• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bu da biz:)

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    219,1 KB · Görüntüleme: 103
  • image.jpg
    image.jpg
    86,3 KB · Görüntüleme: 100
Yenikullanici
Masallah derine de size da canim
allah nazarlardan saklasin.ama sanki kizin babaya daha cok benziyor degil mi? :)
sağol canım,ben de kendime benzetmiyorum canım ama etrafta benzeten de oluyo...

Canim benimkiler uyaninca gunaydin anne, gunaydin baba diyorlar.gercekten cok tatli oluyorlar.yatarken de iyi geceler diyorlar.aslinda bildiklerinden degil de surekli duyduklari icin tekrarliyorlar
bizde sadece merhaba var daha, o da miiibaaa gibi bişey :)

Simdi mesaj yazarken kizim yanima geldi.anna kaldir bunu çöpe aticam dedi. attigi da sakiz kabı.benimkiler bir de sakiz hastasi.yutmuyorlar da hic.gun icinde mutlaka bir sakiz cigniyorlar

aa bak temizlik düzen dedi mi önden geliriz bi çöpü alır ya da oynadığı etiketleri işi bitince elinde toparlar yerde bulduğu ufacık şeyleri açar mutfakta kapağı atar çöpe kapatır uzun zamandan beri... hatta geçenlerde bisküvi yedikten sonra geldi açtı kapağı parmaklarındaki kırıkları ufaladı kapattı kapağı şaşırdım,bi yerde açık çekmece dolap kapağı görsün hemen gider pat diye kapatır, kesinlikle ne görürlerse öyle yetişiyolar canım...

Simdi mesaj yazarken kizim yanima geldi.anna kaldir bunu çöpe aticam dedi. attigi da sakiz kabı.benimkiler bir de sakiz hastasi.yutmuyorlar da hic.gun icinde mutlaka bir sakiz cigniyorlar

canım şu sakızı ben de vermek istiyorum bizim gibi çiğnemeyen bebekler sakızla çözüyomuş bu durumu çiğnemeye alışıyolarmış ama cesaret edemiyorum yutar diye,azıcık daha büyüsün vericem özellikle çiğnemeyi öğrensin diye...

sağol canım,ben de kendime benzetmiyorum canım ama etrafta benzeten de oluyo...

bizde sadece merhaba var daha, o da miiibaaa gibi bişey :)

aa bak temizlik düzen dedi mi önden geliriz bi çöpü alır ya da oynadığı etiketleri işi bitince elinde toparlar yerde bulduğu ufacık şeyleri açar mutfakta kapağı atar çöpe kapatır uzun zamandan beri... hatta geçenlerde bisküvi yedikten sonra geldi açtı kapağı parmaklarındaki kırıkları ufaladı kapattı kapağı şaşırdım,bi yerde açık çekmece dolap kapağı görsün hemen gider pat diye kapatır, kesinlikle ne görürlerse öyle yetişiyolar canım...
masallah cnm ne guzel gercekten kucukten ogreniyorlar. bzmki isine gelirse topluyor isne gelmezse bn toplarken bile illaki topladigim seyi oynamak istiyor

canım şu sakızı ben de vermek istiyorum bizim gibi çiğnemeyen bebekler sakızla çözüyomuş bu durumu çiğnemeye alışıyolarmış ama cesaret edemiyorum yutar diye,azıcık daha büyüsün vericem özellikle çiğnemeyi öğrensin diye...
halid cok seviyor sakizi. su naneli yada sekerli olanlari yutuyor onlar kucuk geliyorlar ama diger faliminkileri yutmuyor cigniyor bi guzel:)

maşallah canım,
geçen seneki resimler bebekti, bu seneki resimler artık çocuk :)

oğlumun o taraklarda bezi yok ama kızım çok düzenli olacak sanırım
benimle birlikte çamaşır katlamaya çalışıyor,
dolapların gözüne çamaşırlarımızı beraber taşıyoruz,
babası işten gelince kravatını askısına asar, kemerini dolaptaki yerine koyar, hatta bunları kenddine görev edindi
ev ayakkabılarını çıkarınca mutlaka götürür kaloriferin üzerine koyar
"anne sıcacık olsun"der
ortadaki terlikleri mutlaka yerine koyar falan

