2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Tabiki canım çok haklısın zaten bilinçli olarak demiyordu ba ba del del diyo hece çıkartıyor yani evet her bebek farklı da insanların çenesi susmuyo ki hele bi komşum sanki hersabah hayatı bana zehretmeye geliyo kapıyı açmıcam diyorum ısrarla çalıyor yaşlı da kırmak istemiyorum biliyo evdekim bi yere çıkmıyorum :KK5: Off bilmiyorum ya geliyo birşey diyo bütün gün ağlıyorum bu günde tel açtı geliyorum diye dedim ki arkadaşım gelecek hazırlık yapıyorum yalan söyledim ama napalım :KK53:

O zaman söylediklerine kafanı takmıcaksın canım havalar ısınıyo zaten al bebişini çık dışarı kafanı dağıt..bunlara kafayı takacak olursak ohooooo...benim k.validem de çocuğun yiyeceği şeylere rakar kafayı kendim evde ona özel yapar götürürüm yok efendim onun yaptığı yemekteki patatesi yiyecekmiş (bazen bikaç günlük yemektir) yok tuzlu çorbasından içecekmiş valla desin dursunlar kırmadan bi şekilde yapacağımdan geri kalmıyorum ben de napıyım:KK1:

O zaman söylediklerine kafanı takmıcaksın canım havalar ısınıyo zaten al bebişini çık dışarı kafanı dağıt..bunlara kafayı takacak olursak ohooooo...benim k.validem de çocuğun yiyeceği şeylere rakar kafayı kendim evde ona özel yapar götürürüm yok efendim onun yaptığı yemekteki patatesi yiyecekmiş (bazen bikaç günlük yemektir) yok tuzlu çorbasından içecekmiş valla desin dursunlar kırmadan bi şekilde yapacağımdan geri kalmıyorum ben de napıyım:KK1:

O konuya zaten hiç girmiyorum canım kayınvalide konusu yaş iş :) Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun vallahi

masallah gece uykuları guzelmış.benımkı besıgınde yatıyor ama bızım odada

Ben bide bizim kizda şunu farkettim biz yeni bir eve tasindik tasinma hazirlik sürecinde sadece altini altim karnini doyurdun yurutece biraktim ozamanlar daha cok uyandi gece uykusunda.gunduz kizimla ozel vakit gecirdigimde gece uykusu daha iyi oluyor.hele bide o gun disari ciktiysak.gece uyanmalari sanirsam 2 yasina kadar surecek emme refleksine ozaman doyabiliyorlarmis.seninkinin besigi yatagina yakinmi

Bebekler daha cok hareketli ve renkli olan cisimlere dikkat eder.o yuzden eller daha dikkat çekicidir onlar için oyuzden ellerle ilgilenmesi normaldir hele bide ellerinde bişeyler varsa.seninle giz teması kuruyorsa salla cok biliyor onlar.daha 7 8 aylik bebeklee ne gel gel inden bahsediyorlar yok bide fikra anlatsın bebislerimiz.emekleme isine gelirsek ben kizimi cok kucagimda tuuttum o yuzden emekleme pozisyonunu hicc sevmiy agliyor mizirdaniyor ama iş yurutec e koyunca degisiyor biraksam evi dort donecek.her gebelik nasil farkliysa her bebegin gelisimide farklidir.seni bunaltanlarin bebeklerini hatirtlat bakalim onlarinki ne zaman gel gel yapmış.doktor yada zaten ebe sana soruyor gelisimi ile fikirler veriyor.

Oh kızlar ya vallahi çok rahatladım saolun ya

Bizimde baba kısa ana kısa :KK1: anca işte doğru diyosun :) baş çevresi bizim için önemli sürekli kontrol altında olması gerekli o yüzden onu sormuştum ama hatırlamayabilirsin ben manyaklaştım da biraz çok saolasın valla bi an kendime geldim biri gelip bugünü burnumdan getirene kadarı yiyin hamdolsun

valla ben okadar pımpırıklı degılım o yuzden hatırlamıyom aama 41,5 olabılır cnm.herşeyı normal boşuna kafana takma.dr normal dıyorsa ben kıloyu yada boyu takmam.hatta kızıma dıyom kızım cok uzun olma anan kocayı zor buldu sen hıç bulamazsın ondan uzun olursan dıyom:KK1::KK1::KK1:

Ben bide bizim kizda şunu farkettim biz yeni bir eve tasindik tasinma hazirlik sürecinde sadece altini altim karnini doyurdun yurutece biraktim ozamanlar daha cok uyandi gece uykusunda.gunduz kizimla ozel vakit gecirdigimde gece uykusu daha iyi oluyor.hele bide o gun disari ciktiysak.gece uyanmalari sanirsam 2 yasina kadar surecek emme refleksine ozaman doyabiliyorlarmis.seninkinin besigi yatagina yakinmi

evet ayak ucumuzda.yatak odamız kuçuk çunku.yan tarafıma koymak ıstedım ama sığmadı besık

Ayse ne yaptin doktora gittinizmi sonuç nasil

merhaba canım gıttık canım demek kı ılla özel nı hastahaneye gıdeceksın kendıme çok kızıyorum bu zamana kadar neden ozel bıı hastahaneye goturmedım dıye neyse canım ıdrar sonucu temızçıktı fakat kan degerlerımız çok dusuk çıktı kan ılacı 10 damlaya çıkarıldı ve vıtamın verıldı 15 gun sonra kontrol nasıpse kızım hala 6bucuk kılo. fakat boyu 72 cm olmus.

Son düzenleme:
merhaba canım gıttık canım demek kı ılla özel nı hastahaneye gıdeceksın kendıme çok kızıyorum bu zamana kadar neden ozel bıı hastahaneye goturmedım dıye neyse canım ıdrar sonucu temızçıktı fakat kan degerlerımız çok dusuk çıktı kan ılacı 10 damlaya çıkarıldı ve vıtamın verıldı 15 gun sonra kontrol nasıpse kızım hala 6bucuk kılo. fakat boyu 72 cm olmus.

e cnm behcet uza göturcem demıştın bana orası ozel degıl kı...nereye karar verdın? soylememıştım sana ama ben o hastaneden nefret edıyorum hıç ıyı şeyler duymadım hakkında.bı kere mecbur acıle gıttık behcet uza.ınan hasta olmayan cocuk bıle hasta olur orda.
bızdede kanzılık çıktı dr 6 damlaya yukselttı ılacı daha sonra 9 dedı kendı doktorumuz ama ne bıleyım ben 6 verıyorum hergun mutaka pekmez koyuyorum kahvaltsına.sende koy mutlaka.maşallah boy uzun benımkı gbı

merhaba kızlar bu grubu seviyorum beni rahatlatıyor. ek gıdalar dişler emeklemeler çok tatlı heyecanlar bunlar. benim de bi sorum var sizlere bebişlerle nasıl vakit geçiriyosunuz normal zamanlarda yani oyunlar vs. yeni oyuncaklar almak istiyorum ama hem eğitici hem de eğlendirici olsun istiyorum tavsiyeleriniz varmıdır?

Canım ben montessori nin "harika çocuk nasıl yetistirilir"isimli kitabını okuyorum orda çocuklara belli araliklarla "sürpriz sepeti" hazirlamamizi oneriyor o sepetin icine her defasinda farklı nesneler koymamizi söylüyor bunlar metal cam plastik kumas tas tahta olmali yani hepsi farkli ev esyasindan olusmali cocuk bunlari kesfediyo epey oynuyo ve cok ilgisini cekiyor ben bunu kesfedeli pek oyuncak alma ihtiyaci duymadim her defasinda evde onun icin tehlikeli olmayan elie verebilecegim birseyler buluyorum ve okadar egleniyorki onlarla oynarken hepinize denemenizi tavsiye ederim mesela bir ornek vereyim konserve şişesinin icine fasulyeleri doldurun agzini sikica kapatin onunla guzel oynar cikardigi ses cok hosuna gider yaziyordu ben o tarz bisey verdim eline ici dugme dolu şişem vardi onla cok eglendi

merhaba kızlar,
sizler ve minik danalarınız umarım iyidir :emir_bebek: kızlar hangi mama sandalyesini kullanıyorsunuz yada alayı düşünüyorsunuz?

e cnm behcet uza göturcem demıştın bana orası ozel degıl kı...nereye karar verdın? soylememıştım sana ama ben o hastaneden nefret edıyorum hıç ıyı şeyler duymadım hakkında.bı kere mecbur acıle gıttık behcet uza.ınan hasta olmayan cocuk bıle hasta olur orda.
bızdede kanzılık çıktı dr 6 damlaya yukselttı ılacı daha sonra 9 dedı kendı doktorumuz ama ne bıleyım ben 6 verıyorum hergun mutaka pekmez koyuyorum kahvaltsına.sende koy mutlaka.maşallah boy uzun benımkı gbı

canım ben behcet uza gıttım baktım çok kalabalık gıttım şifaya goturdum dr liya alkılıç çok ıyı ılgılend..ı bızım kan damlamız 10 damla aslında daha çok ıhtıyacı var ama bırden yuklenemeyız dedı dr .. 15 gun sonrakı kontrolde 15 damlaya cıkarıp ılaclarına ekleme yapacak sanırım bırde bı vıtamın verdı ve balık yagına devam etmemı soyledı

