2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bugün 6. Ay kontrolümüz vardı. 350 gr almış kuzum. Dr bu aydan sonra daha da az alacağını söyledi. Çok şükür sağlığımız yerinde. Gazımız için de bağırsaklarının çok hassas olduğunu söyledi. Ayda bir bifiform kullanın dedi bîr 10 gün. Probiyotik takviyesi. Bir de yeşil kakamız vardı. Bir türlü düzelmeyen.onun için inek sütü alerjisi testi istedi.ben kan damlası kullanmıyorum. Dr a sordum. Kan sayımı yapılmadan kan damlasına başlamayalım dedi.diğer testlerde birlikte 3 tüp kanalındı. Hıçkıra hıçkıra ağladı yavrum. duramadım yanında. Babasının da kolları titreyince hemşire müdahil olmuş. Sonra emzirme odasına gittim. Minicik bir bebek vardı. En fazla 1.5 kilo prametüre de doğmamış. Sonradan kilo kaybetmiş yavrum. Bir de sarılık:KK43: bir tane kadın daha vardı süt sağan.. Onun da bebeği 41 günlük yoğun bakımdaymış :KK43:(kalbiyle alakalı problemleri varmış. 2. Defa daha ameliyat olması gerekebilirmiş :KK43:((( 7 yıl aradıktan sonra olmuş bebekleri. Öyle metanetliydi ki kadın o yoğun bakım odasını görünce kendimi şanslı bile hissettim dedi:KK43:( Rabbim kimseyi evladıyla sınav etmesin.. Herkesin evladına sağlık sıhhat versin.. Bu birkaç günlük sıkıntılarımdan dolayı kendimden utandım. Bir kez daha Rabb'ime şükrettim..... Ve şu dizeleri bir kez daha içimden fısıldadım....

Sanma ki bir dert sende var..
Sendeki derdi nimet sayanlar da var....

:KK3: puppa maşallah oğluşun sünnet olmuş :nazar::KK9: hayırlı olsun darısı büyük düğününe tabi daha sünnetini düğün yapmadan bendeki de laf mı :KK9::KK17:

yenikullanıcı
tatlım çok geçmiş olsun ufak bi operasyon oldun sanırım maşallah şu an daha iyisin yazdıklarından anladığım kadarıyla :KK15::nazar::emir_bebek: öptük sizi kızımla :KK54:

papatyam
ben o guguklu saatlerini öperim kızımla ayrıca tempona hayranım aman kocaman maşallah ekleyeyim de :nazar::KK16:

clue
bebeğinin aşıdan kaynaklı ateşi geçde olsa düştü sanırım bundan önceki pc ye bakındığımda mesajlarını okudum fakat yazamamıştm :KK17: keyfiniz sağlığınız daim olsun öptük sizi :KK16:

Son düzenleme:
kızlar ben 6 aylıkken kan sayımı yaptırdım.değerler normal çıktı
demir ilacına gerek duymuyorum bu yüzden.
doktorumuzda aynı fikirde.
ek gıdalara yavaştan başladığımız için demir ihtiyacını doğal yollarla karşılayacak
hala anne sütü alıyor oğlum
günde 2 kere ek gıda vermeye başladım
meyve ve çorba
çorba olarak tarhanaya bayıldı oğlum
bir kase içiyor..
her sene taze taze ev tarhanası alırız bizde
kendi yapan bir yakınımız var..
içinde neler olduğunu bildiğimiz için gönül rahatlığıyla veriyorum
birde yarından itibaren yoğurt mayalamaya başlayacağım.. :)

ben ek gıdaya yeni başladığım için biraz acemiyim.
kahvaltı için önerileriniz varsa onlarıda değerlendiririm :)
:emir_bebek:

