Sen topuklu ayakkabı ile yürümeyi unutmuşsun da ben yürümeyi unutmuşum. Okula tramvaydan indikten sonra 15 dk mesafem var yürümek için. Herhalde yarım saatte yürümüşümdür o yolu. Doğum sonrası bacak ağrılarımdan kurtulamadım. Doktor kireçlenme var dedi, artık yürümekte de zorlanıyorum.ay kızlar bende bir telaşe hiç sormayın
güne 5.30 başladık, saat kurmaya hiç ihtiyaç duymuyorum,
çünkü iki tane guguklu saatim var ve hiç şaşmıyor uyanmaları
8.30 da sağlık ocağına gittik, 6. ay aşılarımızı olduk önce kızım oldu
onun ağlamasından korkan oğlum da başladı
yani benim Bremen mızıkacıları ortalığı ayağa kaldırdı
onları anneanneye bırakıp kuaföre koştum, saçlara bir fön
eve koşarak geldim bir elbise, altına topuklu ayakkabı
aman Allahım resmen yürümeyi unutmuşum topukluyla
bindim arabaya ama tüm kırmızı ışıklara yakalandım veeeeeeee toplantıya geç kaldım,
ama mazeretimden dolayı tepki almadım
toplantı bitti, koştum arkadaşın evine sütümü sağdım, okula geldim sınav yaptım,
sonra anneme gidip çocukları aldım kayınvalidemlere geldim,
hemen meyveli yoğurt hazırlayıp çocukları parka götürdüm,
meyveli yoğurtlarını yedirip eve getirdim, duş aldırdım ve uyuttum,
şu an süt sağarken de size yazıyorum, yorgunluktan bayılmak üzereyim
Sen topuklu ayakkabı ile yürümeyi unutmuşsun da ben yürümeyi unutmuşum. Okula tramvaydan indikten sonra 15 dk mesafem var yürümek için. Herhalde yarım saatte yürümüşümdür o yolu. Doğum sonrası bacak ağrılarımdan kurtulamadım. Doktor kireçlenme var dedi, artık yürümekte de zorlanıyorum.
Sen topuklu ayakkabı ile yürümeyi unutmuşsun da ben yürümeyi unutmuşum. Okula tramvaydan indikten sonra 15 dk mesafem var yürümek için. Herhalde yarım saatte yürümüşümdür o yolu. Doğum sonrası bacak ağrılarımdan kurtulamadım. Doktor kireçlenme var dedi, artık yürümekte de zorlanıyorum.
tuz ve şeker 1 yaşına kadar yasak ama sevmezse tuz ve şekeri deneyerek hangisini severse azıcık onu katarak yedirmeyi denersin diyo annem, gerçi biz daha çorbalara başlamadık, sadece meyve ve sebze püresi veriyorum şimdilik...
ben daha bi süre almayacağım ana kucağı bizi bi süre idare edecek, ama etrafta hep römer i öneriyolar... alan olduğunda sizler de tavsiyelerinizi paylaşın lütfen...
sanırım herkesin evi aynı durumda ama sizde dağınıklığın 2 kat olması da normal...
bzknde de var morluk dr dogum lekesi onemli bisey degil dedikızlar bebekleriniz oturabiliyor mu? benimki 5buçuk aylık daha oturamıyor,birde benim bebeğimin poposu mor doğduğundan beri küçük bir yer değil beline doğru var ve kaba etindede var,sizinkilerde varmı böyle bişey?
Dün yine koydum hamağına, 3 saniyeliğine dışarı çıkmamla kızım kendini atmış hamaktan aşağı. Canı yanmamıştır alçaktı ya korkudan ağladı kuzum :26:
İnşAllah düzeliriz.
zamanla düzeliriz herhalde
canım evlilik tarihin doğru mu?
eğer doğruysa o şehir efsanesi sende gerçek mi oldu? Evlenince hemen hamile mi kaldın?
benim de bacaklarım çok ağrıyor doğumdan bu yana,
ben fazla kilolarıma yoruyorum bu durumu
ha birde tatildeyken oğlum sünnet oldu.tam 6 aylıkken.
şimdi 6 buçuk aylık olduk..iyileşti bile minik erkeğim
artık aklı erdiği zaman sünnet töreninide yaparız inşallahh :)
hayırlı olsun canım
Dün yine koydum hamağına, 3 saniyeliğine dışarı çıkmamla kızım kendini atmış hamaktan aşağı. Canı yanmamıştır alçaktı ya korkudan ağladı kuzum :26:
bugün kızıma sebze püresi yaptım, afiyetle yedi valla (ben de şaşırdım, çünkü ilk denemem hüsranla sonuçlanmıştı)
nasıl yaptığımı anlatayım; bir tane küçük patates, yarım havuç, iki üç tane taze fasülye, çeyrek soğanı az suyla haşladım, pişince bir yemek kaşığı irmik koyup kapağı kapattım ki irmikler şişsin, hafif ılındıktan sonra blendırdan geçirdim, çook azcık tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilavesinden sonra ılık bir şekilde yedirdim,
bu tariften iki minik kavanoz çıkıyor, birisini yedirdim (önce biraz burun kıvırdı ama sonra yedi) diğerini buzdolabına koydum, yarın ısıtıp vereceğim tekrar
ilk denemem demiştim ya; o zaman da, balkabağı, havuç, patates, kemiksuyunda haşlamıştım, yine irmik ve zeytinyağ ilavesi yapıp vermiştim (tarifi arkadaşımdan almıştım, balkabağının bebekler için faydalı olduğunu söylemişti. bağırsklarının çalışması açısından)
böyle tatlımsı bişey olmuştu, zaten ben de sevmemeştim pek, bebişe yedirmeden önce herşeyin tadına bakarım da
Benim de hamile kaldığım kiloya göre 9 kilo fazlam var. Kireçlenme için gittiğim doktor kilo vermemi söylemişti zaten. Ben de dün diyetisyene gittim. Artık rejime başladım yani. Bir an önce veririm kiloları inşAllah.
