canım benim oğlumun en iyi yeme şekli bu.o da memeden kestim 3 gündür filan böyle.genel olarak bebekler iştahsız sanırım.ki yatmadan önce hiç bişey yemiyor meyveye bayılıyor her türüne ama yarım bileedin tam yiyor.doyuyordur bence . aç olsa mutlaka belli eder. meriç eliyle gösterip ağlar acıkınca.Gunaydin kizlar... size birsey danismak istiyorum. Bugune kadar hic cocugumun yemesine takilmadim ama yine de gun icinde neler yedigini yazip sizden destek almak istiyorum az mi yiyor acaba diye?
Sabah kahvaltisi: bi kac parca ekmekle peynirli omlet veya menemen + 1zeytin
oglen: sebzeli etli corba 1 yada yarim kase
ara ogun: meyve puresi
aksam: makarna veya pilav+yemek veya kofte yaninda 3 kasik yogurt
Yatmadan once: muhallebi
surekli de emiyor. Dedigim gibi takilmam cocugun ne kadar yedigine kilosuna cunku elhamdulillah saglikli. ne kadar isterse o kadar veriyorum ama porsiyonlari azsa zorla da olsa yediriyim mi sizce? Gece de surekli emmeye kalkinca diyorum doymuyor mu acaba?
canım çok geçmiş olsun ya çok üzüldüm.maalesef abartmışlar sınavı.inş gönlünce olur herşey.Çok sağolun kızlar dualarınız için. Sınavım çok kötü geçti ben ömrü hayatımda böyle bi sınav görmedim milleti resmen döktüler. Çok moralim bozuk dün çok ağladım okadar perişan oldum ki ders çalışırken günlük 3 saat uykuyla ayakta duruyordum yavruma ilgilenemedim 2 ay evden dışarı çıkmadım bilmediğim yoktu bu sefer iyi hazırlanayım yeter artık dedim ama olmadı. Kitapla alakası yoktu sınavın sanki kim 500 milyar istere katılmıştım(
canım ben biraz ilgileniyorum ama meriç bu ara geriye gitti.konsantre çok çok zayıf. açıkçası pekte ilgilenememişim eğitimine filan katılmıştım kabaca çalışmalar yapıyoduk.misal pet şişeye pon pon atması için uğraşıyorum 5. yi zorla atıyo dağıtıyo vs. ama paylaşımlarında yararlanmak isterim bende.Kızlar montessari ile ilgili bişeyler yapanınız var mı? Ben yarın kitap siparişini verecem sizle de paylaşırım burda
ilk kapalı spikerin acı kaybı diyodu, o o mu ,? çok üzüldüm ya.allah sabır versin bide nasıl gözden kaçırmışlar yaKızlar,
Bebekleriniz de siz de çok güzelsiniz..
Trt spikeri Ayşegül Yıldırım'ın 13 aylık bebeği evlerinin balkonundan düşmüş, hayatını kaybetmiş.
Öğleden beri allak bullağım..
valla ne güzel olur çocuklarda büyüdüler zaten kaynaşırlar.Bulussak super olur. Ankarali anneler :)
Candaş iyiyim ben ne olsun. Oğlumun gözünde arpacik cikti çok kotu oldu . ilaç kullaniyoruz . gecmezse ameliyat olacak.
veeeeeee benim çakiler uyanır...
Tv izletmek istemeyip mecburen izleten anneler! psikoloji eğitimi alan birinden bir tavsiye duydum sizinle paylaşayım dedim..tamamen ilişkiyi kesemiyorsak-( ki ben kesemiyorum malesef bazen oyalanması ve yemek yemesi için şart)kuzular sabah uyandıktan sonra ilk 2 saat tv veya herhangi bir video vs.izletmemeliymişiz..
yenikullancı aç olduğu halde mi oyuna çeviriyor yemek işini?Allah yardımcın olsun üzüldüm okuyunca
Ebah vardı o ne yaptı acaba?