seninle hemen hemen aynıyız tatlım bende yeni başladım sayılır :KK17::KK3::KK56: yoğurt yedi kızım :KK9: arada bir meyveli yoğurtta ikram etmeyi düşünüyorum :KK31: meyve püresi verdim evde olanlardan :KK56: sebze çorbası yaptım bikaç kez tadımlık yedik bu saydıklarımı :KK28: genelde emişiyoruz bana sağlık ocağı hemşiresi (6 aylık aşısı için gittiğimde ) yumurta vermemi önerdi :KK34: her çorbası değil ama ara-ara kemik suyu kat dedi cumartesi günü dr. kontrolümüze gideceğiz (geç kaldık biraz ama ) bakalım dr. teyzemiz neler önerecek :KK6: hadi bakalım miniklerimize afiyet olsun :emir_bebek::nazar::nazar:

seninle hemen hemen aynıyız tatlım bende yeni başladım sayılır :KK17::KK3::KK56: yoğurt yedi kızım :KK9: arada bir meyveli yoğurtta ikram etmeyi düşünüyorum :KK31: meyve püresi verdim evde olanlardan :KK56: sebze çorbası yaptım bikaç kez tadımlık yedik bu saydıklarımı :KK28: genelde emişiyoruz bana sağlık ocağı hemşiresi (6 aylık aşısı için gittiğimde ) yumurta vermemi önerdi :KK34: her çorbası değil ama ara-ara kemik suyu kat dedi cumartesi günü dr. kontrolümüze gideceğiz (geç kaldık biraz ama ) bakalım dr. teyzemiz neler önerecek :KK6: hadi bakalım miniklerimize afiyet olsun :emir_bebek::nazar::nazar:

canım bende altıncı aya kadar ufak ufak tattırmalar yaptım
yeni yeni öğün olarak veriyorum çorba ve meyveyi.
yoğurtu her tattırdığımda suratını ekşitti.
inşallah alışır.ben bir yoğurt delisim.oğlumda öyle olsun isterim.
sende doktorunun önerilerini bizlerle paylaşırsın cnm o zaman :KK16:

daha öğreneceğimiz çok şey var tecrübeli annelerdenn :)

canım bende altıncı aya kadar ufak ufak tattırmalar yaptım
yeni yeni öğün olarak veriyorum çorba ve meyveyi.
yoğurtu her tattırdığımda suratını ekşitti.
inşallah alışır.ben bir yoğurt delisim.oğlumda öyle olsun isterim.
sende doktorunun önerilerini bizlerle paylaşırsın cnm o zaman :KK16:

daha öğreneceğimiz çok şey var tecrübeli annelerdenn :)
bak yine aynıyız :KK53::KK28::KK19: bende 6 ay dolmadan ufak-ufak meyve sularından tattırmıştım :KK56: yoğurdu ev yoğurdumu verdin :26: bikaç kez yine dene olmadı meyveli yoğurt olarak sun paşaya :KK56: sever annesi bizler bu aşamada gayet sabırlı olacağız :KK6: evettt tabiki paylaşırım dr. teyzemizi dinleyelim hele :KK19::KK34::KK16:

kizlar yurutec zararliymis ya bz de ayaklarinustunde kendimiz bastirirsak da mi zararli olur acaba?

Canım bizim tam bir düzenimiz yok henüz, ama bizim öğünlerimiz de kızımız da bir şeyler tadıyor. 5,5 aylık olduğumuz için yumurtayı henüz vermedim ama peynir yiyor kahvaltıda, pekmez tadıyoruz, domates ve salatalığı emiyor. Bazen domatesi koparıp yediği de olur. Sonra irmikli kaşık mamasından yer keyfi yettiğince, yeşil zeytin ekşi olduğu için onu emmekten çok keyif alıyor. Böyle böyle bir menü oluşturacağız artık.