canım hayırdır, ne ameliyatı oldun
çok geçmiş olsun
kızlar bebekleriniz oturabiliyor mu? benimki 5buçuk aylık daha oturamıyor,birde benim bebeğimin poposu mor doğduğundan beri küçük bir yer değil beline doğru var ve kaba etindede var,sizinkilerde varmı böyle bişey?
ay kızlar bende bir telaşe hiç sormayın
güne 5.30 başladık, saat kurmaya hiç ihtiyaç duymuyorum,
çünkü iki tane guguklu saatim var ve hiç şaşmıyor uyanmaları
8.30 da sağlık ocağına gittik, 6. ay aşılarımızı olduk önce kızım oldu
onun ağlamasından korkan oğlum da başladı
yani benim Bremen mızıkacıları ortalığı ayağa kaldırdı
onları anneanneye bırakıp kuaföre koştum, saçlara bir fön
eve koşarak geldim bir elbise, altına topuklu ayakkabı
aman Allahım resmen yürümeyi unutmuşum topukluyla
bindim arabaya ama tüm kırmızı ışıklara yakalandım veeeeeeee toplantıya geç kaldım,
ama mazeretimden dolayı tepki almadım
toplantı bitti, koştum arkadaşın evine sütümü sağdım, okula geldim sınav yaptım,
sonra anneme gidip çocukları aldım kayınvalidemlere geldim,
hemen meyveli yoğurt hazırlayıp çocukları parka götürdüm,
meyveli yoğurtlarını yedirip eve getirdim, duş aldırdım ve uyuttum,
şu an süt sağarken de size yazıyorum, yorgunluktan bayılmak üzereyim
canım geçmişi okuyamadım, neden ameliyat olmuştun, iyi olduğuna sevindim, geçmiş olsun
Benim de hamile kaldığım kiloya göre 9 kilo fazlam var. Kireçlenme için gittiğim doktor kilo vermemi söylemişti zaten. Ben de dün diyetisyene gittim. Artık rejime başladım yani. Bir an önce veririm kiloları inşAllah.
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize, geçmiştir inşallah hayırlısıyla, ameliyatımı oldum toparlandım biraz, tabi artık anne sütü veremiyorum, narkozdan sonra ilaç da kullanıyorum, sağıp dökerek devam ettireyim dedim ama gitgide azaldı, artık bundan sonra anne sütü veremeyeceğim sanırım... mamaya geçişte çok zorlandık, çok gaz yaptı kızıma çok huzursuzlandı, aptamil 1 verdik, doktor anne sütünden birden mamaya geçişte bunun yaşanabileceğini söyledi aptamil conformili öerdi, onu hiç sevmedi içmedi aptamil1e mecbur devam ediyoruz, gaz sorunu biraz azaldı gibi ama yine de devam ediyo... canım kızıma pek ben bakamıyorum hala, kucağıma falan almıyorum, hele ilk günler çok üzüldüm, Allah şifa versin önce herkese, bebeklerimize de bizlere de...
kızlar burdan bir arkadaş tarhana arıyordu, dün migrosun organik ürünler kısmında gözüme çarptı, organik tarhana da vardı ama bebek için uygunmudur bilmiyorum. pirinç unu, pekmez felan aldım ben organik. tarhanada ufak ufak poşetlerde zaten, bitane alıp bakın tadına, tuzsuz acısızsa bebeğede yaparsınız. bide flotty diye bir organik yumurta markası var, hem migrosta hem carrefourda var (diğerlerinde de var mı bilmiyorum), flotty baby direkt bebekler için organik yumurtaymış, ondan alıp veriyorum ben kızıma. benim gibi köy yumurtası felan bulma şansı olmayanlar deneyebilirler...
tarhanayı teyzem yapıyo bize, tuzsuz baharatsız ve ev yoğurduyla yoğrulmuş... pekmez ve pirinç unu gerektiğinde ben de ordan bakabilirim canım iyi akıl ettin, aklıma gelmemişti hiç, normal kullandıklarımızdan verirdim heralde... o flotty yumurta diğer marketlerde de var,biz uyumdan alıyoruz anneler ve bebekleri için yazanını hamileliğimden beri, bebekler için olanını da kızım için alıcaz yumurta yiyeceği zaman...