2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

ne???? nasıl yani???? gercek değildir yaa!!!!! benim ve bebeğimin hakkı varsa helal etmiyorum zaten onların çalışmaya ihtiyaçları yok ki
 
ne???? nasıl yani???? gercek değildir yaa!!!!! benim ve bebeğimin hakkı varsa helal etmiyorum zaten onların çalışmaya ihtiyaçları yok ki

valla canım dün akşam eşim geldi söyledi
kıyak yasada daha neler var bilmiyoruz kimbilir
valla ben helal etmiyorum hakkımı
sadece bu yasa için değil hepsi içn
yazık bu millete
 

hiç ama hiç şaşırmadım. daha hamileliğimin başlarında çıkmıştı bu mesele kızım 3buçuk aylık oldu benim doğum iznim bitti hala tık yok. helal olsun hepsine ya bizi böyle hözü kapalı uyutmyı başardılar ya, aferin yani. rabbim sorsun hesabını ben susuyorum...
 

haklısın canım
bizler doktor doktor sırf bebeklerimiz için dolaşalım
bir de tavır görelim sanki ebde keyif yapmak için rapor istiyormuşuz gibi
Rabbim görüyor
 
günaydın arkadaşlar. biz yarın gidicez dr a. ama ben kendim evde tarttım dün. yarın 4 ayımız bitiyor. 11 ocak doğumluyuz.kilomuz zannedersem 6800. 1 ay önce 6400 dü. bu ay adamakıllı emmedi az kilo artışı olacağı belliydi. bakalım ek gıdaya başlarmıyız sizin?
 
hareketli demek sadece hareketli babında değil tabiki ,sürekli ilgi alaka istiyorlar ,sürekli dönme sürünme ayağa kalkma faaliyeti var yapamayınca da ağlıyorlar ,çeviriyorum çevirdin diye ağlıyorlar ,mızmızlar yani..
yetiyor şimdilik çok şükür 6 ayı çıkarırsam süper olacak ..

Slm gözün aydın allah analı babalı büyütsün bak burdan buldum senj
aa nasıl buldun ula beni :)) sağolasın .
gaz işi zor ilaç vs denedinmi

saç deme bana hiç ,resmen ellediğimde elim doluyor ,şöyle bigün tuttuğumda peruk gibi saçlarım elime gelecek diye korkuyorum valla
her gün evi makineyle alıyorum ama nafile 5 dakika sonra heryer yine saç
sanırım tüm protein vitamin süte gidiyor saça bişey kalmıyor ondan dökülüyor
kocan niye boşasın seni tam tersi başının tacı yapsın sonuçta bebek için yapıyorsun hoşuna gitmesi lazım karım bebeğimiz için her yolu deniyor diye
sanki onlar hiç sarımsak kokmuyor
 

Utanmadan birde 3-5 çocuk isteyip 6 ay emzirin diyorlar. Milleti oyalayıp gündem değiştirmekten başka bir şey yapmıyorlar.
 
S.a bayanlar bebekleriniz kaç kilo ?

Kızım 4 aylık 6600gr. baş çevresi 41 boy 66cm. 2950 gr doğmuştu. 25 günde 600 gr falan almış, sadece anne sütüne devam ediyoruz. Ebeyle konuştum artık meyve suların başlasam mı diye. 5. ayı beklememi tavsiye etti. 5. aydan sonra tattırmaya başala. 6. aydan sonrada öğün olarak ver dedi. Ama ben 4,5 aydan sonra az az meyve suyu vermeyi düşünüyorum. Ek gıdaya başlayan var mı?
 
arkadaşlar Clean mile diye bir ürün var. tablet gibi görünüyor. suda şişip sargı bezi gibi oluyor. Günlük bebeklerimizin yüz ve el temizliği için harika. ıslak mendiller malum el ve yüz için sağlıklı değil. internetten bakabilirsiniz bende bir arkadaşımda gördüm muhakkak sipariş edeceğim. Tavsiye ederim.
 
Ya arkadaşlar bana bi akıl versenize. 2 hafta önce kuaföre gttim saçlarımı kestirip boyattım. kuaför anlattığım gb kesmedi maalesef ve de çok kısa kesmiş, omzumun biraz daha aşağısında. ben uzun saça alışkınım. bu saçla mutlu değilim. amacım tarayıp kurutması zor oluyo diye. 2 haftadır saçlarımı hep toplayıp kullandım, saçlarımı görmemek için. öyle saç modeli araştırıyorum. kısa kestirsemmi. saba tümer in saçı gb. bebekle kullanabilir miyim? bana bi akıl versenizeee.
 
slm arkadaslar forumda bakiyorumda ane sutu veriyorsuuz beeklerinize ve masallah kilolarida iyi ama akliniz fikriniz ek besinlerde ne gereke var anlamiyorum
 

benim sıpa karınüstü yatmayı da sevmiyor.arada bir yatırıyorum,debeleniyor debeleniyor,sonra ıhh ıhhh diyip başlıyor ağlamaya :)dönse bir dert dönmese bir dert işte.


