• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
canım ben ilk günden beri avent kullanıyorum cam değil ama ben güveniyorum bu markaya. birde uç kısmı anne göğsüne en yakın olan bir çeşidi var ondan kullanıyorum, ben şahsen tavsiye ederim.

Çok sagolun bilgileriniz icin. Keske ogluma ilk biberon vermeye basladigimda burada olsaydim diye dusunuyorum su an. Belki de yanlis biberon seciminden emmeyi birakti. İlk 1 aydan sonra mama takviyesine basladik. Anne gogsune yakin bu urunleri kullansaydik belki memeyede devam edecekti. Umarim yeni annelerimiz bunlari okurda daha bilincli olurlar. Sevgiler...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok sagolun bilgileriniz icin. Keske ogluma ilk biberon vermeye basladigimda burada olsaydim diye dusunuyorum su an. Belki de yanlis biberon seciminden emmeyi birakti. İlk 1 aydan sonra mama takviyesine basladik. Anne gogsune yakin bu urunleri kullansaydik belki memeyede devam edecekti. Umarim yeni annelerimiz bunlari okurda daha bilincli olurlar. Sevgiler...

Canim yanliz biboron secimi deil yanlis emzirme memeten sogutuyo bunu doktorum dedi her bi memeni 10 dk emzir ustune mama ver dedi yok o biboron bu biboron demedi hastanedeki biboronlari gorsen bas parmak seklinde uc delikli bide bolca akiyo tek kullanimlik veriyolar isitip bitirip atiyosun misal ama emzurmeden vermiyolardi 2 ay mama takviyesi yaptim ve 2 ay gerek kalmadi suan biborona zor tutturuyorum inanki biborona bagli deil bi biboron ustune meme verisen yada gunde 2 biboron 3 emzirme sogutuyo ilk oglumda 6 ay gogus yaralarim oldugu icin gunde 2 kez emzirip 5 kez biboronla besledim ve 6 ci ayda birakti emmeyi

arkadaşlar doğumdan sonra ilk kez girebildim aylar geçti üzerinden ne garip geliyor şimdi sabırla beklediğim yavrumu ayaklarımda sallarken :) çok şükür bugünlere herkese kucak dolusu sevgiler...:16:

kızlar bebegimde atopik dermatit var cildi kat kat hassas aynı durumu yaşayan var mı...

Ablam yasadi oglunda ben burdan mustelanin stepatia serisini yolluyorum suan 32 aylik hala devam ediyo neyden oldunu cozemediler arastirdilar ama bideri alti testini yaptirmadi iskenceymis kucuucuk daha ya yormayalim dedi doktor 7 yasina kadar gecmezseozaman bakcaklar

kızlar ben aralık annesiyim hatta nerdeyse ocak :1: 27 aralıkta doğdu kızım. ama size bi şey sormak istiyorum kızım ilk ay 1350 g ikinci ay 1000 g aldı ama bu ay sadece 550 g almış. sütüm az da değil sağıp depoluyorum bile ama iştahı daha az sanki kızımın .sizink,ler 3. ayında ne kdr almştı normal mi sizce? biraz endişelendim doktora da henüz gidemedim

kızlar ben aralık annesiyim hatta nerdeyse ocak :1: 27 aralıkta doğdu kızım. ama size bi şey sormak istiyorum kızım ilk ay 1350 g ikinci ay 1000 g aldı ama bu ay sadece 550 g almış. sütüm az da değil sağıp depoluyorum bile ama iştahı daha az sanki kızımın .sizink,ler 3. ayında ne kdr almştı normal mi sizce? biraz endişelendim doktora da henüz gidemedim

