• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar dün akşam eşimin bi arkadaşıyla karşılaştık tüp bebek yaptırmışlar 3üz olmuşlar 3üde tutmuş maşallah çok da sağlıklılar 3ü de 2220gr civarı doğmuş ve 4 aylık 6,5 kilo civarıymış imdi 3ü de, 3 erkek düşünebiliyo musunuz, ben kendimi düşünemedim... kızımı görünce soruyo büyüyünce daha mı kolay oluyo daha mı zor oluyo diye, daha kolay oluyo dedim moral verdim :) ama insan hangisini tutar ya birini anne birini baba alsa 3. napıcak... bisürü zorluktan bahsediyorum arabada eşimle konuşurken, dinleyip dinleyip eşimin yorumu ne oldu biliyo musunuz, 'biri kız olsaydı bari be.. ' e kız babası tabi :)

canım biz de aynı durumdayız daha sinirli daha inatçı bu aralar istediği olmayınca verilmeyince kafasını vuruyo ... bağırıyo falan... ama facede de yazıldı bçok kişi bu aralar aynı şeyi yaşıyomuş birisi yazmıştı doktoru söylemiş 2 yaş sendromuna 15.ayda girmeye başlıyolarmış...

zor bir dönem gercekten hayırlıs bakalım..

gördüm canım beni de her yedirip içirdiğim ürkütüyo artık, milupanın kaşık mamasını belki bi kere kullanmışımdır kullandığım dönemde hippinkini alıyodum genelde çok uzun zamandır da vermiyorum ama aptamil toz mamayı kullanıyorum sonuç olarak onda da her hazır mama için söylendiği gibi vardır bişeyler... ama doğal beslediğimizi sandığımız herşeye de güvenmiyorum, tohumlar normal değil herşey ilaçlanıyo ben de organik organik diye kızım için çırpınıyorum ama biliyorum ki hiçbişey tamamen organik değil bişeyi organik olması için yan yakın tarlalarında bile ilaçlama falan olmaması gerekiyo, artık köyler de dahil hiçbiyerde doğal bişey kalmadı evet hepimiz kanser riskiyle karşı karşıyayız eskiden adı anılmaya korkulan çok nadir duyulan bi hastalıkkken şimdi kimin yakınında yok ki ne kadar çok arttı daha da artıcak, Allah korusun çocuklarımızı da bizleri de... birileri biraz daha kazanıcak diye zehirleniyoruz ...

toz sütleri pek kullanmıyorum ama gece tahıllarını ben kullanıyordum doktor daha tok tutar diye önermişti...akşam yemeğinin cok tok tutmayacagını düşünüyorum nedense..cok yemiyor akşamları sadece sütle de uzun sure tok dururmu kı??gece beslenmesinide bitirin diyorlar o zaman aglar surekli...akşam ne kadar yese doyar acaba bana hep acmış gibi geliyor:(

evet haklısın organık olması için etrafta temiz olacak hatta yıllarca hep organik ekilmesi lazım hatta bazı seneler boş bırakılması lazım falan filan cok şart var o yuzden organık yememiz zor hadi yediklerimiz bi yana kullandıgımız telefon internet vs...

gece kalktıgında inek sütü verenlere bir sorum olacak...kalkıp ısıtıyormusunuz yoksa hazrmı bekletiyorsunuz??kızım çok aglıyor beklemesin diye gece yatarken termosa koyuyordum kalkınca hemen veriyordum..ama son günlerde ekşimeye başladı..bikaç saat dursa içilmiyo döküyorum..

toz sütleri pek kullanmıyorum ama gece tahıllarını ben kullanıyordum doktor daha tok tutar diye önermişti...akşam yemeğinin cok tok tutmayacagını düşünüyorum nedense..cok yemiyor akşamları sadece sütle de uzun sure tok dururmu kı??gece beslenmesinide bitirin diyorlar o zaman aglar surekli...akşam ne kadar yese doyar acaba bana hep acmış gibi geliyor:(

evet haklısın organık olması için etrafta temiz olacak hatta yıllarca hep organik ekilmesi lazım hatta bazı seneler boş bırakılması lazım falan filan cok şart var o yuzden organık yememiz zor hadi yediklerimiz bi yana kullandıgımız telefon internet vs...