Yenikullanıcı aynı benim kızımı anlatmışsın yemiyor yemiyor bugün eşimle birlikte yarım omleti yedirecem diye 40 takla attık biz karar aldık artık rondodan geçirmeyecez hiçbirşeyi bugün uygulamaya başladık. Üstelik kızım yazdan beri 500 gr vermiş biz hep sıvı yemesine bağlıyoruz artık büyüdüler hep sıvı vücutlarına yetmiyor diye düşünüyoruz. Akşamda yeşil fasulye pilav yedirdim zorla o da her kaşıkta bütün sülale alkışlıyoruz:)
Tuvalet eğitimi değil zaten benim yaptığımda tuvalet iletişimiydi sonradan eğitime döndü:) yazık ya havada sıcak üstelik kimyasal o bezler ben geçen yazda hiç bez tutmuyordum alezim vardı yere seriyordum bide alıştırma kilodu giydiriyordum
canım ben biraz ilgileniyorum ama meriç bu ara geriye gitti.konsantre çok çok zayıf. açıkçası pekte ilgilenememişim eğitimine filan katılmıştım kabaca çalışmalar yapıyoduk.misal pet şişeye pon pon atması için uğraşıyorum 5. yi zorla atıyo dağıtıyo vs. ama paylaşımlarında yararlanmak isterim bende.
ilk kapalı spikerin acı kaybı diyodu, o o mu ,? çok üzüldüm ya.allah sabır versin bide nasıl gözden kaçırmışlar yaallah vermesin kimseye.
çok kararsız kaldık ama sonunda ev tatiline gitmeye karar verdik
otel bize daha zor gelecek gibi diye düşündük
bir de tecrübeli arkadaşlar yemek yapmayı problem etmiyorsan ev tatili daha iyi dediler
hem babaanne ve dedemiz de bizimle gelecekler
aydın-didim-altınkum a gitmeye karar verdik
tutmayı düşündüğümüz ev ful eşyalı ve denize sıfır
bakalım inşallah memnun kalırız, bayram sonrası gideceğiz allah kısmet ederse
sizlerde tatil planları nasıl?
babaanne de varsa ev tatili en rahatı bence de, bizde otel tatili olucak sanırım yine bayram sonrası bizim de,rezervasyonumuz falan yok daha ama yol korkutuyo beni,uçak da seçeneklerimiz arasında... bi de beni korkutan yemek olayı var, ciddi ciddi erzak tencere kaşık kase tek göz elektrikli portatif ocak blendar taşımayı düşünüyorum :)
Valla canım ben kaka yapacağını anladığım gibi götürüyorum wc'ye ama çişi maalesef yakalayamıyorum. Ve 2 gündür kakasını bezine değil tuvalete yapıyor. İnşallah sıra çişe de gelecek bigün :)Mrb kızlar çok sağolun hepinizde biraz daha iyiyim. Unutmaya çalışıyorum. Nasibimde varsa olur artık.
Özledim sizleri:)
Hesap verin bakalım kim çiş eğitimine başlamaya teşebbüs etti kuzucukları kurtarın o bezlerden ya
Kızlar,
Bebekleriniz de siz de çok güzelsiniz..
Trt spikeri Ayşegül Yıldırım'ın 13 aylık bebeği evlerinin balkonundan düşmüş, hayatını kaybetmiş.
Öğleden beri allak bullağım..
Canım dönem dönem Arda da yeni huylar çıkartıyor. Elimden geldiğince tepkisiz kalıp görmemeye çalışıyorum. Çünkü ben gülünce ya da kızınca daha fazla yapıyor. Umarım en kısa sürede atlatırsınız siz de. Bizimki de sütünü pipetle içmeyi çok seviyor ama bu aralar nasıl öğrendiyse dışarı doğru üfleyip baloncuklar yapıyor. Zmnla geçer diye düşünüyorumkızlar hep diyorum ya yemediğinde zorla yediriyorum diye,aslında öyle değil yani, gerçekten yemek istemeyen bebeğe yedirmek imkansız, bizimki benimle öyle bi iletişim kurdu öyle gidiyo nazına tavına göre gidiyorum karşısında sevdiği bişey izlemeden yemez,mama sandalyesine oturmadan yemez, bikaç kaşıktan sonra burnunu sıkıp bekleyerek yer falan gibi, doktorumuz da öyle demişti anneyle böyle bi dil oluşturmuş diye... ama şimdi yeni bi moda çıkardı devam ettirirse çok fena, dün sadece bi öğünde yapmıştı bugün 3 öğünü böyle atlattık ve sonuç olarak aç yattı, ağzını sıkmıyo kapatmıyo açıyo ağzını ve verdiğimin tamamını akıtıveriyo hiçbişey yememiş oluyo,yarım paket ıslak mendili bitiriyoruz ama karnına giden bişey yok, bugün öğle uykusu öncesi geç kaldım beslemekte mama sandalyesinde uyuyakaldı yedirirken uykusunu kaçırıyorum diye sinir yaptı o yüzden böyle yaptı bıraktım yedirmedim aç uyudu, uyanınca besledim... sonra en son 6 buçuk gibi besleyip dışarı çıktık avmye gittik orda akşam çorbasını yedirirken aynısını yaptı devam edemedik yine bıraktık öylece, dedim eve gidince yer uyur artık, eve geldik sütünü veriyorum anında akıtıyo, artık istemediği için değil oyuna çevirdiği için döküyo, ağzı açık hevesle bekliyo kaşığı dil hazır ittirmeye,verir vermez akıtıyo gülüyo sürekli çok eğleniyo,bi sürü şey denedim mama sandalyesini iyice yatırdım akıtmasın diye,dilini kaşıkla bastırıp yutmasını bekledim olmuyo olmuyo, aç uyudu... bi de kötü yanı doyurmadan uyuyunca gece uyuyamıyo uyanıyo sık sık, bizim gece beslenmemiz 8 aydır yok zaten biberon almıyo, o yüzden sık sık uyanıp sabahlıycaz gibi, inşallah yarın devam etmez bu huy, Allah yardımcısı olsun yemeyen bebeği olan annelerin...
