canım en iyisini yapıyorsun boş durmamak lazım biraz araştırdım belki sana bir faydası olur
ÇAKŞIR OTU
Çakşır Otu (Ferula communis) asıl kökeni ve kullanıma başlanması orta asyadır fakat ülkemizdede yetişmekted.2 metreye kadar büyüyebilen, sarı renkli çiçekler açan otsu bir bitkidir.
Orta asyadan göçşe gelen Türkler o bölgede kullandıkları çakşırı anadoludada bulunca kullanmaya başladırlar.
TÜRKİYEde doğal ortamda yetişen binlerce bitki arasındaki çakşır en çok bilinenlerden biridir.
Çakşır Otu ve Kökü Nasıl Kullanılır? Çakşır Otu Kökü kurutularak toz haline getirilerek bal ile macun yapılmak suretiyle kullanılır. 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı çakşır kökü konularak demlemek surutiyle hazırlanan çay da içilebilir.
Çakşır Hakkında Yanlış Bilinenler
Bir çok yere baktığınızda aşağıda yazan bilgiyi görürsünüz ve tamamen yanlıştır
Çakşır otu alırken ve kullanılırken dikkat edilecek nokta ise çakşır otunun dişi ve erkek türü bulunur. Bu nedenle doğru olanı kullanmak gerekir. Kadınlar çakşır otunun dişi olanını Erkekler ise erkek olanını kullanmalıdırlar.
Çakşır Bitkisi
Çakşır Türleri
Şeytantersi (Ferula assafoetida)
Ferula caspica
Çakşır otu (Ferula communis)
Ferula conocaula
Ferula foetida
Ferula gummosa
Tuzcul çakşır (Ferula halophila)
Ferula hermonis
Ferula karelinii
Ferula linkii
Ferula longifolia
Ferula marmarica
Ferula moschata
Ferula narthex
Ferula orientalis
Ferula persica
Suyabu (Ferula rigidus)
Ferula schair
Ferula szowitziana
Ferula tingitiana
Benim esimde ayni cnm bi bakmissin telefon acar ben arkadaskarla maca gidiyorum der sanki yarim saate gelecekmis gibi alistim ben artik anlicaginaydın günlerimiz olsun inşallaaahhhh....
sabah sabah içim açıldı; hamiş sayımız 31e yükselmiş :))))))
canım tebrikleeeerrrrrrr Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallahhhhhh
yok annem benim herif teksas'tan.... bursasporluyuz, akşam dedim ki bi gün cumhurbaşkanı başbakan falan olursam ilk icraatım futbolu yasaklamak olacakyada bunu vaad eden herhangi bir partiye anında oy atar etrafımdaki tüm kadınları da organize etmek için çabalayabilirim
Bursanın ilçesinde oturuyoruz, kızma nedenim oydu zaten, bana kalkmış maç izliycem diyo, kapıdan çıkarken anlıyorum ki bursaya stadyuma gidiyomuş..... insan öyle mi söyler MAÇA GİDİYORUM der en azından....
Ben de bazen cok sinir oldummu onun totemini bozarim ornegin esim mac izlerken izkedigi odaya girilmesini istemez bende tam boyle heycanla izlerken kapiyi acarim cnm cay istermisin derim o beni aportopar kovar odadan bide gol yedilermi devre arasinda gelir kavgaya offff erkegin fanatigi de kotu oluyor vallakızlarrr günaydın günaydın günaydın... ay delirdi bu demeyin bu sabah içimde müthiş bir enerji var o kadar.... şubatta bahar gelince kendimi gerçek bahar geldi zannettim herhal... bir de yarın akşam misafirim var, bir yandan menü düşünüyorum bir yandan size yazıyorummmm.
canım ben kullanmadım ama hakkında bir yazı okumuştum, hem bayana hem de erkeğe çok yararlı olduğunu söylüyordu yazı...
amiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... hepimiz inşallahhhh hep beraber anne olalımmmmm...
ah benim canım kardeşimmmm... bu güzel yürek elbet bir gün mutluluktan coşacak....:54
harikaaaaaa yaaaa... harikaaaaa.... canım rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallahhhhh..
