2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
herkeselere günaydın nasılsınız kızlar

mustela vücut ve saç şampuanıondan bende çok memnunum geçen sene ağustosta aldım 45 tl idi, çok üzüldüm verdiğime acıdım almayacağım demiştim ama kızın dediği oldu 1 sene kesinlikle kullanacaksınız dedi .. hala bitmedi şampuanımız sanırım yineonu alırım.başka şampuan alsaydım daha pahalıya patlardı o da ayrı.

kitap okumaya bende hasret kaldım.meriç 4 aylıktı 1 kitap bitirebilmiştim evde.oysa hayallerimde bissürü kitap okumak vardı olmadı serviste işte ne okursam o kar.

yenikullanıcı canım kızına çok geçmiş olsun ya inş toplar, meriçte gripti ateşli 15 gün önce kadar.ateş geçti tıkanıklıkta birkaç gündür iyi şükür ama foşur foşur burun akınısı var yavrum rahatsız olup kendisildirmeye geliyor.inş siznki bu kadar uzun sürmez.peditus bize hiç iyi gelmiyor ya. boşa kullandığımız bi ilaç gibi ama memnun kalanlarda epeyce var.

günaydın canım,
geçen sefer bize de peditus iyi gelmemişti ilerlemişti başka ilaçlar kullanmışttık doktora gidip, ama daha ağır bişeyi kendim doktor vermeden veremem yine peditus aldım inşallah atlatırız,

Herkese mutlu haftalar...
Yenikullanıcı geçmiş olsun cnm çabucak atlatır inş.
Biz nihayet evimize geldik nihayet diyorum çünkü oğlum beni o kadar yordu ki. Ne uyudu ne yedi sürekli mızmızdı. O şımarıklığı hala var ama en azından uyuyor ve biraz da olsa bişeyler yiyor. Çocuk evini istiyormuş meğer.
Bu arada her dediğimizi anlıyor ve yapıyor ama konuşma namına pek bi gelişme yok işaret dili çok iyi ama :)
Kaşıkla henüz yiyemiyor ama çatala batırıp eline veriyorum çok güzel yiyor. Legolarıyla oynamayı çok seviyor üstüste bi takışı var parmaklarını yiyesim geliyor. Arabayla oynarken de 'annn annn' diyor :)
Bi de benim hapşırmamı taklit ediyor :) Allahım hergün yeni bişeyler yaptığını görmek ne güzel ne mutlu. Allah tüm yavruları ailesine bağışlasın inş.
Yalnız kendimi o kadar yorgun ve bitmiş hissediyorum ki şöyle güzel bi bakıma ve tatile çookk ihtiyacım var hele bi de kitap da okuyabilirsem tadından yenmez valla...

ay yavrum benim bu sıcakta da sümük hiç çekilmez kuzum benim çabucak çıksın dişi inşallah biz de dün gece 15-20 dk.da bir emmeye kalktık ta ki sabah 6,30 kadar sonrasında şükür 2 saat kadar kalkmadı ben de uyumaya çalıştım işte ne kadar uyuduysam..
canım size de geçmiş olsun hamilelik nasıl gidiyor keseyi görmüşsünüzdür değil mi ?

hoş geldiniz evinize canım dediklerimizi anlaması ne güzel değil mi gerçekten de her geçen gün büyüyor yavrularımız maşallah...

Ben bugün hamzayı sigorta polikliniğine götürdüm kolları için egzamadan kaynaklı olabilir dediyse de dr.un pek bir şey anladığını sezemedim nedense hiç dr. gibi gelmedi gözüme :) cildiyeye gidin dedi hanımcığım ! neyse evvelden kullandığım kremini kullanayım 3 gün bakalım ne olucak annem,eşim filan isiliktir o diyor ama bilemiyorum yine de ev içinde o kadar belli değil dışarı çıkınca sanki azıyor belki de gerçekten isilik...bu arada 10 kg.muş hamza iyi dedi kg.su için, boyuna bakmadı 20 ağustosta sağlık ocağında aşımız var orda bakılır artık...

merhaba annişler hepinize bebişlerinizle beraber sağlıklı uzun ömürler diliyorummm ben 2014 mart annesiyim, bebeğim 5 aylık oldu ek gıdaya başlıyoruz ama benim siz tecrübeli annişlere soracağım birşey var; yumurta sarısına ne zaman ve nasıl başladınız? yani direk ezip versek yutamaz sanırım ağzınna yapışır, bide pekmeze ne zaman başladınız?* başka tavsiyeleriniz varsa da bilgiye her zaman açım , ek gıda yada başka konularda..

