2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Saol canim uyarin icin, Allah korusun hersey olabilir. ama balonlar oyle plastik balon degil zaten, su sekilli cizgi karakterler felan olanlardan. Kendinden buyuk balonlar, hem agzina sokar diye hemde patlarsa korkar diye henuz eline vermiyoruz oynamasi icin, karsidan gosterip ilgisini cekiyoruz. Zaten topla babasi, balonlarla ben oynuyorum evde kim cocuksa artik:)))

merhaba kızlar benimde 5 buçuk aylık bir oğlum var,ek gıdaya geçicez yakında,neyle başlamamı tavsiye edersiniz,birde öğünleriniz nedir yazarsanız çok sevinirim,

merhaba kızlar benimde 5 buçuk aylık bir oğlum var,ek gıdaya geçicez yakında,neyle başlamamı tavsiye edersiniz,birde öğünleriniz nedir yazarsanız çok sevinirim,

Allah bağışlasın. ek gıdaya ilk olarak meyve suyuyla (elma, armut, şeftali, havuç) başlanıp, bir hafta 10gün sonra meyve püresine geçiyorsunuz. sonrada yavaş yavaş sebze püresi (patates, kabak, havuç, ıspanak, taze fasulye vs), yoğurt ve çorbalara başlayıp, en son kahvaltıya başlıyorsunuz. biz öyle yaptık enazından:)
şuanki menümüz
sabah: kahvaltı (yumurta sarısı, tuzsuz peynir, pekmez, ıhlamur, az miktarda tahıllı ya da pirinçli mama)
öğleden önce: meyve püresi
öğleden sonra: yoğurt (çoğu zaman kalan meyve püresini yoğurtla karıştırıyorum)
akşam: çorba
tabi bunların hepsinin arasında, gece yatarken ve sabaha karşı uyandığında mamasını içiyor.

Clue,
Bu yiyeceklerin miktarı ne kadar?
Şüphesiz bebekten bebeğe değişiyordur da.
Mesela ilkin meyve suyu. Kaç çay kaşığı? Ya da yoğurt?

Geçenlerde bebeğime şeftali püresi vermiştim. Oğluşun kakasından püreler olduğu gibi çıkmış. Sindirememiş kuzu :)

acaba katı mı geldi, şeftali ve avokadonun içinde acaip lifler var uzun uzun, öyle meyveleri tel süzgeçten geçiriyorum ben henüz yutamaz belki diye. bizimkindede muz verdiğim zaman kakasında siyah kısa kısa iplik gibi şeyler oluyor:)

meyve suyunu en başta günlük 10cc felanla başlayıp artırdım ben, şuan günlük bir kase meyve püresi yapıyorum, çoğu zaman bitiremiyor.
ama yoğurtta alerji riski olduğu için ilk başta bir çay kaşığı tattırıp hergün yavaş yavaş artırıp, bir hafta sonunda bir kase yiyebilecek şekilde ayarlıyorsun. dediğin gibi her bebekte farklı, hatta aynı bebekte bile farklı hergün. birgün yarım bardağı zor yediriyorum, bazende bir bardağı bitirip daha olsa yiyecek gibi oluyor (yoğurt bardakları da yoğurt makinasının bardakları, yaklaşık bir çay bardağı büyüklüğünde).

çorbayıda yine bir kase veriyorum (kaselerimizde en ufak boy çerez kasesi olanlardan). bazen çok iştahlı yiyor, bazen savaşıyoruz yemeklerle:)

Allah bağışlasın. ek gıdaya ilk olarak meyve suyuyla (elma, armut, şeftali, havuç) başlanıp, bir hafta 10gün sonra meyve püresine geçiyorsunuz. sonrada yavaş yavaş sebze püresi (patates, kabak, havuç, ıspanak, taze fasulye vs), yoğurt ve çorbalara başlayıp, en son kahvaltıya başlıyorsunuz. biz öyle yaptık enazından:)
şuanki menümüz
sabah: kahvaltı (yumurta sarısı, tuzsuz peynir, pekmez, ıhlamur, az miktarda tahıllı ya da pirinçli mama)
öğleden önce: meyve püresi
öğleden sonra: yoğurt (çoğu zaman kalan meyve püresini yoğurtla karıştırıyorum)
akşam: çorba
tabi bunların hepsinin arasında, gece yatarken ve sabaha karşı uyandığında mamasını içiyor.

tşkkür ederm bende yapıcam artık bişiler..

bizde ek gıdaya geçtik.Meyve püresi yapıyorum onu yiyor da sebze püresi ve yoğurdu pek sevmiyor
benim kuzum sabah uyandığında kendi kendine oynuyor yatağında.baya zaman geçince mızırdanmaya başlıyor.sizinkilerde aynı durumda mı

arkadaşlar merhaba.nasılsınız?Ek gıdaya başladı herkes sanırım.Bizde başladık ama yemek istemiyor.meyveyi bile 2-3 kaşık yedikten sonra oğuruyor.siz neler yapıyorsunuz?sebze püresinde ağzını kapatıyor ağlıyor..ne yapacağımı şaşırdım..kaşığı görünce ağlamaya başladı artık:))

sabah acıkmış uyanıyosa ağlayarak uyanır kızım, aç değilse kızım da biraz oyalanır yatakta sıkılınca mızmızlanıp bizi çağırır...

