kızlar dün akşam avmdeydik, yemek katında yan tarafımızda 5-6 kişi sağır dilsizler vardı hepsi bayan bi erkek bi de en fazla 2 yaşında bebek mama sandalyesinde... bebeğe zorla mama yedirmeye çalışıyodu annesi, yemiyodu çocuk tabağı fırlattı attı falan hatta...
sonra ben kızımla mağazalara indim eşim hala masada kaldı, kadın tekrar yedirmeye çalışıyomuş, çocuğa vuruyomuş ağzına omzuna her yemeyişinde,çenesini sert bi şekilde sıkıyomuş resmen şiddet uyguluyomuş masadaki diğerleri de hararetli sohbet ediyolarmış hiç yardım etmiyolarmış yedirmek için bi kere babası bak küserim gbi bişeyler yapıp dönmüş masaya,etraftakiler söyleniyomuş ama kimse yanına gidip müdahale etmemiş e sonuçta kocası var kalabalıklar masada sanane dese ne denir, eşim zor tutmuş kendini, diyo ki çocuk şiddete alışkın ki kadın elini kaldırdıkça korkuyomuş siniyomuş,az değil sert sert vuruyo diyo, çocuk da yemek yemeyi istemiyomuş önündeki küçük somun ekmeği yemek istiyomuş tam elini uzatıp küçük parça tırtıklıycakken elinden alıp pat vuruyomuş yine.... duyunca bile nasıl sinirlendim nasıl üzüldüm... ya yemesin de ruhu hasar görmesin iyilik mi bu çocuğa... nasıl vurulur... o masadakilerin duyarsızlığı... ben dışarıda tek olduğumda zorlanıyorum baya gören geliyo yanıma yardım ediyo oyalıyo falan, ama bunlar zaten kalabalık baba da var kim nasıl gitsin...
canım benim oğlumun en iyi yeme şekli bu.o da memeden kestim 3 gündür filan böyle.genel olarak bebekler iştahsız sanırım.ki yatmadan önce hiç bişey yemiyor meyveye bayılıyor her türüne ama yarım bileedin tam yiyor.doyuyordur bence . aç olsa mutlaka belli eder. meriç eliyle gösterip ağlar acıkınca.
canım çok geçmiş olsun ya çok üzüldüm.maalesef abartmışlar sınavı.inş gönlünce olur herşey.
canım ben biraz ilgileniyorum ama meriç bu ara geriye gitti.konsantre çok çok zayıf. açıkçası pekte ilgilenememişim eğitimine filan katılmıştım kabaca çalışmalar yapıyoduk.misal pet şişeye pon pon atması için uğraşıyorum 5. yi zorla atıyo dağıtıyo vs. ama paylaşımlarında yararlanmak isterim bende.
ilk kapalı spikerin acı kaybı diyodu, o o mu ,? çok üzüldüm ya.allah sabır versin bide nasıl gözden kaçırmışlar yaallah vermesin kimseye.
valla ne güzel olur çocuklarda büyüdüler zaten kaynaşırlar.
yaa ne kadardır var arpacık gözünde ? ayy canım inş geçerde ameliyata filan gerek kalmaz.huysuzlanıyo mu peki ?
maşallah senin çakilere ya.çok şanslılar mahalle için.babanede de olsa şans.meriç çok bunalıyo ya yavrum dolaşamıyor hiç
evet canım bi faydası bu olsa gerek... ama önemli kuruyemişler bence de biraz daha ver sen de, başka bişey vermiyorum ben de sadece ceviz-badem-fındık... meyveleri elde ısırarak yemeleri güzel de yediğinin haricinde arada biraz da püre şeklinde ya da muzlu süt falan veririsen onun içine de yakışır kuruyemişler...
bi iyi yanı aç uyumamış oldular...
canım ya, ameliyata falan gerek olmaz inşallah, kıyamam, inşallah geçer ilaçla...
bizimki hiç hazır değil, kaka da yapsa umrunda değil duruyo öyle,ben sorduğumda da söylemiyo,sadece sinyallerii biliyorum yanındayken farkedersem tutabilirim beze yapmasın diye,yani tuvalet eğitimi değil de tuvalet iletişimi yapabiliriz biz henüz, ama şimdilik beze devam ediyoruz...
saçlarıma kadar diken dike oldum çok fena, Allah kimseye yaşatmasın, okuyunca baktım internetten şimdi ben de, çok dikkat edelim kızlar ya,daha önce yapmadığı şeylere güvenmeyelim dün yapmadığını bugün yapabiliyolar,derin bikaç gün önce dış kapıyı kulbuna uzanıp indirdi açtı çekmedi yüzden açıldığını farkedemedi, bugün açtı çekti açıldı kapı tamamen, ben de hemen yanındayım mutfakta görüyorum, yanında olmasam çıksa hemen asansöre biniyo zaten kapıdan çıkar çıkmaz ve orda da düğmelere basıyo sürekli nasıl korkar tek başına ben farkedene kadar, sonra kilitledim hemen kapıyı, normalde hiç kilitlenmez bizde kapı sadece gece kilitlerdik sabah açardık, ama bundan sonra sürekli kilitli tutucam...
