2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Yazınızı okurken balon görünce yazmadan duramadım. Geçen yıl bizim lojmanda balon yüzden bir bebek öldü. Annesi oynasın diye vermiş dişleri yeni çıkarken nasıl olduysa bir anda balon patlamış ve bir parçası nefes borusuna kaçmış. Ne yapmışlarsa çıkaramamışlar. Allah korusun ne olur bebekleriniz anlayınca kadar balonu uzak tutun. Benim balkon fobim vardı bu olaydan sonra birde balon fobim oldu. Rabbim herkesin yavrusunu korusun.

Saol canim uyarin icin, Allah korusun hersey olabilir. ama balonlar oyle plastik balon degil zaten, su sekilli cizgi karakterler felan olanlardan. Kendinden buyuk balonlar, hem agzina sokar diye hemde patlarsa korkar diye henuz eline vermiyoruz oynamasi icin, karsidan gosterip ilgisini cekiyoruz. Zaten topla babasi, balonlarla ben oynuyorum evde kim cocuksa artik:)))

merhaba kızlar benimde 5 buçuk aylık bir oğlum var,ek gıdaya geçicez yakında,neyle başlamamı tavsiye edersiniz,birde öğünleriniz nedir yazarsanız çok sevinirim,:KK54::KK54:

merhaba kızlar benimde 5 buçuk aylık bir oğlum var,ek gıdaya geçicez yakında,neyle başlamamı tavsiye edersiniz,birde öğünleriniz nedir yazarsanız çok sevinirim,:KK54::KK54:

Allah bağışlasın. ek gıdaya ilk olarak meyve suyuyla (elma, armut, şeftali, havuç) başlanıp, bir hafta 10gün sonra meyve püresine geçiyorsunuz. sonrada yavaş yavaş sebze püresi (patates, kabak, havuç, ıspanak, taze fasulye vs), yoğurt ve çorbalara başlayıp, en son kahvaltıya başlıyorsunuz. biz öyle yaptık enazından:)
şuanki menümüz
sabah: kahvaltı (yumurta sarısı, tuzsuz peynir, pekmez, ıhlamur, az miktarda tahıllı ya da pirinçli mama)
öğleden önce: meyve püresi
öğleden sonra: yoğurt (çoğu zaman kalan meyve püresini yoğurtla karıştırıyorum)
akşam: çorba
tabi bunların hepsinin arasında, gece yatarken ve sabaha karşı uyandığında mamasını içiyor.

Clue,
Bu yiyeceklerin miktarı ne kadar?
Şüphesiz bebekten bebeğe değişiyordur da.
Mesela ilkin meyve suyu. Kaç çay kaşığı? Ya da yoğurt?

Geçenlerde bebeğime şeftali püresi vermiştim. Oğluşun kakasından püreler olduğu gibi çıkmış. Sindirememiş kuzu :)

Clue,
Bu yiyeceklerin miktarı ne kadar?
Şüphesiz bebekten bebeğe değişiyordur da.
Mesela ilkin meyve suyu. Kaç çay kaşığı? Ya da yoğurt?

Geçenlerde bebeğime şeftali püresi vermiştim. Oğluşun kakasından püreler olduğu gibi çıkmış. Sindirememiş kuzu :)

acaba katı mı geldi, şeftali ve avokadonun içinde acaip lifler var uzun uzun, öyle meyveleri tel süzgeçten geçiriyorum ben henüz yutamaz belki diye. bizimkindede muz verdiğim zaman kakasında siyah kısa kısa iplik gibi şeyler oluyor:)

meyve suyunu en başta günlük 10cc felanla başlayıp artırdım ben, şuan günlük bir kase meyve püresi yapıyorum, çoğu zaman bitiremiyor.
ama yoğurtta alerji riski olduğu için ilk başta bir çay kaşığı tattırıp hergün yavaş yavaş artırıp, bir hafta sonunda bir kase yiyebilecek şekilde ayarlıyorsun. dediğin gibi her bebekte farklı, hatta aynı bebekte bile farklı hergün. birgün yarım bardağı zor yediriyorum, bazende bir bardağı bitirip daha olsa yiyecek gibi oluyor (yoğurt bardakları da yoğurt makinasının bardakları, yaklaşık bir çay bardağı büyüklüğünde).

