canım vitamin damlasıymış özellikle bebeklerin kullanması gerekiyormuş ama sağlık bakanlığı anne karnındayken kullanmamız için devlet tarafından ücretsiz sağlık ocaklarından alabiliyormuşuzcnm çok geçmiş olsun.aman dikkat edelim son zamanlarımız.herşey daha zor ve hassas.bol bol dinlen cnm.inş en kısa sürede iyileşirsin
cnm o damla ne işe yarıyorki acaba.ben en son tetnoz aşısı için sağlık ocağına gitmiştim.bidahada gitmedim onlarda aranmadılar.
ben yatağı yaptırdım cnm.pamuklu.200 tl ye mal oldu
benim kaynanamda normal doğur diye tutturdu,ben de ona sinir oluyorum, şeker problemim var,hipoglisemi problemim var. diyorum şekerim düştü doğum esnasında bilinç kaybı yaşadım ne olucak? zaten şekerim yükseliyor diyet yapıyorum dememe rağmen,tatlı yemememe ,ekmek az tüketmeme taktı. karnın küçücük kalmış, yemezsen yürüyüş yaparsan büyümez tabi diyip duruyor. anlatamıyorsun da. herkesin kaynanası gelinin dediğinin zıttını söylüyor herhalde. benimki de sezaryenle doğurmuş bu arada.benim ilk doğum sezeryan oldu normal doğum çook istedim ama çatım çok dardı olmadı. sonra kaynana geldi sen zaten yapamazdın dayanamazdım o acıya dedi. neye uğradıımı şaşırdım valla ki benim ağrı eşiğim çok yüksektir 16 sene taekwondo yaptım ondan heralde dr bile şaşırmıştı canın hiç yanmıyor mu senin falan diye. kaynanalar kendileri normal yapmışlar ya doğumu bize üstünlük taslıcaklar ya napaacaklarını ne kulp bulacaklarını şaşırıyorlar. sen bakma ona. allah bizi bunu yapabilecek şekilde bu acıya dayanacak şekilde yaratmış bi sağlık sorunun olmazsa herkes yapıyor sen de yaparsın takma kafana
canım yorma kendini artık çok ağırlaştık. ben geçen perşembe temizlik yaptım ki kocamla birlikte yaptım ağır işleri ona yaptırdım akşam kasılmalarım oldu doğurcam sandım valla çok fenaoldum
geçmiş olsun diyen arkadaşlar çok çok sağolun seviyorum sizi
veee dr dan geldik kuzucuum çok kilo almış tosun olmuş 3000 gr dedi dr :)) suyu da daha normal dedi izin alıp dinlenmem işe yaramış ya çok sevindim. burun spreyi kullanabilirsin dedi hemen aldım sıktım ooh bi nefes aldım ya
aa çok geçmiş olsun tatlım kanamanı okur okumaz endişelendim :18: neyseki herşey yolunda bol bol dinlenmeye bakkızlar bu aylarda sakın kendinizi yormayın,zorlamayın, yükseğe doğru uzanmayın ve ağır kaldırmayın,ben dün bu saydıklarımı maalesef yaptım ve anında kanamam oldu, şimdi bel ağrım çok fazla akşam nts girdim sorun yok dendi, şimdi de doktora gideceğim. artık aışvrişlere çıkmak falan olmamalı bence, her hareket bebeğimizi tehlikeye sokabilir. aman dikkat, ben çekiyorum siz çekmeyin. kolaylıklar hepinize.
ahh aynen görümcem ve kayınvalidem ısrarla normal doğurmamı tekrarlıyorlar ( ve tüp bebek yaptırdığımdan habersizlerbenim kaynanamda normal doğur diye tutturdu,ben de ona sinir oluyorum, şeker problemim var,hipoglisemi problemim var. diyorum şekerim düştü doğum esnasında bilinç kaybı yaşadım ne olucak? zaten şekerim yükseliyor diyet yapıyorum dememe rağmen,tatlı yemememe ,ekmek az tüketmeme taktı. karnın küçücük kalmış, yemezsen yürüyüş yaparsan büyümez tabi diyip duruyor. anlatamıyorsun da. herkesin kaynanası gelinin dediğinin zıttını söylüyor herhalde. benimki de sezaryenle doğurmuş bu arada.
