• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba canım, yumurtaya 8 ay civarı başlanıyo diye hatırlıyorum ama ben bi önceki ayın yarısında azar azar artırarak sarısını vermeye başlamıştım, önce nohut tanesi kadar başlayıp bikaç gün arayla sonra bi gün arayla derken miktarlarını da artırarak 8.ayda gün aşırı 1 tam sarısını veriyodum heralde 10.ay gibi de hergüne çevirdim, 1 yaşından sonra da beyazıyla beraber hergün veriyorum... pekmeze çok daha önce başlamıştık sanırım ilk ek gıdaya geçişte veriyodum o zamanlar bi çay kaşığıyla başlayıp uzun süre 1 tatlı kaşığı verdim 1 yaşından sonra 2 tatlı kaşığı veriyorum ben...

yumurtayı nasl verdiğimizi de sormuşsun,ben haşlayıp meyve püresi çorba gibi şeylerin içine karıştırıp veriyodum başlarda, sonraki ay tam kahvaltı öğününe başlayınca kahvaltılıklarıyla karıştırıp veriyodum hala öyle sayılır... ama omlet gibi verenler krep gibi yapanlar vardı, burada meşhur bi bebek krebi tarifimiz vardı 1 tatlı kaşığı yoğurt bi tatlı kaşığı un 1 yumurta sarısı ve az tereyağla yapılan...

saolasın canım yok daha keseyi göremedim yani dr um tatilde inş cumaya kadar görcem ... inş hamzada egzama yoktur canım .. kilosunada maşallah olsun :)

maşallah derine :) demek taklitlere başladı. insan onların gelişimlerini büyüdülerini gördükçe sevinçten çıldırıyor sanki :) maşşallah ya hepsine. meriçte de aşırı bi tiyatro sevgisi var 1 aşında götürmüştüm onu keşfedip, bayılıyor.hacivatla karagöz oynatmaya bile bayılıyo..

bugün nasıl canım ... dr una götürdün mü peki ?

bende katı pişirip sade vermeye çalıştım yemedi pek annem pekmeze katıp yedirdi sonraları sanırım pekmezi 8 de vermeye başladık ama ...

Merhaba, kolay gelsin canım. Ek gıdaya başlamak başlı başına bir iş gerçekten. Ve aylar aylar sürüyor. Bebekler yavaş yavaş alışıyor. Benim acemi bir anne olarak en önemli tavsiyem bebeğine çiğnemeyi ve yutmayı öğrenmesi için fırsat ver. Şuan 4-5 aylıksa tam zamanı. Siz sofradayken çok küçük (nohut kadar) bir ekmek parçasını salata suyu, çorba veya süt vs. ile ıslat ve bebeğinin ağzına ver. Sakın boğazına takılır veya boğulur diye korkma. O ekmeği dilinde dolaştırsın tadını alsın ve yutmayı öğrensin. Yavaş yavaş lokmalarını büyütebilirsin. Yumurtaya gelince ben 7 ay civarı başlamıştım. Haşlanmış yumurtanın sarısını yiyemiyordu ağzına yapışıyordu. Ben de (buradan öğrenmiştim) sarısını tereyağında tavada pişirerek verdim. Onu yutması ve yemesi daha kolay oldu. Yanına ıhlamur veya pekmezli su ile verebilirsin. Bir de ben yiyeceklerin tadını öğrensin diye hiç bulamaç yapmadım. Her şeyi ayrı ayrı verdim. Bu yeni ve uzun sürecek maceranda sana başarılar diliyorum.

kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. krep tarifini sevdim yenikullanıcı deneyeceğim. metro ben korkuyorum ya pütürlü şeylerden , bugün salatalık cam rendeden geçirdim verdim ayy nasıl korkarak yedirdim birşey olacak diye, aslında başlarda alıştırmak daha mantıklı ama annelik işte insan tedirgin oluyor..

kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. krep tarifini sevdim yenikullanıcı deneyeceğim. metro ben korkuyorum ya pütürlü şeylerden , bugün salatalık cam rendeden geçirdim verdim ayy nasıl korkarak yedirdim birşey olacak diye, aslında başlarda alıştırmak daha mantıklı ama annelik işte insan tedirgin oluyor..