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize, geçmiştir inşallah hayırlısıyla, ameliyatımı oldum toparlandım biraz, tabi artık anne sütü veremiyorum, narkozdan sonra ilaç da kullanıyorum, sağıp dökerek devam ettireyim dedim ama gitgide azaldı, artık bundan sonra anne sütü veremeyeceğim sanırım... mamaya geçişte çok zorlandık, çok gaz yaptı kızıma çok huzursuzlandı, aptamil 1 verdik, doktor anne sütünden birden mamaya geçişte bunun yaşanabileceğini söyledi aptamil conformili öerdi, onu hiç sevmedi içmedi aptamil1e mecbur devam ediyoruz, gaz sorunu biraz azaldı gibi ama yine de devam ediyo... canım kızıma pek ben bakamıyorum hala, kucağıma falan almıyorum, hele ilk günler çok üzüldüm, Allah şifa versin önce herkese, bebeklerimize de bizlere de...

Kimseler kalmamış buralarda.. Yorucu bir taz tatilinin ardından bugün okula başladım..yeni bir okula tayinim çıktı. Kendimi orda öyle kötü hissettim ki.. Alışkanlıklardan vazgeçmek ne de zormuş. Oğlumu da götürdüm. Türkçe zümresi çok gıcıktı. Alabildiğimce az ders almak istiyorum diyorum. Bebeğim daha çok küçük. Bana hepimizin bir mazereti var diyorlar. Bencil insanlardan nefret ediyorum. Off gaz sıkıntımız hala devam ediyor. Ek gıdalara da yavaş yavaş geçmeye başladım. Oğlum kabız gibi oldu 2 3 güne bir yapıyor. Ikına ıkına bir hal oluyor yavrum gece yarım saate bir uyanıyoruz gaz sıkıştırmalarından... İçim çok kötü.. Uykusuzum evim dağınık... Depresyonda mıyım neyim. Bir an önce kendime gelmem lazım ....(

Çok geçmiş olsun canım. Şükür ki atlatmışsın. Allah daha kötüsünü yaşatmasın. Bebeğin ve sen sağlıklısınız ya. Daha çok sarılır kucaklarsın inşallah..

canım hayırdır, ne ameliyatı oldun
çok geçmiş olsun

bebek bakımı çok zormuş
o uyuyunca kendimi tenefüse çıkmış öğrenci gibi hissediyorum
çok kısa oluyor ve çabuk geçiyor
ben de Türkçeciyim
az ders almak istiyorum ama bakalım
bebek uyudukça koşturuyorum evde
o kalkmadan toparliyim diye
eve kadın çağırdım, kapı pencere pırıl pırıl oldu
ben de o gelmeden dolap içlerini temizlemiştim (günlerimi aldı bu iş tabi)
sen de birini al temizlik için bence
ama uykusuzluk büyük dert
benimki 2 saatte bir kalkınca kendimi şanslı hissediyorum
az da olsa uykumu alsam, o gün çok mutlu oluyorum ve diğer işleri de hevesli yapıyorum
Allahtan eşim de yardım ediyor bana
yani gece bazen kalkıp sallıyor, haftasonu ya da akşamları da biraz bakıyor
ben de o arada temizliğimi vs yapıyorum ya da kendi kişisel temizliğimle uğraşıyorum
çok zormuş gerçekten
seni en iyi burdakiler anlar
ama okula gitmek iyi gelcek bizlere bence
çünkü sürekli bebekle uğraşmış olmıcaz
bi bakıma monotonluktan uzaklaşcaz, olaya böyle bakmaya çalış

cnm haklisin calismak ii geliyor insana. ben baslayali 3 hafta oldu. 1 ay oncesine kadar hic yalniz kalmamistik oglumla korkuyordum. lohusalikta sikintili gecmisti bnm. iyiki baslamisim calismaya kres okulun icinde oldugu icin ders aralarinda oglumu goruyorum emziriyorum zaten. psikolojik acidan daha iyi hissediyor insan kendini

kızlar bebekleriniz oturabiliyor mu? benimki 5buçuk aylık daha oturamıyor,birde benim bebeğimin poposu mor doğduğundan beri küçük bir yer değil beline doğru var ve kaba etindede var,sizinkilerde varmı böyle bişey?

Yatağı visco maalesef. Sorduğum kişiler visco iyi dedi ben de onu almıştım. Yastığında yatırıyorum gerçi. Bir de yanlarına yan yatış yastığının parçalarını koydum, yastıklarla boğuşup yerlerinden kaydırmazsa yüzüstü döneceği alan bırakmadım. O boğuşursa da ben sesini duyup uyanırım herhalde. Rabbime emanet kuzum ve hepimizin kuzusu..

Keşke azıcık daha rahat annelerden olabilseydim. Özenmiyor değilim valla, gece kaç defa nefes kontrolü yaptığımı bir ben bilirim bir de Allah :)

Son düzenleme:

yeni okul sendromu canım
9 yıllık öğretmenliğimde 7 okul değiştiren biri olarak o duyguyu biliyorum canım
ama alışınca geçecek inan bana

benim kızımın totosunda da var
doktorumuza sordum, normal dedi bana
biz 6 aylık olduk, kızım 1 hafta sonra tam oturur ama oğlumun daha zamana ihtiyacı var bence

Dün yine koydum hamağına, 3 saniyeliğine dışarı çıkmamla kızım kendini atmış hamaktan aşağı. Canı yanmamıştır alçaktı ya korkudan ağladı kuzum :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…