mayacım hadi bakalım, grubumuzun birdahabirdaha anne adaylarından olasın :)
Kızlar sütü ben de çok vermiyorum. Haftada bir iki gün o da yarım su bardağı sulandırılmış süt. Muhallebi yapmaya çalışıyorum.
Oğlum emmeye devam ediyor ama benim sütüm pek yok galiba. Hatta son bir kaç gündür emme işini abarttı. 10 dakikada bir emme deyip geliyor. Dişlerimiz dörtlüleri yakmış son sürat geliyor. Ben biraz da ona bağlıyorum.
Doğum yapmışsındır herhalde. Allah sağlıklı uzun ömürler versin,analı babalı büyüsün yavru.
Ben kızıma hamile kaldığımı öğrenmeden regl zamanım geldiğinde 1 hafta ha bugün ha yarın diye hafif bir adet sancısıyla dolaştım. Adet sancısı da hamileliğin belirtisi olabiliyor. Haydi hayırlısı inşAllah
Hoş gelip hoş gitmişsiniz o zaman. :) ben de taze nohuta bayılırım. Hatta 3 bağ birden alıp hepsini yerim bir oturuşta. Ben kızıma daha öyle küçük şeyler veremiyorum. öndeki 5 dişiyle çiğneyemiyor da korkuyorum. Anca ekmek gibi yumuşak şeyler işte. Dün kızıma küçük bir top aldım oynasın diye, dişiyle koparmış süngeri ağzında, hemen çıkardım topu da attım. Yavrum daha ne yiyeceğini bilmiyor. :)
Kizimin ara ogunlerini gecirdigimiz zamanlar oluyo. Bazen fazla uyuyorlar ya da disari ciktigimizda aksiyo. Haliyle yediremedigim meyve ya da yogurdunu (o gun hangisini yemediyse) gece yatmadan 15 dk en gec yarim saat once veriyorum.
Doktorlar diyo ya yatarken bisey vermeyin ki gece bagirsaklar calismadin. Calisirsa gece salgilanan buyume hormonu islevini gormezmis ve cocuklar sabah yorgun ve keyifsiz kalkarmis.
Sizce dogru mu yapiyorum?
Ben doğumdan sonra ilk üç ay annemde kaldım. Sonra istanbula döndüm ve 6 ay kızıma yalnız baktım. Kendime güvenemediğimden ve bebek arabasıyla tek başıma çıkamadığımdan ( merdivenlerden dolayı ) bütün gün evdeydim. Öfff ne bunalıma girdim anlatamam. Durup dururken ağlamaya başlıyordum. Sonra sağolsun annem geldi de ben işe başladım. Hiç tahmin etmezdim ama güle oynaya işe başladım. O dönemde anladım ki ne olursa olsun bir bebeğe tek kişi bakamaz, fiziksel ve ruhsal olarak çok yorucu gerçekten. Ve çekirdek aile modelinin ne kadar yanlış bir uygulama olduğunu anladım. Sonrasında Amerikan bir yazardan da okudum. O da aynı şeyi söylüyordu. bir bebeğe bakmak için bir köy gerekir. Ve bundan 100 yıl önce bir bebeğe sadece annenin bakabileceği fikri insanlara çok saçma gelirdi. Çekirdek aile son yüzyılın icadıdır. diye yazmış.
Şimdi çocuğuna tek başına bakan arkadaşlarımızı gerçekten tebrik ediyorum. Büyük bir iş başarıyorlar. Anne, kayınvalide vs. desteği olmadan çocuk büyütmek çok zor. Sırf bu sebeple tayinimizi kayınvalidemin yanına İzmire istedik. Kızım için tüm hayatımı değiştirmeye göze aldım. Bakalım hala bekliyoruz tayinimizi. İnşallah gidebiliriz.
