Uykudan altı kuru kalktı, ama lazimliga oturmak istemedi. Cinsini yaparsan sana pembe şort giydirecek kızım dedim, yalvar yakar oturttum.yemek yedikten sonra kaka yapması lazım, karnım agriyor falan dedi.yine klozete oturmak ıştemedi. Bu sefer de pembe tişört giydirecek kızım dedim. Nazla niyazla mizmizlanarak oturdu. Anne cisim yok dedi, biliyorum annecim cisim yok ama kakan var, yap da parka gidelimfalan derken kakasini yaptı, bacaklarının arasından da lazimliga bakıyor bu arada. Kahkaha atmaya başladı, ne oldu annecim dedim, çikolata gibi yaptım dedi, çok şükür bu günü kazasız atlatiyoruz.
Ogrendiklerim:
Cok sık cisin var mi Diye sormayin, bikiyorlar ve antipatik geliyor.
belirli araliklarla kendiniz goturun ve bunu eğlenceli hale getirerek yapın
Çişi tahmin edemiyoruz ama kakanin zamanını az çok bildiğimizden, haydi kakayi yapalım diye belirtin.( aksi halde cisim yok diyor, ama kakan var kızım deyince yaptı. )
abartmıyorum en az 10 tane külot alin ve bu kilotlari ona beğendiğim. Ben kafama göre almıştım, sadece iki tane pembe var, hep onları giymek istiyor.
Lazimliktan ziyade klozet aparati daha mantıklı geldi, yarın onu alacagim , yine burdan yazarım sonucunu. Temizlemesi falan gıcık ve çok hijyen olmuyor, dokunuyor falan çocuk lazimliga
son olarak çok sık yazıyorum, yardımcı olmak adina, sıkıldaysanizLütfen yazın,
Çocuktan ziyade anne mi hazır olmalı ne :)))
Canim kardeşimin kızı da yiyordu, hala da yiyor ama çok azalttı.doktorları onlara bunun öğrenilmiş bir davranış olduğunu birini gozlemleyerek yaptığını söylemiş. Yeme, koparma demeyecekmissin, gördüğün anda dikkatini başka yöne cekecekmissin.bugün küvetin içine kendi bebeklik küvetini koydum içine oyuncaklar falan,ılık su da doldurdum nasıl eğlendi anlatamam ben kabinin kapağını açtıkça kapattı almayayım onu diye, kendini sırılsıklam yaptı tabi banyo yapmışcasına...
hergün yeni bişeyler söylüyo her yeni söylediğine şaşırıp mutlu oluyoruz çok tatlı oluyo yerli yerinde laflar etmeleri...
bana annecim ve çanım annem demelere başladı,nasıl hoşuma gidiyo,ama bi de kullanıyo bu durumu bi yaramazlık üstünde yakalayınca hemen anneeem çanıım annemmm diye şarkıya bbaşlıyo boynuma sarılmalar falan....
yalnız bu aralarr üzüldüğüm bişey var el ve ayak tırnaklarını yiyo hatta bitmiş diplerindeki etleri derileri de yiyo nasıl vazgeçiririm unuttururum bilmiyorum...
cnm papatyada soylemis ama yeme falan dedikce daha cok yapar. gormustur bi sekilde birinde. hic onleyemzsen aci ojeler varya onlardan denesenbugün küvetin içine kendi bebeklik küvetini koydum içine oyuncaklar falan,ılık su da doldurdum nasıl eğlendi anlatamam ben kabinin kapağını açtıkça kapattı almayayım onu diye, kendini sırılsıklam yaptı tabi banyo yapmışcasına...
hergün yeni bişeyler söylüyo her yeni söylediğine şaşırıp mutlu oluyoruz çok tatlı oluyo yerli yerinde laflar etmeleri...
bana annecim ve çanım annem demelere başladı,nasıl hoşuma gidiyo,ama bi de kullanıyo bu durumu bi yaramazlık üstünde yakalayınca hemen anneeem çanıım annemmm diye şarkıya bbaşlıyo boynuma sarılmalar falan....
yalnız bu aralarr üzüldüğüm bişey var el ve ayak tırnaklarını yiyo hatta bitmiş diplerindeki etleri derileri de yiyo nasıl vazgeçiririm unuttururum bilmiyorum...
halide geçmiş olsun ve 2.paşamız için de çok sevindim ne güzel arkadaş gibi büyüyecekler...kizlar nasilsiniz.bugun oglumu dra gotrduk. 6. hastalik olmus. 600 gram vermis geldigimizden beri.kosturmaktan gitmis kilolar. birde bnm dra gittik. dr herseyile ayrintili ultrasonda bakti. herseyi karsilastirarak anlatti. midesi down sendromlu olsa soyle olurdu, burnu soyle olurdu,kafasi soyle olurdu diye.hic bir bulgu yok dedi. bazen kan testinde sonuc boyle cikabiliyor. ama ultrson zaten % 85 ini gosterir dedi. bn bisey cikcani sanmiyorum merak etmeyin dedi. birde cinsiyetimiz kesinlesti ikinci erkek geliyor:)
Haydi hayırlı uğurlu olsun.Çiş eğitimine başladık.
