2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarr günaydınn;

benim minik meleğim iyileşti çok şükür bir kere verdim öksürük şurubunu iyi geldi geceleride hep havalandırdım yatırmadan odayı çok şükür uyuyor artık öksürmeden :) . yalnız geçen misafirler vardı aldım uyutmak için odayaya götürdüm uyumadı bi türlü göğsümden ayrılınca uyanıyo hep bende sinirlendim insanlarda beni bekliyo biraz kızdım uyu artık falan diye :KK43: bir başladı ağlamaya 1 saat susturamadık ne meme gördü gözü ne başka bişey .söyleyemedim babasınada ben böyle yaptım ondan ağlıyo diye tutturdu doktora götürelim . o kadar pişman oldum o kadar üzüldümki önemli olan benim bebeğim yemişim misafirleri artık hiçbişey umrumda olmucak çocuğum üzülmesin yeter :KK43: en son banyo yaptırdık azıcık rahatladı sonrada emzirdim yine bende uyumadı babası uyuttu :)

Arasta yemek yerken hep kucağımdaydı böyle daha iyi oldu tabi :) kesinlikle tavsiye ederim
Ek gıdaya doktor başlattı canım Benim sütüm yağlıymış çok arasta çok kilo aldı ve sindirim sorunu yaşadık doktorda sindirime katkı olsun diye önce armut elma suyuyla başlattı haftada 1 veriyordum şimdide hazır iştahlıyken diğer gıdalardan da ver dedi azar azar veriyorum kahvaltıda peynir tattırıyorum kan ilacı almadığı için pekmez veriyorum 2 kez yumurta sarısı denedim yavaş yavaş artacak böylece reçel yaptım ondan da verdim sebze çorbasıyoğurt ama 10/15 kaşık veriyorum sonra yine meme :))
Rezeneyi gazı ar diye vermişti doktor çoks evererek içti ama uyuduğunu görmedim :)

Canım endişe etme imternet çok kafa karıştırıyor bebeğinin bi huysuzluğu bariz bi sorunu yoksq doktorun söyledikleri daha önemli bence
Bizede geçen kontrolde doktor pipide darlık olduğunu şimdilik idare edeceğini ama ilerde işemede problm olacağı için mayısta sünnet yapalım dedi şimdilik banyoda masaj yapıyorum rahatlasın diye
Eğrilik gçici olabilir diye bliyorum ama kansızlıkla ilgili fikrim yok geçmiş olsun
İnşallah cnm her zamanki huysuzluğu var bazen güler çok durur dışarı çıktığımızda bizi bunaltmaz.ewde ilgi bekler çok yanında duracan çıngırakla oynatacan ağzına bişe getiriyor tam alamayınca sinirleniyor:) ben bu zamana kadar bebekler neler yapar hiç bi fikrim yoktu ne kadar uyur ne kadar ağlar.fazla uyudu mu niye uyudu uyumadı mı niye uyumadı diye düşünüyorum. allah nasip ederse galib. Keyifi 2 . Bebekde tadacam :)) bu bebeğim bekletti bizi bi düşüğüm oldu fazla korku var bende allah eksik etmesin inşallah bütün bebeklerin sağlıklarını versin rabbim.ona emanetiz bide kafamı rahatlatsam güzel olacak :)

Mrb arkadaşlar.
Ek gıdaya başlayan annelere bir sorum olacak.Yoğurt mayalayınca buzdolabına mı koyuyor yoksa direkt bebişe mi veriyorsunuz merak ettim.

cnm bn genelde gece mayaliyirum sarip sarmalayip sabaha kdr bekletiyorum sabah buzdolabina aliyorum ki sicaktan sulanmasin.aksamustu weriyorum.bebegime 1-2 saat once dolaptan yiyecegi kdr cikarip oda sicakliginda bekletip yediriyorum.snde yaptiktan sonra hmn wermiceksen dolaba kaldir zaten yogurdu aksamustu oneriyorlar genelde.

