• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
sabah portakal suyu sıktım ikisine
Zeynep biraz içtikten sonra:
"anne bu portakal suyu biraz ekşi, ben ekşiyi sevmiyorum "dedi
ey iletişim sen ne kadar güzelsin
artık isteğini söylüyor, onu anlamak zorunda olmayacağımız, kendilerini ifade edecekleri günler çok yakın kızlar

yenikullanıcı
canım ben bir daha çocuk düşünmediğim için kıyafetlerini ve oyuncaklarını ihtiyaç sahiplerine veriyorum
yürüteçleri verdim,
ilk oyuncakları var ya dişliktir, ses çıkaran çıngıraklar falan verdim
hem kalabalığı gidiyor hem de ihtiyaç sahibi mutlu oluyor
ay herkesin evladı kendine kıymetli biz elimizden geldiğince alıyoruz, onlar da almak istiyorlardır yavrularına ama imkanları olamıyor bazen
oyuncak ve kıyafet verince ben de huzurla doluyorum inan ki
inşallah sen de elinden geldiğince yardımda bulunup gönlünü ferahlatırsın

tatil işi aslında hem korkuyorum hem de kendimi denemek istiyorum
eşim ders anlatacak, gündüz pek bizimle olamayacak, otel çok çok güzel
sezonda 450 lira falan
çocuklar için yok yok neredeyse
deniz olmaz ama güneşin tadına varsak o bile yeter
zira şu anda Ankara'ya kar yağıyor
çok bunaldım ben bu sene kıştan ya

eşim ve ailesi il dışına çıktı
ikizlerle evde yalnızız, onlar da garipsedi bu durumu, ev üçümüze kaldı
ilk yalnız gecemiz olacak
bakalım nasıl geçecek, uyuttum şimdi onları, evimi temizliyorum yavaş yavaş :)
cnm Allah kolaylik versin ins guzel gecer geceniz. artik buyuduler gercekten dediklerimizi rahatlikla anliyorlar ve kendilerini de ifade ediyorlar. o kadar hosumuma gidiyorki oglum konusunca. gunden gune ilerletiyor zaten.kendi aramizda konustugumuz zaman bile bi bakiyoruz lafa giriyor bz o duymuyor sanirken bizi dinliyor megersem.:)

gecende biseyden dolayi kizdim sonra ellerini yuzume suruyor anne canim uzulme diye.:) bu arada oglum dokunsal sanirim aksama kadar mucuk mucuk dolasiyoz:)

canım özelde kötü davranmaya çekiniyolar ama beceriksizliklerinden can yakanı da var oralarda da iki kan verişimizde de ayrı ayrı özel hastanelerde kan almayı beceremediler etrafa fışkırttılar yerlere boşa kanı aktı yavrumun tüpe yeteri kadar akıtamayınca sıka sıka kan doldurdular tüpe şırıngayla değil...
Allah vicdansıza da beceriksize de düşürmesin...
Doğru söylüyorsun ssk polikliniklerinin labaratuvar elemanları daha tecrübeli
amin cnm amin

Ceylincim geçenlerde yazacaktım ama unutmuşum. Hani emzirmeye devam edeceğim demişsin ya.. benim bildiğim dinimizde maximum 2 sene emziriliyor. Sonrası uygun değil diye biliyorum. Hem duymuştum hem de araştırmıştım geçenlerde. Sen de bir araştır istersen. Biraz da yoruma dayalı gibi ama sen bi bak istersen canım.
Ben 30 ay diye biliyordum seni okuyunca yine bir bakayım dedim de evet 30 ay yazıyor.
Şuan ben hastayım iyileşeyim o da eğer ki hasta olmazsa kesin bıraktıracağım artık çünkü geceler eziyet oldu son günlerde artık..