çorbayıda yine bir kase veriyorum (kaselerimizde en ufak boy çerez kasesi olanlardan). bazen çok iştahlı yiyor, bazen savaşıyoruz yemeklerle:)

Allah bağışlasın. ek gıdaya ilk olarak meyve suyuyla (elma, armut, şeftali, havuç) başlanıp, bir hafta 10gün sonra meyve püresine geçiyorsunuz. sonrada yavaş yavaş sebze püresi (patates, kabak, havuç, ıspanak, taze fasulye vs), yoğurt ve çorbalara başlayıp, en son kahvaltıya başlıyorsunuz. biz öyle yaptık enazından:)
şuanki menümüz
sabah: kahvaltı (yumurta sarısı, tuzsuz peynir, pekmez, ıhlamur, az miktarda tahıllı ya da pirinçli mama)
öğleden önce: meyve püresi
öğleden sonra: yoğurt (çoğu zaman kalan meyve püresini yoğurtla karıştırıyorum)
akşam: çorba
tabi bunların hepsinin arasında, gece yatarken ve sabaha karşı uyandığında mamasını içiyor.

tşkkür ederm bende yapıcam artık bişiler..

bizde ek gıdaya geçtik.Meyve püresi yapıyorum onu yiyor da sebze püresi ve yoğurdu pek sevmiyor:KK43:
benim kuzum sabah uyandığında kendi kendine oynuyor yatağında.baya zaman geçince mızırdanmaya başlıyor.sizinkilerde aynı durumda mı

arkadaşlar merhaba.nasılsınız?Ek gıdaya başladı herkes sanırım.Bizde başladık ama yemek istemiyor.meyveyi bile 2-3 kaşık yedikten sonra oğuruyor.siz neler yapıyorsunuz?sebze püresinde ağzını kapatıyor ağlıyor..ne yapacağımı şaşırdım..kaşığı görünce ağlamaya başladı artık:))

Sebzeyi iki gunluk yaptigini soyledin yarisini buzdolabina koyup bekletiyosun sanirim. bunda bi sorun olmuyo mu vitamin degerleri falan?
evet canım 2 günlük yapıyoruz, 2 küçük kavanoza bölüyoruz, birini o gün yiyor, diperini buzdolabına koyup yarınsı gün benmari usulü ısıtıyoruz veriyoruz, bir günde besin değerleri kaybolmuyor diye biliyorum...

bir de elma veren arkadaslar nasil veriyosunuz?cam rendededen gecince cok putur kaliyo o haliyle yiyebiliyo mu bebekleriniz?

elma sert olunca cam rendeden geçirilmiş halini benim kızım da yemiyor, ezip suyunu veriyorum, elma yumuşak dokuluysa cam rendeden geçirilmiş halini yiyebiliyor canım...

6.ay aşıları:KK43:

geçen çarşamba 6.ay aşılarını oldu kızım, ogünden beri ne huysuzluğu geçti, ne ateşi. ne aşıymış ya, kolay kolay ağlamayan, herşeye kıkır kıkır gülen kızım sürekli ağlıyor, sürekli mızmız, hiçbirşeyden mutlu olmuyor, oyuncaklarıyla oynarken bile sanki heran ağlıycakmış gibi ağlamaklı sesler çıkarıyor. doktora gidip duruyoruz, kan ve idrar tahlili yaptırdık, idrarda kültür bakıldı, hepsi temiz çıktı, üşütme grip felan yok ama sıkıntısı geçmiyor. 5gün oldu bugün hala ateşi var, sabah dolven verdim uyuyor şimdi, doktorumuz 11de geliyormuş, uyansın yine doktora götürücem. napıcamı şaşırdım artık ya, bu nedir böyle. herşeye ağlıyor diyorumya öyle bir iki saniyelik ağlama değil, bağıra bağıra ağlıyor bir başlayınca, susmuyor, avutmak için birşeyler arıyoruz ama nafile hiçbirşey ilgisini çekmiyor. birtek cumartesi günü iyi gibiydi, keyfi yerine gelmişti biraz ama dün tekrar çıktı ateşi, ne olur geçsin artık yaaa:KK43:((

geçmiş olsun canım...

hıı kaç gündür sorucam unutuyorum. doğduğu zamanlar hep duştan sonra yada altını değişince arada , zeytin yağı sürerdim kızımın cildine. uzun zamandır kullanmıyorum. siz banyo sonrası bebe yağı yada losyon tarzı bir şey kullanıyor musunuz?...

ben doğduğundan beri her banyodan sonra tüm vücuduna sebamedin bebe yağını sürüyorum canım...

kızlar bebekleriniz seslenince size dönüp bakıyor mu?yani ismini söylediğinizde.benimki hala dönüp bakmıyor.5.5 aylık

seslendiğimde bakıyor ama ismine seslendiğimde bakmıyor daha ismini tanımıyor canım, ne kadar sık ismiyle seslenilirse o kadar çabuk öğrenirler heralde...