size tek bir şey söyleyeceğim canlarımmm... maç konusunda dualarım elhamdülillah tutuyor... Bizimki geçen hafta ankaradaydı, arkadaşıyla gitmişti iş için... sonra telefon etti, biz eskişehire gidiyoruz fener maçı için... ( bizim ki kopkoyusundan fenerli... aynen seninki gibi neşecim, yenilince yanında asla durulmaz) bir sinirlendim anlatamammmm.. dua ettim resmenallahım ne olur yenisinler diye.. sonra kendime kızdımmmm... veeeee gooooooollllllllll.. fener yenildi... gece eve geldi yenildik, dediii. bende pişkin pişkin "biliyorum, çünkü dua ettimmm,"" dedimmmm... bana bir bakışı vardı çok ta tın yaniiii... bazen de keyfimi yerine getiriyorsa fener gol atsın diye dua ediyorummm... ve gooooolllll. velhasıl kızlar, kocalarımız bilir, ya sayemizde (dularımız vesilesiyle) yenerler yana yenilirler... bizde seyrederiz
Rabbim ne büyük, ne güzel... canım arkadaşımmm çoook güzel bir haber bu... rabbim sağlıkla kucağına almanı da nasip etsin inşallahhhh... kızların dediği gibi oğluşun kuzenlerine haddiiiiiii siz de gelin diye baskı yapsın inşallahhhh...:52
canım önce bir nefes... sende kalinkamın nefes egzersizleri gibi şeyler yap ne olur... sakin ol... bu günlerde geçecek... gecenin ardından gündüzü veren rabbim, kışın ardından baharı veren rabbimbizim de kışımızı bahara çevirecek, bizleri de yeşertecek, çicek açtırtacak ve evlatlarımızı verecek inşallahhh... ama önce sengülmeye başla ne olur...
Insallah cumartesi guzel haberlerimiz olsun tatlim ben unuturum gider butun dertleri Rabbim hepimizi sevindirsin insallah... nasil geciyo gunlerin canim cok heyecanli yaa
Kızlar aktarı eve taşıdım gitti paracıklarımAktar ne dediyse aldım umut dünyası valla herseyi aldım
kocama sperm için keçi boynuzu özü ve tribulus Demir dikeni ekstraktı sabah akşam içilecek bunu bende kullanıncam yumurta kalitesini arttırıyormuş Aslan pençesi çakşır otu aldım bi ot daha aldım adını unuttum:26:Şimdi onları demleyip içicem ben bunlarla kesin üçüz doğururum
Kalbimdesin canim cok sagol, tekrardan bi arastiracagim cayini falan bulabilriim belki, tup ebek olayina girince kalmisti bunlar, tekrar bir bakayim ne olur ne olmaz dimi ama:) sen nasilsin bebislerden bir haber var mi?
araştır canım inşaALLAH herşey umduğun gibi olurbenim yavrular ne alemde bilmiyorum transfer gününü saymassak (saymıyoruz)bugün 3.gün başım ağrıyor,adet ağrıları v.s v.s küçük Emraha bağladım evde dolaşıyorum
canım inşaALLAH cumartesi günü bayram yapalımcanım benim belim çok ağrıyor sersem gibiyim adet ağrıları felan ama nedense heyecanım gitti bir garibim mecnuna dönüyorum galiba kuranı kerim okurdum onuda okuyamıyorum ALLAH sonumu hayra çıkarsın
Canim benim ya insallah benim transferden sonraki gun baslayan kasik agrilarim hala devam ediyo iki gundur ozellikle sabah yataktan kalkarken
Migdem bulaniyo hatta sabah hasladigim yumurta hala beni bekliyo kendimi onu yemeye hazir hissedemiyorum biturlu markete gittim geldim bugun saatlerce kosmus kadar yoruldum ben ozellikle 3.gunden sonra hemen hemen normal hayatima dondum sadece evi esim supurdu onun disinda yemegimi yaptim evi toparladim disariya ciktim pazara markete magazaya falan gittim yani diger bekleme sureclerimin aksine cok rahat bi bekleme sureci gecirdim daha onceki denemelerde annemin yanindaydim aman sunu yapma aman dikkat et seklindeydi bu sefer kendimi cok daha iyi hissettim kimsenin bilmem si daha rahat olmamizi sagladi bide internetten aldigim 100 lu test cok iyi oldu test yapip yapip silik ikinci cizgiyi gorunce kendime geliyorum bana kendimi iyi hissettiriyo en azindan yillardir heray sonu yolunu gozledigim onu görebilmek icin saatlerce teste baktigim o ikinci cizgiyi goremedigim gunlerin acisini cikartiyorum sonuc olumsuz bile olsa en azindan bugunlerin tadini cikartiyorum Allah'a emanet ol tatlim Allah hebimizi sevindirsin insallah hepbirlikte hep sevinelim...
o zaman bide sarki patlat canim minnoslarina ''ayrilamaaaaam'' de siki siki tutunsunlar:)
kııızzzzlllllaaaaaaarrrrrrrrr gggüüüünnnaaayyyyyyddddııınnnnnn :))))))
cumartesi tam gün temizlik yapıp pazar günü kocam kişisine kızdığımdan hiç bi şey yapmak istemediğimden uzak kaldım sizlerden, ancak bu sabah tüm eksik sayfalarımı okuyabildim......