Papatya senin adına çok sevindin bir kaç gün de olsa değişiklik çok iyi gelecektir.Ben de tatil için Eylül'ü sabırsızlıkla bekliyorum.

papatyacım seninkilerin durumu iletişim ötesi çokbilmişlik derecesinde,maşallah ama ya okuyunca bile öyle tatlı geliyo ki, ekşi sevmiyomuş hanımefendi yerim onun o bilmiş dillerini...

kızlar benim sabırsızlıkla beklediğim bi tatil tarihim bile yok ya.... :(

sweet cim biz de biraz dokunsalız galiba ben pek bi mutlu oluyorum mucuk muck hallerimizden azcık benden ayrı babasının yanında oynasa hemen arar beni gözleri gelir annemmm diye ...

biz daha tam konuşmuyoruz ama 7/24 bi aradayız ya ben o kadar iyi anlıyorum ki onu yanına gitmeden nerden ne istediğini biliyorum eşime söylüyorum şunu istiyo ver diye nerden anladın hakkaten orasını gösterdi direkt söylemesen anlamazdım falan diyo... biçokşeye kendince yanlış kelimeler bikaç harfli sesler söylüyo ben farkediyo neye o şekilde seslendiğini benzemese de o kelimeye,bildiğim için anlıyorum bi başkası anlamayabiliyo mesela...
banyoda ya da banyo kapısında fı fı diyosa mızmızlanıyosa diş fırçasını istiyo mesela :)

Bebekler ve büyükler için örgülerimden bazıları isteyene değişik modellerde yapılır.:anneadayı::KK46::nazar:
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php

papatyacım seninkilerin durumu iletişim ötesi çokbilmişlik derecesinde,maşallah ama ya okuyunca bile öyle tatlı geliyo ki, ekşi sevmiyomuş hanımefendi yerim onun o bilmiş dillerini...

kızlar benim sabırsızlıkla beklediğim bi tatil tarihim bile yok ya.... :KK43:

sweet cim biz de biraz dokunsalız galiba ben pek bi mutlu oluyorum mucuk muck hallerimizden azcık benden ayrı babasının yanında oynasa hemen arar beni gözleri gelir annemmm diye ...

biz daha tam konuşmuyoruz ama 7/24 bi aradayız ya ben o kadar iyi anlıyorum ki onu yanına gitmeden nerden ne istediğini biliyorum eşime söylüyorum şunu istiyo ver diye nerden anladın hakkaten orasını gösterdi direkt söylemesen anlamazdım falan diyo... biçokşeye kendince yanlış kelimeler bikaç harfli sesler söylüyo ben farkediyo neye o şekilde seslendiğini benzemese de o kelimeye,bildiğim için anlıyorum bi başkası anlamayabiliyo mesela...
banyoda ya da banyo kapısında fı fı diyosa mızmızlanıyosa diş fırçasını istiyo mesela :)

Canım ben inan seni çok takdir ediyorum. İş hayatı yaşamış birisi olarak evde yaşamayı çok iyi idare ediyorsun. Ben yapamazdım, yapamadım da… nedense kızımla evde yalnız vakit geçirmeyi hiç mi hiç sevmiyorum. Hep ben ilgilensem de, hep ben onla vakit geçirsem de evde birisinin olmasını istiyorum. Kimse olmazsa bi afakanlar basıyor beni, bi geriliyorum. Neden acaba? Çok sıkılgan bi yapım vardır, çabucak sıkılırım küçüklüğümden beri. Ondan galiba.

Doğru söylüyorsun ssk polikliniklerinin labaratuvar elemanları daha tecrübeli
amin cnm amin

Ben 30 ay diye biliyordum seni okuyunca yine bir bakayım dedim de evet 30 ay yazıyor.
Şuan ben hastayım iyileşeyim o da eğer ki hasta olmazsa kesin bıraktıracağım artık çünkü geceler eziyet oldu son günlerde artık..