Canim endiselenme benimki 19 kasim dogumlu 4200 dogdu ilk iki ay 1 bucuk kilo aldi 7100 oldu 2 aylikken 3 aylikken 800 gram aldi grip oldu 4 gun hastanede yatti 1 hafta emmedi bu ayda 8800 olmus gene 800 gram.cuvari almis doktorum dedki zaten kilosu fazlaydi cokta iyi oldu ama 300 gramin altina inerse 1 kilonun ustune cikarsa iyi deil dedi benimkide boya gitmiyo ama 5 no beze geciyoz 74 tam geliyo ama olcumde hala 64 ben anlamadim bu isi ilk oglumda gecen ay 89 bu ay 92 cikardilar arkd ta oglynu goturdu 90 demisler ama ikisinin arasi cok fazla yan yana en az 5 cm var kafam darma duman siz boyle bisile karsilastinizmi saglikli nasil olcebilirim ikisinin boyunu

Canim endiselenme benimki 19 kasim dogumlu 4200 dogdu ilk iki ay 1 bucuk kilo aldi 7100 oldu 2 aylikken 3 aylikken 800 gram aldi grip oldu 4 gun hastanede yatti 1 hafta emmedi bu ayda 8800 olmus gene 800 gram.cuvari almis doktorum dedki zaten kilosu fazlaydi cokta iyi oldu ama 300 gramin altina inerse 1 kilonun ustune cikarsa iyi deil dedi benimkide boya gitmiyo ama 5 no beze geciyoz 74 tam geliyo ama olcumde hala 64 ben anlamadim bu isi ilk oglumda gecen ay 89 bu ay 92 cikardilar arkd ta oglynu goturdu 90 demisler ama ikisinin arasi cok fazla yan yana en az 5 cm var kafam darma duman siz boyle bisile karsilastinizmi saglikli nasil olcebilirim ikisinin boyunu
geçmiş olsn cnm .maşallah bebişine :nazar: anne olmak zor valla işte 300 gram 500 gram 3 santim 5 santim her şeyi kafaya takıyoruz. aslında sağlıklı olsunlar da :46: boy konusunu bilemicem cnm evde ölçebilirsin belki m ile

Off yine gribim minigimeede bulasti ya bu emzir hastaliktan korunsun lafi hikaye suan atesi var koca gece bekledim basini ilac vermedim kendilinden inip cikiyo 38.5 olmadi yani 38.4 ten cikmadi kafayi yicem ilk oglumda boyle sey yasamadim agirlik ama ile beslendi mama dahami iyi diye dusunmeye basladim deliriyommu ne ay nabim ben nedim kendimde hastayim uykusuzum sacma seyler dusunmeye basladim buyuk oglusumu okula yazdirdim minicik okula gidicek yaaa da 2 yasinda eylulde okula basliyoooo bunalima giriyom her yonden nabim ben ya

canım benim 3. ayda 800 gr almıştı, ama 4. ayda 550 gr alınca sağlık ocağındaki ebe biraz mama takviyesi yap bence dedi. benim kızım çok huysuzdu hep ağlıyordu hiçbiryerde durmuyordu, yani tüm sinirlerim yıpranmış vaziyetteydim, hayata küsmüştüm bu nasıl huysuz bir çocuk diye... meğersem çocuğun karnı doymuyormuş gerçekten. biz gaz sanıyorduk, bebek huysuz sanıyorduk vs vs. meğerse karnı doymuyormuş. 4. aydan sonra bebelac devam sütü ile beslemeye başladım tabiki aralarda da emziriyorum çocuk daha rahatladı maşallah meğerse o da kafayı yiyormuş yavrum açlıktan. o yüzden mamaya direnmeyin verin kızlar. sonra 5. aylıkken kontrole gittim 850 gr almıştı maşallah. çocuğunuzun gelişimi için anne sütü diye direnip durmayın derim ben, aaç kalan çocuk nasıl gelişebilir ki, ne seviyorsa onu yesin ama yeterki yesin. ben çok direndim çok yıprandım, hiç gerek yok bebek neyi istiyorsa onu verin sevgili anneler.

