• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Emziksiz bir uyku için bugün itibariyle uyku eğitimine başlamış bulunmaktayım. 1.gün ilk uykuya geçiş için 35 dk. direndi sonunda pes etti az kalsın ben pes ediyordum iyi oldu. Umarım kararlılığımı koruyabilirim. #diren_brc_ :))

ay bende emziği artık bırakmak istiyorum hem dişleri çıktı artık diş yapısını iyice bozmasın hem de pislik yani artık dılardayız daha çok ve düşürdü kirlendi derdi... ama gece uykusunan cesaret edemiyorum gece uyanıyo ve emziği yoksa ağlıyo uyanıyo emziği verip uyutuyoruz hele hele son bikaç gündür daha sıklaştı bu durum... denesem m ben de acaba... gece uykusunda neler olacak yarın paylaşırsın bizimle merak ettim...

Canım Biogaia diye bir damla kullandım. Büyüdüğünden mi ilaçtan mı bilmiyorum şıp diye kesildi. Ben de pek çok şey yaptım denedim, bi tek bu işe yaradı. Doktoruna muhakkak danış ama

Çok sağol canım. Ben hiç ütülemedim ki:17:

İnan hiç bir fikrim yok canım. Geçmiş olsun

Diren brc, nasıl güldüm:1:
bualca'cım hayırlı olsun yeni yeriniz.
Biz sanırım buralıyız. Ne diyordu şair "Ha Ankara ha Çemizgezek senden ayrı olduktan sonra."
Ve bizden haberler..
Dün doktora götürürken (evimize 5 dk. mesafede) üzerime bir güzel kustu Gökalp. Bebek arabasına oturmayı reddetti, çok ağladı, ondan oldu bence.
Acildeki doktor (görseniz doktor demezsiniz, o kadar tıfıl ki. Belli yeni mezun) Rota virüsü olabilir dedi, detaylıı kan ve idrar tahlili istedi.
[O an rota virüsü aşısı yaptırmadığım için kendimi meydanda sallandırasım geldi]
Geçmiş hastalığından ve şikayetlerimizden bahsettim, boğazında hafif kızarıklık varmış başka bir şey yokmuş görünürde.Ttahlil sonucuna bakacağım dedi.
Eve geçtik bizde. 1 saat sonra alacaktık sonuçları.
Film şimdi başlıyor:
Doktor önce "Öncelikle sormam gerekiyor hastanede yatmayı kabul eder misiniz? Bazı hastalar istemiyor" diye sordu.
Biz de samimiyetle kesinlikle yatmamız gerekirse elbette yatacağımızı, ama sonuçta kimsenin hastanede kalmak istemediğini söyledik.
Peki dedi, sonuçları uzmanına soracağını söyledi.
Bizi dışarı aldı.
İçerde Gökalp'in boynunda ve başında çukur var mı ona baktı, doktora sordu ve bize "Sizi yatıracağız"dedi.
Hastalığın -daha ilk gün ya- ne olduğunu bilmediği gibi ne olabileceğini de tahmin edemedi.
Ayrıca Gökalp daha önce Rotavirüsü geçirmiş -ben öyle söylemişim!- yatmalıymış.
Düzelttim durumu, siz olabilir dediniz, dedim.
Telefonla uzmanına soruyor yani..
Peki yatmazsak ne olur dedik. Bi sürü kötü ihtimal söyledi. Havale geçirirmiş de falan da filan da..
Hani oğlum kötü değil şu an, ben önceki hastalığı gibi olmasın diye başlangıçta önlem almaya çalışıyorum. Deseniz ki çocuk gitti gidecek, elbet gereken ne ise yapılır.
Serumla basacakmış antibiyotiği, ertesi gün bakacakmış duruma.
La havle dedik çıktık.
Hayır çukur ne alaka?
Tıp fakülteleri her şey yetiştirir, ara sıra da hekim çıkarırmış..
Şimdilik evdeyiz kızlar, kısmen iyi. İnşallah düzelir.