Evet canım, bizde her gidenin arkasından yas tutanlardanız. Zor oluyor, insan alışıyor kolaylığa. Her durum da kendi içinde güzel. (Ya da benimkisi züğürt tesellisi :) )Kizima dogdugundan beri yalniz bakiyodum, hatta bir akrabamiz bile yok burda 5dk birakabilecegim. Gayet de guzel idare ediyoduk. Ocakta ben kursa baslayinca annem geldi kizima bakmaya, o bakarken rahatliga alismisim galiba. Dun gitti annem, kandilde evimde olayim dedi, bir hafta yok veeee ben bugunden bittim resmen ya, pestilim cikti kizimin pesinden kosucam diye, ev deseniz savas alanina dondu, salonda dagilan oyuncaklardan yuruyemiyoruz. Uyuttum simdi ama kalkamiyorum yanindan, dermanim yok kalkmaya:))) heee bide gunduz tam uyuttum bi kahve yapip oturdum zirrr diye kapi caldi ve tabiki bizimki uyanip aglamaya basladi. Komsu calmis kapiyi ama o an bogazlayasim geldi onu, kapi caldi diye hic bu kadar asabi olacagimi sanmazdim:))) neyse bir gitti, kaldi dort gun:)))
Ne güzel yazmışsın öyle..Ben doğumdan sonra ilk üç ay annemde kaldım. Sonra istanbula döndüm ve 6 ay kızıma yalnız baktım. Kendime güvenemediğimden ve bebek arabasıyla tek başıma çıkamadığımdan ( merdivenlerden dolayı ) bütün gün evdeydim. Öfff ne bunalıma girdim anlatamam. Durup dururken ağlamaya başlıyordum. Sonra sağolsun annem geldi de ben işe başladım. Hiç tahmin etmezdim ama güle oynaya işe başladım. O dönemde anladım ki ne olursa olsun bir bebeğe tek kişi bakamaz, fiziksel ve ruhsal olarak çok yorucu gerçekten. Ve çekirdek aile modelinin ne kadar yanlış bir uygulama olduğunu anladım. Sonrasında Amerikan bir yazardan da okudum. O da aynı şeyi söylüyordu. “bir bebeğe bakmak için bir köy gerekir. Ve bundan 100 yıl önce bir bebeğe sadece annenin bakabileceği fikri insanlara çok saçma gelirdi. Çekirdek aile son yüzyılın icadıdır.” diye yazmış.
Şimdi çocuğuna tek başına bakan arkadaşlarımızı gerçekten tebrik ediyorum. Büyük bir iş başarıyorlar. Anne, kayınvalide vs. desteği olmadan çocuk büyütmek çok zor. Sırf bu sebeple tayinimizi kayınvalidemin yanına İzmir’e istedik. Kızım için tüm hayatımı değiştirmeye göze aldım. Bakalım hala bekliyoruz tayinimizi. İnşallah gidebiliriz.
Allah Allah, yer soruyorlar öyle mi, ilk kez duydum.Biraz konulardan uzak olacak ama bir sorum var..bu aralar taksi bulamıyorum kızımla cıkmamuz gerekiyor taksi çagırıyoruz nereye gidecegımızı sorup yakın yer söyleyince gelemeyiz dıyorlar..bunun yasal bir yaptırımı yokmu nereye şikayet edecegız bilen varmı
Kizim kahvaltiyi hala karisim yiyor. Ayri vermeyi cok denedim, yemiyorBu sabah yumurtasini soyarken ilgisini cekti, soyunca verdim bende eline, once top sandi:) sonra ye kizim, mama dedim, agzina goturdu ama daha isirmaya kalmadan ogurdu, kokusu midesini bulandirdi galiba, kusuyodu nerdeyse
Masallah onlara annesini hic uzmemisler. Valla senin yazilarini okurken ben de ikiz snnesi olsam keske diyorum ikincide. Simdi en yakin arkadadim da ikize hamile ya. Beni 2-1solllayinca bayagi gaza geldim. 2.calismalara seneye baslicam hayirlisiyla.
bu arada ben de konya aksehirliyim. Bizim orda o yesil nohuttan cok fazla olur. Kucukken yolup yolup yerdik.
tebrik ediyorum seni sagarak bu zamana kadar anne sutu verebildigin icin. Kizim ufakken cok sagardim bende cok iyi bilirim acisini. Onlar icin katlanilir. Devam anne sutune. En azindan 18.aya kadar.
Ben de vermiyorum inek sutu. Aynen peynir ve yogurt verdigim icin ve en onemlisi emzirdigim icin avutuyorum kendimi. Ama biyerlerden baslayip alistirmak gerekiyo. O yuzden meyveli falan bi denicem ben.
biberon almiyorsa alistirma bardaklari var onlari deneyebilirsin.
Denicem canim tesekkurler.
yalniz nen pekmezden 1kasik kahvalti karisimina koyuyodum. Haliyle peynir de var icin de. Demir emilimini azaltttigini biliyodum ama 1 tatlu kadigindan bisey olmaz diyodum. O zaman ben de pekmezi ayri vereyim.
Pekmezi portakalla verirseniz ozellikle dilim portakala batirarak verilirse acayip demir deposu oluyomus. Haberiniz olsun.
