2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

hehehe u ıyıymış numaradan yatmak sorun degıl onu yaparım tabiki :)))) sen iç çamasırı konusunu nasıl yaptın normal ped yeterlı oluyormu?? kanama çok oluyordur herhalde bide yatınca normal pedler yetermı ki??
 

yok normal hasta bezlerinden aldım ben normalde ama hasta bakıcı geldiğinde cocugun bezini verdi bunu koy dedi heralde daha kuru tutuyo diye bilmiyorum ilk gün onu kullandım sonra normal ped e döndüm
 
Merhaba arkadaslar,,

Ayşeden haberi olan var mı? eşinin durumu nasıl acaba?

Orkide bende Ayşe'yi cok merak ediyorum haber alan arkadaşlar lütfen buraya yazıp bizlerede haber verin umarım herşey yolundadır aklıma geldikçe dua ediyorum hatta artık bence buranın tadıda kaçtı aslında hıc giresim yok ama belki ayse bişeyler yazar yada haber alırım dıye bi göz atıp çıkıyorum.
 
Bende sıcak su ve pamukla siliyorum sadece.Daha sonrada pamuklu bir bezle nemli kalmasın diye kurutup mis gibi zeytinyağını sürüyorum pamukla.Tertemiz oluveriyor altları bebişlerimin...
Ayrıca sırtı terliyorsa demekki çok sıcaklıyor.Bu şekilde de hasta edersin bebişi.Terliyken açınca tabiki kıyafetlerini daha kötü olur bir sıcak bir soğukla karşılaşınca bebek.Bence odanın aynı ısıda kalmasını sağla ve çok bastırma üzerini hasta edersin bu şekilde...

 
yaa şu gazdan illet geldi. ben basa cıkamadım. sizler nasıl basa cıkıyosunuz. gece gündüz uyku yok
 
yaa şu gazdan illet geldi. ben basa cıkamadım. sizler nasıl basa cıkıyosunuz. gece gündüz uyku yok

karnı omzuna gelecek şekilde kucağına al sırtına hafif hafif vur sıvazla , saç kurutma makinası dinlet, ılık suyun içine bir damla zeytinyağı koy çaykaşığı ile ver, ayağına sıcak su torbası koy ayaklarına mutlaka çorap giydir, karnına saat yönünün tersine masaj yap, yumuşak bir ses tonu ile konuş sakinleştirmeye çalış,hiç olmadı arabanız varsa biraz engebeli yollarda gezintiye çıkın,ayağının altına ve karnına tatlı elma yağı ile masaj yap, soğuk press çörekotuyağı yine bir damlaılık suyun içine damlat ver,başkaa ... aklıma gelen bunlar.
 

ohhh rahatlattin beni valla yaa sagol sagma isi gercekten eziyet, 1 saat sag aletleri steril et, 2 saat gecsin tekrar sag..neyse gelsinde ugrasiyim onemli degil makinem bozulursa falan idareten seninkindende alabilirim
 
nasıl estetik dikişmiş sizinki anlamadım. estetik dikişin olayı dikiş alma olayının olmamasıdır. benim dikişim falan alınmadı, alınmayacak da.



neresimi zormuş? taş gibisiniz demek ki maaşallah.bildiğin bi bacaktan öteki bacaga kesiliyorsun, o dikişlerin gerilmesinden ben 1 hafta oturuk vaziyette uyudum. o ilk gaz çıkarma sancısıdır, yürümedir, onları saymıyorum. pehlivanlığın lüzumu yok.evet sezaryan ciddi bir ameliyattır.


yanlış! saat yönününde masaj yapılır bebegin karnına tersi yönde değil. fıtık edeceksiniz milletin bebesini,akıl vermeden önce bi emin olun bildiklerinizden ! açın 5 kez daha bakjın gerekirse. ayrıca tatlı elma yağı değil, acı elma yağı ! herkes bebek bakım uzmanı mübarek !
 
Uzun zamandır yazamadım .doğumum 2 Ocak gözüküyordu ama son hafta tansiyon yükseldi şiştim 27 Aralık'ta doğdu kızım .gazlı bir bebek kendisi daha yeni yeni kendine gelmeye başladı.

Sizlerden tavsiye isticem .kızıma araba alıcam ama hangisini alıcam nilmiyorum.arabamız yok hafif pratik bişe istiyorum.martta dışarı çıkmaya başlarız artık.siz neler aldınız
 

nasıl estetik dikiş olduğu son kısımda açıkladım. sancı hususunda kimsenin yavrusuna garezimiz yok heralde ben kendi bebğime ne yapıyorsam onları yazdım ,akşam akşam amma atara bağlamışsın canım sakin ol biraz.
 




bebek arabası bende bu hafta alacağım.arkası tam yatan puset alacağım.hatta jokerde bir model var 149tl ona bakacağım mağazadan...
 


