2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Evet canım, travel sistem. Oto koltuğuyla birlikte satılıyor. I-Move gibi 360 derece dönmüyor ama çift taraflı kullanılıyor. Aynı kapıya çıkıyor yani.
Hemşire kol ağrısı psikolojik dedi ama benim baya baya tutuldu.

bi hello baby'e baksana orda varmı bu ben göremedim yine tabiki:KK9:

nasıl psikolojik bu gece uyuyamadım bile allahtan sola yapmışş

bugün böyle su gibi akıntım oldu biraz fazla oluyomu sizdede biri demiştiya erken doğum felan diye korktum valla herşeydende korkar oldum :KK43:(((((((((
Bu sabah bana da aynısı oldu Tuğba. MTA'nın olmuştu, doktoru rahim açılması demiş. Benim de aklıma o geldi, korktum. Şimdilik yine aynısı olacak mı diye beklemedeyim.

Brn kizima bebek arabasini angel baby çin den almistim hafif pratik cok rahat etmistim esim tekrar çinden getirecek

Gunaydin kizlar hemen konuya giricem dun bir arkadasim toksoplazmadan bahsetti, bende bu testi yaptirdim fakat doktor degisikligi yapinca ben bu testimi doktora gostermemisim yeni farkettim sizin sonuclariniz nasil cikmisti benim,
İgg : 0.1 negatif
İgm: 0.05 negtif nedemek oluyor bu ?.

Gunaydin kizlar hemen konuya giricem dun bir arkadasim toksoplazmadan bahsetti, bende bu testi yaptirdim fakat doktor degisikligi yapinca ben bu testimi doktora gostermemisim yeni farkettim sizin sonuclariniz nasil cikmisti benim,
İgg : 0.1 negatif
İgm: 0.05 negtif nedemek oluyor bu ?.

kedi köpek çiğ ete dokunmaman gerek canım :)
1. IgM negatif, IgG negatif : Hasta toxoplasma ile hiç karşılaşmamış demektir.Bu gebelerin gebelik süresince çiğ et ve çiğ et ürünleri yememesi, kedilerden uzak durması önerilir (özellikle sokak kedileri).

Son düzenleme:
Bu sabah bana da aynısı oldu Tuğba. MTA'nın olmuştu, doktoru rahim açılması demiş. Benim de aklıma o geldi, korktum. Şimdilik yine aynısı olacak mı diye beklemedeyim.

:KK43: inş bi daha olmaz canım ikimizede ya haftaya kontrolüm var benim telde sorsam şimdi bişey demiycek biliyorum çok korktum inş kötü bişey olmaz Rabbim korusun bebeklerimizi

canım bende de oluyor arada bir beyaz ile karışık sulu lökere deniliyormuş sanırım buna doktora demiştim fitil vermişti ama kullanmadım

canım bendede oluyor korkuyorum bende arada aşağı doğru baskı oluyor kegel egzersizi yapıyorum geçiyor doktorumla konusmadım daha

bu sağlık ocakları neden böyle yapıyor anlamadım. ben de 16. haftamda istemiştim kalbini dinlemeyi daha küçük duyamayız dedi.ama 16. haftasında dinleyen var biliyorum. tamamen sağlık ocağına ve ebene bağlı bence. 20. haftada da küçük duyamayız dediyseler yanmışız biz. beni de 20. haftadan sonra çağırdı bebek hareketlerini hissetmeye başlayınca gel dedi. hem dinleriz hem de aşı olursun dedi. bu hafta içi gideceğm. ama ben 16. haftamdan beri hissediyorum kuzumu :KK1:
sen dinleyebildin mi canım? bir de her ay düzenli kan idrar yapıyor mu sağlık ocakları?
Uğraşmak istemiyorlar canım. Duyamayabiliriz diye nazlanınca ısrar etmedim, duymazsak telaş yapardım. Aslında bana da 20. Haftada gel dinleriz demişlerdi. Bugün idrar ve kan tahlillerini de istedim, isteyince yapıyorlar. Hazır gitmişken olsun dedim.

kedi köpek çiğ ete dokunmaman gerek canım :)
1. IgM negatif, IgG negatif : Hasta toxoplasma ile hiç karşılaşmamış demektir.Bu gebelerin gebelik süresince çiğ et ve çiğ et ürünleri yememesi, kedilerden uzak durması önerilir (özellikle sokak kedileri).

