Emziksiz bir uyku için bugün itibariyle uyku eğitimine başlamış bulunmaktayım. 1.gün ilk uykuya geçiş için 35 dk. direndi sonunda pes etti az kalsın ben pes ediyordum iyi oldu. Umarım kararlılığımı koruyabilirim. #diren_brc_ :))
ay bende emziği artık bırakmak istiyorum hem dişleri çıktı artık diş yapısını iyice bozmasın hem de pislik yani artık dılardayız daha çok ve düşürdü kirlendi derdi... ama gece uykusunan cesaret edemiyorum gece uyanıyo ve emziği yoksa ağlıyo uyanıyo emziği verip uyutuyoruz hele hele son bikaç gündür daha sıklaştı bu durum... denesem m ben de acaba... gece uykusunda neler olacak yarın paylaşırsın bizimle merak ettim...
Canım Biogaia diye bir damla kullandım. Büyüdüğünden mi ilaçtan mı bilmiyorum şıp diye kesildi. Ben de pek çok şey yaptım denedim, bi tek bu işe yaradı. Doktoruna muhakkak danış ama
Çok sağol canım. Ben hiç ütülemedim ki
İnan hiç bir fikrim yok canım. Geçmiş olsun
Diren brc, nasıl güldüm
bualca'cım hayırlı olsun yeni yeriniz.
Biz sanırım buralıyız. Ne diyordu şair "Ha Ankara ha Çemizgezek senden ayrı olduktan sonra."
Ve bizden haberler..
Dün doktora götürürken (evimize 5 dk. mesafede) üzerime bir güzel kustu Gökalp. Bebek arabasına oturmayı reddetti, çok ağladı, ondan oldu bence.
Acildeki doktor (görseniz doktor demezsiniz, o kadar tıfıl ki. Belli yeni mezun) Rota virüsü olabilir dedi, detaylıı kan ve idrar tahlili istedi.
[O an rota virüsü aşısı yaptırmadığım için kendimi meydanda sallandırasım geldi]
Geçmiş hastalığından ve şikayetlerimizden bahsettim, boğazında hafif kızarıklık varmış başka bir şey yokmuş görünürde.Ttahlil sonucuna bakacağım dedi.
Eve geçtik bizde. 1 saat sonra alacaktık sonuçları.
Film şimdi başlıyor:
Doktor önce "Öncelikle sormam gerekiyor hastanede yatmayı kabul eder misiniz? Bazı hastalar istemiyor" diye sordu.
Biz de samimiyetle kesinlikle yatmamız gerekirse elbette yatacağımızı, ama sonuçta kimsenin hastanede kalmak istemediğini söyledik.
Peki dedi, sonuçları uzmanına soracağını söyledi.
Bizi dışarı aldı.
İçerde Gökalp'in boynunda ve başında çukur var mı ona baktı, doktora sordu ve bize "Sizi yatıracağız"dedi.
Hastalığın -daha ilk gün ya- ne olduğunu bilmediği gibi ne olabileceğini de tahmin edemedi.
Ayrıca Gökalp daha önce Rotavirüsü geçirmiş -ben öyle söylemişim!- yatmalıymış.
Düzelttim durumu, siz olabilir dediniz, dedim.
Telefonla uzmanına soruyor yani..
Peki yatmazsak ne olur dedik. Bi sürü kötü ihtimal söyledi. Havale geçirirmiş de falan da filan da..
Hani oğlum kötü değil şu an, ben önceki hastalığı gibi olmasın diye başlangıçta önlem almaya çalışıyorum. Deseniz ki çocuk gitti gidecek, elbet gereken ne ise yapılır.
Serumla basacakmış antibiyotiği, ertesi gün bakacakmış duruma.
La havle dedik çıktık.
Hayır çukur ne alaka?
Tıp fakülteleri her şey yetiştirir, ara sıra da hekim çıkarırmış..
Şimdilik evdeyiz kızlar, kısmen iyi. İnşallah düzelir.
rotada ishal de oluyo bu sefer de ishaliniz var mı canım, biz ishalken bizden de şüphelendiler aşımız olduğu halde, ama rota ilaçsız kendi kendine geçermiş ilaçlar iyi gelirse başka virüstür ve onu tedavi eder iyi gelmezse rotadır kendi kendine geçer serum verelim toparlasın falan demişlerdi, virüs tespiti için kaka tahlili istemişlerdi biz onu da verememiştik ve ilaçlarla geçmişti rota değilmiş yani... ah şu doktorlar, Allah düşürmesin eksik de etmesin derler ya, doğru...