Kızım yüzüstü dönebiliyor ne var ki geri dönemiyor. Uğraşıp dönemeyince ağlamaya başlıyor. Ne kadar sürede sırtüstü dönmeyi öğrenir? Halının üstüne bile bırakmaya korkar oldum bu yüzden.

Beşiği dar geldiği için park yatak aldık, ama yüzüstüyken sırtüstü dönemediği için yatırmaya korkuyorum, gece yüzüstü döner de geri dönemezse,uykulu uykulu yüzünü yatağa gömüverirse diye yatıramadım bir türlü. Hala dar dar beşikte yatıyor kuzum. :KK43:

bi süre sonra kendiliğinde öğreniyolar canım, bi de yüzüstüyken kafasını sağa sola çevirebiliyodur muhtemelen, yatak da visco gibi içine gömülen cinsten bişey değilse korkma bişey olmaz bence sırtüstü dönemese de...

bu çorbayı nasıl sevdireceğiz çocuklara....:26:

tuz ve şeker 1 yaşına kadar yasak ama sevmezse tuz ve şekeri deneyerek hangisini severse azıcık onu katarak yedirmeyi denersin diyo annem, gerçi biz daha çorbalara başlamadık, sadece meyve ve sebze püresi veriyorum şimdilik...

bebek bakımı zevkli olmaya başladı artık
bana tepkileri farklı
beni mest ediyor
oyuncak ve nesnelerle ilgilenmeye başladılar
kavanoz kapakları, ahşap çerezlikler
sesli ve ışıklı oyuncaklar ilgi alanlarımız şu aralar

ek gıda da yumurtaya başladım sahanda
şimdilik güzel yiyorlar

hemen hemen tüm mevsim meyvelerini yiyoruz
kavun favorimiz

kasap amcamıza kemiklerimizi ısmarladık
gelince haber verecek
kemik suyunu her yemeğimize ve çorbamıza koyacağız artık

canım sizin gelişim maceralarınızı okumak benim bile hoşuma gidiyo... maşallah bebeklerine...

bizde tuhaf bir şey daha var, kimse yazmamış acaba bir benim kızda mi var.

hani sebze puresi yapıyruz ya, eğer onu iyice ezip muhallebi kıvamına getirmezsem yani içinde biraz olsun puturluk kalırsa, o yemeği ağzına soktuğumda puturler dilinin üstünde kalip ogurmesine sebep oluyor, suratını burus burus edip sanki parmak salıyormus gibi bir hale bürünüyor.dilini dışarı atıp üstündeki kalıntıları üst dudağıyla supurup dışarıda bırakıyor. çiğnemek falan hakgetire ((:-)

bir de yoğurt sevmezse bebek içine şeker pekmez gibi şeyler attığınız oluyor mu?

ben sebze püresini ilk yaptığımda çatalla ezip pütürlü vermiştim, kesinlikle yemedi, öğürdü, çok korktum hiç yediremeyeceğim diye, ama tel süzgeçten süzünce ve iyice acıktırıp verince çözdük bu sorunu... ben daha yoğurt vermiyorum ama içine pekmez katılınca demir emilimi azalıyomuş sanırım...

kızlar araba koltuğu almak istiyorum hangisini önerirsiniz?

ben daha bi süre almayacağım ana kucağı bizi bi süre idare edecek, ama etrafta hep römer i öneriyolar... alan olduğunda sizler de tavsiyelerinizi paylaşın lütfen...

herkese mrb.nasılsınız kızlar.okadar konuşulmuş geçmiş varki okumak zor.umarım sizlerde bebişlerle iyisinizdir.20-25 günlüğüne gittiğimiz trabzon tatilini 35 güne tamamlayarak döndük.ve yine 4 duvar arasına girdik:KK43:(.kızlar biz 6 aylık olduk.kızımın ilk dişi patladı ve halen meyveleri cam rendede rendeleyip süzerek içiyoruz.kızımın ağzına azıcık pütürtü girse öğüre öğüre bir hal oluyor.ve çoğunluklada yediği herşeyi geri çıkarıyor.ben kızımı yemeklere falan nasıl alıştıracağım. sizler nasıl yapıyorsunuz ve neler yediriyorsunuz.

