• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
son günlede öğle uykusu için normal uyku saatinde başlayıp 1-2 saat mücade verip uyutabiliyodum evelsi güğn tam 2 saat uğraştım dün hiç uyutamadım bugün artık vazgeçmiştim uyutmatacaktım tam uyku saatinde dışarıya markete çıktık arabasında uyuyakaldı eve geldik 1 saat bile uyumadan uyanmış oldu,napıcam ben gündüz uykusuna devam mı etsem ama ben uyutmaya kalkışınca uyumuyo... ya da uyku saatinde kendimizi gezmeye mi atsak uyusun dışarda :)
bn de cok zor uyutuyorum yaa. anladimi uyumam diye kaciyor. eski araba koltugunda salliyorum bn hala baglayinca cikamiyor mecbur uyuyor:) ne kadar devam edbiliriz bilmiyorum

Surekli aglayan,mizmizlanan, dedigim dedik, surekli sokak ya da oyun alani isteyen , giyinmeyen, giyindigini cikarmayan vs vs ikizlere bugun oyle sinirlendim ki sinirimden agladim
Allah kolaylik versin cnm yaa iki taneyle. oglumda aglayak bisey istemeye basladi. babasida bnde tepkimizi koyuyoruz. anlamiyorum aglayinca yapamam istedigini aglamadan soylersen yapabilirim diyoruz. sonra bi anda kesiliyor aglama anlatiyor guzelce. aglayarak yaptirmaya alismasini istemiyorum yaa

sonunda bisikletimizi de aldik bz de bugun binmeye parka gittik. kucuk bisey aldik seneye biraz zor bincek ama buyuk alsaydik da ayaklari yetismeyecekti pedala. neyse aldik onu ama pedali cevirmeyi bilmiyor ittir beni diyor surekli

sonunda bisikletimizi de aldik bz de bugun binmeye parka gittik. kucuk bisey aldik seneye biraz zor bincek ama buyuk alsaydik da ayaklari yetismeyecekti pedala. neyse aldik onu ama pedali cevirmeyi bilmiyor ittir beni diyor surekli
güle güle kullanın kazasız belasız :)

Biz memeyi hala bırakamadık azaltarak bıraktırmayı denedim ama daha çok bağlandı hele ki bazen aşkla bakıp memmemm diyor bitiriyor beni gittiği yere kadar gidecek artık herhalde 1-2 ay daha devam ederiz.Yememiz fena değil ama maalesef seçici özellikle kahvaltımız 2-3 çeşitten başka değil ama hergün olmasa da yumurtasını muz ve cicibebeyle yedirmeye devam ediyorum.
2 yaş sendromu gerçekten 2.yaşla daha bir belirginleşti sizlerin yazdığı kadar olmasa da hamza da da var inatlaşmalar...

Ben spora başladım 2dir gidiyorum yarın da gideceğim haftada 3 gün 1-1,5 saat kadar aletli çalışma yapıyorum.aynı zamanda tekrardan karatay diyetine başladım.şuanda 75 kg.yum hedefim 60..inşallah irademe sahip olabilirim..

ne güzel,hamzaya kim bakıyo canım sen spordayken,özendim...

biz mama sandalyesi ve türevi şeyleri ortadan kaldıralı çok oldu.Allahtan evde çok kullanılmayan küçük bir odamız var oraya tıkıştırırdım herşeyi..ama bazen arkamızdan giriyor oraya ve tutturuyor almak için özellikle misafir geldiğinde filan sehpa çıkartttığımda küçük olana göz koyuyor onu alıp üzarine çıkıp tehlikeli işlere kalkışıyor.
benimki de tersine mama sandalyesin eve alışkanlıklarına pek bi bağlı bu yüzden dışarıda bi yerde yemek yedirirken çokzorlanıyorum alışsın sandalyede oturup beslenmeye diye bazen sevdiği bişeyi tvda yakalayınca yemek saatine denk gelirse hiç almıyorum mama sandalyesine ona bakarken sandalyede oturtup yediriyorum sırf dışarda da birisi tutmadan yedirebileyim diye,ama bişey izlemeden yemek yemiyo hala bi de onu aşsak...
sehpa üzerine arada bir çıkmak mı, derin her gün her an bişeyin üstünde sehpa kendi masası salondaki masamız mutfak masası koltuk kenarları,kalorifer peteği,komodinler her yer,düşüyo morarıyo hala devam,hem de sadece bizim evde değil,nasıl bi kız çocuk erkek olsaydı nasıl olurdu bilmem...