canım benim 3. ayda 800 gr almıştı, ama 4. ayda 550 gr alınca sağlık ocağındaki ebe biraz mama takviyesi yap bence dedi. benim kızım çok huysuzdu hep ağlıyordu hiçbiryerde durmuyordu, yani tüm sinirlerim yıpranmış vaziyetteydim, hayata küsmüştüm bu nasıl huysuz bir çocuk diye... meğersem çocuğun karnı doymuyormuş gerçekten. biz gaz sanıyorduk, bebek huysuz sanıyorduk vs vs. meğerse karnı doymuyormuş. 4. aydan sonra bebelac devam sütü ile beslemeye başladım tabiki aralarda da emziriyorum çocuk daha rahatladı maşallah meğerse o da kafayı yiyormuş yavrum açlıktan. o yüzden mamaya direnmeyin verin kızlar. sonra 5. aylıkken kontrole gittim 850 gr almıştı maşallah. çocuğunuzun gelişimi için anne sütü diye direnip durmayın derim ben, aaç kalan çocuk nasıl gelişebilir ki, ne seviyorsa onu yesin ama yeterki yesin. ben çok direndim çok yıprandım, hiç gerek yok bebek neyi istiyorsa onu verin sevgili anneler.
haklısın canm da benm kızımın hiç aç gibi bi hali olmuo huysuzluğu yok oldkça neşeli görünüyo. emmek istediği kdr emiyo ben zorlayınca kıyameti koparıyo .oyunlar yapıp fazladan emzirdiğimde de kusuyo. sütüm cidden az emdiği zaman sütüm azalmasın dye genelde sağıyorum ordan biliyorum

Benim oğlum suan 4 bucuk aylik. 2 hafta once kontrole goturdugumuzde doktor cok az kilo almis, sutun yetmiyor olabilir, mama ver dedi. Mamayi denedik mumkun degil almiyor... Zorlayinca butun mamayi agzindan cikariyor. Ertesi gun saglik ocagina goturduk, her seyin normal oldugunu ve mama vermememi soylediler.. Oglum huzursuz degil, aglamiyor da hatta gunde en az 4-5 defa kaka yapiyor.. Emmesi cok kisa. Hatta gunduz hic denebilecek kadar az emiyor. Gece emmesi fena degil ama cok sık uyaniyor.. Sutum yetmedigi icin mi boyle anlamiyorum:( bir de ben bir kac defa ogluma meyve ve yogurt tattirdim. Doktor da saglik ocagindaki ebeler de cok kizdilar.. 6. Aydan once cok sakincaliymis.. Anne sutunden baska hic bir sey vermeyin yoksa memeyi birakir dediler bana:((

Benim oğlum suan 4 bucuk aylik. 2 hafta once kontrole goturdugumuzde doktor cok az kilo almis, sutun yetmiyor olabilir, mama ver dedi. Mamayi denedik mumkun degil almiyor... Zorlayinca butun mamayi agzindan cikariyor. Ertesi gun saglik ocagina goturduk, her seyin normal oldugunu ve mama vermememi soylediler.. Oglum huzursuz degil, aglamiyor da hatta gunde en az 4-5 defa kaka yapiyor.. Emmesi cok kisa. Hatta gunduz hic denebilecek kadar az emiyor. Gece emmesi fena degil ama cok sık uyaniyor.. Sutum yetmedigi icin mi boyle anlamiyorum:( bir de ben bir kac defa ogluma meyve ve yogurt tattirdim. Doktor da saglik ocagindaki ebeler de cok kizdilar.. 6. Aydan once cok sakincaliymis.. Anne sutunden baska hic bir sey vermeyin yoksa memeyi birakir dediler bana:((