kızım 6 mart doğumlu ve biz sadece sabah 10-12 arasında meyve püresi, akşam 5-6 arası sebze püresi veriyoruz, onun dışında sadece anne sütü içiyordu, artık bikaç gündür anne sütü veremediğim için sadece aptamil 1 mama içiyor... meyvelere ve püreye o istediği kadar vererek, istemedikçe zorlamayarak alıştırdım ben...

sanırım artık vazgecıyorum...biberon almıyor kızım butun markaları aldım nerdeyse son olarak dr browns aldım ama yok içmedi sütünü :KK43: devam sütünüde bıraktı içmiyor ne kaşıkla ne biberona istemiyor içiremiyorum....nasıl olacak benım sütüm azaldı devam sütüde içmiyor nasıl gelişecek sadece ek gıdalar yeterlımı kı gunde 2 cay bardagı dıyorlar gerısı devam sütüyle tamamlayın diyorlar bızımkı içmiyor ne yapacagımı bılemedım...

sadece ek gıdalar kesinlikle yeterli değil canım, kaşığı severse sütü mamayı falan da kaşıkla ver ben anne sütünden mamaya geçince bikaç gün önce öyle yaptım, bizde de biberonu yadırgama oldu, ama şimdi alıştı gibi...

kızlar bi cevap verin doğumdan sonra adet düzensizliği yaşadınızmı ben bir kere oldum geçen ay 10 gün geçti hala olmadım düzensizlik normalmi yoksa doktoramı gitmeliyim

emzirirken normal canım düzensizlik...

kızlar size bir sorum olucak.bebeğimde garip hareketler gözlemliyorum.eliyle istemsiz olarak yüzüne vurup vurup duruyor.yada elini açıp açıp kapatıyor.bazeen kuvvetli bi şekilde kafasına vuruyor.Sizce bu normal mi. siziin bebeklerinizde de varmı.tedirgin olmaya başladım.Lütfen cevaplayın:KK43:(Birde sesleniyorum dönüp bakmıyor:KK43:(

benim kızım da yüzüne karnına etrafa heyecan lı heyacanlı vuruyo, ama normal mi sen daha iyi gözlemleyebilirsin canım,ama seslenince dönüp bakması lazım bence, için daha rahat etsin diye bi uzmana göster bence...

Arkadaşlar facedede bahsetmiştim kızım 3 günden beri ateşliydi pazar günü acile götürdük,kendi doktoru tatil olduğu için çocuk hastanesine götürdük,oysaki götürdüğümüz yerde 24 saat çocuk doktoru varmış :KK43: Acildeki doktor boğazları iltihap olmuş diyerek 10 tane iğne verdi hiçte içimize sinmedi antibiyotik alması malesef 3 iğne vuruldu gerisi Allah'tan vurulmadı,dün sabah vücudunda kabarcıkalr görünce iğneden olacağını düşünerek götürmedik iğneye ve kendi doktoruna götürdük hemen,görür görmez anladı,Kızım 6. hastalık diye bir rahatsızlık geçirmiş,genelde 6 ay ve 3 yaş arası bebeklerde görülüyormuş,bu yüzden ateş ve en sonundada vücuduna döküntü yapmış,bu döküntüden sonra rahatlar dedi doktor ateşide düştü ilk güne göre çünkü.Kaka tahlili oldu temiz çıktı çok şükür,Az ishali var,doktoru keşke ben görseydim şurupla ateşini düşürmeye çalışırdık dedi,olan oldu artık neyseki bütün iğneleri olmadı.
Bu 6.hastalığın ilginç bir tarafıda döküntü olmaya başlamadan anlaşılmıyormuş, oyüzden sizlerde böyle birşey olursa ilk önce şurup fitil tedavisiyle düşürmeyi dneyin,ben öyle yaptım ama düşmeyince mecbur Allah korusun havale olayından dolayı acile götürdük.Şuan fena değil fakat beneklikler hala duruyor onlarda geçiyormuş bir kaç güne kadar inşllh birşeyi kalmaz,birde kendi akranlarına bulaşırmış benekler kaybolana kadar bebek misafir çocuk kabul etmiyoruz bize:KK1::18:Evide topladık öylece duruyor karşı kiracının çıkmasını bekliyoruz çıkarsa taşınıcaz nasip olursa benden haberler böyle çok zor geçti evin böyle olmasıyla kızımın rahatsızlığıda olunca üzdü bizi,Allah beterinden korusun,sizlerde dikkat edin yavrularınıza:KK16:

geçmiş olsun canım...