Eren lazimliga oturdu ama oraya değil de kalkıp haliya işe di. Kızım zaten uyanınca bezine yaptığı için hiç isemedi.
Bezler çıktı, külotlar gitti. Alllah yardimcim olsun. Bayramdan sonra tatile gideceğiz o yüzden de bir an önce bitsin istiyorum.
bak sen yaramaza :) buz denemediniz mi sakıza ?dun oglum sacina sakiz yapistirmiscarsida aksama kadar sakizla dolandik.aksam cikarmaya calistik baya bir ugrastik sonunda kazidik. kafasinin bir kosesi kerik kadar bi yer kel oglusumun:) berber yoktu
yerim ben sizi ne tatlısınız öyle maaşallah
Ogrendiklerim:
Cok sık cisin var mi Diye sormayin, bikiyorlar ve antipatik geliyor.
belirli araliklarla kendiniz goturun ve bunu eğlenceli hale getirerek yapın
Çişi tahmin edemiyoruz ama kakanin zamanını az çok bildiğimizden, haydi kakayi yapalım diye belirtin.( aksi halde cisim yok diyor, ama kakan var kızım deyince yaptı. )
abartmıyorum en az 10 tane külot alin ve bu kilotlari ona beğendiğim. Ben kafama göre almıştım, sadece iki tane pembe var, hep onları giymek istiyor.
Lazimliktan ziyade klozet aparati daha mantıklı geldi, yarın onu alacagim , yine burdan yazarım sonucunu. Temizlemesi falan gıcık ve çok hijyen olmuyor, dokunuyor falan çocuk lazimliga
son olarak çok sık yazıyorum, yardımcı olmak adina, sıkıldaysanizLütfen yazın,
Çocuktan ziyade anne mi hazır olmalı ne :)))
C
Canim kardeşimin kızı da yiyordu, hala da yiyor ama çok azalttı.doktorları onlara bunun öğrenilmiş bir davranış olduğunu birini gozlemleyerek yaptığını söylemiş. Yeme, koparma demeyecekmissin, gördüğün anda dikkatini başka yöne cekecekmissin.
Benimkiler de acayip şeyler söylemeye başladılar ve kelime hazineleri inanılmaz hızla gelişiyor.
Hepsi çok tatlı ya, hepsi yenilesi...
Bu dediğini yapmadım ama yapsam benimkilerin de hoşuna gider kesin. Zor bir anımda kurtaricim olabilir.
3. Gün güncesi
Gece çiş yapmadan uyandı, ilk çiş lazimliga, sonraki çiş de lazimliga
Amaaaaa
Bir çiş ve bir kakayi yere yaptı. ( poposu açıkta geziyordu )
Yaptıktan sonra beni çağırdı,anne yaptım temizle diye. Niye söylemiyorsunuz kızım dediğimde soyledim ya anne diyor.
cnm papatyada soylemis ama yeme falan dedikce daha cok yapar. gormustur bi sekilde birinde. hic onleyemzsen aci ojeler varya onlardan denesen
Papatyacım Eren' nasıl külot aldın boxerlardan mı yoksa slip mi ?
Bir de kızlar evinizde portatif salıncak kullananız var mı tavana asıp kullanabileceğim bir şey almak istiyorum.
Canım , oğluma slip kilotlardan aldim ama şimdilik sadece süs. Bazen pijamasinın üstüne giyiyor. Bugün çocukları uyuttuktan sonra bir koşu iç çamaşırı satılan bir pasaja gittim. Kızım pembe olmayınca külot gitmiyordu.iki tane pembe buldum ve aldım, oradaki çalışan kızlar için boxser kilotu önerdi. Külot giyince elbise ya da kısa şort giydiğinde oturmayı bilmediği için uygunsuz görüntüler oluşuyordu :))) boxser külotlar o kadar güzel oldu ki, kız annelerine duyurulur. Citcitli badiler de çiş dönemi hiç kullanışlı değiller,bu yüzden atlet aldım ikisine de.çok sevindiler, ayyyy bu bile büyüdüklerini gösteriyor.