• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ankara'da havalar iyice soğudu, sokak artık zor bizim için
artık kışlıklarını da çıkardım, yerler parke olmasına rağmen ayakları yere basınca tedirgin oluyorum, üşüyeceklerini düşünüyorum
ve ev ayakkabısı altı kısmen sert olan patiklerden almak istiyorum
aslında terlik alacaktım ama hem kullanamazlar diye düşündüm hem de terlikler 25 numaradan başlıyormuş
bir de bizim terliklerimizi giymeye öyle meraklılar ki
velhasıl kelam bu kışı geçirebilecekleri , ayaklarını sıcak tutacak bir ayakkabı markası istiyorum kızlar

istanbul da öyle canım, ben de akşam pijama değil de eşofman giydirdim ilk kez,ev 24 derece ama gece üstüne hiçbişey örtmüyo çünkü,uyku tulumu alamlıyım bu sene artık...
çorap durumu çok kötü bizde,fena alıştı çorap çıkarmaya bugün de yalınayaktı çoğu zaman,hatta hala öyle :) ev soğuk değil yer de öyle ama yine de çoraba alışsak yeniden iyi olucak...
bizim terliklere derin de pek meraklı ama öyle oyunolsun diye,kendisi de tatil için aldığım deniz terliklerini giyiyo arada,ama yine de sürekli giymez... be daha geçen seneden resimdekileri almıştım 23numara,biraz büyükler galiba kışa da büyük gelirler... zaten evde giymez,anneanneye babaanneye falan giderken götürürüz onların evler soğuk olur biim de çorap giydirebilsem şükredicem...
şimd,lik dediğin gibi altları sert patikler yeterl olur bence de,kışa da panduflalar rahat olur heralde bot gibi olanlar giyerlerse...
Fotoğraf0974.jpg
Fotoğraf0974.jpg

Ters oldu ama iste bu 7 dolarami ne almistim.arabali olanida vardi

canım bunlar çok sevimli ama sanki bununla sağlıklı yürüyemez benimkiler

istanbul da öyle canım, ben de akşam pijama değil de eşofman giydirdim ilk kez,ev 24 derece ama gece üstüne hiçbişey örtmüyo çünkü,uyku tulumu alamlıyım bu sene artık...
çorap durumu çok kötü bizde,fena alıştı çorap çıkarmaya bugün de yalınayaktı çoğu zaman,hatta hala öyle :) ev soğuk değil yer de öyle ama yine de çoraba alışsak yeniden iyi olucak...
bizim terliklere derin de pek meraklı ama öyle oyunolsun diye,kendisi de tatil için aldığım deniz terliklerini giyiyo arada,ama yine de sürekli giymez... be daha geçen seneden resimdekileri almıştım 23numara,biraz büyükler galiba kışa da büyük gelirler... zaten evde giymez,anneanneye babaanneye falan giderken götürürüz onların evler soğuk olur biim de çorap giydirebilsem şükredicem...
şimd,lik dediğin gibi altları sert patikler yeterl olur bence de,kışa da panduflalar rahat olur heralde bot gibi olanlar giyerlerse...
Eki Görüntüle 1255912 Eki Görüntüle 1255912

canım ben geçen kış bunlardan giydirdim
hatta aslında aynısından almak istiyorum ama bulamadım
21 numara oldu benimkilerin ayakları

benimkiler herhalde biraz takıntılı çocuklar
ne yaparsam onu görev kabul ediyorlar
uyanır uyanmaz çorap giymeye alışmışlar mesela
oturup bekliyorlar, anne corab giydii diyorlarhatta o ağustos sıcağında bile giydiler
sıcak falan dememe de hiç aldırmadılar

Evin daginikligi beni oldurecek ya, ben bir odayi toplarken kizim diger odayi dagitiyor. Her odada, hatta koridorda bile oyuncaklar var, odasini hic soylemiyorum bile, dun aksam topladim, bugun savas alani gibi. Biri gelse korkucak noldu burda diye, o derece yani :)