demek ki neymiş :bundan sonra pırasayı yeşil soğanlı pişiriyormuşuz:) afiyet olsun canım.

benimkiler uslu demedim :) ikisi de çok hareketli hiç durmuyorlar ..benim de durumum aynı bi farkımız yok yani ,ailem yok yanımda hiç kimsem yok eşimden başka ,eşim yardım ediyor bana sağolsun ama yine de bütün yük bende sonuçta ,ütü temizlik olsa vız gelir bana onlarda bişey yok ,2 çocuğun beraber 5dakika ağlamalarına şahit olsan ömür boyu ütü yapmaya razı gelirsin:))
yani ev işiyle çocuk işi çok farklı şeyler ,hele 2 çocuğa birden bakmak çok çok farklı
bazen kendime şaşıyorum he-man değilim ama he-woman olduğum kesin:))
RABBİM hepimize yardım etsşn[/QUOTE]

ne yani şimdi tekizleri olanların yorulmaya hakkı yok mu? :) seninkiler en azından kendi kendine uykuya dalıyorlarmış.bizimki kendi kendi dalmadığı gibi bir ağlama krizi tutuyor,zorla sakinleştirip uyutuyorum,15 dk sonra yiine uyanıyor,sonra yine mız mızzzzzz .valla yorgunum dediğime pişman oldum.


gözün aydın canım,herşey yolundaymış.aşılardan sonra benimki de 2 gün sürekli mızmızlandı.2 gün hep kucakta taşıdım.hayırdır,nereye gidiyorsunuz :) ben de gitmek istiorum memleketime artık ama bu lanet olası izinler yüzünden,rapor ayarlamak için bi hal oluyoruz.


toplam 16 hafta da olsa onlardaki imkanların yüzde biri bizde yok canım.anne sütü bankası kuracaklarmış bir de.emzirmek çok önemliymiş.emzireceğiz emzirmesine de,işe başlamak olmasa.el kadar bebeyi kime nasıl bırakır insan?vicdansız bunlar.Allah belalarını versin..1 yılda en basit yasayı çıkarmadılar.kendi çıkarları olsaydı bak nasıl geceden sabaha çıkıyordu o yasa.


canım benim oğlumun 4.ayı biter bitmez ek gıdaya başladık.baş çev:42 boy 65 kilo 7100 gr.700 gr almış bir ayda ama yine de başladık.sebebi ise sütüm az,çünkü oğlum özellikle akşamları acıkıyor,emmek istiyor ama göğüslerim boş olduğu için ağlıyor açlıktan.bana dr yoğurtla başla dedi.3 gün 1 öğün yoğurt,3 gün 1 öğün muhallebi,3 gün 1 ögün meyve püresi dedi.meyve suyu değil püresini ver dedi.ama oğlum yemiyor püreyi.tükürüyor sürekli.sevmedi.
 

canım saçın düzse kabarmıyorsa kullanabileceğini düşünüyorum


ben de bir şey sormak istiyorum
biz bugün tam 3.5 aylık olduk ama benım oğlum hala uzattığım şeyleri tutmuyor
sizlerinkiler nasıl başladı tutmaya
siz çabaladınız mı onlar kendi mi tuttu
 
slm arkadaslar forumda bakiyorumda ane sutu veriyorsuuz beeklerinize ve masallah kilolarida iyi ama akliniz fikriniz ek besinlerde ne gereke var anlamiyorum

neden gerek olduğunu anlatayım arkadaşım.sadece anne sütü veriyorsan ve sütün bebeğini doyuruyorsa tabi ki gerek yok.ama anne sütü yetmiyosa,kilo alımız az hatta benim oğlum gibi kilo alımı iyi bile olsa bebeğin emmek istiyor fakat sütün olmadığı için açsa ve ağlıyorsa mecburen ek gıdaya başlarsın.buradaki bir çok arkadaşım ben de dahil emzirmek için,sütümüzü artırmak için her yolu denedik.sütümüz azaldı diye oturup günlerce ağladık.ek gıdaya meraklı değiliz,sadece yavrularımızın aç kalmasını istemiyoruz her anne gibi.
 

ccanım kısa saçı ben kullandım.yıkaması rahat ama şekillendirmesi zor oluyor.ben bir daha asla dedim.saçım uzayana kadar uzun saçlı bayanların saçlarına bakıp iç çektim.bence kestirme derim.omuz hizasında modern bir kesim yaptır.istenildiğinde sıcaklara yada bebişin çekiştirmeye başladığında toplanabilecek boylarda olsun :)
 

canım ben oyun halısına yatırdım,bir de ana kucağında da oyun halısı gibi oyuncaklar asılı üst kısmında.ekstra bir çaba sarfetmedim.bir gün bir bbaktım kendi kendine tuttu.önümüzdeki haftalara tutmaya başlar bebişin dert etme.vakti gelince her şeyi yapıyor sıpalar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…