ben kısa süre kullandım o gece tahıllarını sonra pirinç unuyla ya da irmikle devam sütüyle meyveyle kendim muhallebi yapıyodum o da gayet doyurucu bence onu da deneyebilirsin gece tahılları yerine... sadece sütle uyutmak bence de doyurucu olmaz ya sütle muhallebi yapmalı ya da ya da en azından muzlu süt falan daha tok tutar 1 muz ve 100-150 ml kadar sütle.... ben 1 yaşından sonra muhallebiyi de bıraktım gece yatarken gündüz yemeğinden bi kase verip uyutuyorum ve gece hiç beslenmiyo sabah kahvaltısına kadar en az 9 saat falan onunla duruyo o yüzden kahvaltıyı bebekler pek sevmiyo ya benimki acıktığı için gayet güzel yiyo...

beeenn geldimmmmm

kızlar 2 gündür ateş belasıyla uğraşıyordum
eren hasta oldu
gündüz hiçbir şey yoktu
akşam çocuk elime sıcak geldi ateşini bir ölçtüm 38.9
hemen duş aldırdım, colpol verdim, sadece çıtçıtlı badi giydirdim
en son 38.1 e düşürdüm yatırdım
tabi kayınvalidem ve kayınpederim
üşüteceksin bu çocuğu
biraz giydir dedi ama hiçbirini duymadım
üstü açık öylece yatırdım
bir saat kadar gözüm geçmiş, bir kalktım çocuk yanıyor
ölçtüm ateşi 39.2
saat gecenin ikisi
küvetimizi doldurdum ılık suyla, 20dk oynadık suda
bu sefer dolven verdim, tabi gece bir de ishal olmuş
sabah kalktım ateş 38.8 yine
ateş düşürücü ile düşen ateş, ilacın etkisi geçince tekrar yükseliyor
doktora götürdüm, kulak temiz, boğaz temiz, kaka tahlili temiz çıkınca
doktor peditusla toplar kendini dedi
eve geldim, peditusunu verdim, sonra her şey normale döndü, bir şey kalmadı
tam atlattık derken akşam yine ateş fırladı 39 a
yine duş, yine colpol
bugün gündüz yine çok iyiydik
akşam inşallah ateşimiz yükselmez yine
çok yorgunum kızlar çokkkkka

gece kalktıgında inek sütü verenlere bir sorum olacak...kalkıp ısıtıyormusunuz yoksa hazrmı bekletiyorsunuz??kızım çok aglıyor beklemesin diye gece yatarken termosa koyuyordum kalkınca hemen veriyordum..ama son günlerde ekşimeye başladı..bikaç saat dursa içilmiyo döküyorum..

canım ben gece kalkınca sütü cezvede ısıtıyorum, içine biraz su koyuyorum ve bir tatlı kaşığı bal koyup içiriyorum

Papatya gecmis olsun. 1 ay once bizim eren de ayni dedigin gibiydi gunduz hic birsey yok aksam 8 gibi atesleniyordu ve sabaha kadar dusuremiyordum ilac harici. Hatta gunduz nesesi de yerindeydi hep o yuzden dis dedik ama Sonra bogaz enfeksiyonu oldugunu soyledi doktor antibiyotikle iyilestik.

beeenn geldimmmmm

eren hasta oldu
gündüz hiçbir şey yoktu
üşüteceksin bu çocuğu
ölçtüm ateşi 39.2
saat gecenin ikisi
yine duş, yine colpol

canım çok geçmiş olsun...

