2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
deniz tatlum senin yiğende ayrı alem miş hiii :KK9: kız onunla baş edilirmi öyle ayrı çatal yok tabak üç çeşit yemekte yandınız o ne yahu neden öyle alıştı ??? iLerde değişmesse Allah hatununa yardım etsin :KK1:

sorma adaş yaaa..
kınamak ıstemıyorum karnımda da bi tane var..
sen neden böyle yıyorsun dıyorum kım alıştırdı ? kendım alıştım dıo..
unıversıtede ve askerde ne yapcan .. orda böyle ayrı çatalı ayrı tabağı zor bulursun dedım.
birazda kibar bi çocuk 11 yaşında ama aral onun uzerıne atlayınca fln ayy offf canı cok yandııı dıye cıglık atıoo
aralda cok hareketlı yanı dengeyı bulana dek cnm cıkıoo..
aral onu opuyor sarılıyor hemen aralın elını ıtıyor ..
cok ılgıden hoşlanmıyor.
pazar gunu gıdıyor.. aral cok uzulecek . her gıdenın ardından ağlıyor saatlerce..
cok bağlanıyor bı kışıye
valla bende aralın gelecegı ıcın uzuluyorum bu kdr sevgı dolu bağlanınca tam bağlanan bı tip
anası gibi hep acı cekıcek dıye korkuyorum..

Allah yavrularımızı ıyı ınsanlarla karşılaştırsın..
ne canları yansın ne can yaksınlar

benim de en korktuğum şey lohusalık depresyonu. Kışın en karanlık zamanı doğum yapacağız, istediğimiz ger zaman çıkamayacağız...
Canım baktım siteye, bizim alacağımız var. Ama travel sistem diye arayınca çıkmıyor. Bebek arabalarının ilk sayfasında var. Kırmızı, mavi ve siyahı var. 879 lira. Oto koltuğu sayfasında da sadece siyah otokoltuğu var, o da 429 lira. Yani toplamda 1308 lira ediyor. Birçok yere göre daha uygun. Portbebeyi göremedim.
Chicconun diğer arabalarını da inceledim mağazada. Onlar da kaliteli. Ama onlarda 360 derece dönme yok. Bi de oto koltuğu arabanın iskeletine monte edilmiyor. Pusetin içine koyuluyor. Kaba oluyor bence.
Nisan Mayıs'a kadar nasıl dayanacaksın evde? Çatlarım ben. Yakın bir arkadaşım 1,5 yıl önce aralığın ortasında doğum yaptı. 20 gün dayanabildi, çıktılar çocukla alışveriş merkezine. Maşallah çocuk da nasıl sosyal ve canayakın oldu bir görseniz. Onun görümcesi de ondan 1 hafta önce doğum yapmıştı. O hiç çıkarmadı çocuğu doğru dürüst, çocuk hala 3 kişiyi yan yana görse korkuyor. Dışarı çıkanın bünyesi de daha sağlam. Tabi çocuğun durumuna göre davranmak lazım ama ben erken çıkarırım herhalde.

ben ordan alırım ikisini canım o zaman burda bostancıda yeri herşey var zatenn..
ya öyle diyorumda ben 1 gün evde kalsam çatlarım dayanamam heralde :KK9:
çok haklısın bişey anlamıyo çıksada falan diyoruz ama gayet ileriki dönemleri etkileyen bi durum ama o karda kışta nasıl olucak bilmiyorum :/

bide bişey sorucam o oto koltuğun altındaki gri aparat çıkıyomudur acaba öyle elde taşımak çok zor oluurr

Son düzenleme:
ben ordan alırım ikisini canım o zaman burda bostancıda yeri herşey var zatenn..
çok haklısın bişey anlamıyo çıksada falan diyoruz ama gayet ileriki dönemleri etkileyen bi durum ama o karda kışta nasıl olucak bilmiyorum :/

bide bişey sorucam o oto koltuğun altındaki gri aparat çıkıyomudur acaba öyle elde taşımak çok zor oluurr

ya şimdi her yer avm fln hem bebek kucukken gezmek daha kolay oluyor ınanınnn... :KK66:
:21:

Çıkıyormuş. Benim de aklıma geldi o. Yine de teyid edeceğim mağazada. Yoksa taşıması zor olur.