canım vivident tarzı bir şey verme de şu şekersiz sakızlar var ya
ben koca bir kutu falım aldım, yerini de biliyorlar, istedikleri zaman anne sakız verir misin diyorlar
sakız yutulmaz falan de
şişir o patlatsın ( benimkiler buna bayılıyor )
belki bir iki yutar sora alışır
hem yutsa da çok korkma ya
bir şey olmaz herhalde
ben öğretmenim ya benim öğrenciler sakız çiğnemeyi derste marifet sayıyorlar
görür de çıkar dersem hemen yutuveriyorlar, onlara bir şey olmuyor
hem benimkiler de yuttu fazla olmasa da ama şükür bir şey olmadı :)

oğlumun o taraklarda bezi yok ama kızım çok düzenli olacak sanırım
benimle birlikte çamaşır katlamaya çalışıyor,
dolapların gözüne çamaşırlarımızı beraber taşıyoruz,
babası işten gelince kravatını askısına asar, kemerini dolaptaki yerine koyar, hatta bunları kenddine görev edindi
ev ayakkabılarını çıkarınca mutlaka götürür kaloriferin üzerine koyar
"anne sıcacık olsun"der
ortadaki terlikleri mutlaka yerine koyar falan

canım vivident tarzı bir şey verme de şu şekersiz sakızlar var ya
ben koca bir kutu falım aldım, yerini de biliyorlar, istedikleri zaman anne sakız verir misin diyorlar
sakız yutulmaz falan de
şişir o patlatsın ( benimkiler buna bayılıyor )
belki bir iki yutar sora alışır
hem yutsa da çok korkma ya
bir şey olmaz herhalde
ben öğretmenim ya benim öğrenciler sakız çiğnemeyi derste marifet sayıyorlar
görür de çıkar dersem hemen yutuveriyorlar, onlara bir şey olmuyor
hem benimkiler de yuttu fazla olmasa da ama şükür bir şey olmadı :)

aynen canım derin de öyle, babası gelince nontuna asılır önce çıkar çıkar diye tutturur çıkarırken gider fortmantonun kapağını açar assın diye... malum dışarı pek çıkamayınca eve kargo pek bi sık geliyo kargo gelince daha ben kapıyı kapamadan hemen banyo kapısını açar duşakabini açar ben orada açıyorum paketleri diye :) çamaşır atarken çıkarırken hep yanım da ama hızına yetişemiyorum üstüste üstüste çıkaıyo ben daha düzeltemeden :) işte kız erkek farkı daha bu yaşlarda var bak aynı anda aynı anneyi görüp büyüseler de ilgi alanları ne kadar farklı...

canım sakızla ilgili dediklerini okurken gülümsedim,haklısın da benimki hiç o boyutta bişey yutmadı ya acaba yutabilir mi korkusu bendeki :) yani yemekleri lokmaları çiğneyen yutan çocuk olsa çoktan verirdim aslında o zaman ihtiyacımız da olmazdı ama derinin boğazından nar çekirdeği haricinde taneli bişey geçmedi ki :) onu da nasıl seviyo anlamıyorum pirinç olsa yutmaz nar çekirdeğini hiç sorun etmiyo muzla birlikte narı blendardan geçirince...

kızlar bugün bunları aldım kızıma,güzeller mi yoksa hep aynı model olayını abartmış mıyım...
http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/dolu-plastik-7059-bebek-arabasi-puset-153252200
http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/hello-kitty-oyuncak-utu-masasi-ve-utu-seti-152587527
http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/hello-kitty-oyuncak-hello-kitty-piknik-seti-130974229
bizde market arabası da var aynı serinin...
hatta hello kittyli çantamız ve hello kittyli tupperware suluğumuz ...
Derinin özel bi sevgisi yok sırf benim seçimimle yönlendirme yapıyorum sanırım çocuğa...

ne güzel,hamzaya kim bakıyo canım sen spordayken,özendim...

