• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Dr 1 yasindan sonra 2 ayda bir kontrole getir dedi. Bizde dun 14.ayimizi doldurduk. Zaten bikac sikayetimiz de vardi hem gozundeki sislik hafif kaldi hem de poposu yine pisil olmustu.
Bu asi ozel oldugu icin isteyen yaptiriyo zaten. Bana da ilk saglik ocagi bahsetti.
Bana tek dozu varken 4 doz olan gereksiz masraf ve tuzak gibi geliyo. Belki de dr o ilac firmasiyla anlasmalidir da bana oneriyorum diye ayak yapiyodur. Nerden biliceksin.

Cok iyi bu yaaa.
Bizim balkon demirlerinin arssi cok acik. Uzun zamandir aklimdaydi. Bi korkuluk yaptirmak. Bunu gorunce hemen resmini korlulukcu bi arkadasim var. Ona gonderdim. Bunun gibi istiyorum diye. Daha sonra kaldiririm diye de ucuz bisey olsun dedim.
bakalim aricak beni.
Tesekkurlerr cnm paylasimin icin.

Bu asiyi doktorunuz mu onerdi peki?
evt 2 doktor da aynisini onerdi

Kizlar inanmicaksiniz ama saat 2 oldu neredeyse benim kiz hala uyanmadi. Yaklasik 12-13 saattir uyuyo. Gece 1 de yatti. Bikac kere de gece uyandi ama emdirip uyutttum hemen. Kac defadir kontrol ediyorum sere serpe yatiyo. Odayi havslandirdim ben de. Oksijensiz kalmasin diye.
Bi anormallik yok mu bunda???

Bence çok normal degil

Kizlar inanmicaksiniz ama saat 2 oldu neredeyse benim kiz hala uyanmadi. Yaklasik 12-13 saattir uyuyo. Gece 1 de yatti. Bikac kere de gece uyandi ama emdirip uyutttum hemen. Kac defadir kontrol ediyorum sere serpe yatiyo. Odayi havslandirdim ben de. Oksijensiz kalmasin diye.

bizimki uyusa böyle anormal olur da aslında normalmiş böyle olması gerekiyomuş galiba tabi geç yatıp geç kalkması şeklinde değilde akşam 8 gibi yatıp sabah 8e kadar falan... benim kızım 12 gibi yatıp 8 gibi kalkıyo gündüz uykusunu da 1e indirdi, ama süresini uzatmadı standart 1 buçuk saat uyuyo bazen 1 saat 20 dakka bazen 1 saat 40 dakka olsa da genelde hep bi buçuk saat..., ikinci uykuyu mümkün değil yaptıramıyorum inat ediyo, bikaç gün önce babası uyuttu akşam 9 gibi, 1 saat sonra falan uyanır sandık bekle uyanmaz bekle uyanmaz derken 3 saatten fazla uyudu sonra tabi sabah oldu sandı heralde defalarca denedim yarım saate yakın sallıyorum kapamıyo kolay gözleri dalamıyo tam uyudu sanıyorum yatırmaya teşebbüs sonra uyanıyo en sonunda vazgeçtim oturduk oynadık sabah 5e 10 kala o da ben de yastık yüzü görebildik, bi daha kesinlikle akşam saati geçince yutmaya teşebbüs etmiyorum uykusu geldiğini görsem de... ama dışarı çıktığımız zaman arabasındayken 2.uykuyu yapabiliyo...

Geçen hafta hastalandığında gitmiştik doktora, o zaman kan tahlili de yaptırdım (eşim akdeniz anemisi taşıyıcısı, kızımda da var mı diye istedim yaptırmayı) 4 tüp kan aldılar, tahlilin biri çıkmadı daha ama maalesef demir eksikliğimiz varmış. Bunun akdeniz anemisi taşıyıcılığından olup olmadığı 1 hafta sonra çıkacak tahlille belli olacakmış. Değilse demir damlası kullanacağız. Hemoglobini normal çıktı ama.

biz de çok ihmal ettik bişey çıkmaz inşallah demir eksikliği falan, vicdan azabı çekerim, düzgün besleniyo diye güvenip hiç demir ilacı vermiyorum ben toplam 1 ay bile kullanmamışımdır heralde bugüne kadar... d vitamini de 1 yaşına kadar çok düzenli kullandım ama 1 yaşından sonra toplam 15 kere anca kullanmışımdır ara ara.. 12.ayda bıngıldak için kapanmış demişlerdi bi de yürüyünce falan iyi heralde kemik gelişimi diye önemsemedim umarım bişey eksik çıkmaz...