bn de cok zor uyutuyorum yaa. anladimi uyumam diye kaciyor. eski araba koltugunda salliyorum bn hala baglayinca cikamiyor mecbur uyuyor:) ne kadar devam edbiliriz bilmiyorum

Allah kolaylik versin cnm yaa iki taneyle. oglumda aglayak bisey istemeye basladi. babasida bnde tepkimizi koyuyoruz. anlamiyorum aglayinca yapamam istedigini aglamadan soylersen yapabilirim diyoruz. sonra bi anda kesiliyor aglama anlatiyor guzelce. aglayarak yaptirmaya alismasini istemiyorum yaa

canım benimki asla durmaz öyle sinir krizi geçiricesine ağlar bağırır zaten saçlarını yolma huyu da var,tepinirken devirir bile o koltuğu... bugün uyuttum ama baştan yine kaçma sandalye üstlerinde gezmeye başladı aldım çok inatlaşmadı bu sefer sabah biraz daha erkekn kalkmıştı ondan belki uykusu geldi biraz da geciktirdim öğlen yemeğini uyku saatini falan uykusu geldi iyice heralde,ama gelse de bi inatlaşmayı tercih ediyo önce nedense...

güle güle sağlıkla kullanın inşallah derin de hala kullanamıyo pedalları,biz geçen sene almıştık bu sene de kullanır...

papatyacim masallah kuzulara bide emzikten kurtulsaniz fena olmaz:)

evet papatyacım ya kocaman oldular bırakın artık,biz tamamen unutmuşuz,burada bahsediyodum biliyosun 15 aylıkken bi anda vermedim kestim sonra bi kere evde bulduğunda ağzına atmıştı dışarda yakından gördüğü çocuklardan almaya kalktı 1-2 kere sonra hiç yakın temasta bulunmamıştı emzikle,en son geçen hafta evde temizlikte çıktı ortaya eski emziği sepetteydi görmüş almış eline babasına bu ne diyomuş bakıp al deyip vermiş,pek bi sevindim... o kadar alıştım ki emziksiz haline şimdi taksa garipserdim :) hatta eski resimlerinde bile aa büyümüş burda emzik hala kullanıyo muymuş diye yadırgıyorum :)

canım emzik bağımlılığımızı inanın anlatamam
gece yatarken 4,5 tane emzikle yatıyoruz
uyuyana kadar sanki değişik tadı varmış gibi birini çıkarıp diğerini alıyor
sonra uyuyunca ağzından alıyorum, gece bari emmesin diye
cümlelerimiz ise şöyle
anne:
emzik seçebilir miyim?
benim emziğim nerede?
emziğimi istiyorum.
bu cümleleri ne kadar duyduğumu anlatamam
kendi kendilerine uyutma çalışmam sonuç verdi
sadece yanlarına uzanıyorum, hatta telefonla oynuyorum, size mesajlar yazıyorum, onlar uyuyorlar
şimdi emziği de alırsam uyumaları nasıl olur bilemiyorum ki?
gece emzik kurtarıcım benim,
gece de uyuyamazsam inanın ayakta duramam, yorgunluktan kendimden geçerim bir yerlerde valla

benimkiler yapabilir misin?
verebilir misin?
alabilir miyim ?
demeyi öğrendiler ve çok tatlı oluyorlar
bunun için epeyce uğraştım zira
tam angaralı gibi konuşuyorlardı, evde herkes de gayet düzgün konuştuğu halde
anne galk, gonyalıyım falan diyorlardı
hiç hoşuma gitmiyordu

bisikletiniz hayırlı olsun sweetcim, güle güle kullanın
evde biri birini ittirince gayet güzel biniyorlar, ayakları pedallarda
aslında nasıl sürüleceğini biliyorlar ama pedala güçleri yetmiyor benimkilerin
bir yerde okumuştum bisiklete binmek için 28. ayı bekleyin yazıyordu

canım emzik bağımlılığımızı inanın anlatamam
gece yatarken 4,5 tane emzikle yatıyoruz
uyuyana kadar sanki değişik tadı varmış gibi birini çıkarıp diğerini alıyor
sonra uyuyunca ağzından alıyorum, gece bari emmesin diye
cümlelerimiz ise şöyle
anne:
emzik seçebilir miyim?
benim emziğim nerede?
emziğimi istiyorum.
bu cümleleri ne kadar duyduğumu anlatamam
kendi kendilerine uyutma çalışmam sonuç verdi
sadece yanlarına uzanıyorum, hatta telefonla oynuyorum, size mesajlar yazıyorum, onlar uyuyorlar
şimdi emziği de alırsam uyumaları nasıl olur bilemiyorum ki?
gece emzik kurtarıcım benim,
gece de uyuyamazsam inanın ayakta duramam, yorgunluktan kendimden geçerim bir yerlerde valla