benimki de tersine mama sandalyesin eve alışkanlıklarına pek bi bağlı bu yüzden dışarıda bi yerde yemek yedirirken çokzorlanıyorum alışsın sandalyede oturup beslenmeye diye bazen sevdiği bişeyi tvda yakalayınca yemek saatine denk gelirse hiç almıyorum mama sandalyesine ona bakarken sandalyede oturtup yediriyorum sırf dışarda da birisi tutmadan yedirebileyim diye,ama bişey izlemeden yemek yemiyo hala bi de onu aşsak...
sehpa üzerine arada bir çıkmak mı, derin her gün her an bişeyin üstünde sehpa kendi masası salondaki masamız mutfak masası koltuk kenarları,kalorifer peteği,komodinler her yer,düşüyo morarıyo hala devam,hem de sadece bizim evde değil,nasıl bi kız çocuk erkek olsaydı nasıl olurdu bilmem...
Annem geliyor sağolsun canım,yoksa gidemezdim.haftada 3 gün 1,5 saat
Ben dediğim gibi tehlikeli herşeyi özellikle sandalyeler !ortadan kaldırdım gibi bişi,ama koltuk kenarları makine kapağına basıp tezgaha ulaşmaya çalışmalar komidine çıkıp yatağa geçmeler bizde de mevcut..düşseler de yok akıllanmıyorlar..

sakızı ben de korkuyorum vermeye ama ufak ufak deneyeceğim artık konuşmayı da geliştiriyor diye duymuştum.Biz de pek ilerleme yok baba mama meme dede tema..ama kendince mırıldanmaları oldukça çok çok komik oluyor bazen aynı iekilde tepki veriyorum bende ona :)
kızlar bugün bunları aldım kızıma,güzeller mi yoksa hep aynı model olayını abartmış mıyım...
http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/dolu-plastik-7059-bebek-arabasi-puset-153252200
http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/hello-kitty-oyuncak-utu-masasi-ve-utu-seti-152587527
http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/hello-kitty-oyuncak-hello-kitty-piknik-seti-130974229
bizde market arabası da var aynı serinin...
hatta hello kittyli çantamız ve hello kittyli tupperware suluğumuz ...
Derinin özel bi sevgisi yok sırf benim seçimimle yönlendirme yapıyorum sanırım çocuğa...
çok güzeller güle güle oynasın inşallah
evde oyuncaklardan yer kalmayacak size yakında :)

Ben dediğim gibi tehlikeli herşeyi özellikle sandalyeler !ortadan kaldırdım gibi bişi,ama koltuk kenarları makine kapağına basıp tezgaha ulaşmaya çalışmalar komidine çıkıp yatağa geçmeler bizde de mevcut..düşseler de yok akıllanmıyorlar..

sakızı ben de korkuyorum vermeye ama ufak ufak deneyeceğim artık konuşmayı da geliştiriyor diye duymuştum.Biz de pek ilerleme yok baba mama meme dede tema..ama kendince mırıldanmaları oldukça çok çok komik oluyor bazen aynı iekilde tepki veriyorum bende ona :)

canım ev küçük neyi nereye kaldırsam bilemiyorum kaldırdım diye düşündüklerimde de yeni yerlerinde yeni muzurluklar üretiyo şaşırıyorum...,
bizde kelimeler günden güne artıyo cümleler de var artık ama yine de daha tam konuşuyo sayılmaz,ama ezberlediği şeyleri daha uzun söyleyebiliyo şarkı gibi, mesela peepee peepee büyüdün mü sen eveet diyebiliyo ... ama öyle her dediğime cevap verir her derdini anlatır halde değil,umut vaadediyo ama yaza kadar çözeriz heralde... dediğin gibi anlamadığım bi sürü konuşması var Derin in de,ben anlamadığımı söylüyorum ona :)
canım ben de aynı şeyi düşünüyorum ev de küçük Derin in odası da küçük zaten ortaslık oyuncak dolu,bi de yeni heveslerim eklendikçe nasıl sığıcaz bilmiyorum,bi de basket potası aldım topla dün hepsi gelsinler bakalım eskileri kaldırırım belki, yeter ki sevsin vakit geçirsin evde vakit geçirmekte zorlanıyoruz hırçınlaşıyo mızmızlaşıyo olmaz herşeye...