kizlar yurutec zararliymis ya bz de ayaklarinustunde kendimiz bastirirsak da mi zararli olur acaba?
kaç zamandır aklımda inanki hep sorayım sana dedim fırsat bulamamıştım :KK3: ayağına basabiliyor mu Batuhan yeğenim diye soracaktım :emir_bebek::nazar: benim düşüncem tatlım bence zararlı değil ayaklarına bastırmak :KK76: bebek ne istiyorsa onu yapabileceğinden emin olduğu an istiyordur diye düşünüyorum :KK23: :nazar: bence minik-minik adımlar attır annesi ayak kasları çalışsın maşallah oğluşuna :nazar: hem bende kızım olmasına rağmen yürüteç almadım ve almayı da düşünmüyorum :KK19: ama onun yerine ilk arabam almak aklımda tabi dr.umuza da bahsederek :KK55::KK12: Eki Görüntüle 793068

kaç zamandır aklımda inanki hep sorayım sana dedim fırsat bulamamıştım :KK3: ayağına basabiliyor mu Batuhan yeğenim diye soracaktım :emir_bebek::nazar: benim düşüncem tatlım bence zararlı değil ayaklarına bastırmak :KK76: bebek ne istiyorsa onu yapabileceğinden emin olduğu an istiyordur diye düşünüyorum :KK23: :nazar: bence minik-minik adımlar attır annesi ayak kasları çalışsın maşallah oğluşuna :nazar: hem bende kızım olmasına rağmen yürüteç almadım ve almayı da düşünmüyorum :KK19: ama onun yerine ilk arabam almak aklımda tabi dr.umuza da bahsederek :KK55::KK12: Eki Görüntüle 793068

Ben de bakiyim bu arabaya sagol cnm. Azra prenses napiyor? Yerim onu ben. Masallah resimde iyi gelismis gounuyor.:KK16:

canım benim kızım da sütü içmez oldu. özellikle sabahları kesinlikle içiremiyorum

Selimle Büyüyorum mendilleri hazırlayın uzun yolculuk başlıyor ANNESİNİN PRENSİ: Seninle Büyüyorum Prensime Mektup 4
maşallah hisselerini ne güzel anlatmışsın :KK31::nazar::KK19:

Ben de bakiyim bu arabaya sagol cnm. Azra prenses napiyor? Yerim onu ben. Masallah resimde iyi gelismis gounuyor.:KK16:
rica ederim tatlım Azra iyi teyzesi geçen hafta aşımızı da atlattık :18: bu hafta daha iyiyiz :21::emir_bebek::nazar: zaman buldukça iyi havaları değerlendirerek gezmeler geziyoruz veeee acayip bana düştü kızım hep kucağımda ya da yanında olmayı istiyor babada bile oyalanmıyor pek :26: 2 yaş sendromu çok duydum da yoksa bu da 6 ay sendromu mu diye düşünüyorum :KK28::2: hal böyle olunca çok zorlanıyorum yemek dahi yapamıyorum :KK50: neyse keyfi bol olsun diye elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz :KK24:

canım benim kızım da sütü içmez oldu. özellikle sabahları kesinlikle içiremiyorum
bu bahsettiğin devam sütü mü :26: çok anlamıyorum bu işlerden ama kaşık maması denedin mi :KK28:

ben uzun zamandır arada bastırıp adım attırır gibi yapıyorum, zararlı mı bu kadarı da acaba...
çok bilmiş , uzmanmış gibi cevaplamak istiyorum ama napıyımm bebeklerimize az da olsa adımlar attırmaktan yanayım ama dr. kontrollerimiz düzenliyse dr. a danışmakta fayda var :emir_bebek::nazar::KK34:

ben bebeğimi anne sütüyle besliyordum, günde 2 çay bardağı da ek gıda veriyordum...
bir haftadır ameliyatım dolayısıyla aptamil 1 numara mama ile besliyorum ve yine günde 2 çay bardağı ek gıda veriyorum...
doktorumuz 4 saatte bir 150 cc içebileceğini söylemişti fakat emzirirken sık sık emmeye alıştığı için 4 saat aç bekletebilmem mümkün değil, bir kere de o kadar çok da içmez... o yüzden 2 saatte bir 75 cc içirmeye başladım... fakat geceleri de her 2 saatte bir sanki saat kurulmuş gibi ağlayarak uyanıyo ve mama vermeden susmuyo, hepsini içmeyip uyuyakalsa bile illa ki 2 saatte bir ağlayarak uyanıp mama istiyor... sersem gibi kalkıyoruz sabahları...
bebeğini mama ile besleyen anneler sizler geceleri ne sıklıkta besliyorsunuz ve ne kadar ne veriyorsunuz... geceleri ne sıklıkta uyanıyo bebekleriniz...
bir de dün aklıma geldi 1 numara mama mı yeterince beslemediği için sık uyanıyor acaba bebeğim, sizler kaç numara mama kullanıyosunuz, kızım 6 mart doğumlu yakında 6 aylık olucak...