Karşı komşumuz var yaşlı kadın sınava hazırlandığım sürece Allah razı oldun ne pişirse verirdi. Çok duamı aldı. Geçenlerde trafik kazası geçirdi kadın yatalak şimdibi kızı var ama Allah kadının sabrını artırsın ömür törpüsü kadını aç bırakıyor bizin verdiğimiz yemekleri bile kadına yedirmiyormuş öyle üzülüyorumki kadının haline. Geçen gün kadının canı paça istemiş bende anneme söyledim annem almış temizlemiş pişirmiş göndermiş öyle kolay da bi yemek değil götürdüm dün kadına söyledim bunu annene yedir kalanını buzluğa at diye. Bugün teyzenin yanına gittim nasıldı paça yedinmi teyze dedim yok dedi vermedi buzluğa da koymadı deyince varya bian kan beynime fışkırdı kızına bir bağırdım hazır gelen yemeğimde mi yediremiyorun ya yedin ben sana kaç defa söyledim dedim o yemeği buzluğa koy diye. Ver dedim yemeği aldım eve getirdim kadına gidip soracam canı istedikçe buzluktan çıkarır ısıtır götürürüm neyapalım kadıncağız aç ya ne pişirsen götürüyorum onları bile yedirmiyormuş kadına
acaba o hırçın tavırlar duyup, konuşamadıkları için mi
ne kadar yazık
şiddet gören çocuklara
biz gözlerinin içine bakıyoruz mutlulukları için, güzel yetiştirelim diye çırpınıyoruz
bize de dayak yeri geldiğinde atıldı
annem diyor ki şimdi ellerim kırılsaydı da size vurmasaydım diyor
şimdi sizin yetiştirdiğiniz çocuklara bakınca kendime kızıyorum diyor, ama tek başıma arka arkaya doğan üç çocuğa yetişemiyordum diyor,
ama şunu da belirtiyor
biz büyüklerden ne gördüysek onu yaptık diyor
doğrusu o zannettik diyor, kaldı ki benim annem de öğretmendir
hayatım boyunca ellerimi kaldırmayı nasip etmesin Allah2ım bana diyorum
ama o dayakla büyüyen çocuklar, şiddet gören çocuklarla bizim çocuklarımız aynı ortamı, aynı sınıfı paylaşacak
aynı toplumda yaşayacaklar
dilsiz bir yavruya, meleğe şiddet
ne diyeyim ki((((
Kizlar yemek konusmussunuzya, benim kizim cidden hicbirsey yemiyor ya, oyle tv, video, oyun filanda kar etmiyor, hic orali bile olmuyor. Mesela bugun yediklerini soyliyeyim size, sabah kahvalti etmiyor, yumurtanin her cesidine oguruyor. Kahvaltilik tahilli mamayi pekmezle karistirip biberona yapiyorum sulu, oyle iciyor sabah. Ogle uykusuna yatarken sut icti. Kalkinca corba verdim yemedi, biraz aciksin hadi deyip bekledim. Sonra peynirli krep yaptim, az bisey kemirdi ondan. Aksamustu tekrar uyudu, uyandi yemekte bulgur pilavi ve yogurt verdim yemedi. Muz verdim yemedi, aksam puding yaptim ilk defa, bikac kasik ondan yedi. Bide babasiyla bol miktarda cerez yedi. Uyurkende mamasini icip uyudu. Ne seviyor derseniz kuru uzum, kuru kayisi, her tur cerez, kiraz ve karpuz favorisi. Bide ayran yada cacik iciyor bol miktarda. Su biberonu elinden dusmuyor hic. Onune bir kase cerez koyun hepsini yer... yemek yesin diye zorlayamiyorum, zorlasamda yemiyor cunku, agliyor bagiriyor yinede acmiyor agzini. Gunluk bu kadarcik seylerle yasiyor maalesef...