canım inan aynı kıvamdayken bıraktık biz 3 emzikle geziyodu bi birini birini bazen şımarıklıktan 2 tanesini aynı anda takıyodu,gece yatakta en az 2 tane oluyodu uyandıkça el yordamıyla bulup devam ediyodu ben aniden bi anda kestim vermedim ama tek sıkıntı uykuda ona çok alışık olduğu için aylarca sıkıntısını çektim yanımıza çokalıştı uyandıkça sallamak zorunda kaldım emzik olsa takar uykuya devam ederdi kabul ediyorum bu açıdan hele çalışıyoken zor... şimdilerde gece uykusu fena değil çok sık uyanmıyo eskisi gibiuyutu kendi yatağına yatırıyorum ilk ne zaman uyanırsa yanımıza geliyo sonra sabha kadar ya hiç ya 1-2 kere uyanıyo...
bi de köklü değişiklikleri aynı anda yapmamak gerekiyomuş yani şimdi kendi kendilerine uyumaları bi değişiklik ya biraz geçmeli 2.bi değişiklik için....

verebilir misin?
alabilir miyim ?
hiç hoşuma gitmiyordu
ya ne tatlılardır kimbilir çok özeniyorum,sen anlatıyosun ya biz daha sonraları yaşıyoruz bazı şeyleri aa diyorum ikizler de yapıyodu diyodu,ben de pek bi kibarcık davranıyorum öyle olsun diye ama :) daha bi karşılık yok, her sabah günaydın diyorum ama o bana demiyo :(

bisikletiniz hayırlı olsun sweetcim, güle güle kullanın
evde biri birini ittirince gayet güzel biniyorlar, ayakları pedallarda
aslında nasıl sürüleceğini biliyorlar ama pedala güçleri yetmiyor benimkilerin
bir yerde okumuştum bisiklete binmek için 28. ayı bekleyin yazıyordu

yaza sürerler o zaman :) derin de ayağını nereye koyacağını pedalı biliyo ama döndüremiyo çok da denemişliği yok gerçi ama sanmıyorum daha sürsün...

gündüz uykusundan ağlayarak uyandı çokağladı ama mızmızlanma değil sanki çok üzülmüş gibi,üzüldüm ben de,uzun süre susturamadım sonlarına doğru ban vurmaya da başladı kucağımdayken... rüya mı gördü acaba...

bu da bizim son hallerimizden teyzeleri... bir de doğumgünü fotosu...

Eklentiler

• SDC19780.JPG
    SDC19780.JPG
    124,2 KB · Görüntüleme: 108
  • SDC19762.JPG
    SDC19762.JPG
    233,3 KB · Görüntüleme: 122
  • dgmgn.jpg
    dgmgn.jpg
    79 KB · Görüntüleme: 117
güle güle kullanın kazasız belasız :)
saolasin cnm

ne güzel,hamzaya kim bakıyo canım sen spordayken,özendim...

benimki de tersine mama sandalyesin eve alışkanlıklarına pek bi bağlı bu yüzden dışarıda bi yerde yemek yedirirken çokzorlanıyorum alışsın sandalyede oturup beslenmeye diye bazen sevdiği bişeyi tvda yakalayınca yemek saatine denk gelirse hiç almıyorum mama sandalyesine ona bakarken sandalyede oturtup yediriyorum sırf dışarda da birisi tutmadan yedirebileyim diye,ama bişey izlemeden yemek yemiyo hala bi de onu aşsak...
sehpa üzerine arada bir çıkmak mı, derin her gün her an bişeyin üstünde sehpa kendi masası salondaki masamız mutfak masası koltuk kenarları,kalorifer peteği,komodinler her yer,düşüyo morarıyo hala devam,hem de sadece bizim evde değil,nasıl bi kız çocuk erkek olsaydı nasıl olurdu bilmem...

canım benimki asla durmaz öyle sinir krizi geçiricesine ağlar bağırır zaten saçlarını yolma huyu da var,tepinirken devirir bile o koltuğu... bugün uyuttum ama baştan yine kaçma sandalye üstlerinde gezmeye başladı aldım çok inatlaşmadı bu sefer sabah biraz daha erkekn kalkmıştı ondan belki uykusu geldi biraz da geciktirdim öğlen yemeğini uyku saatini falan uykusu geldi iyice heralde,ama gelse de bi inatlaşmayı tercih ediyo önce nedense...