Ceylincim Allah kolaylık versin. Biz atlattık o zor süreci darısı başına inşallah. Ben son zamanlarda iyice sıkılmıştım emzirmekten. Biraz ferahladım aslında ama bazen de deli gibi bi özlem düşüyor içime. İlk haftalar hakikaten tekrar başlamamak için kendimi zor tuttum. Şeytan diyordu tekrar başla emzirmeye. Sırf kızımın daha çok üzülmesinden korktuğumdan başlamadım…;))))

Canım ben inan seni çok takdir ediyorum. İş hayatı yaşamış birisi olarak evde yaşamayı çok iyi idare ediyorsun. Ben yapamazdım, yapamadım da… nedense kızımla evde yalnız vakit geçirmeyi hiç mi hiç sevmiyorum. Hep ben ilgilensem de, hep ben onla vakit geçirsem de evde birisinin olmasını istiyorum. Kimse olmazsa bi afakanlar basıyor beni, bi geriliyorum. Neden acaba? Çok sıkılgan bi yapım vardır, çabucak sıkılırım küçüklüğümden beri. Ondan galiba.

öyle az da değil 8 senelik falan çalışmışlığım vardı canım hem de,inan çok bunaldığım anlar oluyo benim de yani evhanımlığı daha rahat geldiğinden değil bu tercihim,sadece kızımla ilgili pimpirikli yapımdan...
bazen diyorum koşullar uygun olsaydı da çalışsaydım hala diye,ama gerçekten koşullar benim istediğim gibi olmazsa kızımı bırakamazdım, yani haftasonu 2 gün tatili olan haftaiçi de insani makul çalışma süreleri olan bi işim olsaydı anneanne ya da babaanneden birinin bizimle aynı sitede oturup kızımı kendi ortamımda yetiştirme durumum olabilseydi yemeğini herşeyini kendim ayarlayabilseydim,bakan kişi tamamen benim istediğim gibi baksaydı,akşam gelince kızımla eşimle sofrada yine çekirdek aile kalabilseydik anca o zaman çalışabilirdim,kimse şartlarıma uymadı malesef malum başka torun torba var :)
ama yine de azıcık destek alabilseydik bu kadar bunalmazdık ailece, hani ben evdeyim ya çalışmıyorum ya bana yardıma ne gerek var diye düşünülüyo heralde, kimselere şikayet etmiyorum tabi kuyruğu dik tutuyorum ama 2 sene kolay geçmedi, insanın aile huzuru bile etkileniyo... bu 2 sene içinde sadece ameliyat olduğumda Derin 2-3 gün annemde kaldı, 1-2 kere doktor kontrolü için 1-2 saatliğine bıraktım ki altını değiştirip besleyip bırakırım gelince yine altını değiştirip beslerim yemeğini herşeyini hazırlar bırakırım yine tedbiren o derece, bir de sadece 2 kere bikaç saatliğine doğumgünü alışverişleri için falan bırakmışlığım var, onun dışında 7 gün 24 saat 2 yıldır kızımlayım her yerde heryere beraber gittik gidemeyeceğimiz yere hiç gitmedik,çok mutluyum şikayetçi değilim ama yorucu oldu çok, yardım istemem ama edilseydi keşke.... yardımdan kastım da aslında baksınlar çocuğa da gezeyim değil aslında ara ara gelip yanında dursalar yine ben baksam yedirsem içirsem giydirsem ama biraz oyalayıp oynayıp benim kendi işime gücüme bakabilmem evime yetebilmemdi ki haftasonu bi günümüzü ailece daha kaliteli geçirebilseydik... sağlık olsun büyüdük artık, herkes evinde iyi olsun diyelim...

kimse uğramıyo bayadır,bakıp çıkıyorum ben de,galiba bu topik kapanıyo bikaç kişiydik zaten, neyse diğerlerini de facedeki gruba bekleriz o zaman,buraya da uğramadan geçemiyodum,papatyacım sen galiba yazamıyosun yine,gel sen de artık face e...
son yazıyı da ben mi yazmış oldum acaba...

