2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar benim aşılarım bitti sağlık ocağı kontrole çağırdı gitmedim gitmeyince de telefon açtı hemşire sizleride arıyorlarmı çok saçma buldum bu sistemi ne alaka anlamıyorlarda muayeneye çağırıyorlar ilk aşımı olmaya gittiğimde muayene etti elinde küçücük bir alet kalp dinleme için bana demezmi bebeğin kalbi atmıyor diye nasıl korktum ya gitmemeye karar verdim...

Arkadaşlar benim aşılarım bitti sağlık ocağı kontrole çağırdı gitmedim gitmeyince de telefon açtı hemşire sizleride arıyorlarmı çok saçma buldum bu sistemi ne alaka anlamıyorlarda muayeneye çağırıyorlar ilk aşımı olmaya gittiğimde muayene etti elinde küçücük bir alet kalp dinleme için bana demezmi bebeğin kalbi atmıyor diye nasıl korktum ya gitmemeye karar verdim...

Evet beni de çağırdılar ama daha gitmedim
Aç karna evden çıkmak istemiyorum
Havalar çok sıcak aç karna kan alıcaklar sonra yolda bayılırım diye korkuyorum.

sabah sabah kaynatmışsınız valla....fadiyez cnm güle güle uyut bebeğini odasında...bizde daha bakamadık bu cumartesi bakalım diyorum eşime ama ses seda yok haftaya haftaya diye diye kızım doğacak ama bu akşam rüyamda bebek odası gördüm çok güzeldi tam istediğim gibi resimlerini çekiyordum aynsıından yaptıracam diye..ne saçma rüya aklıma taktım ya ondan galiba...

egelgec nerde acaba birşey soracaktım ona...doğuma giderken nar ve hurma yı dolaptan çıkaracam felan diyordu ne için acaba merak ettim kafama takıldı hem hurma neden dolapta nasılsa bol bol var acaba bu büyük yaş hurmalardanmı bahsediyor güneşte olgunlaşan var ya ondan.....hem bizede fikir olur...

ama hurmanın doğuma giderken yenilmesi doğumu kolaylaştırıyor hemde süt hemen geliyormuş...birde bebeğin damagına ilk hurmadan sürersek gazsız oluyormuş birde zemzem suyu damlatacakmışız...aklınızda bulunsun...:KK34::KK34::KK34:

Evet beni de çağırdılar ama daha gitmedim
Aç karna evden çıkmak istemiyorum
Havalar çok sıcak aç karna kan alıcaklar sonra yolda bayılırım diye korkuyorum.

gitmesekte olmaz banada 1 ağustosa randevü verdi ebem aç karnına sabah gel dedi inşaallah annemin bana geldiği günlerden olurda onunla giderim

günaydın güzel anneler :KK70:
geçmişi okuduğumda ilgisiz kocalar olduğunu gördüm ve üzüldüm arkadaşlar. Allah sabır versin kızlar. Hamilelik zaten zor bi süreç bide böyle stres olunca daha zor :KK43:
bizim de kontrolümüz vardı oğluşum yüzünü göstermedi :KK43: heyecandan gece uyuyamamıştım oysaki. neyse sağlıklı çok şükür
1,650 gr olmuş :KK70: doğum 18 eylül dedi drmuz .

günaydın tatlı anneler :), bebeğime bir yelek örmek istiyorum ama fazla model bilmiyorum, örgüden anlayan arkadaşlar varsa bana bu yeleklerin nasıl örüldüğünü anlatabilirler mi?
İlk modelim bu $1212081531ly1.jpg
Bu model tunus işiyle yapılmış sanırım bu model hep tığlamı yapılır arkadaşlar bilgisi olan var mı $04062008022.jpg

Birde bu modelim var malesef bunuda çözemedim :KK43:, dediğim gibi örgüden pek anlamıyorumEki Görüntüle 752813

gitmesekte olmaz banada 1 ağustosa randevü verdi ebem aç karnına sabah gel dedi inşaallah annemin bana geldiği günlerden olurda onunla giderim

Bana 7 temmuza gel demişti
Annem umreye gitti 8 ağustosta gelicek onu bekliyim bari.
O arada doktora giderim zaten.

Sizler ne sıklıkta gidiyorsunuz?
Ben hiç 1 ay ara vermedim hep daha erken gittim
İlk defa bu ay bekliyim diyorum =))

Anlayan ebe ve hemşireler için ok ama anlamıyor bizim buradakiler insanın daha çok sinirleri bozuluyor hep tahmin üzerine konuşuyor mesela bebeğin kalbi atmıyor herhalde plesanda önde gibi...elindeki aletle kendi kalp atışım duyulmaz uyduruk bir alet

kızlar sizin sağlık ocağınız yine iyiymiş benim tahmini doğumu mu bir ay erken yazdıkları için ben onların sistemine göre şuan 37 haftalık gözüküyorum 1::KK1::1 ebe düzeltmek istedi ama kayıtlar sağlık bakanlığına kadar geçtiği için düzeltemedi yani gerçekte olmayan doğum rekoru kıracam :KK52:

Anlayan ebe ve hemşireler için ok ama anlamıyor bizim buradakiler insanın daha çok sinirleri bozuluyor hep tahmin üzerine konuşuyor mesela bebeğin kalbi atmıyor herhalde plesanda önde gibi...elindeki aletle kendi kalp atışım duyulmaz uyduruk bir alet

ben de 2 kere gıttım ıkısı de tetanoz asısı ıcın
öyle arayan soran yok
orda doktorun hemsıresı bı kızcagz var detaylıya gırdınmı seker yüklemen nasıldı kılo alımın ne kadr felan diye sordu o kadr:):)

ben ılk zamanlar cok sık gıdıodum düşük tehlıkem vardı:KK43: hatta bıkac doktora bırden gıttım
ama son bıkac aydır ayda bır gıdıyorum
sadece bu ay 8ınde gıttım normal kontrole bıde 27sınde gıdıcem calısır raporu almak ıcın
sonra ne zaman cagırır bılmıyorum ama sanırım 32den sonra 2 hafta bır felan cagırıolarmıs hayrlısı bakalım:)

kızlar sizin sağlık ocağınız yine iyiymiş benim tahmini doğumu mu bir ay erken yazdıkları için ben onların sistemine göre şuan 37 haftalık gözüküyorum 1::KK1::1 ebe düzeltmek istedi ama kayıtlar sağlık bakanlığına kadar geçtiği için düzeltemedi yani gerçekte olmayan doğum rekoru kıracam :KK52:

Çok güldüm =)))
Ben de son adet tarihimi bilmiyorum.
Zaten 7 haftalıkken öğrenmiştim sürpriz olmuştu.
O sırada ultrasonda yazan tarihe göre geçti sisteme.

Aslında keşke biraz daha geç girilseydi de raporu daha geç alabilseydim.

Merhaba Arkadaşlar :) Herkesin çok güzel bir gün geçirmesi dileğiyle:),
Beni de 2 gün önce aradı sağlık ocağındaki Ebe bu hafta için çağırdı. Bugün sabah gittim, tansiyonuma baktı, kilomu aldı, bebişin kalbini dinledi o kadar. Aslına bakarsanız ilgili olmaları hoşuma gitti. Her anne adayı bizler gibi değil doğru düzgün doktor yüzü görmeden gebeliğini tamamlayanlar var. Sağlık ocakları sayesinde en azından mecburi kontrol oluyorlar. Ha bizler için çok gereklimi hayır ama ileride bebişin aşılarını ve takibini ilgili sağlık ocağından devam ettirebilmen için kayıt olup ara ara görünmen de şart.

ben ılk zamanlar cok sık gıdıodum düşük tehlıkem vardı:KK43: hatta bıkac doktora bırden gıttım
ama son bıkac aydır ayda bır gıdıyorum
sadece bu ay 8ınde gıttım normal kontrole bıde 27sınde gıdıcem calısır raporu almak ıcın
sonra ne zaman cagırır bılmıyorum ama sanırım 32den sonra 2 hafta bır felan cagırıolarmıs hayrlısı bakalım:)

Canım nerde çalışıyorsun?
Ben öğretmenim tatile girdim
Doğumum da tam okulların başlayacağı tarihe denk geliyor.
O rapor işini öğrenmem lazım
Sanırım 2 ay doğum öncesi iznim tatile denk geldiği için kaynayacak :KK43:(

Çok güldüm =)))
Ben de son adet tarihimi bilmiyorum.
Zaten 7 haftalıkken öğrenmiştim sürpriz olmuştu.
O sırada ultrasonda yazan tarihe göre geçti sisteme.

Aslında keşke biraz daha geç girilseydi de raporu daha geç alabilseydim.

senin için iyi olurmuştu gerçekten.ebeyle konuşurken diyorum şimdi ben rekor mu kıracam ortalama 44 haftada doğum yapmış olacam diyorum.tarihe gececem yani

Günaydın kızlar
gece doğru düzgün uyuyamadım ben sağa dön sola dön:KK17:
benimde 2 temmuzda sağlık ocağında kontrolüm vardı daha gidemedim:KK50:

günaydın hanımlar..

ya benim aklıma bişey takıldı..bi arkadaşla konuşuyoduk ta bebeklere su verme konusunda. sizlere özellikle tecrübeli annelere danışmak istedim..bebeğe ne zaman su verilmeye başlanır? bir de yok şekerli su verilirmiş ki sarılık olmasın diye..bunlar doğru mu? yani küçücük bebek helede şeker..yani büyük insana bile bu kadar zararı varken küçücük bebeğe verilir mi?

Canım nerde çalışıyorsun?
Ben öğretmenim tatile girdim
Doğumum da tam okulların başlayacağı tarihe denk geliyor.
O rapor işini öğrenmem lazım
Sanırım 2 ay doğum öncesi iznim tatile denk geldiği için kaynayacak :KK43:(

canım özel bır sırkette calısıyorum
ınsan kaynaklarındayım ama öğretmenlerın durumu nasıl oluyor bılemıyorum:KK43:
ama oncesı ıznının yanması cok kötu oluyor senın dedıgın gıbı oluyorsa:KK43::KK43::KK43::

sağlık ocagı benı hıc aramıyo diye yazdım az onceee
ama aradılar şimdi:):) şok oldum
haftaya gelın kan alalım değerlerınze bakalım dedıler
sabah hemen alırım sızı ıstedgnz gun gelın felan dedı
bu kadar olur yanı:):):)
temiz kalplılermıss konustuk hemen aradılar:):):):

X