Merhaba arkadaşlar, işyerinde bi arkadaşımın oğlu dün şiddetli ishal olmuştu. Bugün doktora götürdü. Salgın hastalık varmış yine. Kusma ishal ve karın ağrısı. İstanbulda bazı kreşleri kapatmışlar bugün. bütün çocuklar hastaymış. Havadan değil temas yoluyla geçiyormuş. Bu sebeple parkta dışarda ellerin temizliğine vs bu aralar dikkat edin.
İyi soyledin cnm. Öğrencilerinden hasta olan var. Dikkatli olucam ben de
kızlar facebookta görmüşsünüzdür milupa aptamil kaşık mamalarında gdo oranı sınırların üzerindeymiş galiba...içim sıkıldı artık ne yicez cocuklara ne yedircez bilmiyorum..aptamil kullandıgım bir marka :( onu gectım aldıgımız sütler cokmu normal o sütü veren ineklerinde neyle beslendiği önemli ve malesef sanayide bunu bulmak zor köyden alsan o hayvanların bakımı nasıl yapılıyor hastalıklı bile olsa veteriner kontrollerini yaptırmıyor cogu köylü benim kayınpederim veteriner prof. ordan biliyorum...bu mamalar bebekler için en azından dikkat ediliyordur diye düşünüyor insan ama kafam karıştı...organik diye satılan pekçok şey bile organik değil aslında nasıl bir hastalıklı duruma soktular bizi böyle ya..ne yesek ne yemesek diye düşğnmekten stresten kanser olcaz bu gidişle
Çok haklisin cnm.
beeenn geldimmmmm

eren hasta oldu
gündüz hiçbir şey yoktu
üşüteceksin bu çocuğu
ölçtüm ateşi 39.2
saat gecenin ikisi
yine duş, yine colpol

Çok geçmiş olsun cnm. Simdi nasil bebis

papatyacığım çok geçmiş olsun umarım oğluşun ateşten kurtulmuştur :34: kızımda gündüz gayet iyiyken akşam üzeri ateşlendi :18: calpol verelim dedik hopp kustu bayağı :5: hemen koştuk acile mideyi üşütmüşüz eve gelince ılık duş aldırdık tabi acilde fitil verdiler :18: kusmayı takip edeceğiz devam ederse tekrar dr.a :2: inşallah son olsun evlatlarımız hep iyi-sağlıklı ilerlesin :3: öptük sizleri :16:

Hayirli cumalar arkadasim...

benim oglum hic bulamac yemedi ben hep tek tek verdim ama peynir, zeytin tek olarak asla yemiyor. Ben butun peynirlerle karışık tereyağında omlet yapiyorum. onu yiyor. Bir de menemeni seviyor ekmekle onu veriyorum parca parca. Bazen de ekmege kasar alip sivi bir seye batirip veriyorum kanarsa yiyor. Ne.kadar yerse o kadar fazlasini zorlamiyorum. Bu arada.benim oglum yogurt yemiyor yaa :( emmesine guveniyor sanirim ama uzuluyorum yememesine.
Ben de 1 ay kadar bulamaç verdim sonra tek tek verdim şimdiye kadar bi sorun yoktu. Yoğurdu da tek yemeyi sevmiyor cicibebe koyunca iştahla yiyor koymayınca binbir türlü şebeklikle yediriyorum. Olsun seni emiyor ya o yetiyor demek ki ona.

sana da hayırlı cumalar arkadaşım...offf ne zor dimi? onu veriyorsun yemiyor bunu veriyorsun yemiyor. seni anlıyorum. ama maalesef bi tavsiyem yok. yemek konsunda çok başarısız bir anneyim ben. kızıma hiç bişey yediremiyorum. sen emziriyor musun peki? bi de aynı şeylerden sıkılmış olabilir mi oğlun? sabahları tatlı veya tuzlu kek yapıp versen. sütle birlikte yer belki. farklı gelir ona.
Maalesed emzirmiyorum canım :( Evet dediğin gibi aynı şeylerden sıkıldı sanırım yarın omlet falan deneyim bi de belki yer. Dişlerden falan desem çorbasını yoğurdunu meyvesini de yemezdi ama onlarda sıkıntı yok çok şükür.