veee dr dan geldik kuzucuum çok kilo almış tosun olmuş 3000 gr dedi dr :)) suyu da daha normal dedi izin alıp dinlenmem işe yaramış ya çok sevindim. burun spreyi kullanabilirsin dedi hemen aldım sıktım ooh bi nefes aldım ya
tatlım neyin vardı kaçırmışım ben :26: daha iyisindir umarımgeçmiş olsun diyen arkadaşlar çok çok sağolun seviyorum sizi
ben şöyle istiyorum, böyle istiyoruma bakmıyor bu işler. durum neyi gerektiriyorsa o olacak. doktorla birlikte alınıcak kararlar bunlar. önemli olan sağlık dediğin gibi. bıraksınlar da nasıl doğurucağımıza kendimiz karar verelim artık,annesi öyle diyor diye eşim de çok anlar gibi normal doğur diyor. sanki görmüyor rahatsızlanınca ne hale geldiğimi. neyse, sonuç itibariyle ben doktorumla konuşup kendi bildiğimi okuyacağım. kim ne derse desin .aa çok geçmiş olsun tatlım kanamanı okur okumaz endişelendim :18: neyseki herşey yolunda bol bol dinlenmeye bak
ahh aynen görümcem ve kayınvalidem ısrarla normal doğurmamı tekrarlıyorlar ( ve tüp bebek yaptırdığımdan habersizler) bende hastalığımı belirtiyorum ( ailevi akdeniz ateşi ) yinede anlamıyorlar amann boşver Rabbim hangi doğum olursa olsun kolaylıklar nasip etsin inşallah sıkıntısızca sağlıklıca kucaklarımıza alalım
benim de ilk zamanlar olmuştu dr a sormuştuk bebek yerleşirken normal kırmızı olursa hemen gel demişti.ama bu zamanda neden olur onu bilmiyorum canım
yaa devlette epidural yapmıyorlarmıdevlete gitmiyorum ama yapmıyolarsa bi sebebi vardır yani dimi
ya bizde kaynatsaydık
hahaha maymun sensin miii alem bu çocuklar yaw
canım evet yapmıyorlar dıe bılıyordum ama sorcam bakalım belkı degısmıstırr dogumu gecıktırıyor demıslerdı bana sonucta devlette kımse senın basını bekleyemzama bı soracam yınede yazarım burayada aldıgım bılgılerııı ayyy canım kaynatırızz yavvvv çok ıhtıyacımız var ole seylere benım bazen gercekten cok ıhtıyacım oluo cunku bu tur seylerı ınsan kendı aılesıne anlatamıyor uzaktalar sonucta sonra hep kotu seyler yasıyor sanır annem dayanamz valla ablam zaten bı alem katar ortalıgı bırbırıne o yuzden bole sızlere anlatmak daha ıyı vee canım hastayım dıosun lutfen hemn ıyileş yaaa cok cok sogan ye sarımsak ye ıyyy yazpmayın kızlar valla ben yıyorumm cunku antıbyotık bunlar ve hep yesıllık felan yıyın cunku bız hastalanınca bebıslerımızde etkılenıyor doktoruna sorsan keske 1 haftadır hastayım dıo cunku bal lımon karabıberyap canım karıstır bogazını yakacak ama ıyı gelır ayak tabanlarını viksle kalın corap gıy yat gecelerı yap ozellıkle inşallh hemen gecer gecmıs olsun canımD:
Günaydın anneler....
Dün doktor kontrolüm vardı bnm de.Oğlum ksümüş gibi kolunu yüzüne dayamıştı , hiç bişey göremedik..Sadece tek gözünü gördük..
Ama herşey yolunda çok şükür.
2150 kg 45 cm boy dedi. normal dedi ama ben 2500 bekliyordum.3500 bulur dedi ama 1 ay da 1 .5 kg alır mı ki?
Arkadaşlar, hamileliğini hatayda sürdüren var mı acaba ?? Yani Hataylı olanınız
aa çok geçmiş olsun tatlım kanamanı okur okumaz endişelendim :18: neyseki herşey yolunda bol bol dinlenmeye bak
ahh aynen görümcem ve kayınvalidem ısrarla normal doğurmamı tekrarlıyorlar ( ve tüp bebek yaptırdığımdan habersizler) bende hastalığımı belirtiyorum ( ailevi akdeniz ateşi ) yinede anlamıyorlar amann boşver Rabbim hangi doğum olursa olsun kolaylıklar nasip etsin inşallah sıkıntısızca sağlıklıca kucaklarımıza alalım
slm kızlarrrrr hepinize günaydın cumadan beri yazamadım size okuyup okuyup kaçtımama evde bir temizlik vardı sormayın dip köşe halı cam kapı ütü derken 3 gün geçti ama rahatladım valla toz götürmüş ya bizim evi cumada doğum yöntemleri için hastanedeydim ebelerle felan tanıştım o kadar rahatladı ki içim anlatamam hepsi çok iyi kaRŞILADILAR HER SORUMUZA CWP VERDİLER DOĞUM HANEYİ ODALARI FELAN Gezdirdiler devlette epidural yokmuş ama tavsiye edilmiyo zaten en ufak bi hatana bakar felan dediler iyiki gitmişim anlıcanız bu arada bebişini gören arkadaşları tebrik ederim maşallahları var bebiklerin inşallah benim yavrumda kilo almıştır şubatım 5inde kontrol var dananın kuyruğu o zaman kopcak anlıcanız ama bi arkadaş yazmış ya doktor bebeğe 1800 gr demiş doğunca 2450 çıkmış inşallah bizim doktorumuzda yanılmıştır ayyyyy çok uzattım