kimseler uğramıyo yine...
biz 2 yaş aşımızı yeni olduk bugün, sol kola yapıldı, sağlık ocağında yaptırdım bu sefer yine, ve yine vahşi gibi yaptı kadın aşıyı ya insanlar karakterine göre meslek seçse ya böyle tipler doktor hemşire öğretmen bebek çocuk bakıcısı falan olmasın,kadın tahammülsüz sert biri,bizden sonra okul çağında bi çocuk geldi aşı olmaya çocuk ağlıyo diye biz giyinirken bize söyleniyo koskoca çocuğa bakın hala ağlı diye ciddi ciddi söyleniyo...

biz 2 yaş aşımızı yeni olduk bugün, sol kola yapıldı, sağlık ocağında yaptırdım bu sefer yine, ve yine vahşi gibi yaptı kadın aşıyı ya insanlar karakterine göre meslek seçse ya böyle tipler doktor hemşire öğretmen bebek çocuk bakıcısı falan olmasın,kadın tahammülsüz sert biri,bizden sonra okul çağında bi çocuk geldi aşı olmaya çocuk ağlıyo diye biz giyinirken bize söyleniyo koskoca çocuğa bakın hala ağlı diye ciddi ciddi söyleniyo...
Geçmiş olsun canım. Çok doğru söylüyorsun. Ben bu tarz insanların çok mutsuz olduğunu düşünürüm hep. İki yaş aşısı mı vardı yahu? Ben onu atlamışım tamamen. Aile hekimliğine bir sorayım.

Bizim kız kelime sayısını arttırıyor bugünlerde. Cümle olarak ise iki kelimelik üç beş cümle kuruyor. “Anne gitti, mama bitti, işte burada” vs. onun dışında anlamsız bir sürü konuşuyor, anlatıyor da anlatıyor. Ben hep anlamış gibi yapıyorum. “aa gerçekten mi? Evet öyle olmuş kızım” falan diyorum.

Sakızda da babasıyla arasında özel bir durum oldu. Babası işten gelince sakız veriyor ve sadece o zaman veriyor. Koşa koşa babasını karşılıyor sonra hemen sakızı istiyor. Babası veriyor, bayağı bi seviniyor falan. Bayağı bayağı çiğniyor sakızı, hemen hemen hiç yutmuyor. Hatta bişey yiyeceği zaman çıkarıyor bana veriyor.

Geçmiş olsun canım. Çok doğru söylüyorsun. Ben bu tarz insanların çok mutsuz olduğunu düşünürüm hep. İki yaş aşısı mı vardı yahu? Ben onu atlamışım tamamen. Aile hekimliğine bir sorayım.

evet canım herkesd mutlu olmak zorunda da değil ama bazı meslekler tahammül ve vicdan gerektiriyo o mesleklerde olmasınlar mümkünse, aynı kadın hastanede topuk kanı aldırmamıza rağmen sırf kendileri de hasta başına para alıyolar diye bin takla yalanla bi daha topuk kanı almaya çağırmıştı bizi ve topuğunu nasıl kötü sıka sıka çıkardı kanı, sonra bi aşısına yine orda gitmiştik küçücük bebeği giydirmeye fırsat vermiyodu ... onun haricinde aşıları o kadından solayı hep hastanede yaptırdım ama 2 yaş tahlilleri kontrolleri için haftasonu gideblicem hastaneye eşimin işinden dolayı aşı da haftasonu yokmuş o yüzden mecbur gittik neyse bitti aşılar bi daha okulda olucaklarmış... git yaptır canım mutlaka hepatit a aşısıymış ihmal etme. ben memenjit aşısını da sanırım önümüzdeki ay yaptırıcam,aklımda hep zaten 2 yaş sonrası tek doz yapılyomuş ya bu ay bi aşı olduk onu da bu ay yaptırmayayım diyorum bi dahaki aya yaptırırım...

Bizim kız kelime sayısını arttırıyor bugünlerde. Cümle olarak ise iki kelimelik üç beş cümle kuruyor. “Anne gitti, mama bitti, işte burada” vs. onun dışında anlamsız bir sürü konuşuyor, anlatıyor da anlatıyor. Ben hep anlamış gibi yapıyorum. “aa gerçekten mi? Evet öyle olmuş kızım” falan diyorum.