Bizede ablam almis bilekli ev terligi, gecen giydirdim cok sevdi ama biraz dolasip cikarip atti tabi:) coraplarda cikarilip atiliyor surekli. Bu aksam ayaklarim usudu, terlik cikardim kendime, hemen aldi ayagimdan kendi giydi, baska bitane aldim, bu defa ayagindakileri cikarip yenileri istedi. Onlari giyip salona gitti ama iki dk sonra gelip bana biraktiklarinida alip gitti. Kendi giymedigi gibi banada giydirmeye niyeti yok galiba:) Butun yaz gezmekten halilarimi yikatamamistim, bayram oncesi vereyim diyordum ama soguklar beni korkuttu. Bikac gunde olsa surekli taslara basip gezerken hasta ederim cocugu deyip veremiyorum.

canım ben geçen kış bunlardan giydirdim
hatta aslında aynısından almak istiyorum ama bulamadım
21 numara oldu benimkilerin ayakları

benimkiler herhalde biraz takıntılı çocuklar
ne yaparsam onu görev kabul ediyorlar
uyanır uyanmaz çorap giymeye alışmışlar mesela
oturup bekliyorlar, anne corab giydii diyorlarhatta o ağustos sıcağında bile giydiler
sıcak falan dememe de hiç aldırmadılar

bu yaz hep 21di ama artık 22 olmak üzere gibi ayakları,bu kış 22 giyeriz biz de heralde...
ben internetten indirimden almıştım bunları 15tlye,ayakları kaç numara olur tahmin edemedim küçük gelmesin diye 23 aldım ama büyük gelir heralde,belki çift çorapla misafirlikte falan soğuk evlerde giyer... bizim evde giyeceğini hiç sanmıyorum zaten...
canım baktım şimdi ceyonun kendi internet sitesinde de satışı var bunların,hala indirimdeler bak linkini atıyorum...

http://www.e-ceyo.com/seri-sonu-urunler?s=&fTur2=&prcid=&Sr=&Gr=&St=

hep uyanır uyanmaz giydiriyorum ben de ama son bir iki aydır arada sıkıldıkça çıkarma huyu başladı,üstüne gitmeyip biraz öyle durup bişeye daldığında giydiriyorum hep,Allahtan ev de yerler de pek soğuk değil bizde...

Evin daginikligi beni oldurecek ya, ben bir odayi toplarken kizim diger odayi dagitiyor. Her odada, hatta koridorda bile oyuncaklar var, odasini hic soylemiyorum bile, dun aksam topladim, bugun savas alani gibi. Biri gelse korkucak noldu burda diye, o derece yani :)

Bizede ablam almis bilekli ev terligi, gecen giydirdim cok sevdi ama biraz dolasip cikarip atti tabi:) coraplarda cikarilip atiliyor surekli. Bu aksam ayaklarim usudu, terlik cikardim kendime, hemen aldi ayagimdan kendi giydi, baska bitane aldim, bu defa ayagindakileri cikarip yenileri istedi. Onlari giyip salona gitti ama iki dk sonra gelip bana biraktiklarinida alip gitti. Kendi giymedigi gibi banada giydirmeye niyeti yok galiba:) Butun yaz gezmekten halilarimi yikatamamistim, bayram oncesi vereyim diyordum ama soguklar beni korkuttu. Bikac gunde olsa surekli taslara basip gezerken hasta ederim cocugu deyip veremiyorum.
derin de öyle,oyun olsun giye giyer çıkarır ama sürekli giymez,çorap durumu da aynı...
havalar böyleyken verme bence canım,bayram sonrası açar mutlaka bi ara o zaman verirsin...

Nasil olduysa biz bugun 11e kadar uyuduk. Sabah 7de kalkip esime kahvalti hazirliyorum, kizimde sesimize illa kalkardi, bazen yanina yatip geri uyuturdum, o zamanda en gec 9da kalkardi. Bu sabah 7de uyanmadi, bende esim gidince yanina yattim, 9da kalkmis yanimda konusup duruyordu biara, sonra geri uyumus, bende uyumusum. Bi uyandik 11 olmus. Ikimizde sersem gibi olmusuz uyumaktan:)))