hem de annesine
Allah korkusu olacak insanda
gerisi boş
Kizlar yemek konusmussunuzya, benim kizim cidden hicbirsey yemiyor ya, oyle tv, video, oyun filanda kar etmiyor, hic orali bile olmuyor. Mesela bugun yediklerini soyliyeyim size, sabah kahvalti etmiyor, yumurtanin her cesidine oguruyor. Kahvaltilik tahilli mamayi pekmezle karistirip biberona yapiyorum sulu, oyle iciyor sabah. Ogle uykusuna yatarken sut icti. Kalkinca corba verdim yemedi, biraz aciksin hadi deyip bekledim. Sonra peynirli krep yaptim, az bisey kemirdi ondan. Aksamustu tekrar uyudu, uyandi yemekte bulgur pilavi ve yogurt verdim yemedi. Muz verdim yemedi, aksam puding yaptim ilk defa, bikac kasik ondan yedi. Bide babasiyla bol miktarda cerez yedi. Uyurkende mamasini icip uyudu. Ne seviyor derseniz kuru uzum, kuru kayisi, her tur cerez, kiraz ve karpuz favorisi. Bide ayran yada cacik iciyor bol miktarda. Su biberonu elinden dusmuyor hic. Onune bir kase cerez koyun hepsini yer... yemek yesin diye zorlayamiyorum, zorlasamda yemiyor cunku, agliyor bagiriyor yinede acmiyor agzini. Gunluk bu kadarcik seylerle yasiyor maalesef...
Yazılar uzun olunca tek tek alıntılayamadım..
yenikullanıcı canım kaç keredir denk geliyorum derin mama sandalyesinde uyuyakalıyor diyorsun ya bir kere öyle resimlesene onu çok merak ettim...bu hamzanın ilk ve son mama sandalyesinde uyuması..burda 7 aylık paşammEki Görüntüle 1183854
papatyacım şimdiden iyi tatiller en iyisi ev tatili aslında işte tek sıkıntı yemek+bulaşık ama çocuklar için en güzeli bu olucak size...
biz 1 hafta gittik geldik antalyaya tam tatil gibi olmadı hava değişimi oldu ama olsun...daha tatil filan yok
ben bugün ilk 1 saati tv.siz geçirttim kahvaltıyı önündeki oyuncaklarla yaptı çok şükür...
brc belki sıcaklardan uyuyamıyordur ardacık...
db çok geçmiş olsun size.
yemeyen kuzuların sevgili anneleri Allah kolaylık versin ne zordur hevesle yiyecek diye yaptığının yenmemesi...
Allah yardımcın olsun Cnm. Çok çok zor bilirim.Benimkide doğru düzgün bir şey yemiyor ne yazık ki.. Ne yemesi ne uykusu normal..bugün yedîkleri zorla zeytinli peyniri yumurta uyumadan meyve püresi yedirdim hurmalı cevizli.. Son kaşıkta hepsini kustu. Kalkınca da az bir şey pirinçli kabaklı falan yemek yedi. Akşam yatmadan da yoğurt o da yine azıcık..Bir de anne sütü.. Bir de kızlar benim oğlum geceyle gündüzü nerdeyse tersine çevirdi.. Gece sabaha kadar 30 kere uyanıyor ( abartmıyorum) resmen inlîyor çocuk müdahale etmesem ağlıyor. Sabah 9 da falan yorgunluktan sızıyor bugün 13 30 da uyandı düşünebiliyor musunuz. 10gibî kaldırmaya çalıştım kıyametleri kopardı 11 gibi 12 gibi yine aynı13 30 da kendi uyandı. Gündüz uykusunu kısaltsam da hiç uyutmasam da geceleri uyumuyor anlamadım. Bir hafta kadardır böyle. Sürekli okuyorum da. Ne yapsam bilemedim. Şuan yine sallıyoru mesela..
Bir de bazı uyandığında oğlum neden uyumuyorsun bir sıkıntın mı var uyanalım kalkalım diyorum.. Beni duyduğu zamanlar yüzümü iki eli arasına alıp kendine yaklaştırıp dudağını yanağıma dokunduruyorve sonra dîğer tarafına dönüyor uyuyor..bir 10 dk sonra yîne uyanıyor........
Kız diyorum 40 yaşında kadın aslında bakabilsem alıp getirecek evine çok üzülüyorum kadıncağıza her gittiğimde açım diyor. Kadına yemek vermemesinin sebebi kabız olurmuş. Beni çileden çıkardı artık ya kadında öğretmen emeklisi maaşıda var sana bakacak birini bul diyorum ben nasıl bulayım sen bul diyor bende birkaç yere sordum ama kimse yok hastaya bakacak
Dün geceden beri Arda'nın ateşini düşürmeye çalışıyorum. Gece 39,5 lara kadar çıktı ateşi. Calpol verdim bir de sirkeli bezle sildim vücudunu bikaç saat düşmüştü ama sabaha karşı yine yükseldi. Ilık bir duş aldırdım ama faydası olmadı pek. Sabah çok halsizdi hergün 7de ayakta olan çocuk 10,30da falan uyandı. Hemen kahvaltısını yaptırıp ateş düşürücü verdim biraz kendine geldi. Oynamaya falan başladı.Şimdi yine uyudu. Arada bir de bi yeri ağrıyormuş gibi ağlıyor. Bir de ishal olmuş bişey yedirdiğim zmn hemen bezine çıkartıyor. Dişlerine baktım sağ üstteki köpek dişi patlamak üzere diğer dişlerde hiç böyle bişey yaşamadım. Biraz patates haşladım uyanınca vericem belki iyi gelir. Sizin önerileriniz var mı arkadaşlar ateşi düşürmek ve ishal için?