Canım aslında normal. Yani teoride normal…;))) uykuyla ilgili okuduğum tüm kitaplar öyle diyor. çocuklar için en uygunu akşam 19.00-19.30 gibi yatıp sabah 7 gibi kalkması deniyor. Ve genellikle uygulanıyormuş diye duyuyorum. Bu da 11-12 saat oluyor. Ben o kadar erken yatırmıyorum ama 20.00 ile 21.00 arası yatırmış oluyorum. Sabah 7-8 arası kalkıyor.

Şulecim naptın?

Size yazdiktan hemen sonra uyandi kizim. Yani 2 de. Aslinda aksam 8 de en gec 10 da yatip sabah 8-9 da uyansa neyse. Normal dicem. Ama bizim uyku duzeni bozuk. Aksam saarlerinde yatsa o 2. Uykusu oluyo. En fazla yarim saat uyuyo. Bu kez gece gec yatiyo.
Bunu duzene sokmamiz lazim bizim. Boyle olmaz. Aslinda gunduz erken yatirmayi deniyorum 2.uykuya zaman kalsin diye. Uyumuyo ki. Illaki uykusu gelicek de uyicak.

Kac gundur korkudan disciye gitmedigim icin dun curuyen azi disim araliksiz 8 saat agri yapinca tedaviye bugun basladim sonunda kizlar. Kanal tedavisinin hic bu kadar kolay olucani dusunmedim. 6 yil once yaptirdigimda neler cekmistim yaa. Teknolaji cok gelismis cok. 3 seansta halledicekler. En zor kismini bugun atlattim yani.
Bu kadar kolay olucani bilseydim ihmal etmezdim. aksam yatarken majezik ictigim icin vicdanim rahat degildi. Bebegime de gecmistir simdi. Ama o agriya da katlanamazdim ki.

Kac gundur korkudan disciye gitmedigim icin dun curuyen azi disim araliksiz 8 saat agri yapinca tedaviye bugun basladim sonunda kizlar. Kanal tedavisinin hic bu kadar kolay olucani dusunmedim. 6 yil once yaptirdigimda neler cekmistim yaa. Teknolaji cok gelismis cok. 3 seansta halledicekler. En zor kismini bugun atlattim yani.
Bu kadar kolay olucani bilseydim ihmal etmezdim. aksam yatarken majezik ictigim icin vicdanim rahat degildi. Bebegime de gecmistir simdi. Ama o agriya da katlanamazdim ki.

geçmiş olsun canım ama majezik kullanılabiliyo sanırım emzirirken bana doğum sonrası bi hafta kullandırmıştı doktorum emziriyodum da...

kızım benimle inatlaşıyo, uykusu olduğu halde uyumuyo...
ayağıma alıyorum tutamıyorum kalkıyo gidiyo, kucakta gezdireyim diyorum yine tutamıyorum çırpınıyo iniyo sinirleniyo bana...
bu sabah her zamankinden erken esniyodu uyuttum belki 2.uykuyu yaptırabilirim erken uyursa diye...
her gün bi buçuk saat uyuyan çocuk 40 dak.da kalktı, 2.uyku falan da yapmıyo...

Kızlar selam...
Hamza Eymen dün gece zor bela 23:55'te uyuyup sabah 09:10'da kalktı..uyandığından sonra 3 saat geçmesine yakın öğlen uykusu için deneme yaptım ama uyumadı ben de kendi haline bıraktım..sonra arkadaşıma gittik orda onun oğluyla filan eğlendi mızırdanmadı uyku için hiç..dönüşte ananemize uğradık bahçede 5 dk. kadar kendi haline bıraktım yine..ordan çıktık eve geldik bu kez apartmanın önünde kollarını bacaklarını sıvadım güneş alsın dedim..apartman kapısını açtığım an başladı yaygaraya :) uykusu çok gelmişti artık anladım esnemiyor ama bitap düştü yavrucak :) içeri girdik soyunduk emerken daha 5 dk dolmadan uyudu :) 16:15'te uyudu 17:00 de tekrar emdi beni şuanda uyumaya devam...Aslında tek uyku yapması gündüz gezmelerimiz için iyi oluyor gibi..ama şimdi bu uykusundan geç kalkarsa gece uykusuna yine geç geçecek...ay bir düzene giremedikkk

geçmiş olsun canım ama majezik kullanılabiliyo sanırım emzirirken bana doğum sonrası bi hafta kullandırmıştı doktorum emziriyodum da...

