2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
maşallah canım, iki tekerlekli derken yanında iki de yedek tekerleği olanlardan mı...

evet canım, arka tekerleğe bağlı iki de küçük tekerlek olandan. üç tekerlekliye göre daha rahat biniyor, bide dediğim gibi ayakları yere ermediği için mecbur pedallarla gitmeye uğraşıyor:)

Tuvalet eğitimini deneyen bitiren var mı?

biz varız. kışın hallettik çok şükür ama bu ara çok fazla karpuz yemeye başladı akşamları, bikaç gece hep altına kaçırdı. bende çalışıyorum, inan geceyarısı kalkıp üstünü başını değiştir, çarşafını alezini değiştir derken bide uykusu açıldı hep bunlarla uğraşırken, resmen işkenceye döndü benim için. eşimle annemde daha küçük, bilemez, tak gece bezini deyince, uyuduktan sonra bezini bağlamaya başladım tekrar, bazen yapmış oluyor beze, bazen kuru kalkıyor. gündüzde bir sıkıntımız yok şükür, evde dışarda hiç bez bağlamıyorum uzun zamandır, kaçırma da olmuyor. dışarda filan çişi gelse tuvalet bulana kadar tutuyor:)

Hava çok soğuk gidiyor ankara da. Zaten bir oksuruktur gitmedi çocuklardan. Hasta eder usuturum diye çiş eğitimine baslayamadim.başlayınca buradan günü gününe paylasirim zaten yaşadıklarımızı.

İkizlere artık tek başıma bakıyorum.evimi çok temiz yapamıyorum ama derli toplu yapıp bir kap da yemek yapabiliyorum.tek başımıza parka ve markete gidiyoruz yürüyerek. Beraber yatıp beraber kalkıyoruz. Eşime diyorum ki keşke imkanımız olsa da ücretsiz izin alıp kendim bakabilsem çünkü benim içimde ukde kaldı. Daha yeni yeni yetebiliyorum yavrularima. Artık her şey daha keyifli bizim icin. Çok şükür bin şükür bugunlerimize

Bayramın ikinci gunu amcamiz evleniyor. Kıyafet derdi sardı beni iyice. Eskiden bi kendimi düşünüyordum şimdi 3 kişiyi düşünüyorum. Oğluma renkli bir kot gömlek papyon giydirecegim. Kızım ne olursa olsun pembe giymek ister, ona da kabarık bir pembe elbise bakıyorum. Ama bu özel gün elbiseleri ne pahalı ya. Tüm mağazalara gıcık oldum.

Tuvalet eğitimini deneyen bitiren var mı?

biz geçen hafta lazımlık aldık ama daha eğitime başlayamadık canım görür görmez oyuncak muamelesi yapmaya kafasına geçirmeye başladı... bi kere sabah oturttum çizgi film karşısında 15-20 dak. tutabildim yapmadı çıplak dolaşmaya kalkışınca bağladım bi daha da denemedim bi söylese en azından kakasını yaptıktan sonra bile söylemiyo galiba hazır değil hala...

şimdi yazın çok sıvı tüketiyolar gece gerçekten zor olur küçükler bence de bağlaman daha iyi canım, biz bağladığımız halde son günlerde sızdırıyo badisi çarşaf ıslanacak kadar ve her seferinde uyanıp beni de uyandırdığı için farkedipdeğiştirdik biz de neyse ki çok ayılmıyo devam ediyo uykuya...
ya da bez bağlamaya güvenmesin külot gibi giysin istersen yine bez markalarının gece külodu diye sattıklarından kullanabilirsin bence...

Ne güzel canım ya biz yürüyerek hiçbiyere gidemiyoruz daha, elimi tutup sakince yürümüyo hala ve ben hala tek çıkmaya cesaret edemiyorum... hiç içinde ukde kalmasın emin ol biçok kendi bakan anneden biçoğumuzdan daha emekli özverili bakmışsındır kendi adıma konuşayım ben bi taneyi hergün çıkaramazken dışarı sen günde 2 kere çıkarıyodun... ama gerçekten çok şükür bugünlerimize eskiye göre gerçekten daha rahatladık...
bu arrada bugün bisikleti kendi indirmeyi istedi kapıda duruyo zaten, bikaç metre gitti çocukları gördüğü andan itibaren bıraktı yüzüne bile bakmadı o bikaç metrede kullanamadı tabi eskisi gibi...

oh ne güzel denk gelmiş işte hem düğünlük hem bayramlık... kıza elbise seçenek çok da dediğin gibi şu bebek abiyelerinin fiyatlarını abartıyolar... özel gün elbiselerinde benim favorim pamina yine, indirimli denk getiremiyo musun canım bi yerlerden ben tesadüf bi mağazada bi önceki sezonun modellerini %50 indirimli satan bi mağaza buldum yeni sezonlar da vardı ne gerek var deyip geçen sezonun modellerinden aldım bi tane bayram için, hatta ayakabı derdi olmasın diye doğumgününden lacivert klasik ayakabısı var diye kremli lacivertli bişey seçtim çünkü yeni bi klasik ayakabı alsam bi bayramda giyecek kenara kalkıcak günlük giyemiycek spor aykabı sandalet giyiyo, 3 ayda zaten bedeni de büyüycek...

