2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ya dun lekelenme gordum ama nısan degılmıydı acaba ama sureklı her gıttıgımde gordum bugunde dahıl doktoru aramıstım sancını bekle dedı ama bende dunden berı sancı falan yok hatta az once dısardan geldım yurudum baya ama hala sancım yok acaba doktor catı muanesı yaptıgı ıcınmı bende lekelenme oldu ama kendıde ben bakınca nısan gelebılır demıstı neden hala sancım yok ben kızımı ıstıyorum 2 cm acıklıgımda vardı halbukı :-)

arkadaşlar bi sağlıkçı olarak fiyatları duyunca dudağım uçukladı resmen.neden özel hastanede doğuryosunuz?tabi bu sizin seçiminiz tartışamam da yazık bi ton para valla.sağlık güvenceniz varsa üni.hastanelerinede gidebilirsiniz riskli gebelik ise.hatta bazı hocalar bu konuda ayrılıyo bile riskli gebelikler die.bi aneztezi 600 tl olur mu ?yazık valla.resmen soyuyolar adamı özellerde.ne yapıldığıda belli.verilen ilaçları da belli.bende özelde çaılışıp devlete geçenlerdenim.özelde ayrı bişey yapmıyolar ki.hatta ben özellerden daha fazla korkuyorum.oralarda yapılanları gördükçe.bende devlette normal doğum planlıyorum.
benim ozelde yapmak istememin sebebi devlet hastanelerinde dogumdan sonra kalinan odalar 6 kisiilk baska hastalar olursa esim istedigi vakit yanima gelmekte zorlancak ve yanimda kalamayacak.ben cok dayaniksiz bir insanim agri konusunda dogum agrisinda ebeler ve hemsireler tarfndan azarlanmaktan korlkuyom.ha bide devlette dogum aninda doktorunu secme sansin olmuyor o gece nobetci kim ise o gelyor ve burda devlet hastensinde tek bir doktora ısınabildim kontorllerimi devletteki doktoruma yaptiriyom ozele dogum icin gidicem

Sanırım bir çok kişinin doğum için özeli tercih etmesinin en önemli nedeni doğumda tanıdığı ve güvendiği doktorunun olması ve sancı çekerken yanında eşinin, annesinin, yakınlarının ona destek olabilmesidir. Benim diğer sebeplerim ise doğumum için erkek doktor tercih etmemem ve hemşire, ebe ve bilimum hastane çalışanlarından görülen kötü muameleler devletteki. Kardeşimin refakatçisi olarak 8-10 gün kadar bir üniversite hastanesinde kalmış ve kadrolu temizlikçiler dahil, personelin çoğunun hasta ve yakınlarına yaptığı çer çöp muamelesine bizzat şahit olmuştum. Her ne kadar o zamandan bu zamana şikayet şansı biraz arttıysa da hala devlet hastanelerinde, bilhassa doğumlarda yaşanan kötü muameleleri eş- dost tanıdıklardan dinlemeye devam ediyoruz maalesef.

bende kötü geçen ve küretajla sonuçlanan gebeliğimde aynı muamelerlere maruz kaldım kendi hastanemde.ama bu sizin bu nedenle sağlık hizmetinden vazgeçeceğiniz anlamına gelmiyo.siz tabiki bu tarz vakkalarda şikayet için hastanlerin hasta hakları bölümlerine gidecek ve şikayet edeceksiniz.herkes yaptığının sonucuna katlanacak diğerlerinede örnek teşkil edecek.benim bu konuya cevap vermemin nedeni fiyatlar konusundaydı.işlemin kullanılan malzemenin ne kadar olduğunu ve hastanenin bunu nasıl aktına kat gösterdiğini bildiğim içindi.bunun nedenini bu kadar ayrıntılı ve sitemkar yazmanıza anlam veremedim doğrusu.sanırım sağlıkçı olmamdan kaynaklı....

benim ozelde yapmak istememin sebebi devlet hastanelerinde dogumdan sonra kalinan odalar 6 kisiilk baska hastalar olursa esim istedigi vakit yanima gelmekte zorlancak ve yanimda kalamayacak.ben cok dayaniksiz bir insanim agri konusunda dogum agrisinda ebeler ve hemsireler tarfndan azarlanmaktan korlkuyom.ha bide devlette dogum aninda doktorunu secme sansin olmuyor o gece nobetci kim ise o gelyor ve burda devlet hastensinde tek bir doktora ısınabildim kontorllerimi devletteki doktoruma yaptiriyom ozele dogum icin gidicem

mantıklı geldi bana şimd devlette de özel odalar var ama eşin konusunda haklısın travayda tek kalıyosun sancı çekerken...bunıu bende düşünüyorum açıkçası bende yanımda olmasını isterim....