Bunu ogrendigim iyi oldu. Ilac icmeyi sevmeyen biriyim. Siddetli agri oldugunda bunu icerim artik. Icini rahatlattin.

kızım benimle inatlaşıyo, uykusu olduğu halde uyumuyo...
ayağıma alıyorum tutamıyorum kalkıyo gidiyo, kucakta gezdireyim diyorum yine tutamıyorum çırpınıyo iniyo sinirleniyo bana...
bu sabah her zamankinden erken esniyodu uyuttum belki 2.uykuyu yaptırabilirim erken uyursa diye...
her gün bi buçuk saat uyuyan çocuk 40 dak.da kalktı, 2.uyku falan da yapmıyo...

Dun ben de aksam ikinci uykuya vakit kalsin diye oglen 3 de falan uyutmaya calistim. Inat. Uyumadi. 4 uyuyunca aksam 10 da tekrar uykusu gelince uyutmadim. 11 i bekleyip uyuttum. Yerine alirken uyandi tekrar. Aksam zannetti. Hic konusmadan sallayarak yarim saatte uyuttum artik.

Normalde oglen en az 3 saat uyuyan kizim neden hala ikinci uykuyu kaldiramadi anlamadim. Ha tek uyku yaptigimiz gunler oluyo aslinda.Ama direnicem tamamen tek uykuya gecmek icin.

Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar
Sabah kahvaltılarımız gün geçtikçe kabusa dönüşüyor artık. Peyniri kesinlikle yemiyor, ekmek desen öyle, yumurtanın sarısını da az yemeye başladı beyazını da kendi ne kadar yerse artık, salatalık yiyordu onu da yememeye başladı, bi tek domates yiyor o kadar bi de aralarda süt veriyorum ya da portakal suyu. Ben kahvaltıda ne vericem bu çocuğa peki??? :31::31::31:

Sabah kahvaltılarımız gün geçtikçe kabusa dönüşüyor artık. Peyniri kesinlikle yemiyor, ekmek desen öyle, yumurtanın sarısını da aseviyorumbaşladı beyazını da kendi ne kadar yerse artık, salatalık yiyordu onu da yememeye başladı, bi tek domates yiyor o kadar bi de aralarda süt veriyorum ya da portakal suyu. Ben kahvaltıda ne vericem bu çocuğa peki??? :31::31::31:

Hayirli cumalar arkadasim...

benim oglum hic bulamac yemedi ben hep tek tek verdim ama peynir, zeytin tek olarak asla yemiyor. Ben butun peynirlerle karışık tereyağında omlet yapiyorum. onu yiyor. Bir de menemeni seviyor ekmekle onu veriyorum parca parca. Bazen de ekmege kasar alip sivi bir seye batirip veriyorum kanarsa yiyor. Ne.kadar yerse o kadar fazlasini zorlamiyorum. Bu arada.benim oglum yogurt yemiyor yaa :( emmesine guveniyor sanirim ama uzuluyorum yememesine.

Sabah kahvaltılarımız gün geçtikçe kabusa dönüşüyor artık. Peyniri kesinlikle yemiyor, ekmek desen öyle, yumurtanın sarısını da az yemeye başladı beyazını da kendi ne kadar yerse artık, salatalık yiyordu onu da yememeye başladı, bi tek domates yiyor o kadar bi de aralarda süt veriyorum ya da portakal suyu. Ben kahvaltıda ne vericem bu çocuğa peki??? :31::31::31:

sana da hayırlı cumalar arkadaşım...offf ne zor dimi? onu veriyorsun yemiyor bunu veriyorsun yemiyor. seni anlıyorum. ama maalesef bi tavsiyem yok. yemek konsunda çok başarısız bir anneyim ben. kızıma hiç bişey yediremiyorum. sen emziriyor musun peki? bi de aynı şeylerden sıkılmış olabilir mi oğlun? sabahları tatlı veya tuzlu kek yapıp versen. sütle birlikte yer belki. farklı gelir ona.