merhaba canım, yumurtaya 8 ay civarı başlanıyo diye hatırlıyorum ama ben bi önceki ayın yarısında azar azar artırarak sarısını vermeye başlamıştım, önce nohut tanesi kadar başlayıp bikaç gün arayla sonra bi gün arayla derken miktarlarını da artırarak 8.ayda gün aşırı 1 tam sarısını veriyodum heralde 10.ay gibi de hergüne çevirdim, 1 yaşından sonra da beyazıyla beraber hergün veriyorum... pekmeze çok daha önce başlamıştık sanırım ilk ek gıdaya geçişte veriyodum o zamanlar bi çay kaşığıyla başlayıp uzun süre 1 tatlı kaşığı verdim 1 yaşından sonra 2 tatlı kaşığı veriyorum ben...

yumurtayı nasl verdiğimizi de sormuşsun,ben haşlayıp meyve püresi çorba gibi şeylerin içine karıştırıp veriyodum başlarda, sonraki ay tam kahvaltı öğününe başlayınca kahvaltılıklarıyla karıştırıp veriyodum hala öyle sayılır... ama omlet gibi verenler krep gibi yapanlar vardı, burada meşhur bi bebek krebi tarifimiz vardı 1 tatlı kaşığı yoğurt bi tatlı kaşığı un 1 yumurta sarısı ve az tereyağla yapılan...

saolasın canım yok daha keseyi göremedim yani dr um tatilde inş cumaya kadar görcem ... inş hamzada egzama yoktur canım .. kilosunada maşallah olsun :)
maşallah derine :) demek taklitlere başladı. insan onların gelişimlerini büyüdülerini gördükçe sevinçten çıldırıyor sanki :) maşşallah ya hepsine. meriçte de aşırı bi tiyatro sevgisi var 1 aşında götürmüştüm onu keşfedip, bayılıyor.hacivatla karagöz oynatmaya bile bayılıyo..
bugün nasıl canım ... dr una götürdün mü peki ?

bende katı pişirip sade vermeye çalıştım yemedi pek annem pekmeze katıp yedirdi sonraları sanırım pekmezi 8 de vermeye başladık ama ...

Merhaba, kolay gelsin canım. Ek gıdaya başlamak başlı başına bir iş gerçekten. Ve aylar aylar sürüyor. Bebekler yavaş yavaş alışıyor. Benim acemi bir anne olarak en önemli tavsiyem bebeğine çiğnemeyi ve yutmayı öğrenmesi için fırsat ver. Şuan 4-5 aylıksa tam zamanı. Siz sofradayken çok küçük (nohut kadar) bir ekmek parçasını salata suyu, çorba veya süt vs. ile ıslat ve bebeğinin ağzına ver. Sakın boğazına takılır veya boğulur diye korkma. O ekmeği dilinde dolaştırsın tadını alsın ve yutmayı öğrensin. Yavaş yavaş lokmalarını büyütebilirsin. Yumurtaya gelince ben 7 ay civarı başlamıştım. Haşlanmış yumurtanın sarısını yiyemiyordu ağzına yapışıyordu. Ben de (buradan öğrenmiştim) sarısını tereyağında tavada pişirerek verdim. Onu yutması ve yemesi daha kolay oldu. Yanına ıhlamur veya pekmezli su ile verebilirsin. Bir de ben yiyeceklerin tadını öğrensin diye hiç bulamaç yapmadım. Her şeyi ayrı ayrı verdim. Bu yeni ve uzun sürecek maceranda sana başarılar diliyorum.

Mrb kızlar biz yine hasta olduk 5 gündür kızım ateşli ama en fazla 38 oluyor arka dişleri kabarmış ve kızarmış ben dişe yorumladım ama bugün öksürmeyede başladı doktora gittik laranjit olmuş kaç gündür öyle kötüyüm ki düğünümüzde vardı yakın akrabalarımız gittim hemen kalktım burnumuzdan geldi aldığım kıyafetlerini bile giydiremedim. Yaz günü bile hasta oluyor ya

bugün nasıl canım ... dr una götürdün mü peki ?

