyle getirmen çok iyi olmuş zaten.bundan sonra bol proteinli enerjili ek gıdalara başla vermediğin öğünü sağğ.3 saat aralık çok sıkk arayı uzat 4-5 saatte 1 sağğ.emzirsende sağğ çıkanı at dolaba.umarım işe başlayana kadar birikirr bayaa.olumlu düşün olumlu olsunnnn

benim makinem 1-2 saat önce bozuldu, senin makinen nedir canım ya. benimki pek bilindik bi marka değildi zaten. dediğni gibi yapcam, olumlu düşüncem ne çıkarsa hepsi buzluğa:)) moralimi yerine getirdiniz kızlar sağolnu ya:)))

Boyle düsunmeye devam edersen dahada azalir emin ol..relax takil 6 ay vermissin doya doya zaten simdiki miktar yeterli ek gidalar agirlikli olacak cunku..
ek gıdanın başında ve sonunda sütümü vermeliyim diye düşünüyodum hep, emmek istemeyince de moralimi bozup sütüm azaldı, alamıyor ondan istemiyor diye düşünüyordum...ana yüreği işte, bebekler hep aç gözümüzde tıka basa yedirdiğimizi gözlerimizle görsekte:)))

canım zaten ek gıdaya geçtiler okadar emmeleri bile iyi moralini bozma hepimizin öyle sütler azaldı bebeler büyüdü yetmiyor sağsan çıkımıyor birde maden suyu iç belki iyi gelebilir
günde 2 tane maden suyu içiyorum, onun da süt arttırdığını biara keşfetmiştim...şükür yine 6 ay emzirebildik ya....tüm annelere bol bol sütlü günler diliyorum, ne zormuş sağmak, sağıpta süt olmadığını görmek :KK43:

Bence oğlun uyurken sağ birde makinanın markası ne belki tam yerleştiremiyorsundur birde makinelerde ayar var onu maximuma getirip dene
hala az çıkıyorsa ağzına 1 kurabiye at yarım saat uyu yada uzan hemen sütün artar (denenmiş sonuç alınmıştır fakat kilo yapıyor)

gündüz uyuyabilsem dinlencem ama ne gezer, benimki diş çıkardı ondan ne gece uykusu ne gündüz uykusu var, bende zombi gibi geziyorum :KK43: makine dandikti zaten, buraya yazdıktan sonra da bozuldu vakumu hiç çalışşmıyor adam akıllı bitane alcam ya...



canım bu kadar üzülme. bu zamana kadar emzirebilmişsin ya ne kadar güzel.. en önemli olan ilk 6 ay. sonra da versen iyi olur ama yoksa hiç aman şunu yeyim bunu yeyim de süt olsun deme.. (ben de süt olur deyip yedim ve kilodan başka birşey olmadı.) hem ek gıdalara da geçtiler. bence bu kadar üzülme. üzülmek de sütü etkiliyor çünkü.[/QUOTE]

46 kiloyum zaten, oyüzden kiloya takılmıyorum...netten duyduğum ne varsa uyguladım ama dediğin gibi üzülmemek en önemlisi...
 
Ya kafayi yicem bu cocuk ben gelene kadar uyumuyo 8-9 saat yani geldigimde kudurmus oluyo zor doyurup uyutuyorum..bu durumda olan varmi çalisan bağyanlar sizinkilerin nasil uyku duzeni?? Kaynanammi beceremiyo anlamadimki:26:

Sen geldikten sonra nasıl uyku düzeni? Yani 3-4 saatte rahat uyuyormu? Senın yokluğunu hissedip huzursuz olabılır. Salllayarakmı uyutuyor? 8 saat uyanık nasıl kalıyor yaa uykusuzluktan bayılıyordur.

Benımkı sabh yarım-1 saat arası uyuyormuş.annemde zor uyuttugunu söyluyor.sürekli ayagında tutuyormuş anca öyle uykuya devam ediyormuş.Ama annemınde bacakları çok ağrıyor üZülüyrm onun için 58 yaşında ama çalışmış emekli olmuş bayağı yıpranmış.duyuyorum da son dönemde çok yaygın sanırım bu yaştaki kadınlarda bacak agrısı.ameliyattan da korkuyor.umArım ilerlemez:KK43:( yoksa bizimkide hemen uyanıyor yaniii
 
Doyuyorsa azalmamıştır canım ama yinede sağıp bakabilirsin için rahat eder

Sagdım emdikten 2 saat sonra 60 ml çıktı bayagı azalmış 180ml cıkıyodu hatta bi ara 250 çıkmıştı rekorum:-) neyse ama yetiyo aglamadıgına göre zaten yavaş yavaş ek gıdaya başlarım artık. 7 ay içti bunada şükür:-)

İpek üzülme çıkmasada bu kadar beslemişsin daha ne olsun geceler sağmayi dene bide sabah saatlegri süt çok olur.

