2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
sağol canım bizi düşünmüşsün, biz kısmetse cuma görmeye gidecez minikleri
artık kontroller haftada bir, bu durum çok hoşuma gidiyor
siz nasılsınız?ipeğin, nazlın?

amaniiin!seninkisi ikiz de mi yaa! zor mu ikiz olunca? belki azcik once dogurabilirsin ikiz ya?ayy cok seker olurlar yaa.tek tumurta ikizi mi?yoksa keseleri ayrimi?

benim de ilk zamanlar olmuştu dr a sormuştuk bebek yerleşirken normal kırmızı olursa hemen gel demişti.ama bu zamanda neden olur onu bilmiyorum canım

ayyy çok hastayım kızlar bademciklerim şişti burnum genzim tıkandı tamamen nefes aldırmıyo :2: :2: :2:
kocişim işten gelirken taze meyvesuyu sıktırmış saolsun onu içtim şimdi iyi gelse bari..
of iyileşemedim bş tğrlğ 1 hafta oldu heralde hastayım gittikçe de daha beter oluyorum

sağol canım yorumuna sevindim okudum da cevap yazamamıştım. sonra tekrar takıma baktım baktım teyzemi aradım o da beğendi benim de sonunda içime sindi

Ankara da nerde e bebek tatlım. Ben de netten mi alsam gidip mi alsam bilemedimmmm
gidip görmek güzel oluyor ama canım internet sitesinde daha çok çeşit var. küçük geldi bana. çukurambara girişte mado ve liva var karşılıklı onları geçince ışıklardan sağa giriyorsun o cadde üzerinde. Toker bebe de var.

biz de dün yine alışverişteydik. Anakucağı ve bebek arabası kalmıştı. artık eşimle alışverişe gitmek eziyet olmaya başladı ben kararsız bir insanım bu da onu sinir ediyor. Gıcık olmaya başladım kendisine, bazen hamile olduğumu unutuyor herhalde. bazen sinirimden ağlayasım geliyor zor tutuyorum kendimi. bebeğimize bişeyler almak keyif mi eziyet mi belli değil yani. Uyuz adam

Gelelim muayenemize :) Dün sabah ordaydık.yine yüzünü göremedik kafasını karaciğerinize yaslamış elleri ayakları serbest aşağı çok vuruşlar yapar dedi. gerçekten de sürekli alttan vuruşları var altıma kaçırıcak gibi oluyorum sık sık :) kilosu 2000miş. kafa çapını sordum tam rakam söylemedi 1 hafta ileride çok önemli değil dedi. önceden 2 hafta diyordu... severken hiç zorluk çekmeyeceksiniz yanakları maşallah dedi hakikatten bir yanak var görmeniz lazım canım yaa. bir de karnımı sağdan-soldan ve aşağı-yukarıdan elleri arasına alıp tartıyo gibi bir hareket yaptı şaşırdım o ne içindi acaba :44: sonra aşağılara doğru bakıp suyun iyi dedi biraz sancın var dedi buna da şaşırdım sancıyı görebiliyor mu bu şekilde. ellerimin şiştiğini daha önce söylemiştim ayaklarım da şişti dedim tansiyonum da yükseliyor dedim idrarda koyuluk var dedim. internette okumuştum ödem-tansiyon ve idrarda protein olması gebelik zehirlenmesiymiş. doktor da idrar testi,kan testi, tekrar tokluk şekeri istedi. gebelik zehirlenmesi olursa ne olacak dedim. doğurman gerekecek dedi. bu daha kötü durumlara kadar gider dedi. çok korktum ama şükür idrarda protein çıkmadı. kanımda lökosit ve nötrofil biraz fazla, lenfosit de biraz düşük. şeker 92. bugun telefonla soracağım önemli mi diye.

durum böyle kızlar. bu arada aşırı kararsız kaldığım chicco i-feel ana kucağı için fikrinizi merak ediyorum.

dün o kadar gerildim ki. 4 rengi var. 4ünü de beğenmedim seçim yapmam gerekiyor satıcı kız bekliyorum eşim bekliyor ben öyle bakıyorum delirdim. daha önce kırmızıyı beğenmiştim ama orda kırmızıyı bir gördüm kırmızı değil vişne çürüğü. internette kırmızı gözüküyor. mavi zaten olmaz kızım için. yeşili de çok çartlak. moru da güzel ama bilmem hiç mor düşünmemiştim. kırmızıya çok baktım düşündüm orda çok çartlak duruyor o da :18: ayy kararsızlık ne kötü bişeyyy. o an bişey söylemek zorunda kaldım ve mor olsun o zaman o daha sakin bir renk parlamıyo en azından diye ama eve gelince de doğru mu yaptım dedim. ya insan başka bi renk yapmaz mı yaa renklere bak

sonra araba krizi...