Yeni kullanıcı
Canım arbanin arka kapısını acip oradan almışlar. Pek çocuk işi gibi değil.

o zaman kesin yani... ben hani kapıdan falansa diye düşündüm...
atlamışım ben önce yazdıklarını yeni gördüm :)

Arkadaşlar perşembe günü zara indirime gidiyormuş.

sağol canım ya ben hep geç gidiyorum pek bişey bulamıyodum ind.de zarada bu sene hiç zaraya bakmadım çok az şey aldım bu sene zaten geçen sene büyükçe giydirdiklerim ve indirimden aldıklarımla idare ediyoruz, gerektikçe bikaç şey alıyorum artık seçeneğimiz de çok her yerden uygun bişeyler bulabiliyorum...
mango da indirimde biliyosundur...

Hava çok soğuk gidiyor ankara da. Zaten bir oksuruktur gitmedi çocuklardan. Hasta eder usuturum diye çiş eğitimine baslayamadim.başlayınca buradan günü gününe paylasirim zaten yaşadıklarımızı.

ben de sizi merak ediyodum canım yazmadın diye,biz de lazımlık aldık başlayamadık işte,ben de basit bişey aldım e-bebekten.. paylaş başlayınca destek olur teşvik olur bize de... ben bu yaz alıştırmayı çok istiyorum ...

uyuduktan sonra bağlayanları ben de duymuştum iyi yapıyorsun bence de..darısı başımıza ya inşallah ta benim oğlumda doğru dürüst kelime de yok çiş-kaka nedir bunları nasıl anlayacak ta söyleyecek bilmiyorum ben de eylül-ekime kadar bitieyim istiyoruım.

bence hamza da aynı muameleyi yapacak kesin..nasıl lazımlık aldın sandalye gibi olandan mı ?hani içinde kabı alıp döküyosun onlardan mı ? hamza da söylemiyor canım yani rahatsız da olmuyor sadece oturmuyor poposu üstüne o kadar ...

Papatyacım ben de ykullanıcıya katılıyorum sen gerçekten çok iyi bir annesin belki de çalıştığın için daha kaliteli vakit geçiriyorsun ikizlerle...

merhaba kızlar biz kızıma yeni şu klozet kapağından aldık
http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/lider-cocuk-adaptorlu-klozet-kapagi-168437703
ayağının altınada minik tabure koyuyoruz çok rahat kaymıyo oynamıyo
daha önce migrostan şu klozetin üstüne konanlardan almıştık çocuk otururken bile kayıyo oynuyo çocuk korkuyo bir kere düşse oturtmak zor olur
ama bu harika birşey tavsiye ederim n11de epeycene yorum var bir bakın

evet canım dede oyuncakın 12tl falan fiyatı e-bebekten aldık başka yerlerde de vardır...

Mrb Nasilsiniz? Uzun sure yazamadim ama takipteydim. Lazimlik aldim ama inatla oturmadi ara verdim egitime. Akli ermezken oturup cisini yapiyordu. Sonra inatlasmaya basladi

Hadi bakalım gazanız mübarek olsun :) abimlerde vardı bundan evet gayet kullanışlı bir şey aslında gelen misafirin çocukları için de çok iyi..eşime söyleyeyeim de biz de bakalım fiyat da uygun...
Mrb Nasilsiniz? Uzun sure yazamadim ama takipteydim. Lazimlik aldim ama inatla oturmadi ara verdim egitime. Akli ermezken oturup cisini yapiyordu. Sonra inatlasmaya basladi
ah onların inatları yok mu....2 gündür beni uyku konusunda çıldırttı sağolsun..

Bugün ben de cildiranlardanim.Çok zorladılar beni çok.
Eşim aradı havadan sudan konuştuktan sonra "sen nasılsın" dedi ,hamzanın uyku konusundaki inadından ve huysuzluğundan bahsedip gergin ve yorgun olduğumu söyleyince"çocuğa yükleniyorsun hep" diye bir yorum aldım.daha da sinir oldum ya madem inanmayacaksın sorma bana dedim sen epi topu 2-3 saat birliktesin çocukla ben bütün gün onunlayım dedim.sustu :)
Canları sağolsun gene ne diyelim :)

Ben de yorgunluktan bazı tepkilerimi abartinca eşim cocuklara anneniz yine dellendi diyo.
Ne yaparsak yapalım ne dersek diyelim bütün yük bizde arkadaşım.

kızlar ben de aynı durumdayım fazlaca sinirlenir kızar oldum laf dinletemiyorum bunalıyorum, niye böyle oluyo ki anlamıyorum üzülüyorum hiç bağırmak kızmak istemiyorum halbuki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…