yok canım götürmedim evde kendim tedavi ettim bu sefer, daha iyi çok daha seyrek hapşırıyo hatta bugün sabah bi kerecik hapşırdı...ve pek burun akıntısı da yok, bol limonlu pekmezli ıhlamur verdim günde bi çay bardağı, limonlu maydanozlu naneli tavuk çorbası verdim 2 gün soğanlı havuçlu falan... c vitamini olsun diye kivi verdim, bunların haricinde vücut direnci için diğer tüm öğünlerini tam verdim soğuk bişey vermedim hiç normalde yaz diye meyvesini yoğurdunu falan dolaptan çıkarıp direkt veriyodum... klima açmayıp bol terlettim mikrobunu atsın diye,bi der hergün duş... sabah akşam da peditus... bugün iyi aslında ama verdim yine peditus sabah,akşam da veririm, belki yarın bile verebilirim duruma göre...

geçmiş olsun canım size de...

canım çok geçmiş olsun ya, benimde kardeşimin düğünü vardı 2 ay önce aynen burnumdan geldi bide şehir dışından gelin 2 düğündü.zor ya çocuklu gezmeler.allah ona şifa versinde inş.bende diş diye düşündüm ki beyazlamıştı köpekleri hala çıkan yok beyazlık var hala.inş kolay çıkar annesi...

maşallah ya tebrik ederim seni, ben bu kadar azimli değilim şükür meriçte çabuk topluyo ama imrendim sana :) bi daha hastalnırsa dayayım c vitaminini.çok şükür maşallah toplamış inş tekrar hastalanmaz ...

kızım iyileşt bana buşaştırdı ben hastayım kafam tutmuyo hiç boğazım acıyo falan, eşim diyo kendine de baksana bişeyler yap iç, enerjim sadece kızıma bakmaya yetiyo bi de kendimle uğraşamıyorum onunla ilgilş işlerimi bitirince kafam tutmuyo dinlenmeye bakıyorum, bikaç gün dışarı çıkarmadım iyice sıkıldı bunaldı çocuk huysuzluk yapıyo benim de kafa tutumuyo verdim babasına işten geldi markete beraber gittiler dolaşıcaklar ben de dinleneyim biraz...

uyguladıkların reçete gibi maşallah canım aklımızın köşesinde olsun inşallah gerek duymayız da
cannan size de çok geçmiş olsun canım

varsa yoksa onlar değil mi?
hep kendimizi ihmal ediyoruz
çok geçmiş olsun canım

beni yoruyor diye üzülüyordun, şimdi iyice mahvolmuşsundur
hastalığın yazı kışı olmuyor canım, hatta yazın daha savunmasızlar, ince giyiniyorlar, klimalı ortamlar, ceryan yapan evler, terleme, hava değişimi....
geçmiş olsun canım

çok geçmiş olsun canım ya .. bende aynısını yaşadım oğlumdan bana geçmişti :) inş çabuk atlatırsında .. iyi yapmışsın 10 dk olsa insanın dinlenmeye yalnız kalmaya ihtiyacı oluyor ...

kızlar günaydın nasılsınız ? çocuklar nasıl ?
bende yarın keseyi görmeye gidecektim ama dr tatilde
randevu için döneceklerdi hala haber bekliyorum
bide ikiz olbilr gibi meraklada bekliyorum bakalım artık.

sağolun kızlar ben iyileşmedim iyileşmek için bişey de yapmıyorum açıkçası hatta bugün daha kötü kalktım ama şimdi daha iyiyim, kızım iyi gibi beni mi taklit ediyo bilmiyorum bir ki kere öksürür gibi oldu emşn olamadım iyiydi çünkü dün de, sabah erken kalktı 7de falan, o yüzden uyku saati gelmeden kucağımda otuturken uyuyakaldı ben kahvaltı yapıyodum huyudur biz yemek yerken gelip kucağımıza oturur bacağımı sallıyodum uyuyakaldı uyuyo şimdi ... hastalıktan 2 gece sık sık uyandı az uyudu ya 2.gün gündüz 3 buçuk saatlik rekor gündüz uykusu yaptı tamamladı uykusunu, tıpkı ben :) illa tamamlamam lazım eksik uykumu yoksa kendime gelemem...

Dün gece hiç uyumadık öksürükten mahvoldu bizde de kızımdan bana bulaştı ben hem öksürüyorum hemde ishal ayağa kalkacak Halim yok kemiklerim ağrıyor salgın varmış aciller doluymuş aman kızlar dikkat edin sizde.

Evet canım şimdi hasta hiç bişe yemiyor 8.900 olmuş kilosu 9,500 du.
Bi de şu branş sıralamalarını açıklamıyorlar stresliyim seçimden önce açıklansaydı adaletli alım olurdu seçimden sonraya bırakacaklar ama

Allah acil şifalar versin günlük yaptın mı canım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…