Hic korkma lütfen lütfen lütfen. ... forumlarda biraz dolaş bak üç dört yaşında hala puturlu yiyemeyen bi sürü çocuk annesi var dertli mi dertliler. Bisey nasıl başlarsa oyle gidiyor. Sen korkma bişey olmaz. Ufak ufak basla sen canım. Öpüyorum.

Ya benim kız bi alem. Elimden bisey yemiyor. Bugun çorba verdim yok icmiyor bi türlü. Sonra ben ortadan kayboldum. çıktım odadan özellikle. Babaanesinin verdiği tüm corbayi içmiş. Bizimki de ayrı bir cins vallahi:))))

Yenikullanici, cannancim cok geçmiş olsun. Tez vakitte atlatirsiniz umarım. Candas hadi hayırlısı ne heyecanli, ne güzel bi bekleyiş. Ben de bakalım hamile kalmış olabilirim bu ay. Bi kac haftaya belli olur. Çok istekliyim. Allah hayırlısıni versin inşallah.

afiyet olsun yarasın şifa olsun bebeğine canım, bi de sakın sakın pütürlüden korkma, burada bu konuda en muzdarip benim, 17 aylıkkızım herşeyi ama herşeyi blendardan geçirilmiş şekilde yiyo hala azıcık pütürde öğürüyo, çiğneyerek karnını doyurmuyo belki sevdiği bişeyi bikaç küçük parça ısırarak yiyo... başlarda cam rendeyle başladım ben de meyvelere,daha küçücükken 5 aylıktan beri yiyebiliyodu, sonra 10 aylıkken hasta oldu bronşit falan o ayı nerdeyse tamamen hasta geçirdik bi de dişler falan derken inanılmaz iştahsızdı bişey yediremiyodum kusuyodu sürekli ilaçlardan, sırf yesin bişeyler diye sevdiği gibi püre kıvamında blendardan geçirdim herşeyi daha kolay yuttu derken alışkanlık yaptı o zamandan beri kesinlikle azıcık bile pütürlü yemiyo, yesin de nasıl yerse yesin tabi ki ama gerçekten zor bi durum dışarı çıktığında biyere gittiğinde blendarla dolaşmak bi de üzülüyo da insan yiyebilsin istiyo yaşıtlarından geri kalsın istemiyo,o yüzden sakın korkma...

Yenikullanici, cannancim cok geçmiş olsun. Tez vakitte atlatirsiniz umarım. Candas hadi hayırlısı ne heyecanli, ne güzel bi bekleyiş. Ben de bakalım hamile kalmış olabilirim bu ay. Bi kac haftaya belli olur. Çok istekliyim. Allah hayırlısıni versin inşallah.

sağol canım, hayırlısıyla Allah gönlüne göre versin senin de canım..

günaydın herkese, nasılsınız ?

metro , canım kızın sana naz ediyo demek :) aman yesinde babaneden yesin yeterki.bizde haftasonu asla uyutamıyoruz kuduruyo sıpa.annem diyo bana böyle yapmıyor yapsa dayanamazdım herhalde diye :)

off annelik değişik bişey :)) meriçte hastalıktan kalma burun akıntısı var.sürekli mendille geziyoruz.dün balkonda ışığı yakmadan yemek yiyelim dedik, farketmemişim burnu akmış.kucağımdaydı da.sen gel sıpa yanağıma sür. ağzıma girecekti nerdeyse hem midem bulandı hem güldüm eşeğe :) allahım nelere kadirsin sen. anne olmadan bunu birinde görecektim yada biri yapacaktı valla katil olurdum ama evlat olunca herşeye razı geliyor insan ...

günaydın herkese, nasılsınız ?

metro , canım kızın sana naz ediyo demek :) aman yesinde babaneden yesin yeterki.bizde haftasonu asla uyutamıyoruz kuduruyo sıpa.annem diyo bana böyle yapmıyor yapsa dayanamazdım herhalde diye :)

off annelik değişik bişey :)) meriçte hastalıktan kalma burun akıntısı var.sürekli mendille geziyoruz.dün balkonda ışığı yakmadan yemek yiyelim dedik, farketmemişim burnu akmış.kucağımdaydı da.sen gel sıpa yanağıma sür. ağzıma girecekti nerdeyse hem midem bulandı hem güldüm eşeğe :) allahım nelere kadirsin sen. anne olmadan bunu birinde görecektim yada biri yapacaktı valla katil olurdum ama evlat olunca herşeye razı geliyor insan ...