Merhaba benim ilk kızım da aralıkta doğdu kışın daha rahat bence zaten evden çıkmıyosun yaza kadar büyüyor o zaman doğudaydık biz kar dizleri geçiyordu ama çok rahat oldu soğuğa dayanıklı hem kışın hiç hasta olmaz kızım yaşayınca anlıycaksınız inan en güzeli kış bebişi

ayyyy ciddimisin :KK52: nasıl sevindim anlatamam inş. rabbimin izniyle atlatıcaz o günleri bizim ev yeni ee eşimde tek çalışıcak bebişte olucak işimiz zor gibi geliyo :KK31: oda tutturdu klima taktırıcam olmadı kombiyi yakmayız diyo bakalım neler olacak :44:

sorma adaş yaaa..
kınamak ıstemıyorum karnımda da bi tane var..
sen neden böyle yıyorsun dıyorum kım alıştırdı ? kendım alıştım dıo..
unıversıtede ve askerde ne yapcan .. orda böyle ayrı çatalı ayrı tabağı zor bulursun dedım.
birazda kibar bi çocuk 11 yaşında ama aral onun uzerıne atlayınca fln ayy offf canı cok yandııı dıye cıglık atıoo
aralda cok hareketlı yanı dengeyı bulana dek cnm cıkıoo..
aral onu opuyor sarılıyor hemen aralın elını ıtıyor ..
cok ılgıden hoşlanmıyor.
pazar gunu gıdıyor.. aral cok uzulecek . her gıdenın ardından ağlıyor saatlerce..
cok bağlanıyor bı kışıye
valla bende aralın gelecegı ıcın uzuluyorum bu kdr sevgı dolu bağlanınca tam bağlanan bı tip
anası gibi hep acı cekıcek dıye korkuyorum..

Allah yavrularımızı ıyı ınsanlarla karşılaştırsın..
ne canları yansın ne can yaksınlar

ayyy kuzum gerçekten zor dediğin gibi bunun binbir türlü hali var askerlikte değişir belki :KK1: ya rabbimin gönlüne güç gitmesin tabi ama bende erkek gibi kızı ve kız gibi narin erkeğe deli oluyorum :KK30: çok tuhaf ya benim eşimin yiğenide öğle kız çocuğa çekil desin annesi ya da ardaaaaa diye sesini yükseltsin çocuk 1 ay bize gelmiyo pancar gibi oluyo çok şaşırıyodum ilk zamanlar hani erkek ya biraz daha yırtık filan olur yokkk bizim kinde rabbim hayırlı evlatlar versin tabi Allah ablana yardım etsin bakalım biz kimlerle cebelleşicez :KK1:

bu arada içimde güm güm bişiler oluyo benim zilli dansçımı olucak nedir :KK9:

hiii bide 1 kilo vermişim :KK53::KK53::KK53: şaştım kaldım afalladım yediğimi normal insan yemiyo yani 49 kiloyum 4,5 aylığım sıkıntı yoktur inş. yavru :KK31: ama zaten boyda yok :KK9:

ayyyy ciddimisin :KK52: nasıl sevindim anlatamam inş. rabbimin izniyle atlatıcaz o günleri bizim ev yeni ee eşimde tek çalışıcak bebişte olucak işimiz zor gibi geliyo :KK31: oda tutturdu klima taktırıcam olmadı kombiyi yakmayız diyo bakalım neler olacak :44:

ayyy kuzum gerçekten zor dediğin gibi bunun binbir türlü hali var askerlikte değişir belki :KK1: ya rabbimin gönlüne güç gitmesin tabi ama bende erkek gibi kızı ve kız gibi narin erkeğe deli oluyorum :KK30: çok tuhaf ya benim eşimin yiğenide öğle kız çocuğa çekil desin annesi ya da ardaaaaa diye sesini yükseltsin çocuk 1 ay bize gelmiyo pancar gibi oluyo çok şaşırıyodum ilk zamanlar hani erkek ya biraz daha yırtık filan olur yokkk bizim kinde rabbim hayırlı evlatlar versin tabi Allah ablana yardım etsin bakalım biz kimlerle cebelleşicez :KK1:

hiii bide 1 kilo vermişim :KK53::KK53::KK53: şaştım kaldım afalladım yediğimi normal insan yemiyo yani 49 kiloyum 4,5 aylığım sıkıntı yoktur inş. yavru :KK31: ama zaten boyda yok :KK9:

vermişmisinnnn...
niyeküüü yemion mu sennn:KK20:
boyum kısa dıyıp duruyon yaa hanı sen bana resım atcaktın hıııııııııııııııııı :KK52:

senin kızını yerim benn yaaa off keşke hepımız yakın olsakkk bebelerle bırbırımıze gelır gıderdık
ama bnm bı ayağım ıstanbul zati.. belkı buluşuruz bellı mı olur :KK51:
ay aminnnn bacımmm... bakalım nasıl olcaklar
vallahı bennn bu bebegımı cok merak edıyorum Aralı bu kdr etmemıştım..
ama bunu ... nasıl olcak hareketlı mı olcak kıme benzıcekkk vs. vs...

valla ben zorlanmadım hatta bu bebişi bilerek kışa planladık şimdi muğladayım burası çokkk sıcak bebek yazın doğsaydı nasıl bakardım bu sıcakda bilmiyorum

Çıkıyormuş. Benim de aklıma geldi o. Yine de teyid edeceğim mağazada. Yoksa taşıması zor olur.

bazalı ve bazasız olarak kullanılabilir diyo hello baby'de canım çıkıyo demekki yoksa çok zor olur gerçektenn
Bazalı 7,2 kg.bazasız 5 kg.

Son düzenleme:
yyaaaa o nası bişey aceppp inşallah yaşamayızzz
bizim ev merkezi sistem.. kendim ayarlıyamıyorum ısıyı..
evet bizim üşütmememiz lazımm.. hemen geçer bebeğe Allah korusun
birde çocuklar okuldan hastalıkgetırcek eve
Allaha emanet olsunlar inşallahhh kuzuum

Ayyy evet yaa..Bir de okul var, hergün okula nasıl gidip gelinck bilmiyorum..
Kızlara babaanneleri bakar artık napiim:21:

Kizlar sabah yazdim ama arada kaynadi, tecrubeli hamilelere sorum, bebegin tekmeleri cok canimi acitiyor, cok sert bu normal mi sanci yapiyo acaba bi derdi mi vardir

Kelebac cnm tekme değildir o başka bir sancidır...Daha çok minikler can yakacak
Kadar gelismedilerki

Kizlar sabah yazdim ama arada kaynadi, tecrubeli hamilelere sorum, bebegin tekmeleri cok canimi acitiyor, cok sert bu normal mi sanci yapiyo acaba bi derdi mi vardir

canım sancı nerede oluyor kasıklarında mı? yukarılarda mı ?ben bebeğimin pıt pıtlarını göbeğimde hissediyorum ki telme şeklinde değiller henüz pıt pıt atma sadece ama kasığım ağrıyor sabahtan beri sancıyor daha doğrusu.. bende işyerimde uzanarak oturuyorum resmen uzun oturuş yaptım biraz hafifledi. bebek hareketlerinden kaynaklanan bişey değildir canım

aile hekimim sormustu en son ne zaman kan sayımı yapıldı diye 1 ayı geçti deyince yaptı canım bu arada aşı hiç acıtmıyo . agrı falanda yok bakalım ilerleyen saatlerde ne olcak. buarada 2 haftadır hiç kilo almamışım ödem varmı diye kontrol ettiler ödemimde yok şükür :KK49:

benim 45 gün olacak neredeyse kan bakılmayalı. söylerim hastanede randevum var diye sonuçları onlara da götürürüm. aşıdan korkmam ben zaten dirayetliyimidir öyle şeylere. ilk defa sağlık ocağında bebeğin kalbini dinlicez o yüzden heyecanlıyım ben aslında 2 hafta önceydi kontrolümüz. umarım iyidir. pır pır hareketlerini hissediyorum. biraz daha kolay geçiyor zaman.
herşey yolundaysa da birsonraki hafta detaylı ultrasona gidicez.
ödem için bol bol su iç. benim bazen çok salınık kalınca terleyince falan ayaklarım azcık şişiyor. ama sıcaklarda normaldir heralde. annem de daha şimdiden şişmez diyor ama yol yürüyünce falan normal yani bence.

kızlar hasta oluyorum başım çok ağrıyor sabahtan beri
boğazımda şişti öksürüyorum.:KK43::KK43:hay allah nerden çıktı şimdi bu hastalık yahu
yarında dinlenemicem kadın çağırdım temizliğe mecburen peşinde dolanmam gerek.
camlar silinip perdeler yıkanıcak çok iş var

Tam olarak kasiklarimda deil, ben bebegi hissedeli 2 hafta oldu, arada gobegimin pit pit disari attigida oluyordu, ama 2 gundur cok rahatsiz surekli hareket halinde doktoru ardim 2 gun yok, pazartesi gel bakalim dedi detaylida bakmisti hersey normaldi insallah biseyi yoktur bebisimin :KK43:

kızlar hasta oluyorum başım çok ağrıyor sabahtan beri
boğazımda şişti öksürüyorum.:KK43::KK43:hay allah nerden çıktı şimdi bu hastalık yahu
yarında dinlenemicem kadın çağırdım temizliğe mecburen peşinde dolanmam gerek.
camlar silinip perdeler yıkanıcak çok iş var

yarın bendede kadın var cam kapı halı koltuk sen yapmasanda peşinde dolanmak bile yetiyo valla:26:
geçmiş olsuun canımmm portakal suyu falan iç bala limon falan sık ye iyi gelir belkii :/

Bugun ikinci gözağrım Ömer Yiğit'imin dogum gunu..

Tam 3 sene once bugun saat 20:45 te dunyay geldi kuzum..

Babası dedesi anneannesi abisi ve sevenlerimiz ile birlikte hastanedeki heyecanlı bekleyişimiz bir anda hüzne dönüşmüştü.. Dünyay gözünü açar açmaz yogun bakıma girmişti kuzum.. Dogumundan 24 saat sonra görebildim onu.. Görür görmezde aşık oldum.. Her gun 5 dk sabah 5 dk aksam kuvozunun başına gidip gözümü bir saniye ayırmadan bakıyordum aşkıma .. Her tarafında hortumlar serumlar , sarılıktan ötürü mor ışıklar altında gözleri kumaşlarla kapatılmış halde yatıyordu.. Hele bazen ağlıyordu ya ona dokunamamak , sarılamamak beni kahrediyordu, eve gelip saatlerce ağlıyodum..
18 gun bekleyişten sonra kavuştuk kara kuzumuza , 6 Ağustos 2010 düğünümüz bayramımız şükür günümüz oldu.

Ve bugun 3 yaşında benim aslan parçam.. ışığım, yaşama sevincim annesinin babasının abisinin birtanesi.

Seni çok ama çok seviyorum kara gözlüm.

Tam olarak kasiklarimda deil, ben bebegi hissedeli 2 hafta oldu, arada gobegimin pit pit disari attigida oluyordu, ama 2 gundur cok rahatsiz surekli hareket halinde doktoru ardim 2 gun yok, pazartesi gel bakalim dedi detaylida bakmisti hersey normaldi insallah biseyi yoktur bebisimin :KK43:

hemen olumsuzu düşünme canım .başka doktor yokmu madem çok endişelenıyorsan gidip bir görünsen için rahatlamış olur hem bebişini de görürüsn

X