benim oğlumda sürekli yüzünü çiziyo tırnaklarını kesiyorum hatta törpülüyorum ama yinede tam gözünün etrafını çiziyo
o kadar çok ovalıyo ki gözünü çizilmemesi mümkün değil biri iyileşmeden başka yerini çiziyo ben bi çare bulamadım bide bu aralar gündüz uykusu yok denecek kadar azaldı

ve benim saçlarım hala çok dökülüyor bu hızla kışa kel giricem ondan korkuyorum

kızım da çok çiziyo yüzünü ve bacaklarını... kaç kere yara oldu geçti, ama hergün yenisini yapıyo... saç dökülmesi bizde de var, ana kız döküyoruz biz...

çizikler bizde de çok en son kulağımızı kanattık.bizim bir problemimiz de şu:benim kızım bensiz hiç durmuyor mutfağa bile gidemiyorum bağırıp ağlıyor yanına gelince de susup gülüyor bu beni çok zorluyor onu nasıl oyalayacağımı şaşırıyorum siz neler yapıyorsunuz

benim kızım da yalnız durmayanlardan...

birde anlamsız bağrış bağrış ses çıkartıyo.

o bizde de var canım, ama o normaldir diye düşünüyorum bize komik geliyo onun o halleri...

kızlar evlerinizde durum nedir bilemem ama
bizim salon darmadağınık
yere yorgan seriyorum
üstü oyuncak dolu
veee kurt gibi iki velet
bezlerimiz, biberonlarımız, emziklerimiz, pamuklarımız, beşiğimiz, hamağımız........
sizlerde durumlar nedir

sanırım herkesin evi aynı durumda ama sizde dağınıklığın 2 kat olması da normal...

Kizimin gecen carsamba yapilan 6.ay asilarindan sonra yukselip bir haftada dusmeyen atesi ve bitmek bilmeyen cildirmis gibi aglamalarindan dolayi 4defa doktora gittik ve enson sali sabah hastaneye yatti kizim. Kan ve idrar tahlilleri tekrarlandi, idrar kulturu verdik tekrar, kaka tahlili yapildi, akciger filmi cekildi, bobreklerine ultrasonla bakildi vs vs kucuk bir checkup gecirdi atesin nedeni icin ve sonuc idrarda lokosit disinda birsey cikmadi cok sukur, kultur sonucumuzu yarin alicaz. Neyse sali sabahtan carsamba aksama kadar hastanede yattik, serum verdiler, ilac verdiler ve cok sukur atesi dustude evimize geldik dun aksam. Suan hala ates dusurucu veriyoruz, yarin cikicak olan kultur sonucuna gorede tedavi olucak.

Bizim 4.ay asilarindada iki gun atesi ve yine ciglik cigliga aglama krizleri oldu ve yine yapilan tahlilde lokosit cikip, sonra tekrar tahlil yaptirdigimizda temiz cikmisti. Bugun gorustugumuz bir asi uzmani dediki bunlar bebegin asiya karsi verdigi asiri reaksiyonlar, 4.aydaki bu olaylardan sonra 6.ayda asi yapmamalari gerekirdi size. 1yasindada ayni asilarin ucuncu ve en agir dozu varmis, sakin yaptirmayin, cok daha ciddi reaksiyonlar verir bebek, birakin hastaligi gecirsin daha iyi dedi. Halk sagligi merkeziyle gorusup bunlari anlatip, asil yapilamaz diye yazi almaliymisiz. Napicamizi bilemedik, yarin doktorla konusucaz tekrar...