haaaa bu aradaaaa bacılar bi bakın hele, haberlerini yazan arkadaşların sonuç bölümlerini değiştirdim.... test bekleyenlerin test tarihlerini, tedaviye başlayacakların başlayacakları tarihleri yazdım, bakalım sevecek misinizzzzz :)))) sabah mesaimi sizlerle yapıyorum zatennnnn
iyi yolculuklar, güle güle git güle güle gel inşallah şekerimmmmm.....
hadi gözün aydınnnn canımmmm...... kuluçka dönemin güzel geçsin, sonu güzel haberlerle gelsin inşallahhhhh....
tatlım seni çok iyi anlıyorum inanki, eğer hemen gitmek istemiyorsan bekle bi müddet.... sonuçta evet bu hastaneler olmadan bebişlerimizin bize niyeti yok gibi görünsede moral olarak hazır olmamız gerekiyor tedaviye başlamadan önce.... bende seni öporum tatlım
inşallah bu son tedavin olsun şekerimmmmm
aaamiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnlistemiz baştan sona hamişlerle dolar inşallahhhhhh
sonu güzel olur inşalllahhhhhhhh
sana tüm içtenliğimle katılıyorum.... puanlarda ördaklerde umrumda değil ben beğen butonumun eski halini istiyorummmmmm
sen de bizim aklımızdasınnnn bebeğimmmmmmRabbim eşine de sana da sağlık sıhat versin inşallahhhhh öncelikle.... sonrada gelsin bebişşşşşşş
canım yaaaaakalbimden vurulmuşa döndüm çok üzüldümmmm..... Rabbim tez vakitte içinin acısını hafifletsin inşallahhhhhh
Canim cok gecmis olsun.cok uzuldum.beni 2 yil onceki halime goturdun. zaman herseyin ilaci unutamiyorsun ama en azindan acin hafifliyor.umarim biran önce toparlanip bir sonraki tedavini heyecanla beklersin.
Cok gecmis olsun canim,acin tarif edilemez rabbim sabir versin ins bunu unutturacak birbirinden hayirli bebislerin olsun ins🙏🙏
canim benim Allah sabir dayanma gucu versin cok zor seyler inan biz seni cok iyi anliyoruz ama Rabbim den gelene herzaman sukur etmeliyiz insallah bi sonraki denemende hersey cok daha guzel olur hayirlisiyla bebisini kucagina aldiginida gorursun inan suan gozlerim dolu dolu keske elimizden bisey gelse ama gelmiyo sadece dualarimiz yaninda Allah tez vakitte gonlunun muradini versin insallah.
canım arkadaşım geçmiş olsun çok çok üzüldüm. ..vala ne denirki rabbim yaedım etsin çok aratmadan kucaklarımızı tez zamanda doldursun inşlahhh
ayyyyyyy senin haberini görünce bende heycanlandım allahımmmm inşlahhh bebiştir dualarım seninle
Kalikankam yaa karnım kasığım çok ağrıyo benim adet ağrısı gibi mi diyim yoksa ne diyim bilemedim bide kabız oldum karnımsa şiş sendede oldumu ...ilk denemede böle olmamıştı ama ilk deneme de adet tarhim bukakadar yakın değildi anlamadım ama inşlahh iiye işarettir
canım senin acının tarifi imkansız Rabbim sabrını artırsın aynı acıları tekrar yaşatmasın.inşaALLAH bu günleri geride bırakıp tekrar anne olmak için mücadeleye kaldığın yerden devam edeceksin.yavrularını kucağına alacaksın...ALLAH C.C yar ve yardımcın olsun
Kelimelerin kifayetsiz kaldigi anlardan biri.RABBIM bu aciyi kimseye yasatmasin,sana da dayanma gucu versin
Kimyasal vs gibi kotu seyler dusunme insaALLAH kan testinde de mutlu olacaksin HAYIRLI OLSUN RABBIM kucagina almayida nasip etsin
Canim ben hic uZlme dedgin gibi cani veren de Allah alanda Allah ... Hic olmuyodu bebegimiz bze evlat verdi hmde iki tane mutlulktan uctuk belki ama RAbbmn bi bildgi vardr emin ol , benmde ikizim vardi malsf bri gelismedi kalp atisi duyulmadi , cok skr dieri bnmle RAbbm onu bana bagslasn inslhhhh , snada hyrli zmnda hyrli evlat versn canim bak ne guzel donmus embiriyolarn var bakarsin bu sefer 3tane olur :))) dualarim snnle
cnm cok gecmis olsun allah bidaha yasatmasin inss
cnm cok sevindim inss kandada cok guzel bi degerle sevincini ikiye katlarsin insss
aminnnnnn cnm insss
mrb cnm iyi dileklerin icin tesekkurler iyi olmana sevindim allah senin isinide rast getirsin ins bende seni cok seviyorum
