- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
Su an bir sinifim yok malesef. Norm fazlasiyim. Tesekkurler cvp icin.
gecmis olsun clue. biz de bir olay atlattik aksam. oglum ara ara oksurmeye baslamisti dun. emzirip yatiracaktim. emizrirken oksurmeye basladi ve bogazina kacti sut. uzun sure nefes alamadi ne yapicami sasirdim ters ceviriyorum sirtina vuruyorum yok nefes almiyo.oyle bir kustuki ama yinede nefesi gelmedi. en sonunda hizli hizli vururken sirtina kendine geldi nefes almaya basladi tabi ben agliyorum bi taraftan esimede ulasamadim telefonla yalnizdim. bundan oncede bogazina kacirdigi oldu ama boyle kotu uzun suren bisey olmamisti.hala gozumun onunde yaa cok korktum.rabbim bagisladi oglumu elh
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar. idrar kültürümüzde temiz çıktı, idrar yolu enfeksiyonuda yokmuş. bi kan tahlili daha yaptırdık bugün, o da temiz çıktı. çok şükür gayet sağlıymışız ama bir haftalık ateş niyeydi bilmiyoruz. gizli enfeksiyon vardı, ilaçlarla geçmiş dedi doktorumuz, bugünkü kan tahliliyle ona bakmış. aşıyla alakası yok, aşıdan olsaydı ateş 40u geçer, havale geçirtebilecek boyuta gelirdi, aşılarınızı yaptıracaksınız, aşı zaten olan birşeyi tetikledi sizde dedi. birde üst damağı kabarmış, deli gibi ağlamaları dişten olabilir dedi. hayırlısı artık, şuan iyiyiz çok şükür, bütün ilaçları bıraktık, Allah birdaha yaşatmasın inşallah...
gecmis olsun clue. biz de bir olay atlattik aksam. oglum ara ara oksurmeye baslamisti dun. emzirip yatiracaktim. emizrirken oksurmeye basladi ve bogazina kacti sut. uzun sure nefes alamadi ne yapicami sasirdim ters ceviriyorum sirtina vuruyorum yok nefes almiyo.oyle bir kustuki ama yinede nefesi gelmedi. en sonunda hizli hizli vururken sirtina kendine geldi nefes almaya basladi tabi ben agliyorum bi taraftan esimede ulasamadim telefonla yalnizdim. bundan oncede bogazina kacirdigi oldu ama boyle kotu uzun suren bisey olmamisti.hala gozumun onunde yaa cok korktum.rabbim bagisladi oglumu elh
ben de her gün diyorum çorba bişey yapayım, içireyim
sonra fırsat olmuyor yine
acaba çok mu geç kalıyorum bu konuda, ayın 13ünde 6.ayı biticek çünkü
halen anne sütüyle besleniyor
fırsat buldukça bir şeyleri tattırıyorum sadece
ne versem ki, bilemiyorum :44:
Kızlar çok bunaldım. Kızım meyve püresi hariç hiç bir şey yemek istemiyor. Anne sütü alıyordu. Onu da bıraktı. Sadece gece uykudayken alıyor. Sebze püresi ve çorbası, tarhana, yoğurt, tavuk suyu çorba hiçbirini yemek istemiyor. Birde yedirirken yastığa destekleyerek yarı oturur yarı yatık şekilde veriyorum. Yastığa yasladığım zaman ıh diye reddetmeye başlıyor. Tadına dahi bakmadan reddediyor. Masada biz yemek yerken kucağıma alıyorum öyle veriyorum bir iki yiyor sonra gene ağzını açmıyor. yemeğin tadını sevip sevmemekten ziyade sanki yemek yemeye tepkili gibi. siz nasıl yapıyorsunuz. Nerde hata yapıyorum. Bana yardımcı olun.6 aylık 7280 gr. Son 3 ayda hep 200gr 300 gr kilo aldı. Bana yardımcı olun lütfen
