2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canım ortalama bir aydır gece 15 dk yarım saate bir uyanıyor. Ama bizimkinin sıkıntısı gaz. Resmen inliyor yavrum ya. Kusması da vardı. Birkaç gündür azalma var bariz şekilde. 6 ayı dün doldurduk biz. Huzursuz olması ve kusması eskisinden daha çoksa idrar yolu iltihaplanmasından da olabiliyor. Bir tahlil yaptır istersen. Geçmiş olsun.

kızlar benim oğlumun göz bebeğinde pusu gibi şeffaf bişey var bazen kayboluyor 2 aylıkken götürmüştüm göz yaşı damarı açılmamış tam masaj yap dedi bide damla vermişti kullandım masajda yaptım gözüne geçti ama bu aralar tekrar var sizde böyle bi durum oldumu?

6 mart doğumlu canım benim kızım da, 2 gün sonra 6 aylık olucak... devam sütü 6 aydan önce verilebiliyor mu... ben bir hafta önce doktorunu arayıp ameliyatım dolayısıyla emziremeyeceğimi bunun yerine devam sütü mü mama mı vermem gerektiğini sordum, aptamil ya da hipp marka 1 numara mama ver 4 saatte bir 150 cc kadar dedi, günde toplam 2 çay bardağı ek gıdaya da devam dedi, 6.ay kontrolünde tartar ona göre karar veririz dedi... ama benim sorunum 4 saat aç tutamamam, bu yüzden gece de 2 saatte bir uyanmaya başladı... eskiden gündüzleri ne kadar sık emerse emsin, gece sadece 1 yada 2 kere kalkardı, düzeni bozuldu yavrumun... sanırım o tahıllı gece mamalarından vermek mantıklı olacak bizim için de... zaten bika gün sonra bizim de 6.ay kontolümüz ve aşılarımız var, aşılardan sonra iyice düzenimiz kaçmaz inşallah...

benim kızım da çok kusan bi bebekti, ama son zamanlarda iyice azaldıi sadece fazla geldiğinde yada mama yada ekgıdadan hemen sonra suyu fazla kaçırdıysa falan çıkarıyo, onun dışında eskisi gibi değil... zamanla azalır geçer 6 aya kadar diyolardı doğruymuş, senin de geçer inşallah canım, canını sıkma, allah yardımcın olsun bu arada...

Merhabalar herkese :)

Ben Nisan annesi olacakken paşam erken geldiği için Mart annesi oldum:) erken geldiği için ciğerleri gelişmedi ve 1 hafta yoğun bakımda kaldı ama şu an Allahıma şükür her şey yolunda. 23 martta doğdu oğlum. Sizlerden 1 ay geri geliyorum çünkü doktorlar hala düzeltilmiş ay hesabı yapıyorlar ama çok şükür ki aradaki açıcı kapadı paşam :))

Hepimizin kuzularını kokluyorum mis mis :)) çok dertleşicez burda :)))

yani ben de anlamadım ki artık, ne diye kalkıyor zırt pırt
umarım bu kusmaları azalır, sizlerin dediği gibi
ama senin dediğine de dikkat edicem, eğer devam ederse böyle çok çok
doktora sorarız
artık elbise yetiştiremiyorum
elimde yıkayıp kurutmaya çalışıyorum hemen
ya kusuyor ya da kakası sırtına çıkıyor, ya da kenarlardan taşıyor
bu kaka sıkıntısı doğduğundan beri var, prima kullanıyorum ama...
üstelik halen 2-3 kere yapıyor günde

Akşam 10 dan sabah 7 ye kadar uyanmıyor mu? MaşAllah Benimki yatmadan ne kadar yerse yesin, gece için tahıllı mamalardan da yedirsem en az 2- 3 defa mamaya olmak üzere ekseri toplamda 7-8 kez uyanıyoruz. Önce her seferinde mama yapıyordum, çünkü mama vermeden uyumuyordu. 10-20 ml yiyip uyuyakalıyordu. Şimdi uyandığında önce su içiriyorum sonra emziğini veriyorum, bir süre sonra uyuyor. Aradan bir kaç saat geçmişse mama veriyorum. Ve saat 5 dedik mi ayaktayız artık.

işte benim kızımın durumu aynen seninle aynı canım... bugün doktorunu aradık ne yapalım diye, gece yatarken pirinç unuyla mama yapın dedi, arı marka pirinç unu aldık mama yaptık yedirdik yatırdık şimdi, bakalım bu gece nasıl geçicek... yarın yazarım yine...

Pirinç unu da denedim, tahıllı irmikli mama da. Bende değişen bir şey olmadı. Dün de 2den 4 e kadar uyumak için cebelleştik. Okula da başladım ne yapacağım bilmem. Bu sene ben de norm fazlasıymışım. Meslek liselerindeki kuduruk öğrencilere gönderirlerse kızıma bakmaya nasıl enerji bulacağım bilmiyorum, sinirle-uykusuzlukla.

Canim kizin dun gece de sk kalkti mi cevabini cok merak ediyorum. Biz henuz anne sutundeyiz sadece ama oglum da sk kalkmaya basladi geceleri ben de yarin doktora danisip tahilli tok tutan mamalardan vermeyi dusunuyorum sen nasil tecrube ettin bu gece benim icin cok onemli.