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar. idrar kültürümüzde temiz çıktı, idrar yolu enfeksiyonuda yokmuş. bi kan tahlili daha yaptırdık bugün, o da temiz çıktı. çok şükür gayet sağlıymışız ama bir haftalık ateş niyeydi bilmiyoruz. gizli enfeksiyon vardı, ilaçlarla geçmiş dedi doktorumuz, bugünkü kan tahliliyle ona bakmış. aşıyla alakası yok, aşıdan olsaydı ateş 40u geçer, havale geçirtebilecek boyuta gelirdi, aşılarınızı yaptıracaksınız, aşı zaten olan birşeyi tetikledi sizde dedi. birde üst damağı kabarmış, deli gibi ağlamaları dişten olabilir dedi. hayırlısı artık, şuan iyiyiz çok şükür, bütün ilaçları bıraktık, Allah birdaha yaşatmasın inşallah...

tekrar geçmiş olsun canım...

gecmis olsun clue. biz de bir olay atlattik aksam. oglum ara ara oksurmeye baslamisti dun. emzirip yatiracaktim. emizrirken oksurmeye basladi ve bogazina kacti sut. uzun sure nefes alamadi ne yapicami sasirdim ters ceviriyorum sirtina vuruyorum yok nefes almiyo.oyle bir kustuki ama yinede nefesi gelmedi. en sonunda hizli hizli vururken sirtina kendine geldi nefes almaya basladi tabi ben agliyorum bi taraftan esimede ulasamadim telefonla yalnizdim. bundan oncede bogazina kacirdigi oldu ama boyle kotu uzun suren bisey olmamisti.hala gozumun onunde yaa cok korktum.rabbim bagisladi oglumu elh:KK43:

geçmiş olsun canım bi daha böyle korku yaşamazsınız inşallah...

ben de her gün diyorum çorba bişey yapayım, içireyim
sonra fırsat olmuyor yine
acaba çok mu geç kalıyorum bu konuda, ayın 13ünde 6.ayı biticek çünkü
halen anne sütüyle besleniyor
fırsat buldukça bir şeyleri tattırıyorum sadece
ne versem ki, bilemiyorum :44:

anne sütü yetiyosa geç sayılmazsın bence canım 6 ay bitene kadar, ama alıştırmak için başla artık istersen 6.aydan sonra zorlanma beslenmesi de eksik kalmasın...

bizde ek gıdaya geçtik.Meyve püresi yapıyorum onu yiyor da sebze püresi ve yoğurdu pek sevmiyor:KK43:
benim kuzum sabah uyandığında kendi kendine oynuyor yatağında.baya zaman geçince mızırdanmaya başlıyor.sizinkilerde aynı durumda mı

sabah acıkmış uyanıyosa ağlayarak uyanır kızım, aç değilse kızım da biraz oyalanır yatakta sıkılınca mızmızlanıp bizi çağırır...

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize, geçmiştir inşallah hayırlısıyla, ameliyatımı oldum toparlandım biraz, tabi artık anne sütü veremiyorum, narkozdan sonra ilaç da kullanıyorum, sağıp dökerek devam ettireyim dedim ama gitgide azaldı, artık bundan sonra anne sütü veremeyeceğim sanırım... mamaya geçişte çok zorlandık, çok gaz yaptı kızıma çok huzursuzlandı, aptamil 1 verdik, doktor anne sütünden birden mamaya geçişte bunun yaşanabileceğini söyledi aptamil conformili öerdi, onu hiç sevmedi içmedi aptamil1e mecbur devam ediyoruz, gaz sorunu biraz azaldı gibi ama yine de devam ediyo... canım kızıma pek ben bakamıyorum hala, kucağıma falan almıyorum, hele ilk günler çok üzüldüm, Allah şifa versin önce herkese, bebeklerimize de bizlere de...

Kimseler kalmamış buralarda.. Yorucu bir taz tatilinin ardından bugün okula başladım..yeni bir okula tayinim çıktı. Kendimi orda öyle kötü hissettim ki.. Alışkanlıklardan vazgeçmek ne de zormuş. Oğlumu da götürdüm. Türkçe zümresi çok gıcıktı. Alabildiğimce az ders almak istiyorum diyorum. Bebeğim daha çok küçük. Bana hepimizin bir mazereti var diyorlar. Bencil insanlardan nefret ediyorum. Off gaz sıkıntımız hala devam ediyor. Ek gıdalara da yavaş yavaş geçmeye başladım. Oğlum kabız gibi oldu 2 3 güne bir yapıyor. Ikına ıkına bir hal oluyor yavrum :KK43: gece yarım saate bir uyanıyoruz gaz sıkıştırmalarından... İçim çok kötü.. Uykusuzum evim dağınık... Depresyonda mıyım neyim. Bir an önce kendime gelmem lazım ....:KK43:(