Merhaba arkadaşlar, işyerinde bi arkadaşımın oğlu dün şiddetli ishal olmuştu. Bugün doktora götürdü. Salgın hastalık varmış yine (beta falan değil de başka bir virüsmüş adını unuttum). Kusma ishal ve karın ağrısı. İstanbulda bazı kreşleri kapatmışlar bugün. bütün çocuklar hastaymış. Havadan değil temas yoluyla geçiyormuş. Bu sebeple parkta dışarda ellerin temizliğine vs bu aralar dikkat edin. öpüyorum sizleri...

Merhaba arkadaşlar, işyerinde bi arkadaşımın oğlu dün şiddetli ishal olmuştu. Bugün doktora götürdü. Salgın hastalık varmış yine. Kusma ishal ve karın ağrısı. İstanbulda bazı kreşleri kapatmışlar bugün. bütün çocuklar hastaymış. Havadan değil temas yoluyla geçiyormuş. Bu sebeple parkta dışarda ellerin temizliğine vs bu aralar dikkat edin.

merhabalr artık kızım sinirlenmeye başladı istediği olmayınca siirleniyor bagırıp yere atıyor kendini...inatlaşma huyu basladı gene bu aralar..mamasıydı gazıydı uykusuz gecelerdi derken bir de bu evre başladı sinirler baya geriliyor zaman zaman :( uykusuz kalmanın verdiği yorgunlukla kızımın bu atakları beni baya zorluyor..

kızlar facebookta görmüşsünüzdür milupa aptamil kaşık mamalarında gdo oranı sınırların üzerindeymiş galiba...içim sıkıldı artık ne yicez cocuklara ne yedircez bilmiyorum..aptamil kullandıgım bir marka :( onu gectım aldıgımız sütler cokmu normal o sütü veren ineklerinde neyle beslendiği önemli ve malesef sanayide bunu bulmak zor köyden alsan o hayvanların bakımı nasıl yapılıyor hastalıklı bile olsa veteriner kontrollerini yaptırmıyor cogu köylü benim kayınpederim veteriner prof. ordan biliyorum...bu mamalar bebekler için en azından dikkat ediliyordur diye düşünüyor insan ama kafam karıştı...organik diye satılan pekçok şey bile organik değil aslında nasıl bir hastalıklı duruma soktular bizi böyle ya..ne yesek ne yemesek diye düşğnmekten stresten kanser olcaz bu gidişle

Bunu ogrendigim iyi oldu. Ilac icmeyi sevmeyen biriyim. Siddetli agri oldugunda bunu icerim artik. Icini rahatlattin.

Dun ben de aksam ikinci uykuya vakit kalsin diye oglen 3 de falan uyutmaya calistim. Inat. Uyumadi. 4 uyuyunca aksam 10 da tekrar uykusu gelince uyutmadim. 11 i bekleyip uyuttum. Yerine alirken uyandi tekrar. Aksam zannetti. Hic konusmadan sallayarak yarim saatte uyuttum artik.

Normalde oglen en az 3 saat uyuyan kizim neden hala ikinci uykuyu kaldiramadi anlamadim. Ha tek uyku yaptigimiz gunler oluyo aslinda.Ama direnicem tamamen tek uykuya gecmek icin.

canım sen yine bi ara b eczacıya falan da sor tabi de bana kadın doğumcum kullandırmıştı normal doğum yapmıştım 1 hafta kullandım içinde süte geçiceği yazıyo hatta aramıştık akşam tel.la hepsinede tedbiren yazar kullanabilirsin sorun yok demişti... ben kullanmıştım sonuç olarak bi hafta... ben de ilaç kullanmayı hiç sevmem yıllardır nezle grip soğuk algınlıklarında hiç ilaç almam... dün yaptık 2. uykuyu biz ama gece uykumuz adı geç yattık erken kalktık, ama gece uynamaları azaldı bu ara o durum daha kötüydü hergün srsem gibi oluyoduk bi türkü uykumu alamıyodum ben de ve eşim de ben de gergin oluyoduk...

canım erdemine de yazmış benim de aklıma aynı şey gelmişti, ben bulamaç veriyorum hep ama en iştahsız olduğu hasta olduğu dönemlerde peynir domates yumurta terayağla menemen gibi bişey yapardım çok severek yerdi lezzetli de oluyo mutlaka peynirli omlet ve menemen gibi bişey dene hem domatesi de seviyo madem yer büyük ihtimalle...

