- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
canim sikma canini benim bir onceki gebelikte 5 cikti sonra yukseldi keseyi de gordum kalp atisinida. sonra kaybettim ama dollenme bozuklugu olmus dedi dr. seninkide yukselir.Bu arada progestron 25 in altinda cikarsa dis gebelik suphesi olabilirmis.. Benim 33,3 cikmisti
Lekeleri dikkatli takip et ama cok stres etme, stres daha kotu biliyorsun. "Uste adet gorme/decidual bleeding" diye bir sey var, seninki de oyle zararsiz bir kanamadir diye umalim. Cok yorma kendini, dinlenmeye calis. Haftasonu progesterone icin hastaneye gitmistin galiba, bence haftaici bir kadin dogumcuya git, onlar baksinlar gerekirse progesterone takviye versinler. Ben amerika'dayim, burada normalde 8 haftadan once doktor bakmiyor bile, dusecegi varsa dussun diyorlar, cok acimasizca. Umarim seninle ilgilenirler.
Ben 3 yillik evliyim, bebege anca sira geldi yasim basini alip gitmis olsa da. Ilk bebek ama ben de hem Turk hem Amerikan kaynaklarindan okunmamis sey birakmadim bu aylar boyunca. bazen koylerdeki kadinlar doktora bile gorunmeden saglikla doguruyorlar, ne kasiyorum ki ogrenmeye diyorum ama ogrenmek benim kafami rahatlatiyor dogrusu.
Kac yildir amerikadasin? kac yasindasin ki? (ben 29 oldum ocakta. bir kizim var 3 yasinda)calisiyormusun orda? biz guney koredeyiz esimin isi dolayisiyla.
burda gecen gebeligimde 3 kere falan girdim riskli gebelik diye. 7+2 ye kadar . oncesinde lekeler geldi sonrada 7+4 de kalbi durdugunu anladik ve kurtaj oldum ayni gun. burda oyle kati kurallar yok Allah icin.
belki 8. haftaya kadar genelde problemli bebekler dustugu icin doktorlar ondan duserse dussun diyorlardir.
kk daki Doktor Bey ede sordum ben sagolsun hicbir sorumu cevapsiz birakmiyor. O progestanin bebek dusecek olduktan sonra etki etmedigini soyledi. zaten gecen seferde yemistim igneleri ama bebegin kalp atislari durdu.
engelleyemedi yani. elbette sakat olmaktansa erken haftalarda kayip daha iyi. gonul isterki saglikla dogsun bebeklerimiz ama kismetten oteside olmuyor. suan inanki dikan ustundeyim gunler gecmiyor kafami hic toplayipta birsey yapamiyorum dogru duzgun
acaba kalbi atacakmi? yok duracakmi? dusecek mi? surekli bu sorular kafamin icinde. burda 2 kez kurtaj oldum psikolojim cok bozuldu
bu bebegide kaybedersem tr de kurtaj olurum diyorum bunlari yazmak icimi parcaliyor ama hazirliyorum kendimi
ben ilk hamileligimde bilincsiz bilgisizce doguruverdim kizimi. simdi sagi solu okuyup dahada kafami karistiriyorum zatende ne ise yariyor.
gecen ctesi dr gittigimde kucuk bir kanama alani var dedi egzersiz filan yapma dedi 26 mayisa gun verdi
asker nasil safak bekler bende oyle bekliyorum oncesinde gitsem vajinalla belki atislari gorunur ama hem vajinale guvenemiyorum
hemde 8. hafta bittikten sonra gormek istiyorum kalp atislarini cunku sinir bizim icin 8. hafta
Hamile değilimmm sabah ilk işim testi yapmak oldu ve yaklaşık 3-4 dk için de hemen silik çizgi belirdi sevinçden çığlıklar attım ve eşimin yanına gidip uyandırdım haberimi paylaşayım diye sonra öğleye doğru adet oldum. Adetim herzamankinden daha sancılı ve daha fazla geliyor sanki acaba kimyasal gebelik oldu ve düştü mü tecrubeli bayanlar nedir bu sizce moralim çoook bozuldu.
kimyasal olabilir canim ertesi ay hamile kalma sansin artiyormus kimyasal olunca
benim gecen ay tam 6 gun gecikti cok duzenlidir adetim ve 6 gun sonra deli gibi bir basagrisiyla uzun bir kanama gecirdim
sonraki ay hamile kaldim sana tavsiyem incir ye ben evdeki tum incirleri yedim bironceki ay.
cokta severim zaten kuru inciri.
benim bugun bulantim hafif basladi kizlar ama cok hafif.
birde sivilce cikaran varmi yuzunde. beni basti civilceler normalde adet zamani olurdu