kızlarr günaydınn;

benim minik meleğim iyileşti çok şükür bir kere verdim öksürük şurubunu iyi geldi geceleride hep havalandırdım yatırmadan odayı çok şükür uyuyor artık öksürmeden :) . yalnız geçen misafirler vardı aldım uyutmak için odayaya götürdüm uyumadı bi türlü göğsümden ayrılınca uyanıyo hep bende sinirlendim insanlarda beni bekliyo biraz kızdım uyu artık falan diye :KK43: bir başladı ağlamaya 1 saat susturamadık ne meme gördü gözü ne başka bişey .söyleyemedim babasınada ben böyle yaptım ondan ağlıyo diye tutturdu doktora götürelim . o kadar pişman oldum o kadar üzüldümki önemli olan benim bebeğim yemişim misafirleri artık hiçbişey umrumda olmucak çocuğum üzülmesin yeter :KK43: en son banyo yaptırdık azıcık rahatladı sonrada emzirdim yine bende uyumadı babası uyuttu :)

bebegine gecmis olsun cnm.misafirler geldiinde bnde snn gbi panik yapip kimseyi bekletmek istemez hmb uyusun isterdim oda inadiba mizmizlanir hatta krize girerdi.bide bnm kiz kalabaliktan hic hoslanmiyor ikigozu iki cesme agliyor ew biraz kalabaliksa.ama baktim olmuyor artk ragat dawraniyorum bnde napiim dedigin gbi hicbisi bebislerimizden.kiymetli degil sende boswer eger buyuzden ayiplayacak burilri warsa etrafimizda ki yoktur bnce ayiplasinlar bnm umrumda degil:)

Devam sütünden yoğurt yapılabiliyomuş

Malzemeler:
1 porsiyon için
• 100 ml hazırlanmış Devam Sütü
(Bebeğinizin ayına uygun Aptamil devam sütü)
• 2 çay kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:
90 ml kaynamış su içine 4 ölçek Devam Sütü koyarak hazırladığınız devamsütünü küçük bir kase ya da kavanoza boşaltınız. İçerisine 2 çay kaşığı yoğurt ilave edip hafif karıştırıp, 5-6 saat sıcak ortamda mayalayınız. Buzdolabında 1 gece dinlendiriniz.

Not: Devam sütü ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

Arzu ederseniz yoğurduna tahıl ya da meyve ekleyerek değişik tatlar elde edebilirsiniz.