Nasil olduysa biz bugun 11e kadar uyuduk. Sabah 7de kalkip esime kahvalti hazirliyorum, kizimde sesimize illa kalkardi, bazen yanina yatip geri uyuturdum, o zamanda en gec 9da kalkardi. Bu sabah 7de uyanmadi, bende esim gidince yanina yattim, 9da kalkmis yanimda konusup duruyordu biara, sonra geri uyumus, bende uyumusum. Bi uyandik 11 olmus. Ikimizde sersem gibi olmusuz uyumaktan:)))
o bizde bi kerecik olmıştu ne iyi gelmişti bana bi daha olsa keşke...
biz gece çok sık uyanıyoruz ya, ilk uyanmasında uyutup yatırıyorum yatağına,ikincisinde yanıma alıyorum direkt,hatta bazen ilkinde almak durumunda kalıyorum ben yatağına yatırınca uyanıyo hemen yanımıza gelmek istiyo,sonra yanımızdayken de uyanıyo hep,uyandıkça ayağımda sallayıp yine ortamıza yatırıyorum,artık ayağımda sallarken o da ben de uyuyakalıyorum artık ortamıza yatıramadan,düşücek dönerken falan dşye ya daeşimi ayağı falan çarpacak diye korkuyorum artık...
neden bu kadar sık uyanıyo ki,ben hep emziği bırakmamıza bağlıyorum ama başka bi sıkıntısı yoktur inşallah... yani öyle ağrısı sızısı var gibi de değil aslında,çabuk uyanan bi bebekti hep,üstü örtününce dönüp biyere değdikçe uyanıyo hep ve hep en başından beri çok dönerek uyuyan bi bebekti...ama emziği bırakmadan önce uyandıkça emziğini ağzına alıp devam ederdi,5 buçuk aydan beri kendi yatağında yatıyodu şimdi en fazla 1,2 saat yatıyo sonrası bizimle...

o bizde bi kerecik olmıştu ne iyi gelmişti bana bi daha olsa keşke...
biz gece çok sık uyanıyoruz ya, ilk uyanmasında uyutup yatırıyorum yatağına,ikincisinde yanıma alıyorum direkt,hatta bazen ilkinde almak durumunda kalıyorum ben yatağına yatırınca uyanıyo hemen yanımıza gelmek istiyo,sonra yanımızdayken de uyanıyo hep,uyandıkça ayağımda sallayıp yine ortamıza yatırıyorum,artık ayağımda sallarken o da ben de uyuyakalıyorum artık ortamıza yatıramadan,düşücek dönerken falan dşye ya daeşimi ayağı falan çarpacak diye korkuyorum artık...
neden bu kadar sık uyanıyo ki,ben hep emziği bırakmamıza bağlıyorum ama başka bi sıkıntısı yoktur inşallah... yani öyle ağrısı sızısı var gibi de değil aslında,çabuk uyanan bi bebekti hep,üstü örtününce dönüp biyere değdikçe uyanıyo hep ve hep en başından beri çok dönerek uyuyan bi bebekti...ama emziği bırakmadan önce uyandıkça emziğini ağzına alıp devam ederdi,5 buçuk aydan beri kendi yatağında yatıyodu şimdi en fazla 1,2 saat yatıyo sonrası bizimle...

Bizimki odasinda kanepede yatiyor canim, uzun zamandir besiginde yatmiyor, aynen sizinki gibi cok deli yatiyor ve besikte rahat edemiyor. Bende kanepeyi acip, altna yun yorgan serdim, yun yatak gibi oldu, hem tek kisilik yataga gore daha genis ve daha alcak duserse filan, gerci alisti artik dusmuyor hic. Neyse sonuc olarak bizimkide gece boyunca elli kere kalkip oturuyor, eeee diye yalandan bi aglama odasina gidip yat kizim, burdayim diyorum, geri yatip uyuyor. Bende gidip yatiyorum, yarim saate bir saate bir illa uyaniyor. Ustelik emzigi filanda birakmadik biz, suyu basucunda duruyor, istediginde alip iciyor, gece beslenmesi filanda yok ama illa getiricek beni odasina. Bazen bende pes edip yanina yatiyorum, bir bakiyorum sabah olmus:) ben yanindayken uyansada ses etmeden geri uyuyor. Gunduzde ayniyiz, bebde yanina yatarsam 3saat uyuyor, yatmazsam 1-1,5 saate kalkiyor. Bizim yatagi, bizim odada yatmayi bilmiyor neyseki, hic uyumadi orda. Esim cok deli yatar, araya filan yatirsam ezer cocugu, o yuzden ben gidip kizimin odasina yatiyorum ama elimden geldigincede yatmamaya calisiyorum aslinda alismasin diye de pek basarili degilim galiba:)