Sakızda da babasıyla arasında özel bir durum oldu. Babası işten gelince sakız veriyor ve sadece o zaman veriyor. Koşa koşa babasını karşılıyor sonra hemen sakızı istiyor. Babası veriyor, bayağı bi seviniyor falan. Bayağı bayağı çiğniyor sakızı, hemen hemen hiç yutmuyor. Hatta bişey yiyeceği zaman çıkarıyor bana veriyor.

ben anlamamış gibi davranıyorum anlatabilmek için biraz daha çabalasın diye hem belki onay vermemen gereken bişey diyodur :) sizden cesaretlendim sakızı bende ilk fırsatta alıp vericem bakalım ne tepki vericek benimki herşeyi atmaz ağzına belki almayabilir ağzına bi bakalım... ben şu sakızı sırf çiğnemeye alışsın diye istiyorum inşallah işe yarar benim kızım da çiğneyerek yemek yesin istiyorum...

bn de sinir oluyorum bi tiplere yaa. gecen yil bir tane doktorumuz vardi. cocukla konusarak severek oyalayarak muayene ediyordu. cok guleryuzluydu. oglumda rahatsiz olmuyordu aglamiyordu. onun elindekileri almaya calisiyordu o once elindekileri gosteriyordu onun eline veriyordu sonra cocuga bakiyordu. iste boyleleri de var cocuga cansizbisey gibi davranip igneyi sokanda var

maalesef nedense özel olmayan hastanelerin çalışanları genelde böyle..
ben de dün Cerrahpaşa hastanesindeydim mr. için gün aldım.bir ara banko görevlisi iile bir hasta yakınının konuşmasına tanık oldum ki içler acısı :( Allah vicdan sahibi etsin onları ne diyim
ben de anlamış gibi yapıyorum hoşuna gidiyor devam ediyor kendince konuşmaya :)

bn de sinir oluyorum bi tiplere yaa. gecen yil bir tane doktorumuz vardi. cocukla konusarak severek oyalayarak muayene ediyordu. cok guleryuzluydu. oglumda rahatsiz olmuyordu aglamiyordu. onun elindekileri almaya calisiyordu o once elindekileri gosteriyordu onun eline veriyordu sonra cocuga bakiyordu. iste boyleleri de var cocuga cansizbisey gibi davranip igneyi sokanda var

aynen canım çok iyi insanlar da var dolayısıyla çok iyi doktor da...biz de göz muayenesine götürdüğümüzde doktor önce tanıştı sohbet etti çizgi film izliyo musun hangisini seviyosun orda şu var bu var tanıyo musun diye sohbet etti oyuncak verdi lolipop verdi sonra muayene etti çocuk da güvenip korkmuyo bağırmıyo oturup muayene ettiriyo kendini,tabi doktorun da küçük çocuğu varmış onun da etkisi olabilir .... yine kalbi için gittiğimiz doktor da küçük çocuğu var kendi tel.da çizgi film izletiyo ağladıkça sabırrlı davranıyo,ilk gittğmiz doktor göğsünden bantları kuru kuru yolmuştu günlerce aklıma geldikçe ağlamıştım 5 günlük bebek, ay yine neler geldi aklıma....

maalesef nedense özel olmayan hastanelerin çalışanları genelde böyle..
ben de dün Cerrahpaşa hastanesindeydim mr. için gün aldım.bir ara banko görevlisi iile bir hasta yakınının konuşmasına tanık oldum ki içler acısı :KK43: Allah vicdan sahibi etsin onları ne diyim

ben de anlamış gibi yapıyorum hoşuna gidiyor devam ediyor kendince konuşmaya :)
canım özelde kötü davranmaya çekiniyolar ama beceriksizliklerinden can yakanı da var oralarda da iki kan verişimizde de ayrı ayrı özel hastanelerde kan almayı beceremediler etrafa fışkırttılar yerlere boşa kanı aktı yavrumun tüpe yeteri kadar akıtamayınca sıka sıka kan doldurdular tüpe şırıngayla değil...
Allah vicdansıza da beceriksize de düşürmesin...

