Canim benim :)) dusunsene sogunca napcaz ya minnacik seye nasıl bakcaz
Sana cok gecmis olsun canim.dikktli ol bundan sonr da,sonbahar basladi artik.havalar bir sicak bir soguk olcak..bir de benim dr kimseyle opusme,cocuk-bebek kucagina alip sevip opme dedi.daha cok mikrop tasiyip,bulastiriyormus.mevsim de malum,dikkatli olacagiz..Aminnnn öncelikle. Walla bizde görünce çok heyecanlandık. Ben de doktoruma sordum pilates, yoga vs yapabilirmiyim diye. Tabii tabi dedi o , ama ben 16 haftayı geçsin daha erken diye düşünüyorumBide dünden beri çok hasta oldum 38,5 lara çıktım ateşim, üşüme terleme,grip hepsini yaşadım. Şimdi daha iyiyim, korktuk amaa. 39 dereceye kadar hamilelerde çıkabilirmiş, bilmiyorum ama ilaçsız atlattım sanırım
İyi dinlenmeler canim..ben 5gun igne oldum,lekelenme olarak devam ediyordu.2gundur temizdim ama bu sabah az bi leke gene olduEvet canım aynı durumdayız. 20.haftaya kadar yukarı çıkabilir dedi doktorum inşallah çıkar. Bu haftalarda bazılarında asagida olabilirmiş büyük ihtimal yukarı çıkar dedi. İnşallah diyelim benim kanamalar lekelenme halinde devam ettiği için raporluyum.evde dinleniyorum dikkat ediyorum.senin de kanama ların devam ediyor mu ? İnşallah sağlıkla kucağımiza alırız.
Gunaydin canim,iyi haftalar olsunGunaydin kızlar Gusel haftalar dilerim hepinize engusel haberler aldığımız haftalardan olur Insallah nasılsınız hepimizde iyisinizdir umarım sevgiler
Sana cok gecmis olsun canim.dikktli ol bundan sonr da,sonbahar basladi artik.havalar bir sicak bir soguk olcak..bir de benim dr kimseyle opusme,cocuk-bebek kucagina alip sevip opme dedi.daha cok mikrop tasiyip,bulastiriyormus.mevsim de malum,dikkatli olacagiz..
Yoga,pilatesi ben de cok istiyordum ama kismet olamadi simdilik..bu arada hatirlatayim,eger hamilelik oncesi hic yapmadiysan,onermiyorlar bilgin olsun
Selam kizlar,
Tam artik her sey normale donecek bugun yarın ayaga kalkarim derken az once bildiginiz adet gibi kanamam basladi. Agrim da var. Dua edin noluuuuuuuur! !!
Sezercim panik yapma hayatım. Beni biliyorsun devamlı adetli gibiyim. Hersey rabbimin elinde. Ağrı bende de var. Bugun yine doktorda aldım soluğu. İlaçlarımizı kullanıcsz gerisi allahın takdiri. Sen doktora gittinmi bu kanamanda neden oliyor acaba sende?Selam kizlar,
Tam artik her sey normale donecek bugun yarın ayaga kalkarim derken az once bildiginiz adet gibi kanamam basladi. Agrim da var. Dua edin noluuuuuuuur! !!
Selam kizlar,
Sezercim panik yapma hayatım. Beni biliyorsun devamlı adetli gibiyim. Hersey rabbimin elinde. Ağrı bende de var. Bugun yine doktorda aldım soluğu. İlaçlarımizı kullanıcsz gerisi allahın takdiri. Sen doktora gittinmi bu kanamanda neden oliyor acaba sende?
İkinize de geçmiş olsun .aynı sıkıntılar ben de de oluyor .şimdilik kanama yok ama , olunca korkutuyor. Rabbim bebeklerimizi sağ salim almayi nasip etsin. Moral motivasyon çok önemli stres yapmak yok .Sezercim panik yapma hayatım. Beni biliyorsun devamlı adetli gibiyim. Hersey rabbimin elinde. Ağrı bende de var. Bugun yine doktorda aldım soluğu. İlaçlarımizı kullanıcsz gerisi allahın takdiri. Sen doktora gittinmi bu kanamanda neden oliyor acaba sende?