çift yönlü olsun istedim. bazılarının tekerleri kalın (çok büyük olanlardan değil) ama ağır ve hantal, bazısının da ince ama araba çok hafif ve rahat, tekerleri de içe katlanıyor fakat biraz çıtkırıldım gibi. bahsettiğim marka model "baby2go proton". sonra almadan geldim. kuzenime,teyzeme sordum onlar da bizimkiler kalın hiç rahat kullanamadık bagaja sığmıyordu bence hafif al dediler. bakalım hala düşünüyorum ama sanırım hafif alacağım çünkü zaten kışın çıkmam baharda yazda da teker ince olması önemli değil. annemin evine yürüyerek gideceğim yazın. orda asansör yok bu yüzden hafiflik de önemli.
bu sitede yorum da okudum bu modeli alıp memnun kalanlar var. 2.aydan itibaren kullandık diyorlar.

ana kucağı mor sipariş verdim ama hala yanlış mı yaptım diyorum İmdaaaaaaaaaat Neden bu kadar kararsız bir insan oldum ben ya da neden benim beğendiğim şeyleri bulmak bu kadar zor Başka marka anakucaklarını da beğmiyorum bu markanın kullanımı çok güzel ama bunun da renkleri.... benim yerimde olsanız ne yapardınız kızlar.

eşim önce kızıyor sonra gülüyor artık sen şaka yapıyorsun di mi diyor.

Selam kızlar dün sağlık ocağı kontrolüm vardı tansiyonum normaldi kilom ( 62 ile başladım ) 75 olmuşum veee gebe olarak son kontrolümmüş artık Rabbim inşallah sıkıntısızca kucağıma almayı nasip etsin bebeğim 4-5 günlükken gidecekmişiz vee ayrıca hemşire bana verdiğini zannetmiş sordu "Devit-3 Damla" vermiş miydim dedi hayır dedim hemen verdi bana günde 8 damla iç dedi bitene kadar devam dedi ve doğum yaptığın hastanede aynı bu damladan reçetene yine yazacaktır dr. dedi alma boşuna parayla çünkü devlet ücretsiz veriyor zaten bebekle geldiğinde ben yine veririm dedi sizlere bu damla verilmiş miydi dün kullanmayı da unutmuşum ohh neyse hem sağlık ocağı hem dr. kontrolü baymıştı neyseki sadece dr. kontrolümüz var hemde her hafta darısı sizlere canlar öpüldünüz kocaman

Günaydınn.Sifaa benimde tansiyon normal seyrediyor cuma günü bende çalışabilir raporu almaya gittim.Maşallah Bebişim 2 kilo ve 43 cm miş.Uzun bi bebek olucak dedi dr. inşallah.Bu arada bende 62 ile başladım şimdilerde 71.5 kiloyum.İlaç olarak magnezyum, kalsiyum ve demir içiyorum kan değerlerim çok düşükmüş.Damla falan almadım ama dr. bu kadr endişelendiğine göre mühim olmalı bende 9 dan sonra arayacağım dr.umu.Merak ettim doğrusu.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin.Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım.

Günaydın anneler....

Dün doktor kontrolüm vardı bnm de.Oğlum ksümüş gibi kolunu yüzüne dayamıştı , hiç bişey göremedik..Sadece tek gözünü gördük..

Ama herşey yolunda çok şükür.

2150 kg 45 cm boy dedi. normal dedi ama ben 2500 bekliyordum.3500 bulur dedi ama 1 ay da 1 .5 kg alır mı ki?

ben devlet hastanesinde doğum yaptırabileceğim. sezeryan olunca ücret alıyolarmı acaba?

günaydın canım evet tansiyonlar hep normal devam etsin inşallah maşallah bebeğin boyu nda kilosu da iyi sağlıkla sıkıntısızca devam etsin inşallah sen az kilo almışsın bana göre üstelik ben bulantı-kusma sorunu yaşayan biriyim neyse bebiş sağlıkla gelsin kilocuklar da uçup gider inşallah kan değerin ilaçlara rağmen düşük çıkmış dr unla irtibata geçeceksin zaten bir çözüm üretecektir amin canım çok sağol

günaydın tatlım maşallah ya hem kilo hem boy öğrenenlere ben hiç öğrenemedim boyunu şu an kaç haftalıksın yani usg de haftasına göre mi ilerliyor bebeğin alır tatlım hem bizler hem bebekler son ayda daha hızlı alınacakmış kilolar takma kafana