rotada ishal de oluyo bu sefer de ishaliniz var mı canım, biz ishalken bizden de şüphelendiler aşımız olduğu halde, ama rota ilaçsız kendi kendine geçermiş ilaçlar iyi gelirse başka virüstür ve onu tedavi eder iyi gelmezse rotadır kendi kendine geçer serum verelim toparlasın falan demişlerdi, virüs tespiti için kaka tahlili istemişlerdi biz onu da verememiştik ve ilaçlarla geçmişti rota değilmiş yani... ah şu doktorlar, Allah düşürmesin eksik de etmesin derler ya, doğru...

eşin asker sanırım
sen sevindiğin için ben de mutlu oldum
hadi hayırlı olsun size

Evet canım asker. Teşekkür ederim. Umarım ailem için hayırlı olur. :)

Hayirli olsun cnm. Benim cocukluk arkadasim gorevidem dolayi orda. 3 yil sonra antalya ya yanima gelirlerse ben cok mutlu olucam.
Sağol canım inşallah hayırlı olur ve arkadaşın yanına gelir.

hadi hayırlı olsun güzel yermiş...

Sağol canım bizde öyle düşünüyoruz.

Asyaseyhan sanada teşekkürler.

Son düzenleme:
Kıbrıslı mısın? Hayırlı olsun inşAllah. Eşim polis 5-6 sene içinde tayin istemesi gerekecek. Ben ise annem olmadan şehir dışında ne yapacağım onu düşünüyorum. Annem benim elim kolum. Allah onu korusun. Kzıma o bakıyor, evlerimiz yanyana. Bugün misafirlerim gelecek, okuldan arkadaşlar epey de kalabalık. Dün annem benim için 5 çeşit pasta yaptı, o kadar da hastaydı ki :43:
Onsuz bir hayatı nasıl yaşarım bilemiyorum. Keşke hep Konyada kalabilsek.

Sağol canım inşallah hayırlı olur. Asker eşi olunca gurbetlerde alışıyorsun yanlızlığa. O kadar çok alıştımki, çoğu zaman eşim göreve gittiğinde (yurtdışı) herşeyi ben yaptım. Bütün bunlar beni daha güçlü bir kadın yaptı.Doğumdan eve gelip yemek yapmışlığım da var yangından sonra biri 3 aylık biri 2,5 yaşında ikinci çocukla boya badana ve dip köşe temizlik yapmışlığımda... İnsan başına gelince herşeye alışıyor merak etme. :)

Son düzenleme:
kizlarr cok kotuyum yardiminiza ihtiyacim var

persembe gunu dayanamayip dondurma yedim dun de okulda nobetciydim cok bagirdim veeeee sonuc sesim kisildi su anda hic cikmiyo fisildayarak konusuyorum ne onerirsiniz ne iyi gelir

Faranjit olmuşsun sanırım günlük sakızı ye canım biradaha da faranjit falan olmazsın tadı biraz kötü ama kesin çözüm

Merhaba arkadaşlar hasta olan bebislere ve annelere çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah.
Size bir urun ile ilgili danisacaktim. Burun tıkanıklığı ve hırıltılı nefes almayı engellemek için doğal bir urun olduğu söyleniyor. Bella b little bee rop. Sanırım böyleydi yazılışı. Hic kullananiz oldu mu.
Yeni kullanıcı sanırım sen cold mix kullanmıştın ayni amaçla. Derinin uyumasını rahatlattı mi hasta olduğu donemde. İyi geldi mi yani.

Cannancim sen günlük sakızının nerden aldın. Büyük baharatcidan mi. Faranjite iyi geldiğini bilmiyordum malum öğretmen hastalığı çok sik faranjit olurum ben. Ogren digim iyi oldu

Cannancim sen günlük sakızının nerden aldın. Büyük baharatcidan mi. Faranjite iyi geldiğini bilmiyordum malum öğretmen hastalığı çok sik faranjit olurum ben. Ogren digim iyi oldu

Evet canım büyük baharatçılarda ve bütün aktarlarda var tadı kötü biraz ama değer bence bende ücretli yaptığım dönemde olmuştum çok kötü yaa ama çok şükür geçti birdahada olmadı geçen gün eşimde olmuştu onunkide 3 günde geçti

ahhh ahh ben neler çektim o gazdan ahhhh.. kullanmadığım ilaç çay o bu şu kalmadı.. bu benim ikinci çocuğum ve ben çevremde böyle gaz ne duydum ne gördüm.. dr bağırsak filmini bile çekti bi daralma filanmı var diye.. sonunda göbeği üç parmak dışarı çıktı fıtık oldu o derece..