canım erdemine de yazmış benim de aklıma aynı şey gelmişti, ben bulamaç veriyorum hep ama en iştahsız olduğu hasta olduğu dönemlerde peynir domates yumurta terayağla menemen gibi bişey yapardım çok severek yerdi lezzetli de oluyo mutlaka peynirli omlet ve menemen gibi bişey dene hem domatesi de seviyo madem yer büyük ihtimalle...
Haklısınız galiba canım sıkılmış olabilir yarın bi deniycem bakalım

beeenn geldimmmmm

eren hasta oldu
gündüz hiçbir şey yoktu
üşüteceksin bu çocuğu
ölçtüm ateşi 39.2
saat gecenin ikisi
yine duş, yine colpol
Çok geçmiş olsun canım en kısa zmnda iyileşir inş.

papatyacığım çok geçmiş olsun umarım oğluşun ateşten kurtulmuştur :34: kızımda gündüz gayet iyiyken akşam üzeri ateşlendi :18: calpol verelim dedik hopp kustu bayağı :5: hemen koştuk acile mideyi üşütmüşüz eve gelince ılık duş aldırdık tabi acilde fitil verdiler :18: kusmayı takip edeceğiz devam ederse tekrar dr.a :2: inşallah son olsun evlatlarımız hep iyi-sağlıklı ilerlesin :3: öptük sizleri :16:

Amin şifaacım Azraya da geçmiş olsun...

Papatya ve şifa çok geçmiş olsun..Erdemine nin de dediği gibi biz de aynı belirtilerle 4 gün ateşli geçirdik boğaz enfeksiyonuymuş bizimki de biz iğne de olduk...

beeenn geldimmmmm

eren hasta oldu
gündüz hiçbir şey yoktu
üşüteceksin bu çocuğu
ölçtüm ateşi 39.2
saat gecenin ikisi
yine duş, yine colpol

Cok gecmis olsun. Bilirim o yorgunlugu. Ruh gibi gezerdim evde kizim hastayken.
Belirtiler disten oldugunu gosteriyo. Minoset paklar bizi boyle durumlarda. Bez koymayi da deneyebilirsin cnm.
Insallah atesi cikmamistir bi daha.

Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar
Sabah kahvaltılarımız gün geçtikçe kabusa dönüşüyor artık. Peyniri kesinlikle yemiyor, ekmek desen öyle, yumurtanın sarısını da az yemeye başladı beyazını da kendi ne kadar yerse artık, salatalık yiyordu onu da yememeye başladı, bi tek domates yiyor o kadar bi de aralarda süt veriyorum ya da portakal suyu. Ben kahvaltıda ne vericem bu çocuğa peki??? :31::31::31:

Ayni seylerden muzdaripiz. Ben artik ayri ayri vermeyi biraktim. Donusumlu olarak karisim, kahvaltilik muhallebi ve kasarli omlet yapiyorum. Cok istahla mi yiyo. Hayir. Oyunla yiyoruz iste. Kotu bi aliskanlik ama sandalyesine oturur oturmaz muzik acmami ister dergileri karistirir. Bir de son zamanlarda puskurtmeye basladi. Agzinda kalinti kalsin aninda. Dusun benim durumu artik. Sinirler gergin bi halde kalkariz masadan.
Umarim sizin durum gecicidir. Dedigin gibi farkli seyler denemekte fayda var.

Gece yatmadan ya meyve karisimi ya da muhalebi yediriyorum. Yedirmeden yatirdigimda surekli emmek icin uyaniyo. Bu sekilde en azindan bi kac defa kalkarak geciriyoruz geceyi...
yeni kullanicininda dedigi gibi muhallebi tok tutuyo bence. Muz ceviz bal falan atiyorum ben. Genelde pirinc unuyla tabi. Irmik corbalarda tercihimiz.