Bizimki odasinda kanepede yatiyor canim, uzun zamandir besiginde yatmiyor, aynen sizinki gibi cok deli yatiyor ve besikte rahat edemiyor. Bende kanepeyi acip, altna yun yorgan serdim, yun yatak gibi oldu, hem tek kisilik yataga gore daha genis ve daha alcak duserse filan, gerci alisti artik dusmuyor hic. Neyse sonuc olarak bizimkide gece boyunca elli kere kalkip oturuyor, eeee diye yalandan bi aglama odasina gidip yat kizim, burdayim diyorum, geri yatip uyuyor. Bende gidip yatiyorum, yarim saate bir saate bir illa uyaniyor. Ustelik emzigi filanda birakmadik biz, suyu basucunda duruyor, istediginde alip iciyor, gece beslenmesi filanda yok ama illa getiricek beni odasina. Bazen bende pes edip yanina yatiyorum, bir bakiyorum sabah olmus:) ben yanindayken uyansada ses etmeden geri uyuyor. Gunduzde ayniyiz, bebde yanina yatarsam 3saat uyuyor, yatmazsam 1-1,5 saate kalkiyor. Bizim yatagi, bizim odada yatmayi bilmiyor neyseki, hic uyumadi orda. Esim cok deli yatar, araya filan yatirsam ezer cocugu, o yuzden ben gidip kizimin odasina yatiyorum ama elimden geldigincede yatmamaya calisiyorum aslinda alismasin diye de pek basarili degilim galiba:)

kanepe iyi olmuş,bizde yok öyle bişey,onun odası oturma odasıydı eskiden,oda yapmak için çıkarmıştım açılan koltuğu sadece tekli koltuğu bıraltım odasında,salondakilerde açılmıyo... odasına sürekli gitgel yapmak daha zor geldi bi de yatırdıkça uyanıyo yanımıza gelince uyuyo o yüzden alıştı artık,ama parça parça bişey anlamıyorum uyuduğumdan,aslında bu dönemde artık düzene girmesi gerekiyo uykuları bizim iyice kötüye gidiyo... gündüz bizde öyle,kendiyatağında 1 saat 20 dakka ile 1 saat 40 dakika arası uyur sonra sallarsam bazen 2-2buçuk saate tamamlarız...

3 gün boyunca eşimin üniversiteden arkadaşları vardı
ve benimkilerin de uykuları berbattı
dün onlar gitti, ve saat 5 e kadar hiç uyanmadılar
sanırım kalabalık onları huzursuz etti
benimkiler de sadece beni yanlarında hissetmek için şöyle bir yalandan uyanıyorlar
buradayım annecim, uyu falan diyorum tekrar uyuyorlar
sonra bir süre sonra tekrar uyanıyorlar o zaman yanıma alıp yatıyorum
işte o zaman sabaha kadar deliksiz uyuyorlar
tek dezavantajımız ortamıza ikisinin de girmesi
yatak dar geliyor o zaman
keşke yatağımı daha büyük alsaymışım diyorum şimdi
bu arada biz hala aynı odada yatıyoruz, onlardan ayrılamıyorum
sanki odamda olmazlarsa uyuyamazmışım gibime geliyor
bir yıl daha yanımda ayırmayı düşünmüyorum canlarımı

yeni kullanıcı sağ ol canım
bak bunları aldım ben de miniklerime
http://www.e-ceyo.com/9702-13-patik-19-24

http://www.e-ceyo.com/9897-2-patik-19-24

güle güle giysinler canım,bence de en kullanışlısı bunlar olur...

3 gün boyunca eşimin üniversiteden arkadaşları vardı
ve benimkilerin de uykuları berbattı
dün onlar gitti, ve saat 5 e kadar hiç uyanmadılar
sanırım kalabalık onları huzursuz etti
benimkiler de sadece beni yanlarında hissetmek için şöyle bir yalandan uyanıyorlar
buradayım annecim, uyu falan diyorum tekrar uyuyorlar
sonra bir süre sonra tekrar uyanıyorlar o zaman yanıma alıp yatıyorum
işte o zaman sabaha kadar deliksiz uyuyorlar
tek dezavantajımız ortamıza ikisinin de girmesi
yatak dar geliyor o zaman
keşke yatağımı daha büyük alsaymışım diyorum şimdi
bu arada biz hala aynı odada yatıyoruz, onlardan ayrılamıyorum
sanki odamda olmazlarsa uyuyamazmışım gibime geliyor
bir yıl daha yanımda ayırmayı düşünmüyorum canlarımı

aslında yanımızda yatmasından ben de memnunum hoşuma gidiyo ama yanımızdayken de sık sık uyanması ayakta sallanmak istemesi zorluyo bizi...