Biz de anne sütündeyiz, benim oğlum da çok sık kalkıyor. Doymuyor artık sanırım. 10 gün sonra kontrolümüz var, ek gıdaya geçeceğiz bakalım.
inşallah geç kalmamışızdır.

Gerçi teyzelerimiz biz dişlerimizi sekizledik :)
Altta 4 dişimiz vardı, 2 tam iki yarım.
Üstten de 4 dişimiz görünüyor, ikisi uç vermiş, ikisi vermek üzere.

Bu sebepten de uyanıyor olabilir oğluşum. Zira çoğunda ağlayarak uyanıyor, meme veriyorum kolay sakinleşmiyor. Kucağa alıp avutmak gerekiyor.

Bi de kızlar oğluş evimize geldiğinden beri gece uyandığında ben onunla hiç konuşmadım, o gülümserken gülmedim bile.
Gece gündüzü ayırt etsin diye.
Çok gece 2'de uyanır 5'te uyurdu. Kendi odasından asla çıkarmadan -eşimi de rahatsız etmemek için - 3-4 saat boyunca gecenin karanlığında yanında durdum öyle sessiz.
Sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama gece onlara yüz vermemek galiba en iyisi :)

merhaba arkadaşlar.
Sürekli okuyordum ama telden cevap yazamıyordum. Artık işe başladım, tüm gün bilgisayar başındayım. Cevap da yazarım.

Beni hatırlayan var mııı :)))

merhaba arkadaşlar.
Sürekli okuyordum ama telden cevap yazamıyordum. Artık işe başladım, tüm gün bilgisayar başındayım. Cevap da yazarım.

Sohbetimiz olmasa da ben hatırladım :))

Arkadaşlar Dr a gidecek olanlar acaba bebeklerimize kefir verebilir miyiz sorabilir misiniz? Ben de sorayım ve ona göre vereyin.Bağırsak ve bağışıklık sistemi için çok sağlıklı, sorabilirseniz çok sevinirim.

Benim kızımda son 10-15 gündür çok sık kalkıyor. Yarım saat kırk beş dakikada bir uyanıyor. Emzik verince tekrar uyuyor. Emzik vermezsem uykusu açılıyor ve hiç uyutamıyorum. Dönemsel bişey mi yoksa emzik ağzından düştüğü için mi uyanıyor anlamadım. Emziği bıraktırmak istiyorum ama başka türlü mümkün değil uyumuyor.

dün gece arı marka pirinç unundan suyla mama pişirdim, 3/4ünü zor yedi, tatlı olduğu için sever sandım ama çok da sevmedi, 10:30 gibi bitirdi pirinç unlu mamayı, uyuttuk, 2de uyandı 100cc aptamil1 mama içti, sonra 3te gazı olduğu için uyandı, yarım saate yakın uğraştık uyudu tekrar, bi daha sabah 7 gibi uyandı ve yine 100 cc aptamil1 mama içti, 1 saat kadar oynadık yine uyuttuk saat 10a kadar yine uyudu... böyle işte, eğer 3te gazlanıp uyanmasaydı fena değildi bu gecemiz... bu gece yine deneyip bu geceki durumumuzu da yine yazarım...

merhaba arkadaşlar.

Hatırladım canım.
Hatta doğumdan sonra bebeğinin fotolarını da yüklemiştin. Saçına minnacık bir toka takmıştın. Kırmızı :) Gülümsüyordu kızın.
Çok şeker çok tatlıydı bebişin

O kadar ayrıntı verdim, bir de başkasıyla karıştırıyormuşum :)

emzik kurtarıcı arkadaşım kaç aylık bilmiyorum ama benimki diş kaşıntıları başladığından beri emziksiz durmuyor ne zaman kalksa emzik verip uyutabiliyorum. bir de illaki bir dönem sonra alışıyorlar emziğe. hem neden bıraktırmak istiyorsun ki. zamanı gelince zaten bırakacaklar. bırak keyifli keyifli emsinler bence

gaz sıkıntısı çekiyorsa eğer dr browns biberon ve aptamil conformil 1 mama kullan ben çok fayda gördüm doktorumda onayladı

merhaba arkadaşlar.

Ben de hatirliyorum. Hosgeldin.

Benim ki de aynen anlattigin gibi cnm.

kızlar selamlar benide inş hatırlıyosunzdur koptuk giremedik bi türlü meriç inançla ilgilenmekten :)

bizde dişlerle uğraşıyoruz çıkcak galiba.bi çıksada rahatlasa yavru ya.aşırı hareketli ve sanırım emeklemeside yakındır o çabada şuan.

bu aada eşimle 4 yıldır tayin bekliyoduk oldu şükürler olsun :) 1 aydır ankaradayız ank ekibi buluşma ayarlarsanız kesinlike varız gerçi yeni taşındık yerlşmeye çalışıyoruz ama yerleşince mutlaka varım.

papatya geçen sormuştum bi yazmadım işe başlamadım kasım 11 de başlıyorum inş.sen başladın dimi ? ikizler nasıl ? çok zorlanıyomusun ?

dbb, canım batuhan nasıl ?

kızlar tek tek yazamıyorum nasılsınız iyimisiniz ? bebişler nasıl ? diş çıkaranlar oldu mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…