Kısmet olursa bende bu doğumdan sonra spiral taktırıcam..in şa Allah yan etkisi olmaz.
Kızlar size sorum var..Bebişlere inek sütü veriyormusunuz.benim kız bayılıyor.sabah kahvaltı da ancak sütlü muhallebi sever..yumurtayi zor yediririm.oda 10 günde bir..akşam kaşık maması yer...ondan sonra uyumadan önce süt veririm tadımlık çok az..elinden alınca çok ağlıyor. ..veriyimmi sizce...sütüm yok zaten..olsa bile kesmeliyim...kafam karıştı iyice....
cnm ver neden vermiyosun ki. arkadaslarda soylemis fazlasi kansizlik yapiyor diye ama cok fazlasi. bn 500 ml civarim veriyorum gunluk. dr iyi demisti. 24 ounce a kadar tamam demisti. o da 700 ml yapiyor. degisik sutlerde ver demisti ama. belki senin kaldigin yerde de vardir sut cesitleri. (almond milk, soy milk )normal sutlerden %50 kalsiyum fazla.Kısmet olursa bende bu doğumdan sonra spiral taktırıcam..in şa Allah yan etkisi olmaz.
Kızlar size sorum var..Bebişlere inek sütü veriyormusunuz.benim kız bayılıyor.sabah kahvaltı da ancak sütlü muhallebi sever..yumurtayi zor yediririm.oda 10 günde bir..akşam kaşık maması yer...ondan sonra uyumadan önce süt veririm tadımlık çok az..elinden alınca çok ağlıyor. ..veriyimmi sizce...sütüm yok zaten..olsa bile kesmeliyim...kafam karıştı iyice....
nazlmacım inek sütünün fazlası demir eksikliği yapabiliyomuş, doktorlar günde 300mlden fazla vermeyin diyolar...
Canım onu içtikden sonra bir şey yiyormu? Süt doyurucuya yoksa 1 saat sonra mı yer..benim kızım çok geç uyanıyor malesef.saat 11.30 da filan.bu saatden erken uyanırsada yemeğini o saat gelmeden asla yemez..
Ben hiç memnun kalmadım spiralden. Hem kanamayı bayağı artırdı hem gün sayısını. Üstelik önceden adet dönemim sıkıntısız geçerken artık ağrılı oluyor. Bir arkadaşım hormonlu spiralden bahsetti. Kendisi kullanıyormuş. İşlevi aynıymış. Fakat her ay yumurtlama olmasına rağmen adet kanaması olmuyormuş. Vücuduna hiçbir zararının olmadığını da söyledi. Biraz pahalı bir şeymiş ama ped parası vermiyorum senelerdir diyor. ikinci çocuktan sonra hormonlu spiral düşünmeye başladım.
cnm ver neden vermiyosun ki. arkadaslarda soylemis fazlasi kansizlik yapiyor diye ama cok fazlasi. bn 500 ml civarim veriyorum gunluk. dr iyi demisti. 24 ounce a kadar tamam demisti. o da 700 ml yapiyor. degisik sutlerde ver demisti ama. belki senin kaldigin yerde de vardir sut cesitleri. (almond milk, soy milk )normal sutlerden %50 kalsiyum fazla.
arkadaşlar , hazırlıklar bizde son sürat devam. bu arada aşılama olayını tamamen unutmuşum hafta sonu. annemlerde bizdeler harala gürele oraya koş buraya koş derken bu gün aklıma geldi ki 2 gün sonra adet olmazsam test yapacağım:) haydi bugün herkes bana bir dilek tutsun ve dua etsin bebeğim gelsin.
akşam rüyamda çok güzel gece mavisi uzun bir gece elbisesi giymiştim, topuklular, saç, ful makyaj eteklerim uçuşarak bir yere gidiyorum çok mutluyum kapıya doğru giderken ayaklarımın dibine löp diye bir kan pıhtısı düşüyor düşük yapmışımrüya tabiri bilen arkadaşlar bu rüya iyi bir rüyamıdır yoksa kötümü? bu arada bugün uzun süredir görmediğim bir arkadaşımı gördüm öğlen bana düşük yaptığını söyledi acaba o mu çıkmıştır ?