Ruza Yazı için konuşuyorum,
yazı güzelde türkiye ye uygun degil. yetiştirme konusunda ise o çocuklar belki saygılılar bu çok güzl ama bamzı değerlerden yoksun büyüyorlar. Aile bağı şefkat yok soguklar ben böyle gördüm. Ama tabikı güzel noktalarıda var.

oğloşummmm 7.400 gram olmuş 70 cm oollleyyyyyyyyyyyyy
diyeceksiniz şimdi aman sanki 10 kilo olmuş diye
değil ama her ay sadece 200 gram alıyordu en son 6 ay kontrolünde 6.700 dü
en fazla 7 olmuştur demiştim hiç kilo alamadığı için
ama 7.400 görünce ondan çoommmmmmmm ççokkkk sevindimmmmmmmmmmmmmm


Maşallah Allah artırsın

Ya kafayi yicem bu cocuk ben gelene kadar uyumuyo 8-9 saat yani geldigimde kudurmus oluyo zor doyurup uyutuyorum..bu durumda olan varmi çalisan bağyanlar sizinkilerin nasil uyku duzeni?? Kaynanammi beceremiyo anlamadimki:26:

Yok kız kadına suç bulma benımkıde aynı dönemseldir umarım:-)
 
çalışan arkadaşlar sütüm azalıyor demiş.dün bir programda ayşe tüter yaş maya ile süt karıştırılıp içilirse sütü çok artırır dedi. ne kadar doğru bilmem.ama paylaşmak istedim
 
selam kızlar,

ne olur banada dua edin yrn 5 tane kreşle görüşmeye gidecem hakkımızda hayırlı olan yer olsun duanızı esirgemeyin :KK5:

kaynanam ve kayınbabam bakmak istiyolar ama aramızda 8 saatlik yol var eger kabul edersem bana yerleşmek zorundalar ve bir evde yaşamak zorundayız aram iyidir onlarla ama kalabalık yaşama fikri sürekli dipdibe olmak hoşuma gitmiyor mutlu olamam gibi geliyoo ben işten gelince ayaklarımı uzatmak isterim ne bilim o gün canım sıkkındır konuşmak istemem yada bunun gibi bisürü şey ama beraber yaşayınca herşey aynı olmaz bide ne zamana kadar bakacaklar bunun bir süresi yok ki ben kaç sene onlarla yaşayacam of bide kaynanam aramış bebek çok küçük nasıl olacak ben bakmaya hazırım orda bakmazlar aç bırakırlar altını degiştirmezler filan gibi bisürü şey söylüyoo :KK5::KK5::KK5::KK5:bende ne zamana kadar bakacaksın anne bunun bir süresi yok eninde sonunda kreşe gidecek dedim :KK5:kafam karışık aklım bulanık :26::26:
 
bide kaynananım ve kpderimin anneleri babaları yaşıyo onlara bişey olursa memlekete gitmek zorundalar ben kime çocuguma gelde bak diyeceyim 1 hafta 1o gün işte ne kadar giderlerse ben izinde alamam o kadar çünkü vermezler o yüzden kreş istiyorum kimseye bel baglamak istemiyorum :KK19::KK19::KK19:


Allah'ım beni bana bırakma rabbim bana ve benim gibi olanlara yardımcı ol hakkımızda hayırlı olanı nasip eyle amin...
 
İpek; benım. Makine medela ama lansinoh ve avent en iyileri diye araştırmıştım.avent sessizmiş çock uyurkende sagım yapabılıyorsun.ama benım bu medela çok sesli :) epilasyon aletinden çok sesi var valla:)) bolll sütlü sağımlar diliyorum sana:))

Addd ; yine kendın bilirsin ama bence bi evde yaşamak çoook zor olur.geldikten sonra git diyemezsin baştan kabul etmezsen en iyisini yaparsın zannımcaaa.. Bunun yazı var şort giycen don giycen:)) kayınpeder olcak giyemıycen.eşinle tartışcan rahat tartışamıcan:)) oooooo daha neler neleeer .rahatını bozma hem bak delikiz da verdi gayet memnun beslenme açısındanda gelişim göstermişler.Allah hayırlı merhametli bakıcılarla karşılaştırsınn tümm yavrularıııı
 
İpek; benım. Makine medela ama lansinoh ve avent en iyileri diye araştırmıştım.avent sessizmiş çock uyurkende sagım yapabılıyorsun.ama benım bu medela çok sesli :) epilasyon aletinden çok sesi var valla:)) bolll sütlü sağımlar diliyorum sana:))