Onu benimki de yapıyor. Ağzına verdiğim şeyi bırakıveriyor ağzından. Saç baş hiçbir şeyimiz temiz kalmıyor. :)kızlar hep diyorum ya yemediğinde zorla yediriyorum diye,aslında öyle değil yani, gerçekten yemek istemeyen bebeğe yedirmek imkansız, bizimki benimle öyle bi iletişim kurdu öyle gidiyo nazına tavına göre gidiyorum karşısında sevdiği bişey izlemeden yemez,mama sandalyesine oturmadan yemez, bikaç kaşıktan sonra burnunu sıkıp bekleyerek yer falan gibi, doktorumuz da öyle demişti anneyle böyle bi dil oluşturmuş diye... ama şimdi yeni bi moda çıkardı devam ettirirse çok fena, dün sadece bi öğünde yapmıştı bugün 3 öğünü böyle atlattık ve sonuç olarak aç yattı, ağzını sıkmıyo kapatmıyo açıyo ağzını ve verdiğimin tamamını akıtıveriyo hiçbişey yememiş oluyo,yarım paket ıslak mendili bitiriyoruz ama karnına giden bişey yok, bugün öğle uykusu öncesi geç kaldım beslemekte mama sandalyesinde uyuyakaldı yedirirken uykusunu kaçırıyorum diye sinir yaptı o yüzden böyle yaptı bıraktım yedirmedim aç uyudu, uyanınca besledim... sonra en son 6 buçuk gibi besleyip dışarı çıktık avmye gittik orda akşam çorbasını yedirirken aynısını yaptı devam edemedik yine bıraktık öylece, dedim eve gidince yer uyur artık, eve geldik sütünü veriyorum anında akıtıyo, artık istemediği için değil oyuna çevirdiği için döküyo, ağzı açık hevesle bekliyo kaşığı dil hazır ittirmeye,verir vermez akıtıyo gülüyo sürekli çok eğleniyo,bi sürü şey denedim mama sandalyesini iyice yatırdım akıtmasın diye,dilini kaşıkla bastırıp yutmasını bekledim olmuyo olmuyo, aç uyudu... bi de kötü yanı doyurmadan uyuyunca gece uyuyamıyo uyanıyo sık sık, bizim gece beslenmemiz 8 aydır yok zaten biberon almıyo, o yüzden sık sık uyanıp sabahlıycaz gibi, inşallah yarın devam etmez bu huy, Allah yardımcısı olsun yemeyen bebeği olan annelerin...
Ufff.. Kahvaltı saati mecbur o dilime denk geliyor, tv ya da video.Tv izletmek istemeyip mecburen izleten anneler! psikoloji eğitimi alan birinden bir tavsiye duydum sizinle paylaşayım dedim..tamamen ilişkiyi kesemiyorsak-( ki ben kesemiyorum malesef bazen oyalanması ve yemek yemesi için şart)kuzular sabah uyandıktan sonra ilk 2 saat tv veya herhangi bir video vs.izletmemeliymişiz..