bende kötü geçen ve küretajla sonuçlanan gebeliğimde aynı muamelerlere maruz kaldım kendi hastanemde.ama bu sizin bu nedenle sağlık hizmetinden vazgeçeceğiniz anlamına gelmiyo.siz tabiki bu tarz vakkalarda şikayet için hastanlerin hasta hakları bölümlerine gidecek ve şikayet edeceksiniz.herkes yaptığının sonucuna katlanacak diğerlerinede örnek teşkil edecek.benim bu konuya cevap vermemin nedeni fiyatlar konusundaydı.işlemin kullanılan malzemenin ne kadar olduğunu ve hastanenin bunu nasıl aktına kat gösterdiğini bildiğim içindi.bunun nedenini bu kadar ayrıntılı ve sitemkar yazmanıza anlam veremedim doğrusu.sanırım sağlıkçı olmamdan kaynaklı....

Yok işte, bence de keşke devlette de şartlar ve muamele özeldeki gibi olsa da o kadar para vermesek ama tüm bu sebeplerden durumu elverenler genelde özeli tercih ediyor doğum için, hatta bazen şartları zorlayıp özelde en azından doğum yapıyor kontrole gitmese bile.
Malzeme vs. konusunda haklısınız, ben sgk bilgi işleminde çalıştım 3 sene ve hem malzemeler konusunda hem de gereksiz ameliyatlar konusunda özelde dönenlerden de haberdarım. Özeldeki yüksek sezaryen oranlarının sebebi de aynı yere dayanıyor sonuçta. Fakat doğum çok farklı bir tecrübe ve kadınlar bu en özel ve hassas zamanlarda hem yakınlarını yanlarında görmek isterler hem de iyi davranılmak. Ha keza lohusalık döneminde de kv.le hiç bir problemi olmayan pek çok kadın ters düşer. O da aynı hassasiyetten kaynaklanıyor.
Gene de şans da önemli bir faktör. Elbette devlette de iyi insanlar var ve onlara denk gelirseniz sorun yok. İş kaygısıyla daha az olsa da özelde de kötü muameleye pekala maruz kalınabilir. O yüzden hep dua ederim, Allah'ım iyilerle karşılaştır diye.

Ben hamileliğimin ilk 6 ayını devlet hastanesinde muayene olarak geçirdim. Hem evime yakın diye, hem de özelde bir sürü test vs.. fazla masraf olmamasını tercih ederek devlet hastanesini seçmiştim. Doktorum iyiydi ama tüm muayene toplam 2-3 dakika sürüyordu desem hiç abartmış olmam. İçeriye 3 kişi birden alıyordu her muayenede.
Öyle bir kalabalık ki kapının önü mahşer meydanı sanki:)
İçeriye alınca sırayla apar topar dinleyip sen ultrason masasına yat, sen çatala çık, sen hazırlan diye talimat veriyordu öyle bir güleceğim geliyordu ki. Uyduruk bir muayene sonucunda sessiz bir şekilde yarım dakika kadar bakıp iyi iyi hiçbir sorun yok gelecek ay görüşmek üzere diyerek 6 ayımı bu şekilde geçirdim:)
Sonra özele geçince bebeğimin kafası bacakları şusu busu herşeyini ayrıntıyla bana öyle bir güzel anlattı ki ilk muayenemi 7.ayımda oldum sayıyorum :) ilk kalp atışını 7.ayında duydum sanki yeni hamile kalmışım gibi bir sevinçti benim için.
özeli tercih etmek zorunda bırakılıyoruz. bunun için o kadar çok sebep var ki. Öyle olunca insan parasını falan görmüyor yeterki iyi muamele göreyim istiyorsun. Bu ülkede işler böyle yürüyor malesef..