sizin sorunuza gelince öncelikle şunu söylim bizimki 5. ayda geçti :( denediğim hiçbir yöntem işe yaramadı.. yarayan iki şeyi söylicem 1) ÜÇ SAATTE BİR EMZİRİN (daha sık aralıklarla asla!) 2) ACI ELMA YAĞI İLE MASAJ (netten bakın masaj tekniklerine.. özellikle karın bölgesi ve ayaklarının altına)

inşallah benim kadar sorun yaşamadan kurtulursunuz..
benim de ikinci çocuğum ilki de çok gazliydi bizim de yaptirmadigimiz tahlil kalmamisti laktoz intolaransi teşhisi koyuldu anne şutunu kes dediler ben de kesemedim çok çektik
Simdi oğlum iki aylik o da çok gazli henüz tahlil yaptirmadim inşallah o tip bir sotrun yoktur
Bize de en iyi gelen şey masaj ama tamamen ise yaramiyor
Geçmiş de yazdiklarinizi okuyunca ayni durumda olduğumuzu gördüm

canim nasil kullanicam onu cok sert cignicem mi yoksa seker gibi emilecek mi

Ağzında şeker gibi beklet uzun sürüyor yumuşaması yumuşayınca içinden acı bi su boşalacak ağzına önemli olanı o su posasını iyice dişlerinle ez acı suyu bitince posasını at. Gün içinde aklına geldikçe bu işlemi yap zaten bi kaç işlemden sonra tadına alışıyorsun okadar kötü gelmiyor.

benim de ikinci çocuğum ilki de çok gazliydi bizim de yaptirmadigimiz tahlil kalmamisti laktoz intolaransi teşhisi koyuldu anne şutunu kes dediler ben de kesemedim çok çektik
Simdi oğlum iki aylik o da çok gazli henüz tahlil yaptirmadim inşallah o tip bir sotrun yoktur
Bize de en iyi gelen şey masaj ama tamamen ise yaramiyor
Geçmiş de yazdiklarinizi okuyunca ayni durumda olduğumuzu gördüm

Benim kızım gazlıydı halada Gazlı bende günlük banyo yaptırıp masaj yapıyordum şimdi bile gece on defa uyanıyor ve gaz çıkarıyor ne bitmez gazmış gazmandan beter

Ağzında şeker gibi beklet uzun sürüyor yumuşaması yumuşayınca içinden acı bi su boşalacak ağzına önemli olanı o su posasını iyice dişlerinle ez acı suyu bitince posasını at. Gün içinde aklına geldikçe bu işlemi yap zaten bi kaç işlemden sonra tadına alışıyorsun okadar kötü gelmiyor.

Cnm bu gunluk sakizi bebeklerde ne ise yariyodu ve nasil kullaniyoduk?
Bi ara bahsedilmisti burda kacirdim ben.

cok sagol canim

Merhaba arkadaşlar hasta olan bebislere ve annelere çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah.
Size bir urun ile ilgili danisacaktim. Burun tıkanıklığı ve hırıltılı nefes almayı engellemek için doğal bir urun olduğu söyleniyor. Bella b little bee rop. Sanırım böyleydi yazılışı. Hic kullananiz oldu mu.
Yeni kullanıcı sanırım sen cold mix kullanmıştın ayni amaçla. Derinin uyumasını rahatlattı mi hasta olduğu donemde. İyi geldi mi yani.

evet canım işe yaradı gibi bizde, nezlesi uzun sürdü ama burnu rahatlıyodu uyuyabiliyodu...
günde 3 kere kullandım ben gündüz 2 gündğz uykusuna yatarken ve gece uykusuna yatarken giysisinin omzuna damlattım ben çünkü benim kızım yastık kullanmıyo döne döne heryerde yatıyo, her iki omzuna da 1 ya da 2 damla damlatıyodum ne tarafa dönse koksun diye :)
geçmiş olsun canım bu arada...