Kızlar çok bunaldım. Kızım meyve püresi hariç hiç bir şey yemek istemiyor. Anne sütü alıyordu. Onu da bıraktı. Sadece gece uykudayken alıyor. Sebze püresi ve çorbası, tarhana, yoğurt, tavuk suyu çorba hiçbirini yemek istemiyor. Birde yedirirken yastığa destekleyerek yarı oturur yarı yatık şekilde veriyorum. Yastığa yasladığım zaman ıh diye reddetmeye başlıyor. Tadına dahi bakmadan reddediyor. Masada biz yemek yerken kucağıma alıyorum öyle veriyorum bir iki yiyor sonra gene ağzını açmıyor. yemeğin tadını sevip sevmemekten ziyade sanki yemek yemeye tepkili gibi. siz nasıl yapıyorsunuz. Nerde hata yapıyorum. Bana yardımcı olun.6 aylık 7280 gr. Son 3 ayda hep 200gr 300 gr kilo aldı. Bana yardımcı olun lütfen
canım yeni başladıysan reddetmesi normal, zamanla alışıcaktır, çok zorlama vede özellikle acıkmasını bekle birşey vermek için, ben eskiden normal saatinde mamasını verip ara öğünlerde ek gıda vermeye çalışıyordum, tabi tok olduğu için asla yemiyordu. şimdi öğün olarak ek gıda veriyorum, uyuyacağı zamanda mamasını veriyorum. biz başlayalı 2ayı geçti, daha yeni yeni herşeyi zamanında yiyor, hatta yemediği zamanlarda çok oluyor. bazen oyuncaklarıyla kandırıp oyuncağını ağzına sokar gibi yapıyorum, ağzını açınca kaşığı tıkıyorum:) bide yemek yedirirken ortamda kimseyi bırakmıyorum, babasını bile görse asla yemiyor:) bide buara su favorimiz, suyuda kaşıkla veriyorum, su biberonunu gördüğü anda açıyor ağzını, bikaç kaşık su verip yemekle devam ediyorum, bazen iki kaşık su bir kaşık yemek şeklinde yiyoruz, yemekten çok su içmiş oluyor ama olsun sonuçta yiyor:) böyle değişik sevdiği şeylerle kandırıp yedirmeye çalış sende. ayrıca benim kızımda 6aylık ve 7400 anca daha ama zayıf durmuyor bence, seninkide normal, üzme kendini boşuna, hemen alışıp yiyecek diye birşey yok...
canım,acele etme..oğlum meyve suyunu bile hatta suyu bile istememişti..kaşığı ağzına yaklaştırdığım an başını çeviriyor,ağzını kilitliyordu..ama 20-25 günün sonunda yavaş yavaş alıştı..şu an verdiğim yoğurt,çorba,püreyi 6-7 aşık da olsa yiyor ve ben bundan mutlu oluyorum..emmeyi bıraktığı için aç olduğunu düşünüp üzülüyorsundur muhtemelen ama stres olma..aç olsa sürekli huzursuz olur,uyumaz..tabii bilemiyorum bu durumları ama ek gıdaya geçiş zor bir süreç,sabırlı olup,bebekle inatlaşmadan halletmeliyiz..yoksa hiç yemeyen,yemekten kaçan bir çocuk olur,bu da uzun vadede daha büyük sorunlar doğurur..kilosuna da takılma,doktor sağlıklı diyorsa gerisini takma kafana..mama sandalyesi almayı deneyebilirsin yoksa eğer..onunla masada olacağı için kendini yemeye hazır hissedebilir bebeğin..
Kizlar biz ek gida olayina bayagi alistik. Bizim kiz zaten emmedigi icin 4.ayda gecmistik ek gidaya, simdi sabah kahvaltiyada basladik son olarak. Gunluk olarak sabah kahvalti, sonra meyve puresi, ogleden sonra yogurt ve aksamda corbamizi yiyoruz. Tabi aralarda devam sutumuzu hep iciyoruz, ozellikle uyuyacagi zaman biberonunu ariyor cogu zaman.
Evlerin daginikligindan bahsedilmis, bizim evde ayni durumda. Yerde yorgan ustu oyuncak dolu, ekstradan balonlar ve koca bir top var, hangi odada oturursak oraya tasiniyorlar. Suan oturtma calismalari yapiyorum, kuvetini kaldirmistim geri cikardim, icine bir minder attim, arkasinada bir yastik dayayip onun icine oturtuyorum saga sola devrilmiyor orda. Bide o cikti ortaya simdi. Offf bide pasakli oldum 10gundur bebisin hastaligiyla ugrasmaktan supurge bile acamadim evde, biri habersiz gelse iceri gelsene diyemiycem, hatta kapiyi acmayip evde yokmusuz gibi davranicam, o derece yani:))) bazen aileleriyle ayni sehirde yasayanlari kiskanmiyor degilim, bi isimi yapmak icin bebegi iki dakika birakabilecegim bir akrabam bile yok burda...