su konuda haklsiniz insanlar yasadigi kotu seyleri sikayet etmiyor yada gordugu iyi seyleri dile getirmiyor.ben devletteki doktoruma tesekkur yazisi icin gebe izlem polikiniginden kalem istedim ne icin istedgimi soyleyince de sanki altin bulmuslar gibi ellerinde olan anketi doldurup dolduramycagimi sordular bi heyecanla..
Sozlerimi lutfen yanlis anlamyin sitemimiiz size degil hastanelerde yapilan muameleye
Kizlar gercekten cokmus yaa hastane fiyatlari benim gittigim ozel hastane katki payi almiyor normal 150 lira ama epidural istersen 250 ekstra odenecek
Sziin hastanede uygunmus benimki gibi nerde oturuyonuz

Son düzenleme:
cok şükür iim canm sen nasılsn kıssım da ii cok sukur tekmeler iice sertlestı kaburgalarıma vuruyo ozellıkle geceleri.hazırlıklar tamm ama bn kendımı bılmıyorum :))cok korkuyorum heyecan da var tabı.oglusun nasıl ii mi?dogum seklıne karar verdınız mı?

ben de iyiyim şimdiye kadar bir sıkıntımız olmadı da dediğin gibi ben hazır mıyım bilmiyorum :) normal doğumla bekliyorz inşallah bir aksilik olmaz o şekilde gelir biraz önden gidiyor gelişimi ama bakalım bekliycez hangi gün gelicek paşamız :) sen ne yaptın sezeryan mı normal doğum mu ?

Ben hamileliğimin ilk 6 ayını devlet hastanesinde muayene olarak geçirdim. Hem evime yakın diye, hem de özelde bir sürü test vs.. fazla masraf olmamasını tercih ederek devlet hastanesini seçmiştim. Doktorum iyiydi ama tüm muayene toplam 2-3 dakika sürüyordu desem hiç abartmış olmam. İçeriye 3 kişi birden alıyordu her muayenede.
Öyle bir kalabalık ki kapının önü mahşer meydanı sanki:)
İçeriye alınca sırayla apar topar dinleyip sen ultrason masasına yat, sen çatala çık, sen hazırlan diye talimat veriyordu öyle bir güleceğim geliyordu ki. Uyduruk bir muayene sonucunda sessiz bir şekilde yarım dakika kadar bakıp iyi iyi hiçbir sorun yok gelecek ay görüşmek üzere diyerek 6 ayımı bu şekilde geçirdim:)
Sonra özele geçince bebeğimin kafası bacakları şusu busu herşeyini ayrıntıyla bana öyle bir güzel anlattı ki ilk muayenemi 7.ayımda oldum sayıyorum :) ilk kalp atışını 7.ayında duydum sanki yeni hamile kalmışım gibi bir sevinçti benim için.
özeli tercih etmek zorunda bırakılıyoruz. bunun için o kadar çok sebep var ki. Öyle olunca insan parasını falan görmüyor yeterki iyi muamele göreyim istiyorsun. Bu ülkede işler böyle yürüyor malesef..
Malese durum anlattigniz gibi benim doktorum hasteneye yeni gelmisti o yuzde pek hastasi olmuyordu daha fazla vakit ayrabiliyodui ama sonra ünü yayilinca guleryuzlulugu falan simdi mahser yeri gibi oluyor odasinin onu..gene de 3 4 dk zaman ayormaya calisiyor..yorgunlugu gozlerinde anlasiliyor ama gene de o yuzu size guluyor insallah hep oyle devam eder..

Sziin hastanede uygunmus benimki gibi nerde oturuyonuz[/QUOTE]

kayserideyim ben canım tabi burda da pahalı yerlerde var ama ben tesadüf gitmiştim bu doktora memnun kalınca da devam ettim şansımızada fiyatları gerçekten uygunmuş

Kızlar tam gecmisi okuyamadim ama dogum masraflarindan bahsetmissiniz Allah olmayana yardim etsin maddi manevi buyuk yuk rabbim hayirlisdiyla sag salim kucagimiza almayi nasip etsin

kizlarin yarin sezeryanla bebisim geliyor insallah.daha once de yazmistim bi takim problemler var bebekte de bende de biraz riskli bir ameliyat olucak.sizlerin dualarini istiyorum.insallah sag salim atlatip gelirim.en kisa surede sizlere yazarim...