Candaş biz iyiyiz. Büyüyünce rahatladim. Evde yaramazlık yapmadan beni bunaltmadan oynuyor. Ama hala az yiyor.
Sizin de iyi olmaniza sevindim :)

Tüm kizlar sizlere de slm. :) takip ediliyorsunuz.

kızlar dünden beri bi terslik var çocuğumun yemeklerinde ya... yeşil mercimek pişirmiştim eşim erken geldi işten yedirip dışarı çıkıcaktık, sabahtan pişirip kaseye koyup dolaba koymuştum benmari usulü tavada suyun içinde kaseyi ılıttım tam kaseyi alırken devrildi tavadaki suya döküldü... dışarı da çıkıcaz yeni yemek yapamam, hemen domates tereyağ erittim tavada bi dilim ekmek bi paket labneyle blendardan geçirdim domates çorbası gibi bişey oldu yedirip çıktık... bugün yine aynı yemeği yapayım dedim kıymalı mercimek pişirdim dibi tuttu yandı :) inat ediyorum bu çocuk yeşil mercimek yiyecek yenisini pişiriyorum :)
he bu arada terslikler bununla da sınırlı değil, sabah kahvaltısı hazırladım tam blendardan geçirecekkken takır takır sesler, bi zeytinin çekirdeği düşmüş, haydi kahvaltı çöpe, en baştan hazırladım yedirdim son 2 kaşık kalmıştı verdim birini sonuncuyu bekleyemeden bi öğürdü sebepsizce ve çoğunu kustu...
hayrolsun bakalım... terslikler burda bitsin artık...

yeşil mercimeği yedirdim inatla...
ama bu akşam da marketten gelip aşağıda bagajdan poşetleri alırken bi poşeti elinden düşürmüş eşim ve kızımın günlük sütü kırılmış, bu kadar şey üstüste şaka mı ya...

kızlar dünden beri bi terslik var çocuğumun yemeklerinde ya... yeşil mercimek pişirmiştim eşim erken geldi işten yedirip dışarı çıkıcaktık, sabahtan pişirip kaseye koyup dolaba koymuştum benmari usulü tavada suyun içinde kaseyi ılıttım tam kaseyi alırken devrildi tavadaki suya döküldü... dışarı da çıkıcaz yeni yemek yapamam, hemen domates tereyağ erittim tavada bi dilim ekmek bi paket labneyle blendardan geçirdim domates çorbası gibi bişey oldu yedirip çıktık... bugün yine aynı yemeği yapayım dedim kıymalı mercimek pişirdim dibi tuttu yandı :) inat ediyorum bu çocuk yeşil mercimek yiyecek yenisini pişiriyorum :)
he bu arada terslikler bununla da sınırlı değil, sabah kahvaltısı hazırladım tam blendardan geçirecekkken takır takır sesler, bi zeytinin çekirdeği düşmüş, haydi kahvaltı çöpe, en baştan hazırladım yedirdim son 2 kaşık kalmıştı verdim birini sonuncuyu bekleyemeden bi öğürdü sebepsizce ve çoğunu kustu...
hayrolsun bakalım... terslikler burda bitsin artık...

ama bu akşam da marketten gelip aşağıda bagajdan poşetleri alırken bi poşeti elinden düşürmüş eşim ve kızımın günlük sütü kırılmış, bu kadar şey üstüste şaka mı ya...

ay bir başladı mı üst üste gelir aksilikler
geçmiş bitmiştir inşallah
neden benmari usulü ısıtıyorsun canım?

ya ben de yeşil mercimek yemeğini çok severim, yaptım bir kere şevkle yemediler
dur ben bir daha deneyeyim, belki yerler

aynen canım ya, özel bi sebebi yok küçük tencerede pişirip kasesine almıştım tekrardan ısıtmak için bişeye dökmek yerine kasenin içinde ısınsın istedim ondan...
ben çok acıktırdım 4 buçuk saat falan, yüzden rahat yedirdim normalde sevmiyodu bayadır yapmıyodum ben de, hep sebze hep sebze olmaz bakliyat da yesinler...