mümkün olduğunca şuruba az başvurmak gerekiyor ama işte havale korkusu nedense beni de hemen ilaca itiyor...fitil daha az zararlıymış ateş sürekli tekrarlarsa 4 saat arayla fitil ve dolven şurup kullanabilirsin demişti Dr.umuz...Dün geceden beri Arda'nın ateşini düşürmeye çalışıyorum. Gece 39,5 lara kadar çıktı ateşi. Calpol verdim bir de sirkeli bezle sildim vücudunu bikaç saat düşmüştü ama sabaha karşı yine yükseldi. Ilık bir duş aldırdım ama faydası olmadı pek. Sabah çok halsizdi hergün 7de ayakta olan çocuk 10,30da falan uyandı. Hemen kahvaltısını yaptırıp ateş düşürücü verdim biraz kendine geldi. Oynamaya falan başladı.Şimdi yine uyudu. Arada bir de bi yeri ağrıyormuş gibi ağlıyor. Bir de ishal olmuş bişey yedirdiğim zmn hemen bezine çıkartıyor. Dişlerine baktım sağ üstteki köpek dişi patlamak üzere diğer dişlerde hiç böyle bişey yaşamadım. Biraz patates haşladım uyanınca vericem belki iyi gelir. Sizin önerileriniz var mı arkadaşlar ateşi düşürmek ve ishal için?
var öyle resmi çok,ilk buduğumu ekledim :) benim kız annesine çekmiş gerçekten çok uykusu geldiğinde zaman mekan dinlemez hemen uyku moduna geçer, ben de öyleyimdir :)Eki Görüntüle 1184427
...
Dün geceden beri Arda'nın ateşini düşürmeye çalışıyorum. Gece 39,5 lara kadar çıktı ateşi. Calpol verdim bir de sirkeli bezle sildim vücudunu bikaç saat düşmüştü ama sabaha karşı yine yükseldi. Ilık bir duş aldırdım ama faydası olmadı pek. Sabah çok halsizdi hergün 7de ayakta olan çocuk 10,30da falan uyandı. Hemen kahvaltısını yaptırıp ateş düşürücü verdim biraz kendine geldi. Oynamaya falan başladı.Şimdi yine uyudu. Arada bir de bi yeri ağrıyormuş gibi ağlıyor. Bir de ishal olmuş bişey yedirdiğim zmn hemen bezine çıkartıyor. Dişlerine baktım sağ üstteki köpek dişi patlamak üzere diğer dişlerde hiç böyle bişey yaşamadım. Biraz patates haşladım uyanınca vericem belki iyi gelir. Sizin önerileriniz var mı arkadaşlar ateşi düşürmek ve ishal için?
canım geçmiş olsun
canım sirke ateşi hemen düşürür ama hemen de yükseltir
doktor bize sirkeli su ile düşürmeye çalışmayın demişti
sadece bez olsun canım üzerinde
üşür diye üstüne bir şey giydirme canım
bir de sadece colpol kullanma canım
bir süre sonra vücut alışıyor
hatta yüksek ateşte dolven daha etkili canım
kovaya ılık suyu koy, içine oturt canım
ateşten çok çektim bilirim canım
çok çok geçmiş olsun
Eki Görüntüle 1185226 zeynomu uyuttum
eren de tepeme çıkmaya çalışıyor, beni de al, beni de sen uyut diyor yavrum
Uzun bir aradan sonra merhaba..biz araba yolculugu yaptık kızım durmaz diye korkuyordum ama etrafı seyre koyuldu oh iyi oldu derken yarım saat sonra kustu:--( neden anlamadım karnıda tok değildi aslında ama genede kustu...yolculugun geri kalanını memede uyuyarak yaptırdım..5 saat kucagımda cok zorlandım...varmı yolda kusanlar???
Bizde bıngıldak hala kapanmadı daha 18 ay olmadı ama etrafa göre geç mi acaba sizde nasıl??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?