konunun öncesini okuyamadım. ama 1,5 ay önce doğum yapmış birisi olarak sana tavsiyem kesinlikle depent hasta KÜLODU al büyük boy. külot şeklinde giyiyorsun ve kıyafetlerine bulaşmıyor. gelen giden oluyor. çok rahat olursun. ben doğumdan 1 hafta sonra bile evde mis gibi kullandım. hem kokuyu da içine hapsediyor. çok mennun kaldım anlayacağın.
 

nurse harveys kullanıyorum. çok iyi geldi oğluma. hem bitkisel içerikli.

bir de sen de yediklerine ve içtiklerine çok dikkat et arkadaşım, ayaklarını da üşütme. senin gazın çocuğa geçiyor çünkü.
 
yaa şu gazdan illet geldi. ben basa cıkamadım. sizler nasıl basa cıkıyosunuz. gece gündüz uyku yok


nurse harveys kullanıyorum. çok iyi geldi oğluma. hem bitkisel içerikli.

bir de sen de yediklerine ve içtiklerine çok dikkat et arkadaşım, ayaklarını da üşütme. senin gazın çocuğa geçiyor çünkü.
 


Ayşenin eşi biraz daha iyi arkadaşlar. Çok şükür rabbim can sağlığı verdi. Allah daha kötüsünü göstermesin. Çok koşturuyor. Musait olunca kendisi de girip yazar..
 


sezaryandan çok korkan ve ne yazık ki son anda sezaryan olan bir anneyim ben. spinal sezaryan oldum.

ve bu kadar kolay geçeceğini tahmin etmezdim. sezaryan sonrası ikinci gün kendimi toparladım. hastanede kucağımda bebeğimle çıktım. spinalin etkisi geçene kadar sondan takılı duruyor. sonra 3 saat sonra bacaklarını hissediyorsun ve tuvalete kalkıyorsun. ilk kaltığında sakın yere bakma. miden biraz bulanıyor. sonra sana dr lar yürümeni tehbihleyecek. mutlaka çok çok yürü. canın acıyacak, ama ne kadar yürürsen o kadar cabuk acın geçer.

rabbımın izniyle bebeğine kavusursun inşallah..
 
merhaba hanımlar 18 ocakta bebişimi kucağıma aldım binlerce şükürler olsun.uyku sorunumuz var derin uyuyamıyoruz ve sütümü artırmak için ne yapmalıyım teşekkür ederim

canım sütün artması için bol tahin helvası, dut hoşafı (özellikle altını çiziyorum), bir de malt içeçeği.

ben faydasını gördüm. inşallah sende görürsün.
 
selam kızlar,

yakari13 arkadaşım bende 8 ocakta genel anestezi ile sezaryen oldum ilk gün agrı pompası sayesinde hiç acı hissetmedim ve ameliyattan saat öglen 12 de çıktım akşam 8 de iki üç adım atarak yürüttü hemşireler ilk gün sonda hep takılıydı ikinci gün sabah yine yürüdüm bayagı koridorda gezdim sonda çıkarıldı ve ikinci gün öglen agrı po-5 mpamda çıkarılmıştı çokaz canım yanıyordu yataktan kalkerken ve tekrar yataga yatarken dikişlerim acıyodu ama çok degil sonrasında evde hep yürüdüm yani çok zorlanmadım sadece dedigim gibi yataga yatarken ve yataktan kalkarken zorlandım o kdar bir hafta içinde toparlandım sorunsuz ve güzel bir ameliyat oldu lazer dikiş oldu benimkisi tekrar dikiş aldırmadım yani gerek yok dedi drum korkma sezaryan korkulacak bir ameliyat degil canım için ferah olsun iyi düşün iyi olsun canım hayırlı dogumlar...

ben nurse harveyi dac kullanıyorum ama vitamin benimki gaz kesici degil adc vitamini olarak kullanıyorum gaz sancısı için drumuz sap sımplexi verdi günde 4 damla kullanıyoruz iyi geldi sanki yani en azından rahat gaz çıkarıyoruz ama uyku promlemimiz var gece 4-5 gibi anca uykuya dalabiliyoruz yarın 40 günlük olacgız rabbimin izniyle inş.herşey düzelir anne olmak zor ama çok keyifli onunla hayata alışmak daha bi farklı
 


Canım benim bebeğim altını her açtığımda çok ağlıyordu. Bir gün çok kaka yapmıştı. altını yıkayayım dedim. o gün bugundur çoçuğumun her altını açtığımda yıkıyorum. çiş ya da kaka yaptığında gece-gündüz. sürekli yıkıyorum. gaz sancısı olduğunda bile yıkıyorum. çok rahat ediyor. ve artık ağlamaları bitti. hiç pişiğimiz de yok. kesinlikle tavsiye ederim.

ayrıca ben bu uygulamaya geçmeden önce unı bayb ile temızlıyordum. maddi olarak çok fazla ıslak mendil demek bu. günde kaç kez kaka yapıor çünkü. öbür türlü hem çocuğumun poposu tertemız pişiksiz oluyor. hem de maddi olarak bana da faydası var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…