Candaş biz iyiyiz. Büyüyünce rahatladim. Evde yaramazlık yapmadan beni bunaltmadan oynuyor. Ama hala az yiyor.
Sizin de iyi olmaniza sevindim :)

Tüm kizlar sizlere de slm. :) takip ediliyorsunuz.
maşallah batuhana :) çalışmaya başlamıştın değil mi ? bizimde öyle ya az y,iyo ama şükür napalım sağlıklı olsunlarda.onların büyümelerine şahit olmak çok güzel :) onun dışında iyisiniz değil mi ? çok giremiyosun galiba ?
hadi gözün aydın :)

canım sen nasılsın ? benimde belli oldu tek bebek var yine ama şükür ya iikiz ayrı bir enerji harcıyo açıkçacı olsun isterdim ama nasip :)

benim evde sebzem bittiyse kurtarıcı yemektir mercimek eşimin deyimiyle karaşimşek :1: yanında da bulgur pilavı ve çoban salatayla mmmm çok güzel oluyor..geçen gün çorba yapmaya üşendim akşamdan da mercimek vardı hamzaya onu yedirdim maşallah sevdi...bu arada bulgur pilavını da çok sever benim oğlan maşallah diyimm...

Aksilikler geldi mi hep üst üste gelir ztn cnm bu son olsun inş. nazar falan mı var üzerinizde acaba?
Bi de aklıma gelmişken sorayım. Senin kızının da muza karşı alerjisi vardı di mi yanlış hatırlamıyorsam? Herhangi bi düzelme falan oldu mu sizde? Ben uzun bi aradan sonra deniyim dedim ve son bikaç haftadır aralıklarla veriyorum bu sefer yanaklarında kızarma falan olmadı hiç kendiliğinden geçti sanırım.:44:

Aksilikler geldi mi hep üst üste gelir ztn cnm bu son olsun inş. nazar falan mı var üzerinizde acaba?
Bi de aklıma gelmişken sorayım. Senin kızının da muza karşı alerjisi vardı di mi yanlış hatırlamıyorsam? Herhangi bi düzelme falan oldu mu sizde? Ben uzun bi aradan sonra deniyim dedim ve son bikaç haftadır aralıklarla veriyorum bu sefer yanaklarında kızarma falan olmadı hiç kendiliğinden geçti sanırım.:44:

ben de öyle mi acaba dedim de eşim saçmalama senin sakarlığın dedi sonra kendi de süt şişesini kırdı :)
neeyse bitti artık yok bi vukuatımız...
muza 3 ay ara verdik bi o arada başka bişeye de alerji olup tüm vücudu döküntü olunca neye alerjisi var diye bu sefer denyip bulmadan ilaç kullandık ve 3 aylık da bi ilaç kullandık, sonrasında azar azar başladım ben de bişey olmadı bayadır veriyorum yine hergün ben muzu... ama bala alerjimiz var şimdi de ilaca rağmen,denedim tekrar yine var ve çok ani tepki veriyo hemen bikaç dk. sonra ağzından boynuna doğru kızarmaya başlıyo 1 saate kadar sönüyo sonra...
çok enteresan bi de ıslak mendillere parfümlü olanlara karşı var, bikaç tane başka marka denedik yine iyi markaların,,ama o kadar hızlı tepki veriyo ki yemek yedirirken mesela sildiğim yerler hemen başlıyo kızarmaya yanaklar ağız çevresi boyun kıpkırmızı oluyo yine bi saate kadar sönüyo, muhetemelen bez bölgesinde de öyle olmuştur ama onu hemen kapadığım için farketmemiştim, o yüzden biz hala unibaby yenidoğan ve dalin organik kullanabiliyoruz...