Oyymasallah demek bi sehzade geliyor allah sagsalim kucagina almayida nasip etsin inss cnm
Merhaba canim ilk once sana gecmisolsun diyorumAllah sabırlar versin
Insallah bi mucizeyle bebisin kendiginden gelir canim Allah büyüktür
Canim bnm cok gecmis olsun ben iki tane negatif alinca mahfoldum Rabbim güç versin en kisa zamanda bebeğini göndersin inşallah canim tez zamanda yeni tedavine baslarsin
Kızlar aktarı eve taşıdım gitti paracıklarımAktar ne dediyse aldım umut dünyası valla herseyi aldım
kocama sperm için keçi boynuzu özü ve tribulus Demir dikeni ekstraktı sabah akşam içilecek bunu bende kullanıncam yumurta kalitesini arttırıyormuş Aslan pençesi çakşır otu aldım bi ot daha aldım adını unuttum:26:Şimdi onları demleyip içicem ben bunlarla kesin üçüz doğururum
ahahahhhaçok hoşsun canım yaaaa doğduklarında da bana "seni çok sevdik teyze sana anne diyebilirmiyiz" derler
Sen nasilsin canim nasil geciyo gunlerin hic sesin cikmiyo bebislerini alinca unuttun bizi bakiyorumda
Uyaniiiiiiin kizlarrrrrrrrrrrrrrrrrr buhaberi sizinle hemen paylasmak istedim bugun transfer sonrasi 6.gunum dollenme sonrasi 11.gunun en son yumurta topllama gunu pregly yarim ampul catlatma ignesi olmustum ignenin etkisi gitmistir heralde dimi neden mi soruyorum aksam esimle tavla oy adik o kazanirsa disariya cikacaktik ben kazanirsam sabah gidip bana test alicakti tabiki 4-1 ben kazandim ve esim amonce gitti test aldi veeeeeeee gayet gorunur bir ikinci cizgi Allah ima sukurler olsun tabi hemen kaptirmiyorum kendimi hersey olabilir ama ben n azindan umutlarim artti igne etkisi gecmistir dimi hepinizi cooook opuyorum :26::18:
Kizlarrr sonundaaaaaaaaa bendeee buraya yaziyoruuuuuummmmmm HAMILEYIIIIIIIIIIIIMMMMMMMMMMMMMMMM RABBIME SONSUUUUUUUUZZZZZZZZ ŞÜKÜRLER OLSUUUUNNNNNN
merhaba kızlar;
en son sizlere hamile olduğumun haberini vermiştim. malesef 9+3 haftalık bebeğim kalbinin durması nedeniyle 05.02.2014 te benden alındı. 7.haftada yapılan kontrollerde ikiz gebelik olduğu ancak bebeklerimden birinin gelişimini durduğunu, diğer bebeğimin ise oldukça sağlıklı olarak pır pır atan bir kalple bana tutunduğunu bilmek tek tesellim olmuştu. bilemezdimki diğer bebeğimde beni terk edecek:2: çevremde hep güçlü bilinen ben; ki bende kendimi güçlü diye tanırdım ilk defa olduğu yere yığıldı. herşey o kadar güzel ilerliyordu ki 4 subatta rutin kontrollerimize gitmiştik eşimle. evden çıkarken bugün hareketlerini görürüz diyordum eşime. bilemedim yavrumun benden gittiğini. ultrasona girdiğimde doktorum öyle çaresizce "kalp atışlarını alamıyorum, vajinal ultrasonla deniyecem" dedi ki dünyam yıkıldı o an başıma. ve 5 subatta 10:55te bebeğimi kürtajla benden kopardılar. o gün bugündür ne gündüzüm gece, ne de gecem gündüz. biliyorum canı verende, alan da rabbim. yavrularım mahşerde bizi bekliyor. ama içimde ki acının tarifi yok.
dondurulmuş 3 embriyom var. 3 ay sonra yola devam edeceğiz rabbimin izni, İdris Hocamın desteğiyle. ama geçer mi 3 ay bilinmez. sizinle acımı paylaşmak istedim beni benden daha iyi anlayacak olan sizlersiniz çünkü. dilerim benim yaşadığımı rabbim kimseye hele hele bizim gibi binbir emekle bebek sahibi olmaya çalışan ebeveynlere yaşatmaz. dualarım bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sizlerin ve benim; hayırlısı ile kucaklarına bebeklerini alabilmeleri için olacak. her ne kadar sizi takip etmiyor gibi görünsemde telden misafir olarak her birinizin paylaşımlarını okuyorum. sizlerden güç alıyorum.
kalinkam, yeliz, güzbahar, amaya, cicibebe, melinda, edasu, bebek34, selen ve isimlerini sayamadığım can yoldaşlarım dualarımda ve kalbimdesiniz...sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?