Asabım bozuldu.kızlar dün akşam avmdeydik, yemek katında yan tarafımızda 5-6 kişi sağır dilsizler vardı hepsi bayan bi erkek bi de en fazla 2 yaşında bebek mama sandalyesinde... bebeğe zorla mama yedirmeye çalışıyodu annesi, yemiyodu çocuk tabağı fırlattı attı falan hatta...
sonra ben kızımla mağazalara indim eşim hala masada kaldı, kadın tekrar yedirmeye çalışıyomuş, çocuğa vuruyomuş ağzına omzuna her yemeyişinde,çenesini sert bi şekilde sıkıyomuş resmen şiddet uyguluyomuş masadaki diğerleri de hararetli sohbet ediyolarmış hiç yardım etmiyolarmış yedirmek için bi kere babası bak küserim gbi bişeyler yapıp dönmüş masaya,etraftakiler söyleniyomuş ama kimse yanına gidip müdahale etmemiş e sonuçta kocası var kalabalıklar masada sanane dese ne denir, eşim zor tutmuş kendini, diyo ki çocuk şiddete alışkın ki kadın elini kaldırdıkça korkuyomuş siniyomuş,az değil sert sert vuruyo diyo, çocuk da yemek yemeyi istemiyomuş önündeki küçük somun ekmeği yemek istiyomuş tam elini uzatıp küçük parça tırtıklıycakken elinden alıp pat vuruyomuş yine.... duyunca bile nasıl sinirlendim nasıl üzüldüm... ya yemesin de ruhu hasar görmesin iyilik mi bu çocuğa... nasıl vurulur... o masadakilerin duyarsızlığı... ben dışarıda tek olduğumda zorlanıyorum baya gören geliyo yanıma yardım ediyo oyalıyo falan, ama bunlar zaten kalabalık baba da var kim nasıl gitsin...
canım hem babaanne ve dedeye tatil hediye edeceğiz, bizim için çok yoruldular, haklarını ödeyemem asla
hem de bizim biraz dinlenip tatil yapabilmemiz için bizimle gelecekler Allahtan bir aksilik çıkmazsa
canım biz yemek olayını düşündüğümüz için de biraz ev tatiline kaydık
çocuklara kafama göre pişirir yediririm
ben göze aldım iki çocukla 11 saatlik yola çıkacağım
her gün dua ediyorum valla, inşallah sorunsuz gideriz diye
ama bizim de babaanne ve dedeyle çocukları uçakla gönderme olayımız ihtimal dahilinde
iki yıldır tatil yapamıyorum ya
inşallah aksilik olmaz da gidebiliriz ve ağız tadıyla bir tatil yapabiliriz
amin
2 gündür Arda'nın huysuzlukları beni çok zorluyor. Sabahları 10'da yatıp 12 gibi kalkardı.Son günlerde 45dk. falan uyuyup kalkıyor.Tekrar sallıyorum yok uyumuyor. Bu sefer de gözlerini ovuşturarak dolanıyor ortalarda sürekli mızmızlanma halleri. Bugün de öğleden sonra delirtti beni yanıma aldım beraber uyuyalım diye yok,müzik falan açtım yok en sonunda beşiğine koydum ara sıra nazlı nazlı ağladı ama uyudu nihayet.Ama beşiğin halini görmeniz lazım yastık,örtü ne varsa yere atmış :) Bakalım ne kadar uyuycak böyle. Acaba uyku düzeni falan mı değişiyor,tek uykuya mı geçiyor?Sizlerde de böyle mi olmuştu?
Karşı komşumuz var yaşlı kadın sınava hazırlandığım sürece Allah razı oldun ne pişirse verirdi. Çok duamı aldı. Geçenlerde trafik kazası geçirdi kadın yatalak şimdibi kızı var ama Allah kadının sabrını artırsın ömür törpüsü kadını aç bırakıyor bizin verdiğimiz yemekleri bile kadına yedirmiyormuş öyle üzülüyorumki kadının haline. Geçen gün kadının canı paça istemiş bende anneme söyledim annem almış temizlemiş pişirmiş göndermiş öyle kolay da bi yemek değil götürdüm dün kadına söyledim bunu annene yedir kalanını buzluğa at diye. Bugün teyzenin yanına gittim nasıldı paça yedinmi teyze dedim yok dedi vermedi buzluğa da koymadı deyince varya bian kan beynime fışkırdı kızına bir bağırdım hazır gelen yemeğimde mi yediremiyorun ya yedin ben sana kaç defa söyledim dedim o yemeği buzluğa koy diye. Ver dedim yemeği aldım eve getirdim kadına gidip soracam canı istedikçe buzluktan çıkarır ısıtır götürürüm neyapalım kadıncağız aç ya ne pişirsen götürüyorum onları bile yedirmiyormuş kadına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?