Başak bebeği

Başak bebekleri her ebeveynin rüyasıdır: Altı kuru ve temiz, karnı tok, yatağı sıcak tutulduğu sürece! Eğer sistematik bir şekilde beslenirlerse bütün bir gece hiç ses çıkarmadan uyurlar. Ama bir mama saatini bir de alt değiştirmenin zamanını kaçırın, yandınız. Bebek Başak ortalığı hemen velveleye verir. Küçük yaşlardan itibaren beyinleri yüksek bir tempoda çalışmaya başlar. Ebeveynlerinin seslerini ve tavırlarını, çevrelerinde olup bitenleri hızla analiz ederler. Bu yüzden sessizlik ve sükunet, ihtiyaç duydukları şeylerin başında gelir. Yüksek bir kavrama güçleri vardır. Ama kendilerine olan güvenlerinde birtakım eksiklikler olabilir. Bu nedenle teşvike ihtiyaç duyarlar. Büyüdükçe sevimlileşen bu bebekler, bulmacalı oyuncaklara bayılır. Ona bir şeylerin yerini öğretin ve aynı düzeni korumasını isteyin. Ne kadar başarılı olacağına ve hatta daha iyi bir sistem yaratacağına tanık olacaksınız. Zihinsel yeteneklerini göstermesi hiç de zor değildir. Yeter ki desteklensin ve teşvik edilsin. Başak bebeği detaycıdır ve hayatının rutin bir düzende geçmesini ister. Bebeğinizin rutininin olması kötü bir şey değil, ama bu rutini değiştirmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü Başak bebeği aynı anda gelecek birden fazla değişikliğe olumlu yanıt vermeyebilir. Başak bebeği ayrıca yemek konusunda da çok seçicidir. Dolayısıyla yemek saatinde elinizden geldiğince sade olmaya çalışın. Bu özelliklerinin dışında Başak bebeği çok talepkar bir bebek değildir. Yatağı ve altı temiz olduğu sürece bu bebeğin gözü yaşlı olmayacaktır. Üstelik bu bebek en basit oyuncakla bile saatlerce gıkını çıkarmadan oynayabilir. Kimsenin kendisine fazladan ilgi göstermesine gerek kalmaz. Başak bebeği çevresindeki birçok bebekten çok daha önce konuşmaya başlamak isteyecektir. Çünkü onun beyninde dışarı çıkmaya can atan bir sürü fikir olacaktır. Bu bebek evde ebeveynine yardımcı olmaktan da büyük zevk alacaktır. Doğuştan çekingen olduğu için Başak bebeği başarılı olduğu alanlarda yaygara koparmaz. Özetle Başak bebeği kendi başına çok mutlu bir bebektir, bununla beraber başkalarına yardım etmeyi ve temizliği de sever. Kendi kendine oyunlar oynamaktan zevk alır. Sonuç olarak Başak bebeği sorunsuz ve iyi bir bebektir. Başak burcunun sindirim ve merkezi sinir sistemi hassastır. Bebeğinizde psikosomatik rahatsızlıklar, tırnak iltihaplanması, bağırsak sorunları, karın zarı iltihabı, hazımsızlık ve gaz rahatsızlıkları görülebilir. Bebeğiniz büyüdüğünde detaylara inmeyi, teferruatla uğraşmayı gerektiren ve titizlik isteyen iş alanlarında tartışmasız başarılı olacaktır. Araştırma, tıp (özellikle biyokimya), öğretmenlik, hemşirelik, psikoloji, sağlıkla ilgili çeşitli hizmetler, garsonluk, temizlik işleri bebeğinize en uygun mesleklerdir. Ayrıca bebeğiniz hesap işleri, muhasebe, sekreterlik, eleştirmenlik, gözlemcilik, kütüphanecilik, arşivcilik, tarih uzmanlığı, bulmaca hazırlama, güldürü yazarlığı veya komedyenlik işlerinde de başarılı olabilir.

nisanbu galiba sen almıştın mama kaşığı ikili satılıyo demiştin geçmişte bulamadım :) markası nuby miydi

$wee-mama-kasigi-2li-2.jpg
nisanbu galiba sen almıştın mama kaşığı ikili satılıyo demiştin geçmişte bulamadım :) markası nuby miydi
wee canım benim aldığım

dun 4.ayimiz bitti ve asi olduk.durup durup agladi oglusum kiyamam.:KK14:
6.8 kilosu boyu 65cm..gelecek ay baslarsin ek gidaya dedi ebemiz(ben cok az birseyler veriyorum yogurt pekmez elma)
.(vegaferon50mg) damla verdi gunde 9 damla bana cok gibi geldi.siz veriyormusunuz aynisimi?
birde SU veriyormusunuz bebislere ebeye sormayi unuttum.
2 haftadir eskisi gibi istahli emmiyor memeyi. ne yapsam bilemedim.

6.8 kilosu boyu 65cm..gelecek ay baslarsin ek gidaya dedi ebemiz(ben cok az birseyler veriyorum yogurt pekmez elma)
.(vegaferon50mg) damla verdi gunde 9 damla bana cok gibi geldi.siz veriyormusunuz aynisimi?

maşallah oğluşuna :):) bana ilaç vermediler . su vermiyorum anne sütü yeterliymiş alması gereken bütün herşey su dahil anne sütünde mevcut zaten. bizim doktorda ek gıdayı şuan önermedi ama biz yavaş yavaş veriyoruz şöyleki yemek yerken istio azıcık azıcık çorbalardan tattırıyorum. bazende elma suyu falan çok az 2-3 çay kaşığı o kadar .

