2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar selam az önce test yaptım hamileyimmmmm :))))) Allahıma şükürler olsun inşallah Rabbim bu sefer sağlıkla sıhhatle kucağıma almayı nasip eder

gülüm hazır meyveli yoğurt yeme kendin yap.....

kızlar selam az önce test yaptım hamileyimmmmm :))))) Allahıma şükürler olsun inşallah Rabbim bu sefer sağlıkla sıhhatle kucağıma almayı nasip eder

hayırlı olsun..hoşgfeldin.topikte iki twetty mi oldu banamı öle geliyor:)))

aman maşşallah maşşallah

o halde boşuna bu kadar çok yiyorum desene günlükn 2 bardak süt 4 bardak meyve suyu bol bol meyve sebze ve günlük bir avuç badem yediriyo bana annem

kızlar bir konuda yanlış düşünüyorsunuz bence.. ilk üç ay bizden beslenmese de özellikle kalsiyum, vitamin, folic gibi şeyleri kan yolu ile alıyor. Boşunamı depoları dolduralım dedi doktorlar gebelikten önce.. Çok yemek yemeyin ama özellikle süt ürünleri ayran yoğurt omega 3 kaynağı şeyleri tüketin.. kilo almayalım tabi ama vitamin kalsiyum kaynaklarını boş geçmeyelim..

hayırlı olsun... tamamına erdirsin inşallahh..

kızlar şimdi size bize önerilen bir şey söyleyeceğim eşime de aktarcı bir tanıdığı söylemiş.

Gebelikte arı sütü kesinlikle çok faydalıymış, hem çocuğun gelişimine hemde anne sütüne faydaları çokmuş. internete arı sütü yazıpta araştırabilirisiniz. biz en yakın zamanda temin edicez sizlerede tavsie ediyorum....

8. haftada bebek bizdeki kalsiyumları almaya başlıyomuş kızlar kemik oluşumu başlıyomuş çünkü 8. haftada onun için şimdiden depolamalıyız bence çünkü bebek bizde bulamazsa dişlerimizdeki kalsiyumu çekiyomuş ve dişlerde morarma kararma bi müddet sonrada çürüme meydana geliyomuş:18:

o halde boşuna bu kadar çok yiyorum desene günlükn 2 bardak süt 4 bardak meyve suyu bol bol meyve sebze ve günlük bir avuç badem yediriyo bana annem

anneler öyle.oğlumda o kadar yedirdiki annem başka şehirdeydim bana bakmaya geldi...27 kilo aldım bebeğim 3100 doğdu manda olmamla kaldım anlayacağın nn

arkadaşlar dün doktora gitmiştim kese oluşmuş dedi vajinal ultrasondan baktı çok iyi dedi salı günü yine gel bakalım dedi ayrıca bebek 4 haftalık gittiğimde 5 haftalık olacak yine vajinal mi bakar yoksa karından mı bakar.ben sormayı unuttum kalp atışları için mi çağırdı acaba bilgisi olab bana yardım edebilir mi ? doktora heyecandan sormayı unuttum

canım kalp atışları için normalde erken ama belli olmaz tabi.. ve maslesef 5. hafta da vajinal bakar..

canım 5 haftalıkken kalp atışı görülmez sanmıyorum ama vajinal bakılırsa görünürmü bilmiyorum kii(

gözün aydın canım kese 4-5 haftada gözükür ama kalp atışları çok net olarak 6. haftada duyulur 5 ve 6. haftadada vaginal bakılır genelde

Hangi besin kaynakları ne işe yarar?
Et, yumurta, kurubaklagiller: Beyin, kas, kemik ve dişlerin gelişimi ve kan yapımında görevlidir. Protein ve demir gereksinimini karşılarlar.

Süt ve süt ürünleri: Kemik, diş gelişimi ve büyüme ile görevlidirler. Protein ve kalsiyum kaynağıdırlar.

Sebze ve meyveler: Büyüme ve gelişme için vitamin ve mineralleri sağlarlar.

Tahıllar: Kalori ve B grubu vitaminleri içerdiklerinden büyüme ve gelişmeye için önemlidirler.

Yağ ve şekerler : Sadece enerji içerirler ve enerji açığını kapatırlar.

Yeterli ve dengeli beslenmede dikkatli bir şekilde tüketmek zorunda olduğumuz bu besin gruplarını gebelikte de aynı özenle tüketmeliyiz ki sağlıklı yaşayabilmek için doğru beslenme alışkanlıklarını kazanabilelim.

tşk ediyorum arkadaşlar herşey çok iyi dedi yeri de çok iyi dedi o zaman neden çağırdı doktor beni.peki vajinalden kalp atışları duyulur mu? çok soru sordum biliyorum ama daha ilk gebelik o yüzden

merhaba kızlar şimdi kontrolden geliyorum 6 hafta 3 günlük görünüyor kesem 21.6 mm güzel büyümüş dedi doktor ama pıtırcığı yine göremedik su içip sıkışmadığın için dedi doktor lekelenmelerden dolayı da vajinal bakmadı salı günü yine gel su içip sıkış dedi inşallah o zaman görünür
normal mi sizce?

tşk ediyorum arkadaşlar herşey çok iyi dedi yeri de çok iyi dedi o zaman neden çağırdı doktor beni.peki vajinalden kalp atışları duyulur mu? çok soru sordum biliyorum ama daha ilk gebelik o yüzden

senin gittiğin haftada kesenin durumuna falan bakılır yeri nerede ve içi dolumu diye bunlar normal demekki sende şimdi sonraki hafta çağırma sebebi muhtemelen kalp atışlarını duymak vaginadankalp atışları duyulur canım

kayınvalıdeme yakınız çok şükür orda yıyoruz öyle böyle gecicek..kızlar aranızda oruc tutabılcek olan varmı ne yapıcaz tutmak ıstıyorum ama bulantımda cok

oruç tutamayacağım sanırım....çok sıcak bebeğin suyu falan..ne bileyim ben hiç birinde tutmadım kaza yaparım sonra...

gözün aydın canım arada kaynamışsın...sevindim ama sen yinede dikkat et....

gülüm hazır meyveli yoğurt yeme kendin yap.....

keşke evde olsamda vaktim olsa malesef en yakın çözümü bulmaya çalışıyorum akşam 2 yemek yaptım yatıp kaldım 10 saat işteyim eve git ev işi v.s. derken ancak yemek yapmaya vakit bulabiliyorum hatta bugün için kendime tarhana çorbası yapacaktım tüm malzemeleri çıkardım akşam saat 21.30 olmuş domates rendelemek resmen gözümde büyüdü...onu bile yapamadım işe gelirken pikniğe gelir gibi geliyorum süt,meyve,yoğurt evde olmak istiyorum kendime bakmak istiyorum

çok tşk ediyorum canım beni aydınlattın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…