mayacım test yaptırsana
kan testinde çıkar
çok merak ettim ben sonucunu
benimkiler de tüp bebek ya
ben dayanamayıp 7. gün yaptırmıştım testi ve çıkmıştı
normalde 12. gün yapılması lazımdı
rüyan da çok güzel
hayırlara çıksın inşallah
kızlar biz hafta sonu Konya'ya gezmelere gittik
hızlı trenle gittik
hiç üzmediler bizi
bahçeli, kocaman bir eve misafir gittik ve evde 20 kişi falandık
önce biraz yadırgadılar ama insan kalabalığından çok mutlu oldular
bahçede çılgınlar gibi oynayıp misler gibi uyudular
yemek öğünlerimiz biraz aksadı, yoğurt yediremedim, meyve saatimiz biraz aksadı,
bol bol et yediler ama keyifliydiler
dondurma ile tanıştılar, magnuma bayıldılar
kızım yalamayı becerdi ama oğlum dilini dışarı çıkaramıyor, ısırarak yemeye çalışıyor
ısırınca da dişi sızlıyor
ama dondurmadan da vazgeçemiyor
yeşil nohut vardır, demet demet satılır
ondan aldık, bayıla bayıla yediler
göğüs uçlarım felaket yara oldu, doğum sonrası bile olmamıştı
süt sağarken kanıyor resmen
süt az ve çok koyu
uzun sürede yavaş yavaş sağıldığı için deforme oldu sanırım
şu an sağarken kanıyor
ben hariç göğüslerimi gören herkes sağmayı bırakmamı söylüyor ama bırakamıyorum
kanata kanata sağmaya devam ediyorum
ama ben de son raddedeyim
Sut konusu kapanmadan ben de bi sorayim dedim.
Dedigim gibi ben kizima sut iciremedim. Acaba sutu sevdirmek icin ne yapabiliriz sizce?
Balli denedim ise yaramadi. Aklimda icine sevdigi cilek muz gibi meyvelerden pure yapip icine atmak var. ise yarar mi dersiniz?
Benimki önceden bayılırdı yumurta aya.birden değişti.sahanda yerdi hep.noldu anlamadım..400 cc inek sütümü veriyorsun canım?
Her an tetikte olmak lazım valla benim de annemin yanında düşmüştü nasıl ağlamıştı annem onun yüzünden oldu diyeDoğru söylüyorsun canım çok dikkat etmek lazım. Hiç beklemediğin yerdin bir kaza oluyor, canı yanıyor veya bir yeri morarıyor. Ben en çok gözünden korkuyorum vallahi. Göz doktoru bir arkadaşım var. Kazalara çok dikkat edin, özellikle çatala. gözüne çatal batmış bir sürü çocuk geliyor bize diyordu. Ne kadar dikkat etsen kazalar oluyor ama. Geçen gün görümcemin 2 yaşındaki kızının durup dururken evde ayağı tökezlemiş düşmüş. Alnı yarıldı, dikiş attılar. O kadar sebepsiz olmuş ki kayınvalidem yanındaymış, anlamamış neden düştüğünü. Hatta görünmeyen biri kızı ittirdi düştü diyecek kadar da işi ileri boyuta götürdü.
Benim de yüreğim hop oturup hop kalkıyor kızım oradan oraya koştururken. Ama kendine güveni sarsılmasın diye sürekli peşinde olmamın da doğru olmadığını düşünüyorum. O sebeple yalnız başına dolaşmasına çoğu zaman izin veriyorum. Ama hep tetikteyim.
Ben kahvaltıda peynir süt pekmez veriyorum.Sadece sütün içine pekmez bal karıştırılmaması gerektiğini duymuştum. Yanlış mı biliyorum?evet doğru söylüyorsun. bende azar azar veriyorum 1 günde peynir, yoğurt ve süt toplam 400 ml civarını geçmiyorum. birde pekmez ve et yedikten sonra en az bir saat süt ürünü vermiyorum. biz hiç kan damlası kullanmadık gerekte olmadı bu şekilde.
kızlar ben oğluma inek sütü hiç içirmedim birkaç kez cicibebeyi ıslattım yedirdim bir de muhallebi yaptım yedirdim.
emzirmeye devam ediyorum.hergün 1 dolu tatlıkaşığı labne ve de 1 küçük kase kadar yoğurt yiyiyor.
sizce hata mı ediyorum süt vermemekle? (biberon almıyor alsaydı belki de verirdim bir şekilde)
arkadaşlar , hazırlıklar bizde son sürat devam. bu arada aşılama olayını tamamen unutmuşum hafta sonu. annemlerde bizdeler harala gürele oraya koş buraya koş derken bu gün aklıma geldi ki 2 gün sonra adet olmazsam test yapacağım:) haydi bugün herkes bana bir dilek tutsun ve dua etsin bebeğim gelsin.
akşam rüyamda çok güzel gece mavisi uzun bir gece elbisesi giymiştim, topuklular, saç, ful makyaj eteklerim uçuşarak bir yere gidiyorum çok mutluyum kapıya doğru giderken ayaklarımın dibine löp diye bir kan pıhtısı düşüyor düşük yapmışımrüya tabiri bilen arkadaşlar bu rüya iyi bir rüyamıdır yoksa kötümü? bu arada bugün uzun süredir görmediğim bir arkadaşımı gördüm öğlen bana düşük yaptığını söyledi acaba o mu çıkmıştır ?
allah gonlune gore versin cnm allah istedigini hayirli kilsin ins hamile haberini burda bize verirsin ben de cok merak ettim
3 kere aşılama yapmış biri olarak sana tavsiyem çatlatma iğnesinden sonra 15 gün geçmeden kan testi yapma...(çatlatma iğnesinin içinde de beta hcg hormonu varmış.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?