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize, geçmiştir inşallah hayırlısıyla, ameliyatımı oldum toparlandım biraz, tabi artık anne sütü veremiyorum, narkozdan sonra ilaç da kullanıyorum, sağıp dökerek devam ettireyim dedim ama gitgide azaldı, artık bundan sonra anne sütü veremeyeceğim sanırım... mamaya geçişte çok zorlandık, çok gaz yaptı kızıma çok huzursuzlandı, aptamil 1 verdik, doktor anne sütünden birden mamaya geçişte bunun yaşanabileceğini söyledi aptamil conformili öerdi, onu hiç sevmedi içmedi aptamil1e mecbur devam ediyoruz, gaz sorunu biraz azaldı gibi ama yine de devam ediyo... canım kızıma pek ben bakamıyorum hala, kucağıma falan almıyorum, hele ilk günler çok üzüldüm, Allah şifa versin önce herkese, bebeklerimize de bizlere de...

Çok geçmiş olsun canım. Şükür ki atlatmışsın. Allah daha kötüsünü yaşatmasın. Bebeğin ve sen sağlıklısınız ya. Daha çok sarılır kucaklarsın inşallah..

canım hayırdır, ne ameliyatı oldun
çok geçmiş olsun

Kimseler kalmamış buralarda.. Yorucu bir taz tatilinin ardından bugün okula başladım..yeni bir okula tayinim çıktı. Kendimi orda öyle kötü hissettim ki.. Alışkanlıklardan vazgeçmek ne de zormuş. Oğlumu da götürdüm. Türkçe zümresi çok gıcıktı. Alabildiğimce az ders almak istiyorum diyorum. Bebeğim daha çok küçük. Bana hepimizin bir mazereti var diyorlar. Bencil insanlardan nefret ediyorum. Off gaz sıkıntımız hala devam ediyor. Ek gıdalara da yavaş yavaş geçmeye başladım. Oğlum kabız gibi oldu 2 3 güne bir yapıyor. Ikına ıkına bir hal oluyor yavrum :KK43: gece yarım saate bir uyanıyoruz gaz sıkıştırmalarından... İçim çok kötü.. Uykusuzum evim dağınık... Depresyonda mıyım neyim. Bir an önce kendime gelmem lazım ....:KK43:(

bebek bakımı çok zormuş
o uyuyunca kendimi tenefüse çıkmış öğrenci gibi hissediyorum
çok kısa oluyor ve çabuk geçiyor :KK37:
ben de Türkçeciyim
az ders almak istiyorum ama bakalım
bebek uyudukça koşturuyorum evde
o kalkmadan toparliyim diye
eve kadın çağırdım, kapı pencere pırıl pırıl oldu
ben de o gelmeden dolap içlerini temizlemiştim (günlerimi aldı bu iş tabi)
sen de birini al temizlik için bence
ama uykusuzluk büyük dert
benimki 2 saatte bir kalkınca kendimi şanslı hissediyorum
az da olsa uykumu alsam, o gün çok mutlu oluyorum ve diğer işleri de hevesli yapıyorum
Allahtan eşim de yardım ediyor bana
yani gece bazen kalkıp sallıyor, haftasonu ya da akşamları da biraz bakıyor
ben de o arada temizliğimi vs yapıyorum ya da kendi kişisel temizliğimle uğraşıyorum
çok zormuş gerçekten
seni en iyi burdakiler anlar
ama okula gitmek iyi gelcek bizlere bence
çünkü sürekli bebekle uğraşmış olmıcaz
bi bakıma monotonluktan uzaklaşcaz, olaya böyle bakmaya çalış

canım hayırdır, ne ameliyatı oldun
çok geçmiş olsun

bebek bakımı çok zormuş
o uyuyunca kendimi tenefüse çıkmış öğrenci gibi hissediyorum
çok kısa oluyor ve çabuk geçiyor :KK37:
ben de Türkçeciyim
az ders almak istiyorum ama bakalım
bebek uyudukça koşturuyorum evde
o kalkmadan toparliyim diye
eve kadın çağırdım, kapı pencere pırıl pırıl oldu
ben de o gelmeden dolap içlerini temizlemiştim (günlerimi aldı bu iş tabi)
sen de birini al temizlik için bence
ama uykusuzluk büyük dert
benimki 2 saatte bir kalkınca kendimi şanslı hissediyorum
az da olsa uykumu alsam, o gün çok mutlu oluyorum ve diğer işleri de hevesli yapıyorum
Allahtan eşim de yardım ediyor bana
yani gece bazen kalkıp sallıyor, haftasonu ya da akşamları da biraz bakıyor
ben de o arada temizliğimi vs yapıyorum ya da kendi kişisel temizliğimle uğraşıyorum
çok zormuş gerçekten
seni en iyi burdakiler anlar
ama okula gitmek iyi gelcek bizlere bence
çünkü sürekli bebekle uğraşmış olmıcaz
bi bakıma monotonluktan uzaklaşcaz, olaya böyle bakmaya çalış