Merhaba arkadaşlar, işyerinde bi arkadaşımın oğlu dün şiddetli ishal olmuştu. Bugün doktora götürdü. Salgın hastalık varmış yine (beta falan değil de başka bir virüsmüş adını unuttum). Kusma ishal ve karın ağrısı. İstanbulda bazı kreşleri kapatmışlar bugün. bütün çocuklar hastaymış. Havadan değil temas yoluyla geçiyormuş. Bu sebeple parkta dışarda ellerin temizliğine vs bu aralar dikkat edin. öpüyorum sizleri...

biz öyle bi hastalık atlatmıştık 2 ay kadar önce çok zor çok kötü nasıl dikkat edilir bilmem ama Allah korusun çocuk çok hırpalanıyo, daha pişik izlerimiz duruyo ishal yüzünden aşınmıştı... uyku uyuyamıyo çocuk ishalden uyanıyo sık sık...

merhabalr artık kızım sinirlenmeye başladı istediği olmayınca siirleniyor bagırıp yere atıyor kendini...inatlaşma huyu basladı gene bu aralar..mamasıydı gazıydı uykusuz gecelerdi derken bir de bu evre başladı sinirler baya geriliyor zaman zaman :( uykusuz kalmanın verdiği yorgunlukla kızımın bu atakları beni baya zorluyor..

canım biz de aynı durumdayız daha sinirli daha inatçı bu aralar istediği olmayınca verilmeyince kafasını vuruyo ... bağırıyo falan... ama facede de yazıldı bçok kişi bu aralar aynı şeyi yaşıyomuş birisi yazmıştı doktoru söylemiş 2 yaş sendromuna 15.ayda girmeye başlıyolarmış...

kızlar facebookta görmüşsünüzdür milupa aptamil kaşık mamalarında gdo oranı sınırların üzerindeymiş galiba...içim sıkıldı artık ne yicez cocuklara ne yedircez bilmiyorum..aptamil kullandıgım bir marka :( onu gectım aldıgımız sütler cokmu normal o sütü veren ineklerinde neyle beslendiği önemli ve malesef sanayide bunu bulmak zor köyden alsan o hayvanların bakımı nasıl yapılıyor hastalıklı bile olsa veteriner kontrollerini yaptırmıyor cogu köylü benim kayınpederim veteriner prof. ordan biliyorum...bu mamalar bebekler için en azından dikkat ediliyordur diye düşünüyor insan ama kafam karıştı...organik diye satılan pekçok şey bile organik değil aslında nasıl bir hastalıklı duruma soktular bizi böyle ya..ne yesek ne yemesek diye düşğnmekten stresten kanser olcaz bu gidişle

gördüm canım beni de her yedirip içirdiğim ürkütüyo artık, milupanın kaşık mamasını belki bi kere kullanmışımdır kullandığım dönemde hippinkini alıyodum genelde çok uzun zamandır da vermiyorum ama aptamil toz mamayı kullanıyorum sonuç olarak onda da her hazır mama için söylendiği gibi vardır bişeyler... ama doğal beslediğimizi sandığımız herşeye de güvenmiyorum, tohumlar normal değil herşey ilaçlanıyo ben de organik organik diye kızım için çırpınıyorum ama biliyorum ki hiçbişey tamamen organik değil bişeyi organik olması için yan yakın tarlalarında bile ilaçlama falan olmaması gerekiyo, artık köyler de dahil hiçbiyerde doğal bişey kalmadı evet hepimiz kanser riskiyle karşı karşıyayız eskiden adı anılmaya korkulan çok nadir duyulan bi hastalıkkken şimdi kimin yakınında yok ki ne kadar çok arttı daha da artıcak, Allah korusun çocuklarımızı da bizleri de... birileri biraz daha kazanıcak diye zehirleniyoruz ...

Back
X