makarnayı yedikleri gibi hiçbir şeyi o iştahla yemiyorlar
bu akşam et suyuna makarna pişirdim
şöyle hafif sulu, tereyağlı, salçalı
bayılarak yediler yoğurtla
ama bir hevesle ananas almıştım, onu sevmediler herhalde, bir iki küçük dilim yediler, bıraktılar

kızlar lisede görev yapıyorum ya
yeni nesil beni öyle korkutuyor ki
onları görünce acaba benimkiler nasıl olacak demeden geçemiyorum
ahlak sıfıra inmiş, sadece tüketen, hiç okumayan,, değerlere saygı duymayan
ailelerinin maddi durumu olmasa bile 2500 liralık telefonları ailelerine zorla aldıran
daha neler söylesem
anlatsam nutkunuz tutulur
çok korkuyorum onları görünce ve tabi çok üzülüyorum
çocuklarım adına da inanın geriliyorum

ailelerinin maddi durumu olmasa bile 2500 liralık telefonları ailelerine zorla aldıran
daha neler söylesem

Suanki nesil gercekten cok kotu durumda, cunku birara anne babalar televizyon izletmeyi, cocugun bilgisayar kullanabilmesini mahiret sayiyorlardi. Cocuga fast food yedirmeyi luks olarak goruyolardi ama suan durum cok farkli. Bizim devrimizdeki anneler daha bilincli sanki, artik herkes cocugu tvden uzak tutmaya calisiyor, bilgisayari telefonu yasakliyor, olabildigince organik ve saglikli beslemeye calisiyorlar. Bence bizim cocuklarimizin cogu cok daha bilincli olucak. Insallah... enazindan ben cocugumu oyle yetistirmek icin elimden geleni yapicam...

daha neler söylesem
,

kesinlikle öyle,çalışıyoken yanımda lise öğrencisi stajyer vardı,aman Allahım,hal ve hareketleri,anlattıkları şaşırtıyo değil korkutuyodu beni... ama aileye bağlı canım,sevgiyle büyüyen huzurlu ailede büyüyen çocuktan korkma, sevgisizlikten ilgisizlikten sussun diye eline tel.u bilg.ı verilmiş saygı öğretilmemiş emek verilmemiş çocuklar böyle oluyo bence,çevremde her iki türlüsü de var,ben farkın bunlardan kaynaklandığını gözlemliyorum...
şu pahalı tel.merakını da anlayamam hiçbi zaman,benim hala sıradan dokunmatik bi tel.um var akıllı tel.falan değil,gören şaşırıyo ne varsa şaşırıcak :) bozulmadan kaybolmadan özenip de hiç tel.almışlığım yoktur...

Suanki nesil gercekten cok kotu durumda, cunku birara anne babalar televizyon izletmeyi, cocugun bilgisayar kullanabilmesini mahiret sayiyorlardi. Cocuga fast food yedirmeyi luks olarak goruyolardi ama suan durum cok farkli. Bizim devrimizdeki anneler daha bilincli sanki, artik herkes cocugu tvden uzak tutmaya calisiyor, bilgisayari telefonu yasakliyor, olabildigince organik ve saglikli beslemeye calisiyorlar. Bence bizim cocuklarimizin cogu cok daha bilincli olucak. Insallah... enazindan ben cocugumu oyle yetistirmek icin elimden geleni yapicam...

canım hala öyle düşünen anne-babalar yine çok,bence bu nesildeki çocuklar da öyle olucak belki daha fazlası...
ama dediğim gibi iyi yetişen çocuklar yine olucak Allah evlatlarımızın karşısına da iyilerini çıkarsın...