cnm haklisin calismak ii geliyor insana. ben baslayali 3 hafta oldu. 1 ay oncesine kadar hic yalniz kalmamistik oglumla korkuyordum. lohusalikta sikintili gecmisti bnm. iyiki baslamisim calismaya kres okulun icinde oldugu icin ders aralarinda oglumu goruyorum emziriyorum zaten. psikolojik acidan daha iyi hissediyor insan kendini

kızlar bebekleriniz oturabiliyor mu? benimki 5buçuk aylık daha oturamıyor,birde benim bebeğimin poposu mor doğduğundan beri küçük bir yer değil beline doğru var ve kaba etindede var,sizinkilerde varmı böyle bişey?

bi süre sonra kendiliğinde öğreniyolar canım, bi de yüzüstüyken kafasını sağa sola çevirebiliyodur muhtemelen, yatak da visco gibi içine gömülen cinsten bişey değilse korkma bişey olmaz bence sırtüstü dönemese de...
Yatağı visco maalesef. Sorduğum kişiler visco iyi dedi ben de onu almıştım. Yastığında yatırıyorum gerçi. Bir de yanlarına yan yatış yastığının parçalarını koydum, yastıklarla boğuşup yerlerinden kaydırmazsa yüzüstü döneceği alan bırakmadım. O boğuşursa da ben sesini duyup uyanırım herhalde. Rabbime emanet kuzum ve hepimizin kuzusu..

Keşke azıcık daha rahat annelerden olabilseydim. Özenmiyor değilim valla, gece kaç defa nefes kontrolü yaptığımı bir ben bilirim bir de Allah :)

Son düzenleme:

yeni okul sendromu canım
9 yıllık öğretmenliğimde 7 okul değiştiren biri olarak o duyguyu biliyorum canım
ama alışınca geçecek inan bana

kızlar bebekleriniz oturabiliyor mu? benimki 5buçuk aylık daha oturamıyor,birde benim bebeğimin poposu mor doğduğundan beri küçük bir yer değil beline doğru var ve kaba etindede var,sizinkilerde varmı böyle bişey?
benim kızımın totosunda da var
doktorumuza sordum, normal dedi bana
biz 6 aylık olduk, kızım 1 hafta sonra tam oturur ama oğlumun daha zamana ihtiyacı var bence

Önceki gece annemde kaldım, eşim gececiyken yalnız kalmayı tercih etmiyorum. Kızımı hamağına yatırdım her zamanki gibi. Ama kızım rahat durur mu, bir ayağını hamaktan dışarı attı bekledim ne yapacak, geri çekecek mi diye, öbür ayağını da dışarı attı. Gece de yaparsa düşer diye hamağın demir kısımlarının üstüne yastık koydum, öyle yattık. Gece bir ağlama sesiyle uyandım ki baktım kuzuma belden aşağısı aşağıda sallanıyor hamakta. :) deli deli yatmakta üstüne yok. Beşiği de hamağı da dar geliyor sanırım. Bu yüzden dün ilk kez kızımı park yatağında yatırdım. Güvenli yatış yastığının parçalarını ayırıp yanlarına koydum yüz üstü dönmesin diye. Şükür rahat yattı kızım, korkmuştum sevmezse diye. Yine deli deli yattık ama uyuduk. :)
Beşikte uyuma çabalarımızı videoya çekmiştim bir vakitte hala izledikçe kahkahalarla gülerim. Emziği alır, sırtını bana döner, beşiğin duvarına yüzünü yapıştırır, kolunu ve bacağını beşikten dışarı atar uyumaya çalışır, sonra döner beni görür, emziği atar bana güler. :KK1:

Dün yine koydum hamağına, 3 saniyeliğine dışarı çıkmamla kızım kendini atmış hamaktan aşağı. Canı yanmamıştır alçaktı ya korkudan ağladı kuzum :26:

X