Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sağol şekerim, valla hiç sevmediğim halde fincan fincan götürüyorum hastalanınca mecburennn.... şimdi yatcam, iyi geceler hepinizeamayaa sende grip misin geçmiş olsun kuzum yaa ılık seyler cay ıhlamur cok ic demis yaa eskiler ilacla ya da ilacsiz 7 günde gecer grio dinlen güzelce allaha emanet
sağol şekerim, valla hiç sevmediğim halde fincan fincan götürüyorum hastalanınca mecburennn.... şimdi yatcam, iyi geceler hepinize
bu iş yatmakla olmuyo bence... tamam bende sürekli yatmadım ama hep evdeydim. bide ablam geldi yanıma su almaya kalkıyorum aman sen dur ben veriyim falan, hepten gerildim. 5 gün rapor aldım, transferim cuma oldu ben pazartesi rapor yazdırdım, yani 9 gün evdeydim. ilk üç gün ablam bendeydi ve dediğim gibi nerdeyse hiç bi şey yapmadım.diğer günlerde çamaşırları makineye doldurdum, bulaşıkları da.... oturup kalkarken zaten gazım olduğundan kocaman bi karnım olduğundan ister istemez dikkatli oluyodum. yemek içmek konusunda da yani ben pek et sevmem, çok yemedim. ama yumurta, yoğurt gibi şeyler yedim. sonucum negatifti. şimdi bu defa alışayım diye bide bayram sonrası malum, şimdiden et yemeklerine ağırlık verdim. badem aldım, onuda pek sevmem, yemeye başladım. etkililer mi bilmiyorum ama artık dediğin gibi ne yaptıysak fazlasını yapmaya çalışıcaz galiba...
ama ben bu defa kesinlikle izin almıycam. evde daha çok sıkılıyorum ve sürekli bunu düşünüyorum..... bu da strese sebep oluyo. ben çalışcam arkadaş :)
canım hoşgeldin aramıza ve hayırlı olsun tedavinnnn, inşallah hayırlısıyla pozitif haberlerini de duyarız.
ben 32, eşim 35 yaşında. ben bursada oturuyorum ve soranus tüp bebek merkezine gidiyorum. ikinci denemem olacak. ilki negatif, bir de dondurulmuşum vardı ancak çözüldüğünde hücreler bölünmeye devam edemedi malesef. şimdi sıfırdan yeniden başlıycam. benim randevum da 5 kasımda :) yine uzun protokol olacak.... 15 ekimde regl oldum, 5 kasımda randevum var. yani reglin başladığı günden itibaren 21. gün. burdan anlayabilirsin uzun mu kısa mı olduğunu... eğer reglin 3. günü yumurta geliştirici iğnelere başlarsan kısadasın muhtemelen :)))) yok ben gibi reglden sonra başlıyosan yumurta baskılayıcı(geliştirici değil, baskılayıcı; lucrin gibi) iğnelere upuzunnnn bi yolun var demektir.
uzun ve kısa protokoller hakkında da kısa bi özet geçiyim :
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE UYGULANAN UZUN VE KISA PROTOKOLLER NEDİR?
Tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler. Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.
Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.
Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Canım ben çalışmayı düşünmüyorum açıkçası, bildiğim kadarıyla yumurta toplamadan sonra 20 gün heyet veriyorlar, heyetimi alıp oturacağım. Evet sürekli yatmakla olmaz bu iş ama, üff artık okulda da herkesin diline sakız oldu benim tüp bebekler. Şimdi önüne gelen soracak falan, ormanda yavaş yürüyüş yaparım, bolca kitap okurum falan. Geçen yıl vermişlerdi rapor ama bu sene de verirler inşallah. Bir de adaçayı içtim ben geçen transferden sonra, çay da içtim,kahve de. Ay çekirdeğiyle çiğdem de yemiştim. Bu sefer bunlara da dikkat edeceğim. Sürekli çay içmeyeyim diye ada içip duruyordum meğer o da çok zararlıymış, ne bileyim canım ben. Gerçi olacak olduktan sonra uyuşturucu bağımlılarının bile oluyor da.