Anneler bu dis cikarma doneminde geceleri sık uyanma yasamissinizdir eminim benim kiz artik geceleri uyuyamaz oldu iki saat sallati kendini dun gece onu gectim bazen yarim bazen bir saatte uyandi ve daha da kotuye gidiyor sanki:KK43: sizin de bu derece cileli gecti mi?

merhaba kızlar,
sizler ve minik danalarınız umarım iyidir :emir_bebek: kızlar hangi mama sandalyesini kullanıyorsunuz yada alayı düşünüyorsunuz?

Biz ikeadan antilop mama sandalyesi aldik memnun da kaldik normalde oturmayi pek sevmez benim kiz orda oturdu hem fiyati da cok iyi digerlerine dunyanin parasini vermeden imkanin varsa ve ikea varsa yasadiginiz yerde bir oturt istersen icine bakarsin begeniyorlar genelde.

Kızlar merhaba, sizden yardım istiyorum
kızım nerdeyse 8 aylık oldu artık anneannemiz bakamayacak çalışması gerekiyor,

ay başından itibaren eve bakıcı almayı düşünüyorum, İstanbul Maltepe gülsuyunda oturuyorum, tanıdığınız bildiğiniz evine yakın çalışmaya ihtiyacı olacak, kendisi de anne olan çocuğunu büyütmüş :KK14: biri varmı ?? güvenilir bir insan olmalı kuzumu emanet edeceğim çünkü :KK43: kızıma bakacak o uyudukça da ortalığı toplayacak bi de kendi evinde de nasılsa günlük rutin işleri yapsa, 2 kap da yemek yapsa yeter bana... lütfen tanıdıklarınız falan varsa benim numaramı verin konuşalım 0533 920 99 71 :nazar::nazar::18::18:

Kızlar merhaba, sizden yardım istiyorum
kızım nerdeyse 8 aylık oldu artık anneannemiz bakamayacak çalışması gerekiyor,

ay başından itibaren eve bakıcı almayı düşünüyorum, İstanbul Maltepe gülsuyunda oturuyorum, tanıdığınız bildiğiniz evine yakın çalışmaya ihtiyacı olacak, kendisi de anne olan çocuğunu büyütmüş :KK14: biri varmı ?? güvenilir bir insan olmalı kuzumu emanet edeceğim çünkü :KK43: kızıma bakacak o uyudukça da ortalığı toplayacak bi de kendi evinde de nasılsa günlük rutin işleri yapsa, 2 kap da yemek yapsa yeter bana... lütfen tanıdıklarınız falan varsa benim numaramı verin konuşalım 0533 920 99 71 :nazar::nazar::18::18:

Eger halen ariyorsan teyzesizsiniz web sitesine bir göz atmani tavsiye ederim. Birde ucret olarak ne kadar vermeyi düşünüyorsun. Saatleri kactan kaça, bir kac tanıdığım varda Maltepe de.

Eger halen ariyorsan teyzesizsiniz web sitesine bir göz atmani tavsiye ederim. Birde ucret olarak ne kadar vermeyi düşünüyorsun. Saatleri kactan kaça, bir kac tanıdığım varda Maltepe de.

merhaba canım tamam orayada bir bakayım, sabah 8:15 gibi gelecek akşam 19:00 da çıkacak cumartesi pazar tatil.
ücret 800-900 arası verebilirim.

Teyzeleri dün 7. Ay kontrolüne gittik. Oğluşum 10 kilo 71cm olmuş dr. Gelişimi çok güzel dedi.9 aylık bebek gelişiminde diye aöyledi. Bi liste vardı ona baktı artık her şey serbes dayılır hatta tam yumurta yazıyordu sma benim oğlan hala emdiği için o kadar yemesine imkan yok. Muhallbi, puding, sütlaç, dondurma, bakliyatlar, et, tavuk, balık verebilirsin dedi. Ben de sütü sordum peki inek sütü zararlı değil mi diye hayır o mama üreticilerin yalanı yasak değil ama günde 1 bardağı geçmicek dedi biz de o hakkımızı muhallebi tarzı şeylerde kullancaz. Günde yarım saat güneş banyosu önerdi, vitaminlere balık yağına devam dedi. Tek sıkıntımız alt köpek dişimiz apse yapmış orda beyaz bi nokta oluşmuş o da önemli değil dedi. Bizden gelişmeler bu kadar

X