Geçmiş olsun canım.kanamanin olması düşük riski diye tanımlanıyor ancak bu düşük olacak anlamına gelmiyor allah korusun. Cunku bebislerin de buyumus .allah korusun.zaten dusuk ihtimali 12.haftadan sonra yuzdebirlere kadar dusuyor dedi doktorum.Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım seni anlıyorum.ama bana da hastanede yat dediler ben istemedim igne yaptırıp eve geldim.5 gün aktif kanamam devam etti. Sonra kahverengiye döndü lekelenme lerle devam etti. Allaha Şükür bugün de bitti sayılır. Benim plasenta rahim agzina yakın olduğu için kanama oluyormuş yorulmamam dikkat etmem gerekiyormuş. Senin neden oluyormuş söylediler mi?Simdi geldim hastaneden. Bebeklerim cok sukur iyilerdi. Ama dr dusuk tehlikesi var dedi. 24 saat yatman gerekir serum takalim dedi. SGK anlasmali özel bir hastaneye gitmistik 400tl fiyat verdiler bir gece için. Kalamadik tabii. Devlet hastanelerine soralim dedik. Hepsi yerimiz yok yatiramayiz dediler. Progestan igne yaptirip eve geldim simdi. Her sey Allahima emanet yani. Her sey para ne yazik ki. Nefret ediyorum bu sehirden. Univ.de tayin isteme diye birsey yok. Gidemiyoruz da... Istanbul'da hasta olacagina öl daha iyi yani. Adamlar dusuk riskin var. Seni yatiramam yerim yok. Kanaman artmasin. Git evinde yat diyorlar yaa. Saka gibi cidden!!!
canım benimde mthfr heterozigot bu tek başına pıhtılaşma ifade etmiyor gebe kalmaya engel değil. b12 ve folik asit testlerinde de değerler normalse sorun yok demektir. Tedavide coraspin hapa başlaman ve folik asit kullanman yeterli. faktörlerde mutasyon yok önemli olan onlar heterozigot türk kadınlarının çoğunda olan bir sorunmuş dikkate alınacak bir durum yok canım. Hergün iğneye gerek yok kendimden biliyorum ayrıca bildiğim kadarıyla pıhtılaşma ile ilgili bir düşük yaşamış olsaydın bu genelde 7. - 8. haftalarda oluyor diye biliyorum
keşke fikrim olsa da paylaşabilsem... ama merveaydin arkadaşımız bayaaa açıklamış tatlım, endişe edilecek bir durum yokmuş sanırım.....
canım çok çok geçmiş olsun... inşallah sonuna kadar seninle kalır miniklerin....Selam kizlar,
Geçmiş olsun canım.kanamanin olması düşük riski diye tanımlanıyor ancak bu düşük olacak anlamına gelmiyor allah korusun. Cunku bebislerin de buyumus .allah korusun.zaten dusuk ihtimali 12.haftadan sonra yuzdebirlere kadar dusuyor dedi doktorum.Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım seni anlıyorum.ama bana da hastanede yat dediler ben istemedim igne yaptırıp eve geldim.5 gün aktif kanamam devam etti. Sonra kahverengiye döndü lekelenme lerle devam etti. Allaha Şükür bugün de bitti sayılır. Benim plasenta rahim agzina yakın olduğu için kanama oluyormuş yorulmamam dikkat etmem gerekiyormuş. Senin neden oluyormuş söylediler mi?
Canım geçmiş olsun. Ben bir gece ozelde yattım bir gece de devlette yattım. İnan kendi ilaçlarımı verdiler yattığım sure boyunca cunku dusuk olacaksa eger mudahale edemiyorlar. Tum doktorlar dusecek olani tutamiyoruz diyorlar. Dolayisiyla ben de evde yatmayi uygun buluyorum. Ilaclarimi kullaniyorum. Ekstra bi durumda doktora gidip bebegin durumunu goruyorum tekrar eve geliyorum. Doktorunla devamlı irtibat halindeysen benim gibi icini ferah tut. Yapilacak seyler belli. Yorulmama, agir kaldirmama vs... insallah bebeklerimize saglikla kavusuruz. Ben de her wc ye gittigimde korkuyorum ama elden bisey gelmiyor. Allah yardimcimiz olsunSimdi geldim hastaneden. Bebeklerim cok sukur iyilerdi. Ama dr dusuk tehlikesi var dedi. 24 saat yatman gerekir serum takalim dedi. SGK anlasmali özel bir hastaneye gitmistik 400tl fiyat verdiler bir gece için. Kalamadik tabii. Devlet hastanelerine soralim dedik. Hepsi yerimiz yok yatiramayiz dediler. Progestan igne yaptirip eve geldim simdi. Her sey Allahima emanet yani. Her sey para ne yazik ki. Nefret ediyorum bu sehirden. Univ.de tayin isteme diye birsey yok. Gidemiyoruz da... Istanbul'da hasta olacagina öl daha iyi yani. Adamlar dusuk riskin var. Seni yatiramam yerim yok. Kanaman artmasin. Git evinde yat diyorlar yaa. Saka gibi cidden!!!