Hoş gelip hoş gitmişsiniz o zaman. :) ben de taze nohuta bayılırım. Hatta 3 bağ birden alıp hepsini yerim bir oturuşta. Ben kızıma daha öyle küçük şeyler veremiyorum. öndeki 5 dişiyle çiğneyemiyor da korkuyorum. Anca ekmek gibi yumuşak şeyler işte. Dün kızıma küçük bir top aldım oynasın diye, dişiyle koparmış süngeri ağzında, hemen çıkardım topu da attım. Yavrum daha ne yiyeceğini bilmiyor. :)
Biraz konulardan uzak olacak ama bir sorum var..bu aralar taksi bulamıyorum kızımla cıkmamuz gerekiyor taksi çagırıyoruz nereye gidecegımızı sorup yakın yer söyleyince gelemeyiz dıyorlar..bunun yasal bir yaptırımı yokmu nereye şikayet edecegız bilen varmı
Hmm tuttum bu karisimi. Ara ogunlerde mi veryosun bunu. Yoksa kahvaltida mi?
Benim kızımda tek tek çok az yiyor ve gerçekten çok uzun sürüyor ben tembelliğe alışmasın diye önce bizimle sofraya oturtup peynir zeytin domates koyuyorum önüne onları yiyor sonrada süte yumurta kırıp pirinç unu tereyağı koyup pişiriyorum sonrada muz ve bal koyup blendırdan geçirip yediriyorum bizimki yumurtadan tiksindi artık hiç yemiyor bende muhallebi yapıyorum bugün birazda vanilya kattım çok güzel oldu bizim ufaklığın ağız tadı gelişmiş öyle her karışımı yemiyor illaki lezzetli olacak. Sende bi dene istersen canımEvet canım, bizde her gidenin arkasından yas tutanlardanız. Zor oluyor, insan alışıyor kolaylığa. Her durum da kendi içinde güzel. (Ya da benimkisi züğürt tesellisi :) )
Ne güzel yazmışsın öyle..
Allah Allah, yer soruyorlar öyle mi, ilk kez duydum.
Canım inan ben de karışık vermek istiyorum artık. Tek tek hem çok az yiyor hem de yeme seansımız uzun sürüyor. Üstüne de kusarsa huni takasım geliyor :)
Bugün kahvaltıda ıhlamur, yumurtalı patates kızartması, domates suyuna ekmek, suyu alınmış bir cimcik peynir, iki çay kaşığı bal yedik.
aynısı benim de başıma geldi geçen gün çok sık taksi kullanmadığım için önemsemedim..ama en çok canımı sıkan eve gelene dek taksimetre açıyor olmaları..Biraz konulardan uzak olacak ama bir sorum var..bu aralar taksi bulamıyorum kızımla cıkmamuz gerekiyor taksi çagırıyoruz nereye gidecegımızı sorup yakın yer söyleyince gelemeyiz dıyorlar..bunun yasal bir yaptırımı yokmu nereye şikayet edecegız bilen varmı
canım sadece ön dişleri var oğlumun ısırıp hemen yutmaya çalışıyor o da öğürtüyorBenim kızım hiç meyve yemiyordu elma falan verince boğazına takılıp kusuyordu dilim olarak veriyordum. Şimdi hiç dilimlemiyorum sorup eline veriyorum artık yiyebiliyor hem dişlerini kaşıyor hemde yiyor eğer bebekleriniz meyve yiyemiyorsa birde böyle deneyin arkadaşlar
biz muz,elma,armut,portakal,mandalina,ayva ve de 2 küçük çilekle tanıştık bugüne dek..
kavanoz meyve pürelerinden de veriyorum haftada 2-3 kere
Evet canım doğru söylüyorsun ben de öyle yapıcam artık. Bugün de kontrolümüz vardı doktoruna sordum besin değeri kayboluyor dedi. Sağolun sizlerden bişey daha öğrendimben pekmezi ayrıca 1 saat sonra veriyorum süt sindirilsin etkisi bitsin diye. midede de sonuçta ayrı ayrı versen bile pekmez süt karışır. bizim doktor öyle söylemişti kahvaltıdan 1 saat sonra verirsin diye.
Muz dışında her meyveyi veriyorum ben de canım. Muz maalesef alerji yaptı bi süre ara verdik bakalım. Kavanoz mamalarını da mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.biz muz,elma,armut,portakal,mandalina,ayva ve de 2 küçük çilekle tanıştık bugüne dek..
kavanoz meyve pürelerinden de veriyorum haftada 2-3 kere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?