Sevgili annişler ben mart 2014 annelerindenim Babalar günü yaklaşıyor eşime özel bir şeyler yapmak istiyorum küçük bir yerde yaşadığım için netten sipariş vereceğim eşime ilk kez sürpriz yapacağım geçen yıl sizinde ilk babalar gününüzdü farklı fikirlere ihtiyacım var.

Papatya ve şifa çok geçmiş olsun..Erdemine nin de dediği gibi biz de aynı belirtilerle 4 gün ateşli geçirdik boğaz enfeksiyonuymuş bizimki de biz iğne de olduk...

papatya,sifa,ceylin,erdemine ve diger hasta bebisler cok gecmis olsun. bu bogaz enfeksiyonu salgin mi ne biz de gecirdik allahtan erken goturmustum doktora igneye gerek kalmamisti. sizin bebeklerin de ensesinde beze oldu mu? enfeksiyondan oluyormus

Sevgili annişler ben mart 2014 annelerindenim Babalar günü yaklaşıyor eşime özel bir şeyler yapmak istiyorum küçük bir yerde yaşadığım için netten sipariş vereceğim eşime ilk kez sürpriz yapacağım geçen yıl sizinde ilk babalar gününüzdü farklı fikirlere ihtiyacım var.
Geçen sene çocukla ilgilenmekten eşime bişeyler yapamamıştım babalar gününde :( O da 'sen bana en güzel hediyeyi verdin ztn' diyerek beni daha da mutlu etmişti :16: Çok da başarılı değilim yani bu konularda :( Ama burda mutlaka farklı fikirler vericek olan arkadaşlar vardır :34:

Kızlar haklıymışsınız oğlum kahvaltıda aynı şeyleri yemekten sıkılmış sanırım. Bugün peynirli domatesli yumurta yaptım tabağın yarısını yedi bi bardak da süt içti bi de sofrada tahin helva vardı parmağıyla onu gösteriyor ondan da istiyormuş biraz ondan da verdim. Allahım büyümüş de istekleri de varmış :)) Ama dün gece hiç uyutmadı 9buçukta uyudu ve sabaha kadar 4-5 kere uyandı ağlayarak sanki bişeyden korkmuş gibi. Sabah da 7de kalktı bugün sersem gibi dolaşıyorum evde. Huy mu değiştiriyor noluyor anlamadım :26:

Amin şifaacım Azraya da geçmiş olsun...

papatya,sifa,ceylin,erdemine ve diger hasta bebisler cok gecmis olsun. bu bogaz enfeksiyonu salgin mi ne biz de gecirdik allahtan erken goturmustum doktora igneye gerek kalmamisti. sizin bebeklerin de ensesinde beze oldu mu? enfeksiyondan oluyormus

çok sağolun kızlar amin :16:

Kızlar haklıymışsınız oğlum kahvaltıda aynı şeyleri yemekten sıkılmış sanırım. Bugün peynirli domatesli yumurta yaptım tabağın yarısını yedi bi bardak da süt içti bi de sofrada tahin helva vardı parmağıyla onu gösteriyor ondan da istiyormuş biraz ondan da verdim. Allahım büyümüş de istekleri de varmış :)) Ama dün gece hiç uyutmadı 9buçukta uyudu ve sabaha kadar 4-5 kere uyandı ağlayarak sanki bişeyden korkmuş gibi. Sabah da 7de kalktı bugün sersem gibi dolaşıyorum evde. Huy mu değiştiriyor noluyor anlamadım :26:
afiyet olsun prensine :56: büyüdükçe uykuları azalıyor mu ne :26:

afiyet olsun prensine :56: büyüdükçe uykuları azalıyor mu ne :26:
Ben artmasını beklerken azalmasın lütfeeenn :(( Öğlen uykusunu da 1 saat uyudu sonra tekrar salladım biraz direndi ama uyudu yine sonra deprem oldu :(( Çocuk uyuyor napıcağımı şaşırdım koştum odasına aldım hemen kucağıma o da şaşırdı yavrum böylece öğlen uykusu da yarım kaldı :(

Back
X