ben de öyle mi acaba dedim de eşim saçmalama senin sakarlığın dedi sonra kendi de süt şişesini kırdı :)
neeyse bitti artık yok bi vukuatımız...
muza 3 ay ara verdik bi o arada başka bişeye de alerji olup tüm vücudu döküntü olunca neye alerjisi var diye bu sefer denyip bulmadan ilaç kullandık ve 3 aylık da bi ilaç kullandık, sonrasında azar azar başladım ben de bişey olmadı bayadır veriyorum yine hergün ben muzu... ama bala alerjimiz var şimdi de ilaca rağmen,denedim tekrar yine var ve çok ani tepki veriyo hemen bikaç dk. sonra ağzından boynuna doğru kızarmaya başlıyo 1 saate kadar sönüyo sonra...
çok enteresan bi de ıslak mendillere parfümlü olanlara karşı var, bikaç tane başka marka denedik yine iyi markaların,,ama o kadar hızlı tepki veriyo ki yemek yedirirken mesela sildiğim yerler hemen başlıyo kızarmaya yanaklar ağız çevresi boyun kıpkırmızı oluyo yine bi saate kadar sönüyo, muhetemelen bez bölgesinde de öyle olmuştur ama onu hemen kapadığım için farketmemiştim, o yüzden biz hala unibaby yenidoğan ve dalin organik kullanabiliyoruz...

canım ben hiç ıslak mendil kullanmadım, hep pamuk kullanıyorum
medikallerden kiloluk pamuk alıyorum, bir kısmını ıslatıp buzdolabı poşetine koyuyorum
ıslak mendil gibi ıslak pamuk taşıyorum yanımda
içim de rahat ediyor
hem de ıslak mendile göre fiyatı da çok uyguna geliyor

aynen canım ya, özel bi sebebi yok küçük tencerede pişirip kasesine almıştım tekrardan ısıtmak için bişeye dökmek yerine kasenin içinde ısınsın istedim ondan...
ben çok acıktırdım 4 buçuk saat falan, yüzden rahat yedirdim normalde sevmiyodu bayadır yapmıyodum ben de, hep sebze hep sebze olmaz bakliyat da yesinler...

canım bugün özene bezene yaptım yeşil mercimeği
hem kıyma koydum hem et suyu
ben çok beğendim tadını ama ikizler bir kaşık bile yemediler, tükürdüler

canım sen nasılsın ? benimde belli oldu tek bebek var yine ama şükür ya iikiz ayrı bir enerji harcıyo açıkçacı olsun isterdim ama nasip :)

iyiyim canım, 7/24 ikizlerle uğraşıyorum işte
canım Allah tamamına erdirsin inşallah
ikiz, tek fark etmez, sağlıklı olsun yeter

sendede yavaş yavaş uyku ve bitkinlik hissi ortaya çıkar, çalışacak mısın yine son ana kadar?

Kızlar merhaba. Ben yine cepten giriyorum. Takipteyim. Adanaya geldik biz. Çoook sıcak. Sivasta da hastalanmıştı gökalp burda da tekrar hastalandı. Ateşi çıktı bu sefer. Ay nası l burnumdan geliyor herşey bilseniz. Haftasonu tekrar sivasa gidip ordan giresuna geçeceğiz. Adanadan direkt giresun olmaz zira. Sağlıcakla kalın.

Kızlar merhaba. Ben yine cepten giriyorum. Takipteyim. Adanaya geldik biz. Çoook sıcak. Sivasta da hastalanmıştı gökalp burda da tekrar hastalandı. Ateşi çıktı bu sefer. Ay nası l burnumdan geliyor herşey bilseniz. Haftasonu tekrar sivasa gidip ordan giresuna geçeceğiz. Adanadan direkt giresun olmaz zira. Sağlıcakla kalın.
hava değişimi çocuğu çok etkiliyor
bir de değişik yerde çocuğun huyu da değişiyor, insan kendi çocuğunu tanıyamıyor valla
ne yediği yemek ne uykusu tam oluyor, kolay gelsin canım
Gökalp'e de çok geçmiş olsun canım

Back