ben bebeğimi anne sütüyle besliyordum, günde 2 çay bardağı da ek gıda veriyordum...
bir haftadır ameliyatım dolayısıyla aptamil 1 numara mama ile besliyorum ve yine günde 2 çay bardağı ek gıda veriyorum...
doktorumuz 4 saatte bir 150 cc içebileceğini söylemişti fakat emzirirken sık sık emmeye alıştığı için 4 saat aç bekletebilmem mümkün değil, bir kere de o kadar çok da içmez... o yüzden 2 saatte bir 75 cc içirmeye başladım... fakat geceleri de her 2 saatte bir sanki saat kurulmuş gibi ağlayarak uyanıyo ve mama vermeden susmuyo, hepsini içmeyip uyuyakalsa bile illa ki 2 saatte bir ağlayarak uyanıp mama istiyor... sersem gibi kalkıyoruz sabahları...
bebeğini mama ile besleyen anneler sizler geceleri ne sıklıkta besliyorsunuz ve ne kadar ne veriyorsunuz... geceleri ne sıklıkta uyanıyo bebekleriniz...
bir de dün aklıma geldi 1 numara mama mı yeterince beslemediği için sık uyanıyor acaba bebeğim, sizler kaç numara mama kullanıyosunuz, kızım 6 mart doğumlu yakında 6 aylık olucak...

bebeğin kaç aylık?
benim oğlum 9 mart doğumlu maalesef mama veriyorum sütüm yok.beslenmemiz şu şekilde şimdilik:sabahtan akşam 10 a kadar 4 saatte bir 200 ml.devam sütü bazen 20 yada 30 cc içmediği oluyor ikinde de meyva rendeliyorum genelde şeftali ve üzüm o da çok tatlıysa yiyo eğer hafif ekşiyse asla yemez.akşam da en geç 10 da hipp marka tahıllı muhallebisi var onu devam sütüne katıp çok katı olayacak şekilde hazırlıyorum kaşıkla yediriyorum bu onu sabaha kadar tutuyor.sabahda 6 da yada 7 de ilk iş altını deyişip sütünü yine aynı ölçek veriyorum.bu bize drumuzun önerdiği sistem çok şükür ufak tefek aksamalarla uyuyoruz perşembe aylık kont. var o zaman yeni eklemeler olabilir umarım yardımcı olabilmişimdir.

canım biz yaklaşık 3,5 aydır sadece mamayla besleniyoruz ama o 4 saatlik arayı hiç veremedik :) 2 saate bir 90-120 (keyfine göre) içiyor. 1 mart doğumlu benim oğlan da.
gece de 2 ya da 3 kere uyanıyo (genelde 2) onda da yine 90 ya da 120 içip uyumaya devam ediyo.
2 numaralı mamaya da tam 6 aylık olunca, bu ayın başında geçtik.

niye böyle mızmız bu çocuk
ne istiyor mutlu olmak için
kucağımda bile huysuzlanıyor
gece yatsa bari, ben de uykumu alsam da, gündüzleri onunla uğraşmaya enerjim olsa
sürekli de kusuyor
var mı benimki gibi kusan
okuldan geldiğimden beri 10 defa kusmuştur belki
çok daraldım :KK50:
her gün kusuyor ama bugün daha çok kustu
acaba geceleri de bu yüzden uyuyamıyor
yani gündüz, kusup kurtuluyor ama gece uykudan bu yüzden uyanıyor olabilir mi sık sık
üstelik bazen kalkıp yatmıyor bi daha
hangi enerjiyle okulu, evi ve bebeği idare edicem ben
gece ağladım, şu anda da ağlamak üzereyim :KK50:

X