güle güle sağlıkla kullanın inşallah derin de hala kullanamıyo pedalları,biz geçen sene almıştık bu sene de kullanır...

evet papatyacım ya kocaman oldular bırakın artık,biz tamamen unutmuşuz,burada bahsediyodum biliyosun 15 aylıkken bi anda vermedim kestim sonra bi kere evde bulduğunda ağzına atmıştı dışarda yakından gördüğü çocuklardan almaya kalktı 1-2 kere sonra hiç yakın temasta bulunmamıştı emzikle,en son geçen hafta evde temizlikte çıktı ortaya eski emziği sepetteydi görmüş almış eline babasına bu ne diyomuş bakıp al deyip vermiş,pek bi sevindim... o kadar alıştım ki emziksiz haline şimdi taksa garipserdim :) hatta eski resimlerinde bile aa büyümüş burda emzik hala kullanıyo muymuş diye yadırgıyorum :)
bzde 17 aylik gibi biraktik emzigi. elh cok zor olmadan biraktik.gecende bebekli bi misafirimiz vardi bebegin emzigini almis koymus agzina ama bu ne diye bakmak icin heralde tuhaf geldi
verebilir misin?
alabilir miyim ?
hiç hoşuma gitmiyordu
ayyy bizimkide oyle konyayla alakamiz yok ama bzm koydede oyle konusurlar. annemlerle falan konusuyoruz ordan mi kapiyor bilmiyorum. karanlik yerine garanki derler bzm orda oda garanki diyo. bana yerine bene derler bzmkide bene diyo. duzeltiyorum bn soylerken ama yazin 3 ay oralarda olcaz. daha neler neler ogrencek bakalim:)))

gündüz uykusundan ağlayarak uyandı çokağladı ama mızmızlanma değil sanki çok üzülmüş gibi,üzüldüm ben de,uzun süre susturamadım sonlarına doğru ban vurmaya da başladı kucağımdayken... rüya mı gördü acaba...
cnm uyku teroru diyorlar yaa oyle bisey olabilir. halide de oldu bi kac kez. o durumda kendinde olmadigi icin zarar vermemesi onlemek gerekiyormus uyandirmaya kalkmamak gerkiyormus. bn de kotu olmustum gozu kapali agliyordu uyandiginda. sonra kendini bi o tarafa bi bu tarafa atiyodu ama cok bilincli degildi sonrra sakinlesiyor bir sure sonra

cnm uyku teroru diyorlar yaa oyle bisey olabilir. halide de oldu bi kac kez. o durumda kendinde olmadigi icin zarar vermemesi onlemek gerekiyormus uyandirmaya kalkmamak gerkiyormus. bn de kotu olmustum gozu kapali agliyordu uyandiginda. sonra kendini bi o tarafa bi bu tarafa atiyodu ama cok bilincli degildi sonrra sakinlesiyor bir sure sonra

yok canım öyle değil uyanıktı ayılmıştı yatakta ağlıyodu gittim kucağımda ağladı kucağımda durmak istemiyo indiriyorum yer durmak istemiyo napıcanı bilmiyo üzgün üzgünağlıyodu annee annee diye sonraları babaya döndü... birazcık da anneye şiddet... korktu heralde rüya gördü...

Foto gondermeye calistim ama olmadi

bu mesaj yazdığımız yerin altında 'dosya yükle' yazan yere tıklıyosun canım ordan yüklemek istediğin resim nerde kayıtlıysa seçiyosun,ama resim dosyan büyükse ondan yükleyemiyo olabilirsin...

Yenikullanici
Masallah derine de size da canim
allah nazarlardan saklasin.ama sanki kizin babaya daha cok benziyor degil mi? :)

Canim bizdr de oluyor
haTta bana bazen vuruyorlar bile.ben de hep ruyaya yoruyorum bu hallerini

Canim benimkiler uyaninca gunaydin anne, gunaydin baba diyorlar.gercekten cok tatli oluyorlar.yatarken de iyi geceler diyorlar.aslinda bildiklerinden degil de surekli duyduklari icin tekrarliyorlar

Simdi mesaj yazarken kizim yanima geldi.anna kaldir bunu çöpe aticam dedi. attigi da sakiz kabı.benimkiler bir de sakiz hastasi.yutmuyorlar da hic.gun icinde mutlaka bir sakiz cigniyorlar

Back