2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

selam annişler biz bugün doktora gittik bebeğim 2400gr olmuş...ben sizlere bir şey sormak istiyorum,yatarken pozisyonunuz nasıl?

selam annişler biz bugün doktora gittik bebeğim 2400gr olmuş...ben sizlere bir şey sormak istiyorum,yatarken pozisyonunuz nasıl?

Maşallah bebeğine
Ben genelde sol tarafıma dönüp yapıyorum, çünkü sağ tarafıma yatınca hemen kıpırdanmaya, ittirmeye başlıyo
Ama dün sabah bir uyandım, tam yüzüstü yatmışım. Karnım dümdüz olmuş gibiydi. Korktum çok.. 1 saat sonra hopladı zıpladı sevindirdi beni miniğim

masallah bebegıne canım
ben genelde soluma yatmaya calısıyorum
yuzustu yatmak ımkansız gıbı sırtustu yatınca cok agrım oluyo
sağa da yatıyorum ama ne zaman sağıma yatsam kızım içeriden dürtüklüyo resmen beni:)

maşallah kuzuna kilosu iyi.. bol sol su iç canım benimde suyum azdı su içmeyi arttırdım suyuda düzeldi. inş tahlil sonuçlarında temiz çıkar..

maşallah canım..

ben sola yatıyorum, ama uyandığımda kendimi genelde sırt üstü buluyorum.. hamişlikten once sırt sütü yatamayan ben, şimdi bu şekilde rahat ediyorum.. ara sıra da sol tarafım uyuştuğundan sağıma yatıyorum.

yorgan olarak, bende funnababy nin uyku setini aldım içinden elyaf yorgan çıktı. annemde 2tane yün yorgan yaptırmış, onlardan elyaftan farksız olmuş yumuşacık ve hafif.

Hayırlı cumalar kızlar, ya ben son zamanlarda çok gazlı oldum öyle farklı birşey de yemiyorum namaz kılarken hemen başlıyor sıkıştırmaya :-o

çok hoş lohusa gecelik-pijama-sabahlıklar buldum bir web sitesinde, link versem reklam mı olur ki

Sağol cevapların için, ben de uyku seti almayayım hiç diyorum işte, zaten yatağım küçük uyku seti büyük gelecek, uyku setlerinden yastık ve yan korumalar çıkıyo e benimki park yatak korumalar zaten lazım değil. En iyisi bir iki tane iyi battaniye 1-2 tane de uyku tulumu alayım. dediğin gibi yorganı toplar mı üzerine diye korkuyorum. bir tane tek yorgan alayım yine elyaf, lazım olursa dursun kenarda.

İyi bişey canım merak etme, benim 2 aydır falan var o süt gelmeleri. Tüm gün evdeyim sütyen falan da takmıyorum valla sıkıyor zaten, o nedenle kıyafetlerimin göğüs uçları hep lekeli o gelen sıvıdan

1 tane battaniye yetmezmi bide örgü koyacağım olmazsa yedek 1 tane daha koyarım. biberon almadım daha süt gelmezse henşireler mama veriyorlarmış

canım mama derken biberon ile veriyorlardır dün kaşıktan da bahsetmiştin yeni doğan bebeğe kaşık maması hiç duymadım ben 2 battaniye alın işeme durumunda diğerine sarasınız ben öyle yapacağım

bende normal doğum yapma ihtimalimi % 1 den az olarak görüyorum. çünkü son zamanlarda normal doğum yapan sadece bi tane arkadaşım var hepsi sezeryan doğum yaptı. birde bende kan pıhtılaşması var kan sulandırıcı iğne kullanıyorum sezeryan daha garanti olduğu için eşimde sezeryan olmanı isterim diyo.salı randevum var bakalım doktorum ne diyecek

" visco, pamuk veya yün yataklar bebeklerin omurga gelişimi için sakıncalıdır. Bu yatakların hafızası vardır, bebeğin vücudunun şeklini alır, yani yattığı yer çöker. Biz de bebeğimize yatak alırken hiç araştırmadan bebek mağazısındaki kişi neyi öneriyorsa onu almak gibi bir cehalete düşmüş ve visco yatak almıştık. Eşim ve ben doktoruz, çöküyor olması bizi rahatsız etti, biraz araştırma yaptık bu konuda ve kesin bilgilere ulaştık: Amerikan Pediatri Akademisi'nin bebek yatağına dair çok net önerileri var. Bebeğin uyuyacağı yatak; sert sünger olmalı (32-36 numara), bazı çocuk hekimleri bebek yatağının baş tarafının yükseltilmesini öneriyorlar, bu da kesinlikle önerilmiyor, bebek düz bir yatakta yatmalı. Sadece ileri derecede reflusu olan ve reflusu bir hekim tarafından tanı almış bebeklere doktor önerisi ile 30 derece eğimli yatak kullandırılıyor. Bebek yatağında yastık, yorgan, battaniye hiçbirşey olmamalı. Uyuduğu odanın sıcaklığı 21-23 derece olmalı, ya hava şartlarına göre giydirmelisiniz veya uyku tulumu ile yatırmalısınız. Yüzükoyun değil, yan değil, kesinlikle sırt üstü pozisyonda yatmalı. Ayrıca visco, pamuk ve yün yataklarda bebek içine gömülüp kalıyor, başını oynatmaya ve dönmeye başladığında boğulma tehlikesi oluşuyor, bu yataklar bebeğin hareketlerini kısıtlıyor ve istediği gibi hareket edemiyor bebişler. Bu konuda çelişkiye düşen arkadaşlara, Amerikan Pediatri Akademisi'nin uyku konusundaki önerilerini okumalarını öneririm. " ALINTIDIR

Off şu yatakları araştırayım dedim keyfim kaçtı herkes viscoyu belli yaşa kadar uygun bulmuyor. Elimde patladı sanırım yatak Şimdi yeni bir sünger yatak mı alayım ben? :44:

Sa hatunlar. Sabah bi kaç damla pembe kan gelmiş pedime. Şimdide akıntım yerini parça parça koyu krem olarak geliyor sümüksü. Varmı aynı hâli yaşıyan

Sa hatunlar. Sabah bi kaç damla pembe kan gelmiş pedime. Şimdide akıntım yerini parça parça koyu krem olarak geliyor sümüksü. Varmı aynı hâli yaşıyan

benim hamileliğim boyunca hiç öyle kan falan gelmedi. nişan dedikleri şey olabilir mi acaba

Canım okuduğum ve araştırdığım kadarıyla tanımladığın şey nişan gibi duruyor, hemen doktorunla iletişime geçmen gerek...Güzel haberlerle bekliyoruz seni...

canım ben de zaten hangısı hayrlıysa o olsun modundyaım
bı ara normal dogurabılırm dıye kendı kendıme havaya giridm ama son zamanlarda bakıormda kendıme cok mumkun degılmıs gıbı gelıo
ama ins hayrlsı olur bakalım
benı de doktor 3 hafta sonrasına cagrdı acıl bişe olmazsa o zaman gıdıcem
aslında o zaman netlesır normalmı sezeryanmı
senın ıcınde en hayrlısı hangısı olacaksa o olsun ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…