Mrb arkadaşlar.
Ek gıdaya başlayan annelere bir sorum olacak.Yoğurt mayalayınca buzdolabına mı koyuyor yoksa direkt bebişe mi veriyorsunuz merak ettim.

Bende 2 gündür yoğurt yediriyorum biz yemek yerken tadına baktirmistim cok begenmisti kiyamadim kahve fincanlarina mayaladim ben dolaba koydum yedirmeden 1 saat once cikariyorum ısınıyor biraz sonra gunde 1 fincan yediriyorum

kızlarr günaydınn;

benianlıyorlar k meleğim iyileşti çok şükür bir kere verdim öksürük şurubunu iyi geldi geceleride hep havalandırdım yatırmadan odayı çok şükür uyuyor artık öksürmeden :) . yalnız geçen misafirler vardı aldım uyutmak için odayaya götürdüm uyumadı bi türlü göğsümden ayrılınca uyanıyo hep bende sinirlendim insanlarda beni bekliyo biraz kızdım uyu artık falan diye :KK43: bir başladı ağlamaya 1 saat susturamadık ne meme gördü gözü ne başka bişey .söyleyemedim babasınada ben böyle yaptım ondan ağlıyo diye tutturdu doktora götürelim . o kadar pişman oldum o kadar üzüldümki önemli olan benim bebeğim yemişim misafirleri artık hiçbişey umrumda olmucak çocuğum üzülmesin yeter :KK43: en son banyo yaptırdık azıcık rahatladı sonrada emzirdim yine bende uyumadı babası uyuttu :)

Cok komik ya büyümüşlerde artık kizmaktan da anliyorlar ya

Bana da damla verdiler ben aile hekimime sordum neden kullanicam diye. Koruyucu olsun diye veriyoruz dedi.6.ayda kan sayimi gibi bişey yapılacak dedi ozaman dura göre damlayi cogaltabiliriz dedi ben ve esim bu ilaci vermemeye karar verdik.6 aydaki kontrolü bekleyeceğiz. Nacizane fikrim pekmez icin sanki erkenmis gibi geldi. Taddimlik bende veriyom ama suyu bende sormadim.bebegini saatli mi emziriyorsun yoksa o istediğinde mi.ben yaklasi 2 aydır ne zaman isterse ozaman emziriyorum

5 aylığız biz teyzesi. su da veriyorum ek gıda da . sende akşamları kaşık maması verebilirsin mesela. yoğurt çorba meyve suyu devam sütü kaşık maması devit,vegaferon 8 damla benim kullandıklarım.

Bana da damla verdiler ben aile hekimime sordum neden kullanicam diye. Koruyucu olsun diye veriyoruz dedi.6.ayda kan sayimi gibi bişey yapılacak dedi ozaman dura göre damlayi cogaltabiliriz dedi ben ve esim bu ilaci vermemeye karar verdik.6 aydaki kontrolü bekleyeceğiz. Nacizane fikrim pekmez icin sanki erkenmis gibi geldi. Taddimlik bende veriyom ama suyu bende sormadim.bebegini saatli mi emziriyorsun yoksa o istediğinde mi.ben yaklasi 2 aydır ne zaman isterse ozaman emziriyorum

bende simdi kullanmayi istemiyorum.birde yan etkileri olursa gel degistirelim demisti.
pekmez cok az verdim cay kasiginin ucuyla.aksam yayla corbasi vardi bi verdim cok sevdi pirincleri rahatlikla yuttu. memeyi birakir diye vermekten korkuyorum.saatli degil istediginde emziriyorum. bol bol emzir dedi bi ablam.:KK1:

5 aylığız biz teyzesi. su da veriyorum ek gıda da . sende akşamları kaşık maması verebilirsin mesela. yoğurt çorba meyve suyu devam sütü kaşık maması devit,vegaferon 8 damla benim kullandıklarım.

masaallah kizceye:KK8:
damlayi cay kasigiyla mi veriyoruz.simdi hatirladim 2 saat ac ken ver demisti

X