Iki aydir oglum 800 gram aliyor doktor zaten kilosu cok fazla bu kilo bile cok diyor 300 gram alsa yeter cok buyuk diyor ogluma bana gore minicik 9 kilo olmustur 4 ayligiz bizde benimkide anlattin gibi emiyor ama bazen canimi cikariyor misal iki gece once yikiyip yatirdim 1 de emdi 9 bucukta ben oyandirdim gun gecede emdi 2 kere ama goguslerim beze olmus agriyor ek gidaya gelince gunde bi iki yemek kasigi tattiriyorum ogun halinde vermiyorum sen kasikla veriyon ne dengesiz eben varmis tattircaksin doyasiya vermiyceksinki korkutmuslar seni sen havuc elma pattes pirince ufaktan basla ama bi cay kasi bi yemek kasi seklinde yani 6 aya kadar herseyden tattir bence

oglum 4 aylik ve 5 gundur yesil kaka yapiyor dun kan damlasina basladik bugun kakasi yine yesil ve icinde kirmizi nokta seklinde birseyler var nedendir acaba

oglum 4 aylik ve 5 gundur yesil kaka yapiyor dun kan damlasina basladik bugun kakasi yine yesil ve icinde kirmizi nokta seklinde birseyler var nedendir acaba

Cnm benim oglumda hazir mama icincz yapiyordu yesil kaka cok arastirdim inanki bazen beni emincede oluyodu miyde hazmetmedinde olurmus yani emdi gibi siciyolarmi yani sut islem gormeden atildiginda kan damlasi kullanirken berbat bi renk siyah bile olabilir koyu yesil filan ama nie kullaniyonki kansizlikmi var gecmis olsun

Cnm benim oglumda hazir mama icincz yapiyordu yesil kaka cok arastirdim inanki bazen beni emincede oluyodu miyde hazmetmedinde olurmus yani emdi gibi siciyolarmi yani sut islem gormeden atildiginda kan damlasi kullanirken berbat bi renk siyah bile olabilir koyu yesil filan ama nie kullaniyonki kansizlikmi var gecmis olsun

canim saglik ocagi verdi 4 ayliktan itibaren kullaniliyor sanirim

canim saglik ocagi verdi 4 ayliktan itibaren kullaniliyor sanirim

Ala ala burda yanlizca k ve d veriliyo k 3 aya kadar d6 yasina kadar gerekmedikce ilac kullandirmiyolar vucudu kendi yapsin diye cok gelirse vucuduna burun kanamasi deri alti kanamasi yapar cocun kani iyise ne gerek varki benim kanim azdi ilac kullandim normale donmus ama ilaca devam edince burun kanamasi ve deri alti kanamasi yapti hemen kestik bence cok sacma tahlil yapmadan ablamda verdi cocuk 1 yastan sonra kansiz cikti vucut hep ilac istedi ama normale dondu

Canim 4-5 kere kaka yapiyor dedin ya kakasi nasil bazen sümüksü oluyormu ve hafifte olsa kokma varmi? Bence kaka ve idrar tahlili yaptir kaninada baksinlar. Bizim hic sikayetimiz yoktu kontrol amacli bir baktirdik ki kakada intihap cikti.kaninada bakti demire 6.ayda baslayalim dedi ama vitamin verdi ihtiyaci vardi devit3 ü kesti yerine acd vitamini 15 damla verdi hemen aldi kilo meger sikintisi varmis sende baktir derim canim

Bizim tahlillerde hic birsey cikmadi.ama nedense size yaptigi gibi bize de deviti biraktirdi.. Onun yerine multitabs vitamin verdi.. Onu da 1 ay kullanacagiz. Bugun saglik ocagina gidip oglumu tekrar tarttirdik. 13 gunde 300 gram almis. Ebemiz normal dedi. Sanirin sıkıntı bizim doktorda:) buarada doktor kan ilaci kullanmayin 6. Aya kadar dedi ama bize saglik ocaginda verdiler. Gunde 4 damla veriyoruz biz. Esim eczaneye de sordu, eczaci kensinlikle kullanin demis. İnsan kime inanacagini sasiriyor vallahi:((

Back