facedeki grupta yazın balık yapı verilmez faln denmişti de acaba balık için de mi öyle bişey var mı diye sordum...evet balık sezonu bitti ama artık somon vermeye başladım zaten ben...evet somonlar norveçten geliyomuş ama okyanusta çiftliklerde üretiliyomuş, en azından oralarda bizdeki kadar hileli değildir hherşey diye düşündğm bizim gibi balıkları ilaçlı yemlerle büyütmüyolardır diye umut ederek veriyorum :) ne bileyim balık yapı içime sinmedi benim, hamileyken doktorum da ben içeriklerine güvenmiyorum deyip bana bile kullandırmamıştı... ama bebeklerin beyin gelişimi için de çok önemli ya omega o yüzden ben yazın da devam edicem hatta dediğim gibi artırdım haftada 2 kere vermeye çalışıcam hatta bugünkü öğlen menümüz de somon...çok iyi yapmışsınız canım güle güle kullanın siz de iyi almışsınız siz de...oo geçmiş olsun canım zeynebe de, düşüyolar çok bişey gelmiyo elden öyle öyle büyüycekler... ama kafasının vurması beni de çok huzursuz ediyo...
canım omega 3 için en iyi kaynak yumurta. ceviz ve zeytinyağında da çok fazlaymış. Omega 3 için tek kaynak balık değil.kızım için çorba yaparken kıyma falan koymadıysam içine mutlaka 1 yumurta kırıyorum çoktandır. Ama somonu benim kız da sevdi sanırım. Bir ara zeytinyağıyla baharatla kızartıp parça parça vermiştim. Parça yemekte zorlandığı için geçen de somon çorbası yaptım, yedi.

Cnm bu gunluk sakizi bebeklerde ne ise yariyodu ve nasil kullaniyoduk?
Bi ara bahsedilmisti burda kacirdim ben.

Öksürük için canım 5-10 tane günlük sakızını kullanmadığın bi tavaya koy ocağın üzerine koy ısınmaya başladığı an dumanı çıkıyor zaten üzerine bi havlu kapat o havlu dumanı çekiyor bi kaç dakika bekle havlu ılık olana kadar onu hemen bebeğin göğsüne koy sabaha hiç bişeyi kalmıyor

Öksürük için canım 5-10 tane günlük sakızını kullanmadığın bi tavaya koy ocağın üzerine koy ısınmaya başladığı an dumanı çıkıyor zaten üzerine bi havlu kapat o havlu dumanı çekiyor bi kaç dakika bekle havlu ılık olana kadar onu hemen bebeğin göğsüne koy sabaha hiç bişeyi kalmıyor

Tmm cnm tesekkur ederim simdi almaya gidiyorum evde bulunsun dimi.

Tmm cnm tesekkur ederim simdi almaya gidiyorum evde bulunsun dimi.

Bizim ilacımız oldu artık öksürüğü başladığı an yapıyorum ilerlemeden. Geçen gün bi arkadaşın kızınınds bronşiti var ona söyledim yapmış diyoki çocuk kusmuş kusağı hep balgamdı ondan sonra rahatladı çocuk diyor inşallah hiç ihtiyaç duymazsınız

çok sağ ol canım
siz de güle güle kullanın

Amerika'da bile bu fiyatsa burada bu fiyat normal o zaman
o kadar vergi falan
ben de 250 liraya aldım tanesini

siz de güle güle kullanın canım

canım artık balık sezonu bitti ya
buzhane ve pek de taze olmayan balıklar var piyasada diye artık vermiyorum

biliyorum canım sizin modeli
senden öğrendikten sonra araştırdım bu markayı
aslında fiyat bizim için fazla ama bir tanesini dede ve babaannemiz alınca alalım dedik
3 yıl kullanacağız dedik
gaza geldik ve aldık
ama hem ben çok mutlu oldum
hem de kuzular çok sevdi
bugün avm ye gittik, kullanımı çok rahat, arabalarında olduklarından daha mutlular bisikletlerinde

maşallah kuzuma
canım bize de indirim yaptılar babymall den aldık biz de
250 liraya aldık tanesini

çok geçmiş olsun canım
biz de avm de a önce zeynebi düşürdük
çok korktum her zamanki gibi

eşin asker sanırım
sen sevindiğin için ben de mutlu oldum
hadi hayırlı olsun size
Bayildim buna :21:

Back
X