Canim ben de her gun bakiyorum ama yazamadim yine. Iyiyiz canim biz cok sukur.inanilmaz dustuler bu ara bana.ne yaparlarsa anneleri ile yapmak istiyorlar.o yuzden yatana kadar oturtmuyorlar sag olsunlar.

bn de bakip cikiyorum hergun. esim bi kac gundur hasta halid hep benle. bide gece uykusu sarkti ya gec uyumaya basladi sbah ii oluyor uyuyoruz beraber ama gece dinlenmeye zaman kalmiyor o gec yatinca da.bugun bi kiliseye gittik bi arkadasla. halidi de goturdum malesef. istemiyordum o ortamda bulunmasini ama birakicak biri olmayinca gittik beraber. eve yeni geldik ogle uykusu sarkti gece gec yatcak yani yine:(

Neden hep yan oluyor bizim resimlerimiz normal yukluyorum oysa ki

valla ben de merak ediyodum niye yan resim koyuyosun diye :)
ama yine çok şekerler...

bn de bakip cikiyorum hergun. esim bi kac gundur hasta halid hep benle. bide gece uykusu sarkti ya gec uyumaya basladi sbah ii oluyor uyuyoruz beraber ama gece dinlenmeye zaman kalmiyor o gec yatinca da.bugun bi kiliseye gittik bi arkadasla. halidi de goturdum malesef. istemiyordum o ortamda bulunmasini ama birakicak biri olmayinca gittik beraber. eve yeni geldik ogle uykusu sarkti gece gec yatcak yani yine:KK43:

o geç yatmanın ne dmek olduğunuiyi biliyorumcanım gerçekten insanın ne kendine ayıracak zamanı oluyo ne dinlenicek zamanı işte bu saatten sonra kendime zaman ayırabiliyorum o zaman da dinlenemiyorum...

sweet cim resimleri küçültmek için falan hatta düzenlemek için bi prıgram göndermişti birisi burda,onu bilg.ıma alıp kullanıyodum ben de bozulunca gitmiş silinmiş... sen mi göndermiştin onu sanki öyle aklımda kalmış,ya da gönderen kimse burda okuyosa tekrar gönderebilir mi....

yok cnm bn degilim
sweet cim resimleri küçültmek için falan hatta düzenlemek için bi prıgram göndermişti birisi burda,onu bilg.ıma alıp kullanıyodum ben de bozulunca gitmiş silinmiş... sen mi göndermiştin onu sanki öyle aklımda kalmış,ya da gönderen kimse burda okuyosa tekrar gönderebilir mi....

bugun orgu orerken ipim bitti yeni aldigim ip de kapinin onunde posette duruyordu. ogluma soyledim annecigim kapinin onunde posette ip var getirebilirmisin dedim. tamam dedi ve getirdi Allahim mest oldum resmen oyle hosuma gitti ki anlatamam:)

kimse uğramıyo bayadır,bakıp çıkıyorum ben de,galiba bu topik kapanıyo bikaç kişiydik zaten, neyse diğerlerini de facedeki gruba bekleriz o zaman,buraya da uğramadan geçemiyodum,papatyacım sen galiba yazamıyosun yine,gel sen de artık face e...
son yazıyı da ben mi yazmış oldum acaba...
bir kaç gündür bilgisayarı açamadım sizler kadar olmasa da arada yazmaya çalışıyorum canım.
ben hasta oldum,hamza bir gün ateşliydi ertesi gün burnu aktı filan ama kısa sürdü herhalde bu kez diştendi :)
spora gidip geliyorum ama diyetime çok sadık kalamıyorum bu da çok canımı sıkıyor.
oysaki çalışırken ne güzel de yapıyordum.
ben de özlüyorum iş hayatını :(
bugun orgu orerken ipim bitti yeni aldigim ip de kapinin onunde posette duruyordu. ogluma soyledim annecigim kapinin onunde posette ip var getirebilirmisin dedim. tamam dedi ve getirdi Allahim mest oldum resmen oyle hosuma gitti ki anlatamam:)
maşallah halid'e

Back