Sonsy tatlım bence morlu lilalı renk gayet güzel hiç pişman olma güle güle kullanın bebek arabasına ben yaz sezonunda bakacağım :26: bu yüzden hiç bir fikrim yok araştırmadım da inşallah içinize sinecektir aldıklarınız

kızlar mor iyi mor iyi

hem mor uçuk bi mor dinlendirir kırmızısı zaten resimdeki gibi değil vişne çürüğü o yorar :)

ben devlet hastanesinde doğum yaptırabileceğim. sezeryan olunca ücret alıyolarmı acaba?
canım devlet hastanesine telefonla ulaşıp sorabilirsin hiç bir fikrim yok benimde ama sanki alırlar gibi geliyor :26:

kızlar mor iyi mor iyi

hem mor uçuk bi mor dinlendirir kırmızısı zaten resimdeki gibi değil vişne çürüğü o yorar :)
hah şöyle ya zaten kız bebeklerine pembe ve kırmızı renkler ön plana çıkıyor demi neden arada bir değişiklik göstermeyelim mor şahane tatlımmmmm

Evet kiloyu hiç takmadım kafama zaten yediklerimide abartmadan canım ne isterse yedim.Yeter ki bebişler sağlıklı olsun tek önceliğimiz onlar evet kuvvetle muhtemel doktor bi çözüm üretecektir ama bu değerler canımı sıkmaya yetti ben normal doğum istiyorum inşallah mani değildir bu ayrıca astım hastasıyım da. Zorluk çıkarmasın diye çok dua ediyorum şimdilik engel bi durum yok demişti dr. cuma günü.Bende bulantı kusma nerdeyse hiç olmadı diyebilirim, sadece ilk üç ay yaşadım o da haftada bir falan Maşallah.

sabah erkenden kalktım eşime kahvaltı hazırladm işe gönderdim =) şimdide fatih portakal fox izlyrm .... kızlar benim göbüşüm sanki biraz daha aşağıya indi gibi sizce bebişim dönmüş müdür? yaa bebişimi çok merak edyrm =)

canım çok geçmiş olsun hemen toparlanmaya bak tam tehlikeli dönemler heran herşey olabilir bol bol nane limon ve bal tüket ben hasta oldum 2 günde kalktım ayağı dikkat et kendine

sabah sabah pek kimse görünmüyo, neyse ben de şu yeni öğrendiğim alıntıları bi yapayım bakalım :))

bende enfeksiyondan şüpheleniyorum,bu yüzden sorucam doktora, sadece akıntı olduğunda kaşınıyo zaten, gidip çamaşırı değiştirip bir de orayı yıkadığımda geçiyo. bu kaşıntı her zaman olmuyo yani.

çok çok geçimş olsun cnm ya. ılık şeyler iç, sürekli dinlen, benimki fena bi hastalıktı ya,yerimden kalkamıyodum. amannn dikkat daha kötü olma.

ya sorma pınar bu aralar herkes aynı şeyden muzdarip, 2 aydır yüzünü görmüyorum kızımın. sığamadıkları için ya eli ya bacağı yüzünü kapatıyo. tabi heryin yolunda olması önemli olan. kilo alımı son ayda artıyomuş, benimki de 32. haftada 1850 dedi, doğumda 3.300 olur dedi.

sonsy seni okurken dedim aynı bennn. acayip kararsızım bende. eşim bundan çok şikayetçi, bir de alışverişi hiç sevmez.
ana kucağı konusunda dediğin gibi mor güzelmiş aslında, kırmızı biraz canlı olsaydı o daha iyi görünüyo. aldın galiba morunu. eğer biraz daha büyük bişey düşünürsen ben alacağım modeli paylaşayım. kargosu var düşünürsen. elektrikli, gece lambalı ve müzikli.

araba konusunda kesinlikle hafif bi model tercih etmelisin. baby2go nun modellierinie baktım, ondan daha hafif, şık, çift taraflı pierre carden in arabasını pusetiyle aldım ben, inanılmaz hafif. fiyatı 450-480 civarında.

slm kızlarrrrr hepinize günaydın cumadan beri yazamadım size okuyup okuyup kaçtım ama evde bir temizlik vardı sormayın dip köşe halı cam kapı ütü derken 3 gün geçti ama rahatladım valla toz götürmüş ya bizim evi cumada doğum yöntemleri için hastanedeydim ebelerle felan tanıştım o kadar rahatladı ki içim anlatamam hepsi çok iyi kaRŞILADILAR HER SORUMUZA CWP VERDİLER DOĞUM HANEYİ ODALARI FELAN Gezdirdiler devlette epidural yokmuş ama tavsiye edilmiyo zaten en ufak bi hatana bakar felan dediler iyiki gitmişim anlıcanız bu arada bebişini gören arkadaşları tebrik ederim maşallahları var bebiklerin inşallah benim yavrumda kilo almıştır şubatım 5inde kontrol var dananın kuyruğu o zaman kopcak anlıcanız ama bi arkadaş yazmış ya doktor bebeğe 1800 gr demiş doğunca 2450 çıkmış inşallah bizim doktorumuzda yanılmıştır ayyyyy çok uzattım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…