evet canım herkesd mutlu olmak zorunda da değil ama bazı meslekler tahammül ve vicdan gerektiriyo o mesleklerde olmasınlar mümkünse, aynı kadın hastanede topuk kanı aldırmamıza rağmen sırf kendileri de hasta başına para alıyolar diye bin takla yalanla bi daha topuk kanı almaya çağırmıştı bizi ve topuğunu nasıl kötü sıka sıka çıkardı kanı, sonra bi aşısına yine orda gitmiştik küçücük bebeği giydirmeye fırsat vermiyodu ... onun haricinde aşıları o kadından solayı hep hastanede yaptırdım ama 2 yaş tahlilleri kontrolleri için haftasonu gideblicem hastaneye eşimin işinden dolayı aşı da haftasonu yokmuş o yüzden mecbur gittik neyse bitti aşılar bi daha okulda olucaklarmış... git yaptır canım mutlaka hepatit a aşısıymış ihmal etme. ben memenjit aşısını da sanırım önümüzdeki ay yaptırıcam,aklımda hep zaten 2 yaş sonrası tek doz yapılyomuş ya bu ay bi aşı olduk onu da bu ay yaptırmayayım diyorum bi dahaki aya yaptırırım...

ben anlamamış gibi davranıyorum anlatabilmek için biraz daha çabalasın diye hem belki onay vermemen gereken bişey diyodur :) sizden cesaretlendim sakızı bende ilk fırsatta alıp vericem bakalım ne tepki vericek benimki herşeyi atmaz ağzına belki almayabilir ağzına bi bakalım... ben şu sakızı sırf çiğnemeye alışsın diye istiyorum inşallah işe yarar benim kızım da çiğneyerek yemek yesin istiyorum...

Ben de sanki anlamamış gibi yaparsam üzülür, özgüveni kırılır deyi düşünüyorum. Hatta geçenlerde eşim kızıma “Söylediklerini anlamıyorum, düzgün konuşsana kızım.” dedi. Cesaretini kırmış gibi geldi, çok üzüldüm…:)

aynen canım çok iyi insanlar da var dolayısıyla çok iyi doktor da...biz de göz muayenesine götürdüğümüzde doktor önce tanıştı sohbet etti çizgi film izliyo musun hangisini seviyosun orda şu var bu var tanıyo musun diye sohbet etti oyuncak verdi lolipop verdi sonra muayene etti çocuk da güvenip korkmuyo bağırmıyo oturup muayene ettiriyo kendini,tabi doktorun da küçük çocuğu varmış onun da etkisi olabilir .... yine kalbi için gittiğimiz doktor da küçük çocuğu var kendi tel.da çizgi film izletiyo ağladıkça sabırrlı davranıyo,ilk gittğmiz doktor göğsünden bantları kuru kuru yolmuştu günlerce aklıma geldikçe ağlamıştım 5 günlük bebek, ay yine neler geldi aklıma....

canım özelde kötü davranmaya çekiniyolar ama beceriksizliklerinden can yakanı da var oralarda da iki kan verişimizde de ayrı ayrı özel hastanelerde kan almayı beceremediler etrafa fışkırttılar yerlere boşa kanı aktı yavrumun tüpe yeteri kadar akıtamayınca sıka sıka kan doldurdular tüpe şırıngayla değil...
Allah vicdansıza da beceriksize de düşürmesin...

Geçen ay kızım hastalandığında Okmeydanı Hastanesine götürdük. Kan verdik. Hemşire hanım çok ilgisizdi ama Allah razı olsun çok kolay bir şekilde damarını buldu ve kanı aldı. Ve sonrasında kızımın kolunda en ufak bir morarma bile olmadı. Ayyy nasıl mutlu oldum anlatamam. Bebek hemşireliği tamamen beceri işi hakkaten. Allah iyileriyle karşılaştırsın.

Ceylincim geçenlerde yazacaktım ama unutmuşum. Hani emzirmeye devam edeceğim demişsin ya.. benim bildiğim dinimizde maximum 2 sene emziriliyor. Sonrası uygun değil diye biliyorum. Hem duymuştum hem de araştırmıştım geçenlerde. Sen de bir araştır istersen. Biraz da yoruma dayalı gibi ama sen bi bak istersen canım.

Back