canım tablodaki eksikler için yazıyorum :)) yaşım 29 ankara başkent hastanesinde yaptrcaz :)
S.NO NİCK DENEME
SAYISIMERKEZ ADI SEBEP YAŞ SONUÇ :)))) 1 amayaa 2.deneme bursa-soranus tüp bebek merkezi yumurta rezerv azlığı+
fsh yüksek32 2 sahra 8482 2.deneme bursa 3 zumrutline 2.deneme bursa-soranus tüp bebek merkezi tüp alındı 35 4 hstc 1.deneme eskişehir-acıbadem kist+prolaktin 5 beren_35_01 6 naneliseker 2.deneme bursa-acıbadem 7 cileklimonata rezerv azlığı 8 muhurgozlum 9 caregiver 1.deneme istanbul sperm hareketi yok 10 cathee 3.deneme 11 nurdanur 3.deneme 12 hatibulut 1.deneme endometriozis(Çik.Kisti.) 13 iden 1.denem istanbul tüp bebek 25
selam canım :) mart ayında laparoskopi oldum ben.kistin içindeki sıvı alındı ameliyat olduğumda 8cm di.sonra normal yolla beklendi.olmayınca eylülde aşılama yapıldı oda tutmadı..bakalım kasımda tüpe başlicz bi aksilik olmazsa ..ama kistler hala büyümeye devam ediyor tabi.8 cm olmuş yine seninki ne durumda ?Cnm selam ben de cikolara kistliyim :18: kac santim seninku? Ameliyat oldun mu hic? Bende kasimda ilk tup denememe baslicam. İnss hayirli sonuclanir hepimiz icin
Ben zaman kaybetme derim ben tam 1 yildir hasta olmuyordum lucrin diye bi igne vuruldum suni bi sekilde hastalandim ve hemen tüp bebek ignesine basladik.benim ilk muanelerimde hic para almadilar hatta yumurta toplama gunu istediler hastane parasini 4100 tl hastaneye gitti 1500 civari ilaca gitti canim ilaclari hastalandigimin 2.gunu hastaneye gittiğimde aldirdi . sanirim gittiğinde ilac aldirmaz canim aklina takilan bisey varsa sor tatlim
S. N | NİCK | DENEME SAYISI | MERKEZ ADI | SEBEP | YAŞ | SONUÇ :)))) |
1 | amayaa | 2.deneme | bursa-soranus tüp bebek merkezi | yumurta rezerv azlığı+ fsh yüksek | 32 | |
2 | sahra 8482 | 1.deneme | bursa-acıbadem | çikolata kisti | ||
3 | zumrutline | 2.deneme | bursa-soranus tüp bebek merkezi | tüp alındı | 35 | |
4 | hstc | 1.deneme | eskişehir-acıbadem | kist+prolaktin | ||
5 | beren_35_01 | |||||
6 | naneliseker | 2.deneme | bursa-acıbadem | sebepsiz inferlitite | ||
7 | cileklimonata | rezerv azlığı | ||||
8 | muhurgozlum | |||||
9 | caregiver | 1.deneme | istanbul | sperm hareketi yok | ||
10 | cathee | 3.deneme | ||||
11 | nurdanur | 3.deneme | ||||
12 | hatibulut | 1.deneme | ankara başkent hastanesi | endometriozis(Çik.Kisti.) | 29 | |
13 | iden | 1.deneme | istanbul tüp bebek | 25 | ||
14 | naiadd | 1.deneme | izmir ege doğumevi | pko ve sperm azlığı | 26 | |
15 | nese77 | 2.deneme | adana başkent hastanesi | tüplerde sorun | 36 | |
16 | ssofya | 2.deneme | kadıköy acıbadem | spermm azlıgı | 32 | |
17 | phaselis | 3.deneme | tüpler kapalı | 31 | ||
18 | sumeyyab | 1.deneme | adana başkent hastanesi | sperm azlığı ve pko | ||
19 | merve_uk | 1.deneme | pko | 25 | ||
20 | kodal82 | 1.DENEME | ANKARA ANATOLİA | SPERM AZLIĞI VE MORFOLOJİ | 31 | |
21 | ||||||
22 | ||||||
23 | ||||||
24 | ||||||
25 | ||||||
Benide ekleyin tabloya ilk denemem yaşım 31 ankara anatolia tüp bebek merkezi.sperm azligi ve morfoloji sorunu....
kızlar rica ediyorum bi kez olsun yapmayı deneyin lütfen yaaa.....canım tablodaki eksikler için yazıyorum :)) yaşım 29 ankara başkent hastanesinde yaptrcaz :)
çok sağol canım hastalandığımın ilk günü hastaneye gitmem lazım ama hastalanacağım tarih belli olmadığı için 5 kasımda giderim tarlusal verir muhtemelen ya da senin gibi iğne yapar ve tüp bbek başlar umarım. senin özelde sanırım ben devlet hastanesinde yaptırıcam Allah yardımcımız olsun umarım sende zamanı geldiğinde sorunsuz şekilde kucağına alırsın bebeğini canım
devlet özel fark etmez canim hepsinde ayni yöntem uygulaniyor.allahim inşallah yüzünü güldürür.
Şuan tüp bebekle bebek sahibi olan bir arkadaşım bu yaz bana transferden sonra devamlı idrara sıkışık ol demişti. O da doktorundan öğrenmiş.idrar torbası şişince rahimi sıkıştırıyormuş ve rahim içi daralıyormuş ve dolayısıyla embryonunda dolaşma yeri daralıyormuş tutunmasında yararı var demişti.birde yine aynı kişi kışın daha çok tutunma şansı artıyor çünkü kaslar daralıyor ve yine embryonun yeri daralıyor daha çabuk tutunuyor demişti.bilmiyorum artık bu konuda çok spekülasyon var
S.NO NİCK DENEME
SAYISIMERKEZ ADI SEBEP YAŞ SONUÇ :)))) 1 amayaa 2.deneme bursa-soranus tüp bebek merkezi yumurta rezerv azlığı+
fsh yüksek32 2 sahra 8482 1.deneme bursa-acıbadem çikolata kisti 3 zumrutline 2.deneme bursa-soranus tüp bebek merkezi tüp alındı 35 4 hstc 1.deneme eskişehir-acıbadem kist+prolaktin 5 beren_35_01 6 naneliseker 2.deneme bursa-acıbadem 7 cileklimonata 1.deneme Ankara - Başkent Üniversitesi rezerv azlığı 26 8 muhurgozlum 9 caregiver 1.deneme istanbul sperm hareketi yok 10 cathee 3.deneme 11 nurdanur 3.deneme 12 hatibulut 1.deneme endometriozis(Çik.Kisti.) 13 iden 1.denem istanbul tüp bebek 25