- 27 Temmuz 2013
- 1.497
- 637
- 173
merhaba canım, yumurtaya 8 ay civarı başlanıyo diye hatırlıyorum ama ben bi önceki ayın yarısında azar azar artırarak sarısını vermeye başlamıştım, önce nohut tanesi kadar başlayıp bikaç gün arayla sonra bi gün arayla derken miktarlarını da artırarak 8.ayda gün aşırı 1 tam sarısını veriyodum heralde 10.ay gibi de hergüne çevirdim, 1 yaşından sonra da beyazıyla beraber hergün veriyorum... pekmeze çok daha önce başlamıştık sanırım ilk ek gıdaya geçişte veriyodum o zamanlar bi çay kaşığıyla başlayıp uzun süre 1 tatlı kaşığı verdim 1 yaşından sonra 2 tatlı kaşığı veriyorum ben...
yumurtayı nasl verdiğimizi de sormuşsun,ben haşlayıp meyve püresi çorba gibi şeylerin içine karıştırıp veriyodum başlarda, sonraki ay tam kahvaltı öğününe başlayınca kahvaltılıklarıyla karıştırıp veriyodum hala öyle sayılır... ama omlet gibi verenler krep gibi yapanlar vardı, burada meşhur bi bebek krebi tarifimiz vardı 1 tatlı kaşığı yoğurt bi tatlı kaşığı un 1 yumurta sarısı ve az tereyağla yapılan...
saolasın canım yok daha keseyi göremedim yani dr um tatilde inş cumaya kadar görcem ... inş hamzada egzama yoktur canım .. kilosunada maşallah olsun :)
maşallah derine :) demek taklitlere başladı. insan onların gelişimlerini büyüdülerini gördükçe sevinçten çıldırıyor sanki :) maşşallah ya hepsine. meriçte de aşırı bi tiyatro sevgisi var 1 aşında götürmüştüm onu keşfedip, bayılıyor.hacivatla karagöz oynatmaya bile bayılıyo..
bugün nasıl canım ... dr una götürdün mü peki ?
bende katı pişirip sade vermeye çalıştım yemedi pek annem pekmeze katıp yedirdi sonraları sanırım pekmezi 8 de vermeye başladık ama ...
Merhaba, kolay gelsin canım. Ek gıdaya başlamak başlı başına bir iş gerçekten. Ve aylar aylar sürüyor. Bebekler yavaş yavaş alışıyor. Benim acemi bir anne olarak en önemli tavsiyem bebeğine çiğnemeyi ve yutmayı öğrenmesi için fırsat ver. Şuan 4-5 aylıksa tam zamanı. Siz sofradayken çok küçük (nohut kadar) bir ekmek parçasını salata suyu, çorba veya süt vs. ile ıslat ve bebeğinin ağzına ver. Sakın boğazına takılır veya boğulur diye korkma. O ekmeği dilinde dolaştırsın tadını alsın ve yutmayı öğrensin. Yavaş yavaş lokmalarını büyütebilirsin. Yumurtaya gelince ben 7 ay civarı başlamıştım. Haşlanmış yumurtanın sarısını yiyemiyordu ağzına yapışıyordu. Ben de (buradan öğrenmiştim) sarısını tereyağında tavada pişirerek verdim. Onu yutması ve yemesi daha kolay oldu. Yanına ıhlamur veya pekmezli su ile verebilirsin. Bir de ben yiyeceklerin tadını öğrensin diye hiç bulamaç yapmadım. Her şeyi ayrı ayrı verdim. Bu yeni ve uzun sürecek maceranda sana başarılar diliyorum.
kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. krep tarifini sevdim yenikullanıcı deneyeceğim. metro ben korkuyorum ya pütürlü şeylerden , bugün salatalık cam rendeden geçirdim verdim ayy nasıl korkarak yedirdim birşey olacak diye, aslında başlarda alıştırmak daha mantıklı ama annelik işte insan tedirgin oluyor..