kizlarin yarin sezeryanla bebisim geliyor insallah.daha once de yazmistim bi takim problemler var bebekte de bende de biraz riskli bir ameliyat olucak.sizlerin dualarini istiyorum.insallah sag salim atlatip gelirim.en kisa surede sizlere yazarim...
Inşallah sağlıkla atlatirsiniz, dualarimiz tabi ki sen ve yavrunla.. kismetse yarın bebeğin kollarında tüm bi sıkıntılardan arınmış olacaksin, şimdiden geçmiş olsun

kizlarin yarin sezeryanla bebisim geliyor insallah.daha once de yazmistim bi takim problemler var bebekte de bende de biraz riskli bir ameliyat olucak.sizlerin dualarini istiyorum.insallah sag salim atlatip gelirim.en kisa surede sizlere yazarim...[/QUOTE

Ayyy canım nasıl heyecanlandim anlatamam. Ikinizde sağlıcakla çıkın inş ameliyattan. Çok sevindim inan

böyle giderse elimizdeki maddi imkanlar ne kadarsa ona göre doğum seçicez galiba:) herkes her şey fırsatçı olmuş durumda ne yazık ki..
Bir de eşimin çevresinde olur olmaz konuşanlar bile oluyormuş. Masraf çoksa o zaman devlet hastanesinde yapsın eşin doğumunu diye.

Bebek bizim bebeğimiz, para bizim paramız ve tercih de bizim tercihimiz :21: Tamam, gerçekten çok , ben de çok fazla diye üzülüyorum, ev aldık, bir sürü borcumuz var ama hastane kararı yalnızca eşimizle bizi ilgilendirir, herkes de karışmasın herşeye :KK20:

arkadaşlar bi sağlıkçı olarak fiyatları duyunca dudağım uçukladı resmen.neden özel hastanede doğuryosunuz?tabi bu sizin seçiminiz tartışamam da yazık bi ton para valla.sağlık güvenceniz varsa üni.hastanelerinede gidebilirsiniz riskli gebelik ise.hatta bazı hocalar bu konuda ayrılıyo bile riskli gebelikler die.bi aneztezi 600 tl olur mu ?yazık valla.resmen soyuyolar adamı özellerde.ne yapıldığıda belli.verilen ilaçları da belli.bende özelde çaılışıp devlete geçenlerdenim.özelde ayrı bişey yapmıyolar ki.hatta ben özellerden daha fazla korkuyorum.oralarda yapılanları gördükçe.bende devlette normal doğum planlıyorum.

Özel hastanelerin doğum ya da diğer hastalık, ameliyat vb durumlarda gereksiz yere fazla para aldıkları konusunda haklısın.

Benim tek isteğim, bu kadar hevesle çoook beklediğimiz (3 yıl önce benim de bebeğimi kalbi durdu ve alındı) bebeğimizin doğumunda, zaten yeterince stresliyken bir de anlayışsız insanlarla uğraşmamak. Eşimle bebeğimizin ilk anlarını doya doya yaşamak... Sanırım çoğu hamilenin de düşüncesi bu yönde..

Şikayet etmek konusunda da, ne kötü muameleye maruz kalayım, ne de şikayet edeyim diye düşünüyorum :KK31: Gerçi özel ya da devlet Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Son düzenleme:
Ya dun lekelenme gordum ama nısan degılmıydı acaba ama sureklı her gıttıgımde gordum bugunde dahıl doktoru aramıstım sancını bekle dedı ama bende dunden berı sancı falan yok hatta az once dısardan geldım yurudum baya ama hala sancım yok acaba doktor catı muanesı yaptıgı ıcınmı bende lekelenme oldu ama kendıde ben bakınca nısan gelebılır demıstı neden hala sancım yok ben kızımı ıstıyorum 2 cm acıklıgımda vardı halbukı :-)

Canım kendini strese sokma onlar zamanını bilir gerçi bende çok yoruldum artık ama hamileliğimin son son tadını çıkarmaya çalışıyorum bol bol fotoğraf çekiyorum ve bebek uyku düzenleri ve bakımıyla ilgili yazılar okuyorum

Ayy canım benim hayırlısıyla alırsın inşallah kucağına dualarımız seninle ve bebişinle Rabbim yardımcın olsun

canım allah yar ve yardımcın olsun inş. sağlıkla hayırla alırsın bebeğini kucağına dualarımız seninle inş.

Allah yardımcın olsun canım inşallah herşey çok güzel olacak dualarımız sizinle

X