Addd ; yine kendın bilirsin ama bence bi evde yaşamak çoook zor olur.geldikten sonra git diyemezsin baştan kabul etmezsen en iyisini yaparsın zannımcaaa.. Bunun yazı var şort giycen don giycen:)) kayınpeder olcak giyemıycen.eşinle tartışcan rahat tartışamıcan:)) oooooo daha neler neleeer .rahatını bozma hem bak delikiz da verdi gayet memnun beslenme açısındanda gelişim göstermişler.Allah hayırlı merhametli bakıcılarla karşılaştırsınn tümm yavrularıııı



sagol canım ben zaten istemiyorum tavrım net eşimde benimle aynı fikirde ama kaynanam beni suçlar tarzda konuşuyoo ona bozuluyorum kırmamak için bişey demiyorum sanki ben kötü anneymişim gibi davranıyoo :KK5:çok küçük bebek vicdanın rahat etmez filan gibi konuşuyooo :KK5:
 
selam kızlar,

ne olur banada dua edin yrn 5 tane kreşle görüşmeye gidecem hakkımızda hayırlı olan yer olsun duanızı esirgemeyin :KK5:

kaynanam ve kayınbabam bakmak istiyolar ama aramızda 8 saatlik yol var eger kabul edersem bana yerleşmek zorundalar ve bir evde yaşamak zorundayız aram iyidir onlarla ama kalabalık yaşama fikri sürekli dipdibe olmak hoşuma gitmiyor mutlu olamam gibi geliyoo ben işten gelince ayaklarımı uzatmak isterim ne bilim o gün canım sıkkındır konuşmak istemem yada bunun gibi bisürü şey ama beraber yaşayınca herşey aynı olmaz bide ne zamana kadar bakacaklar bunun bir süresi yok ki ben kaç sene onlarla yaşayacam of bide kaynanam aramış bebek çok küçük nasıl olacak ben bakmaya hazırım orda bakmazlar aç bırakırlar altını degiştirmezler filan gibi bisürü şey söylüyoo :KK5::KK5::KK5::KK5:bende ne zamana kadar bakacaksın anne bunun bir süresi yok eninde sonunda kreşe gidecek dedim :KK5:kafam karışık aklım bulanık :26::26:

canım Allah a emanet neden aç bıraksınlar yaaa eskilere bakma sen,
ben de olsam kreşe verirdim aynı evde özelin olmadan yaşamak hiç bana
göre değil,inşallah istediğin yeri bulursun çok mutlu şekilde bırakırsın yavrunu,
Allah yardımcın olsun
 
sagol canım ben zaten istemiyorum tavrım net eşimde benimle aynı fikirde ama kaynanam beni suçlar tarzda konuşuyoo ona bozuluyorum kırmamak için bişey demiyorum sanki ben kötü anneymişim gibi davranıyoo :KK5:çok küçük bebek vicdanın rahat etmez filan gibi konuşuyooo :KK5:

:KK47:takmaaa konuşsun,için nasıl rahat olacaksa onu yapmalısın
 
canım Allah a emanet neden aç bıraksınlar yaaa eskilere bakma sen,
ben de olsam kreşe verirdim aynı evde özelin olmadan yaşamak hiç bana
göre değil,inşallah istediğin yeri bulursun çok mutlu şekilde bırakırsın yavrunu,
Allah yardımcın olsun


çok sagol cnm amin inş. bende yaşamak istemiyorum zor gelir bana da :KK19:
 
add bence kreşe ver. en iyi kaynana uzak olandır bide insan evinde rahat etmezse nasıl mutlu olur. Bide ben çocuguma kaynamamın bakmasını istemem kreş dahaiyidir bişeyler ögrenir enazından.hem artık kreşler güzel bakarlar merak etme tefdişe gidersin.kseş seçiminde bol şans çok dikkat et güzel bi yer bul ögretmenlere iyi bak yumuşak olsunlar. Başka annelerden memnunlarmıdiye sor kg.
 
add bence kreşe ver. en iyi kaynana uzak olandır bide insan evinde rahat etmezse nasıl mutlu olur. Bide ben çocuguma kaynamamın bakmasını istemem kreş dahaiyidir bişeyler ögrenir enazından.hem artık kreşler güzel bakarlar merak etme tefdişe gidersin.kseş seçiminde bol şans çok dikkat et güzel bi yer bul ögretmenlere iyi bak yumuşak olsunlar. Başka annelerden memnunlarmıdiye sor kg.


inş canım işte 9 aylık olacak kreşe başladıgında ben 10 ekimde iş başı yapacagım :KK6: yrn evime ve işime yakın 5 yer var onlarla görüşecegim ve birine karar verip yazdıracagım inş.iyi insanlar denk gelir ve çok memnun kalırım ...1 ekimde kreşe bırakmaya başlarım hem kendimde giderim yanında dururum uzaktan bakarım ani baskınlar yaparım işe başlamadan neler yapıyolar diye gözlemlerim 1 yaşına gelene kadar işten saat 16.00 da çıkacagım bakalım hakkımızda hayırlısı :18:
 
X