herkes bayram telaşında galiba, buralara kimse uğramıyo yine...
kızıma daha bayramlık bişey alamadık ama ayakkabı işini hallettik,
çok güzel botlar çizmeler var ama şıklığı 2.plana attık yine sağlıklı olsun deyip bu sefer kifidis ten aldık,
viccoda bi çizme beğendik nasıl güzel durdu ama, kifidisteki satış görevlisi konuştukça karar verdik,zaten meyilliyim sağlıklı olmasına, kızı olanlar almadıysanız çizme almayın diycektim,bu çağda çizmenin bilekleri için çok sağlıksız olduğunu söyledi yüksek bilekli kışlık ayakkabı aldık, içi tamamen kuzu derisi terletmiyo,ayak çukurlarını kavrıyo falan...

herkes bayram telaşında galiba, buralara kimse uğramıyo yine...
kızıma daha bayramlık bişey alamadık ama ayakkabı işini hallettik,
çok güzel botlar çizmeler var ama şıklığı 2.plana attık yine sağlıklı olsun deyip bu sefer kifidis ten aldık,
viccoda bi çizme beğendik nasıl güzel durdu ama, kifidisteki satış görevlisi konuştukça karar verdik,zaten meyilliyim sağlıklı olmasına, kızı olanlar almadıysanız çizme almayın diycektim,bu çağda çizmenin bilekleri için çok sağlıksız olduğunu söyledi yüksek bilekli kışlık ayakkabı aldık, içi tamamen kuzu derisi terletmiyo,ayak çukurlarını kavrıyo falan...

Biz memleketten daha yeni geldigimiz icin bayramda gitmeyecegiz artik. Burdada bir tane bile akrabamiz yok, oyle cok konu komsu muhabbetimizde yok. Yani bizde bu bayram hic telas yok desem yeridir. Bikac tane arkadas filan gidip gelecegimiz ama onlarda sayilmaz zaten. 7yillik evliyim, eskiden cogu kez bayrami burda gecirmisligimiz vardir, hicbirinde gitmiyoruz diye uzulmedim, hatta rahat rahat gezeriz, oh ne guzel tatil derdim ama bu bayram kizim icin cok sonuk olucak, ona uzuluyorum. Neyseki daha kucuk ve bayramdan filan haberi yok ama bidahaki seneden itibaren her bayram giderim heralde, kizim aile buyukleriyle, kalabalikta bayram gecirsin, bayramin ne oldugunu bilsin istiyorum...

Biz memleketten daha yeni geldigimiz icin bayramda gitmeyecegiz artik. Burdada bir tane bile akrabamiz yok, oyle cok konu komsu muhabbetimizde yok. Yani bizde bu bayram hic telas yok desem yeridir. Bikac tane arkadas filan gidip gelecegimiz ama onlarda sayilmaz zaten. 7yillik evliyim, eskiden cogu kez bayrami burda gecirmisligimiz vardir, hicbirinde gitmiyoruz diye uzulmedim, hatta rahat rahat gezeriz, oh ne guzel tatil derdim ama bu bayram kizim icin cok sonuk olucak, ona uzuluyorum. Neyseki daha kucuk ve bayramdan filan haberi yok ama bidahaki seneden itibaren her bayram giderim heralde, kizim aile buyukleriyle, kalabalikta bayram gecirsin, bayramin ne oldugunu bilsin istiyorum...

bizde de bayram telaşı bitek alışveriş anlamında olur alışverişti kurbandı falan,bayram temizliği falan olmaz bizde hiç :) yani her zaman nasılsak öyle, hatta bayram koşturmasından ev 2.plana bile atılır,nasıl olsa biz bayram gezmesine çıkarız bize gelen olmaz... zaten ilk gün hiç çıkmayız gezmeye bayram modunda değilizdir bayramın 1.günü biz... bizim bütün akrabalar burdadır,eşimin de benim ailem de göçmendir ve buraya istanbula yerleşilmiş gelindiğinde,tüm akrabalar benim ailem onun ailesi hepsi aynı yerde aynı semtte yaşıyo yani,bi nevi köyümüz istanbul :) o yüzden bayram gezmemiz kolay oluyo, yine de çok dolaşmayı sevmem şöyle en yakınlara gideriz... kızım doğduğundan beri benim de pek hoşuma gidiyo bayram gezmeleri, bence de bundan sonraki bayramlar gidin canım bayram nedir adetler nedir buralarda öğrenilmez bayram ailelerle akrabalarla yaşanır... giyinsin el öpsün şeker toplasın harçlık hediye versinler bayram budur...

Back