Senin nasil cikmisti gizem benim bundan haberim yoktu :KK43: sayisiz kez cig ete dokundun, oturdum semt kedileri ve kopekleri cok olan biyer ama sanirim normalde hep dokunurum gebelikten sonra dokunmadim uff bitmiyor derdim dun aksamdan beri buna sardim simdi esimide bunalttin hemen bulasiyormu bu enfeksiyon acaba

Kızlar ben artık göbek deliğimin yukarısında bazen de tam yanlarında hissediyorum bebeği. doktorum 20. haftadan sonra tam göbek deliğinin oraya çıkıyor demişti.doğruymuş demekki :KK1::nazar:

bir de yukarı çıktıkça kaburga ağrısı yapar mı? bazen nefesimi çeviremiyorum. akşamları midem bile geriliyor. sanki 7 aylık karnım oluyor :)

sağlık ocağına gidicem bu hafta içi bir gün. düzenli kan ve idrar bakıyolar mı? yaptırmak ne kadar gerekli?
benim doktorum fazla tahlile karşı. ilk 3 ayda hiç hemogram bakılmadı bende yeni tahlillerim vardı çünkü. bir dörtlü test zamanı istemişti. idrar da 1 kez yapıldı temiz çıktı. her ay yaptırmaya üşeniyorum açıkçası ve gerek olmadığını düşünüyorum.
Ben mecburen yaptırıyorum canım. Böbreklerimde taş var, TSH'ım da yüksek. Bunları yaptırırken açlık kan şekeri ve kan sayımı da istiyorum. Başta benim doktorum da pek yapmıyordu.

canım bendede oluyor korkuyorum bende arada aşağı doğru baskı oluyor kegel egzersizi yapıyorum geçiyor doktorumla konusmadım daha

kızlar doktor sitesinde bi kadın doğum doktoruna sordum böyle sulu akıntı diye beyazla karışık cevap yazmış hamillelikte artan hormonların etkisiyle akıntı artabilir.

canım sendedemii var o gerginlik ağrı akşamları sanki kuzu yutmuşum gibi ağırlaşıyorum ya çok fena oluyorumm:26:
sağlık ocağı kan alıyo idrarda alıyo ama saçma sapan bi kit sokuyo idrara ordan bakıyo tam idrar tahlili gibi bakamıyolarmış dün bende enfeksiyon çıktı azıcık işte.arada tekrarlamak lazım bana kalırsa.her ay değil ama 2-3 ayda bir falan canım :)
Akşamları ben de çok ağırlaşıyorum, karnım iice büyüyor, midem sıkışıyor.

Senin nasil cikmisti gizem benim bundan haberim yoktu :KK43: sayisiz kez cig ete dokundun, oturdum semt kedileri ve kopekleri cok olan biyer ama sanirim normalde hep dokunurum gebelikten sonra dokunmadim uff bitmiyor derdim dun aksamdan beri buna sardim simdi esimide bunalttin hemen bulasiyormu bu enfeksiyon acaba

benimde senle aynı canım ete dokunuyorum ya dokunmak o kadar önemli değil bence ama yinede eldivenle dokunsak iyi olur önemli olan asıl şey çiğ yememek mesela etli çiğköfte yada iyi pişmemiş etler vs. iyi pişmiş olması önemliymişş. sıkıntı yapılcak bi durum yok bunu kafana takma yani :)

bi hello baby'e baksana orda varmı bu ben göremedim yine tabiki:KK9:

nasıl psikolojik bu gece uyuyamadım bile allahtan sola yapmışş
Baktım canım. Graco var ama Evo modeli yok. Evo mothercare'larda var. Dün bi de yeni mağaza buldum, adı Picado. İnternet satışı ve İstanbul mağazası da var. Fiyat çok uygun. 100 liralık alışverişe 20 lira hediye çeki veriyor. Mothercare'larda 1300 lira.

canım benimde negatif endişe etme , şimdiye kadar bulaşmamış sonuçta okadar çiğ ete kediye dokunmana rağmen... dikkat et bundan sonra doktorum bana çiğ ete kediye köpeğe dokunma dedi, salam sucuk sosisten uzak dur falan dedi.

X