günaydın kızlaarrr
iki gündür ellerim şiş canım sıkılıyordu şimdi daha iyiler. hava açtı şimdi biraz yoksa temelli bunalım gezicem. ya tatil tatil diyodum 2 günde sıkıldım:)))))
evi temizledim dün. kocam benim karım bu işte diye sevinerek gezdi odalarımı:))))bayan aldım denedim tutmadı....beğenmiyorum resmen:))))
kızlar benim doktor 15 günde bir çağırıyor sizde de öyle mi. bi de ben en son gittiğimde sezaryen istediğimi söyledim bana güldü normalin nesi var diye. normal doğum yapabilirim diye kendime telkin veriyorum. kötü hikayeler anlatan kaynanamı dinlemeyeceğim:))))kendi annem yaparsın diyo kaynanam çok zor kızım dayanamazsın sen diyo:))))
Günaydın canlar
Ya karyola içine yatak alıcam yataş işbir idaşta var bebek yatağı siz ne aldınız?:44:
Arkadaşlar, hamileliğini hatayda sürdüren var mı acaba ?? Yani Hataylı olanınız[/QUOT
canım ben hataylıyım ama İzmirdeyimmmmbenım yerıme bol harbıye kebabı yee olur muu (
maşallah kuzucuğuna.bayağı bir güzel beslemişsin:)).aman naza değmesin.geçmiş olsun diyen arkadaşlar çok çok sağolun seviyorum sizi
cnm çok geçmiş olsun.kanama yazdığını görünce tedirginleştim ama neyseki herşey yolundaymış.aman dikkat cnmkızlar bu aylarda sakın kendinizi yormayın,zorlamayın, yükseğe doğru uzanmayın ve ağır kaldırmayın,ben dün bu saydıklarımı maalesef yaptım ve anında kanamam oldu, şimdi bel ağrım çok fazla akşam nts girdim sorun yok dendi, şimdi de doktora gideceğim. artık aışvrişlere çıkmak falan olmamalı bence, her hareket bebeğimizi tehlikeye sokabilir. aman dikkat, ben çekiyorum siz çekmeyin. kolaylıklar hepinize.
allah kavuştursun cnmannemler 1 aydır yanımdaydı yarın gidiyorlar.çok alışmıştım annem herşeyi yapıyordu yemek temizlik.şimdi bile uğraşıyor.beni hiç ayağa bile kaldırmadı sağ olsun.nasıl öderim hakkını bilmiyorum.hani derler ya annemi anne olunca anladım diye gerçekten doğru.gidecek şubat sonu gibi yine gelecek
merhaba
bugün nedense cok gerginim. Eda da sabah cok hareketliydi ama 3-4 saattir hareket etmiyor. Hareket beklemek de sinirimi bozdu. Randevum perşembe günüydü ama aradım 1 saat sonra gideceğim. Hastane cantam falan hazır değil ama nedense bu sefer panik oldum. Acil bir durum olsun diye aklıma gelenleri hemen bir yere toparladım. O kadar ki daha yeni yıkamıştım kızın kıyafetlerini daha kurumamıştı. Onları bile bir takım ıslak ıslak ayrı yere astım. Ayrı kurusun, gerektiğinde kolay bulunsun diye. Sanırım deliriyorum.
Şunu anladım, benim gibi endişeli gergin kişilere göre değil bu hamilelik süreci
aöf sınav sonuçlarım açıklandı kızlar. son 1 hafta kala çalışmıştım, gayet iyi gelmiş valla. sadece 2 dersim sınırda. onları da finalde kurtarırım inşallah. dua edin bana. geçersem kendimi ödüllendirip emzirme koltuğu alıcam :))
hataylı değilim ama hatay dayım:))))
canım sen devlet hastanesınemı gıdıyorsun bıra hatana bakar ne anlamda anlamdım benınsallh almıstır canım sıkma canını bebısler hemen kıloa lıo bu zamnalarda
Allah ım yaa öle kaynanamı olur kızım ne hayırlısıysa o olsun ınsallh de sus bee yapamzsın ne dmek off bazn sacmalıolar takma lutfennn hersey normalse bır raharsıozlıgın yoksa yaparsın tabıkı ınsallh bende normal ıstıyorummmben devet hastanesıne gıdıoyorum canım benıde 15 gunde bır cagırdı sımdı10 gun sonra gel dedı
canım sert olsun dıolar ben oyuzden annemın pamuklarına goz dıkytım gelıken annem getırecek bızde ondan yatak yapıcazzz ....
Arkadaşlar, hamileliğini hatayda sürdüren var mı acaba ?? Yani Hataylı olanınız[/QUOT
canım ben hataylıyım ama İzmirdeyimmmmbenım yerıme bol harbıye kebabı yee olur muu (
:d Tabii ki yerim sen yeter ki iste her seferinde bilgilendiririm ayrıca :d