bakın ne dicem;
ben iki akşamdır yaşıyorum bu durumu birden karnımın sol tarafında birşey toplanıyor taş gibi oluyor sanki yumurta ya da sert bir domates gibidokunuyorum semsert sağ kısma dokunuyorum boşluk var sanki bide dün akşam 3-5 kez pıt pıt içerde bir hareket oldu 16. haftalardayım Allah'ın izniyle erken değilmi daha ? 20. haftalara kadar ilk gebeliklerde hissedilmez diyo :44: ayrıca bu sabah yine aynı şey oldu bi gözüm açık bi gözüm kapalım hemen yokladım yine semsert sakince doğruldum baktım karnım yamuk resmen minicik ama Allah aşkına bu bebeğim mi ? değilse nedir ? Allah'ım onun olduğunu hissetmek bile ne harika bir duygu bugün doğum günüm hayatımda aldığım en güzel hediye gibi doğdupunda düşünemiyorum bile Dua ettim hep sağlıkla doğsun evlatlarımız yüzleri gözleri güzel elleri ayakları sağlam hayırlı evlatlar olsun diye Rabbim evlat diye yanan tüm kadınlara ailelere nasip etsin hayırlısıyla şükürler olsun rabbime ...
Hemen geçmişi okuyayım
canım evin küçük ise oda almaman cok mantıklı olur senin için. bende oğlumda küçük bir evde oturuyordum o kadar küçüktü ki yatak odasına park yatak bile sığdıramamıştım. ilk etapta sepet kullanmak bana da çok mantıklı geliyor. bende sepet almayı düşünüyorum. en az 4-5 aylık olana kadar sepet kullanışlı daha sonra zaten abisinin park yatağını kullanack. bazı anneler park yataktan memnun kalmadıklarını söylüyorlar ama ben çok memnundum. oğlum 2 buçuk yaşında hala kullanıyor. benimkisi ebat olarak 70*110 cm olanlardan. en olarak geniş olması daha uzun süre kullanılmasını sağlıyor. 6 aylık iken alta indirmiştim yatağını bu yüzden hiç düşme tehlikei yasamadık. mobilya beşikklerde böyle bir sansın olmadığından dolayı düşme kazaları yaşanabiliyor. birdebebek hareketlenince. başını sağa sola çarpabiliyor uykusunda ve uyanabiliyor. park yatakta kumaş olması sebebiyle böyle birşeyde yaşanmıyor. bilgi vermek isteidim sadece. güle güle kullanın sepetinizi be beşiğinizi :)
gülfida ne güzel bilgiler vermişsin
aslında bu ve benzer konularda tüm tecrübeli annelerden deneyimlerini ve önerilerini bekliyoruz biz acemi anne adayları olarak
ben de sepetlere bayılıyorum, görsel olarak çok hitap ediyo bana ama sanırım 6 7 ayı bulmadan bitiyo kullanım ömrü yine de almak istiyorum
aslında yatak olarak da ne olur bilmiyorum ama direk tek kişilik bazalı yatağa döncek bişey çok kullanışlı olur ve genç odasına çevrilir diye düşünüyorum
ama öyle bi yatak var mı acaba
yani şu beşiklerdense sepetten sonra direk böyle bişey alınmaz mı :26:
canım eleviti büyük diye içemiyosan ikiye böl 2 parça olarak yut o zaman o kadar rahatsız etmez seni..
perikızı nice sağlıklı mutlu yıllaraaa eşinle ve evladınla canım.
teşekkürler canım tecrübelerinden yararlanmak isterim herdaim. ben de park yataklara falan baktım kaldırılıyor toplanıyormuş çoğu kişi kullanışlı olduğundan bahsediyor. bizim gibi tayinciler için ideal. bana gelen büyük beşik sanırım ahsap. görmediğim için bilemıyorum.ama almayız herhalde msarafa gerek yok. sepetle de bir kaç ay zaten yatak odasında idare ederiz. ama sonra oda ayarlamam gerekecek çünkü normal bir beşik sığdıramam .hoş diğer odalara da ancak bir beşik ve şifonyer sığar . oyun alanı bile kalmaz. fazla eşyaları memlekete gönderirim ne yapalım kafam karışıyor düşününce şimdiden kafa yormuyorum ben de ama ilk etapta odaya dair bir planım yok doğsun birkaç ay sepette geçsin duruma göre. kiracı olmak çoook zooorr.
Çok teşekkürler canım:))maşallah sana, göbüşüne de bebişine de. çok güzel olmuş çok beğendim.
iyiki doğdun canım arkadaşım mutlu yıllar:124:
bebişinle eşinle bir ömür mutluluklar
bebişinden ilk hediyeyi almışsın ne güzelll
o sertlik çok kişide ara ara oluyo normal sanırım...
:))))))))))))))))
gunaydınn adaşşşş
evet canımmm o senın prensesınnnnnnnnnnn
ben prenses dıyorum cunku oyle hıssedıyorummm
bnmde aynı sey dum duz yattığımda sag tarafımda oluyor aynı o dedıgın buyukluktee.. elımı koyuyorum yavaşça ınıyorrr
kuzummmmm kıyamam onlaraaa..
ay eşımde dıo kı rahat bırak cocuuu demekkı rahatsız oluor dıyorr :44:
erkende hıssedebılırsın bu vücut yapınla ılgılı bıseyyy
bu arada nice yıllaraa canımmm ıyı kı dogumusssun ve bızım aramızdasın...
Doğumgünün kutlu olsun canım:))
mutlu yıılar canım. ilk hediyen bebeişinden gelmiş maşallah. bakalım sırada babasının hediyesi var değil mi? :)
teşekkür ederim arkadaşım
teşekkürler canım tecrübelerinden yararlanmak isterim herdaim. ben de park yataklara falan baktım kaldırılıyor toplanıyormuş çoğu kişi kullanışlı olduğundan bahsediyor. bizim gibi tayinciler için ideal. bana gelen büyük beşik sanırım ahsap. görmediğim için bilemıyorum.ama almayız herhalde msarafa gerek yok. sepetle de bir kaç ay zaten yatak odasında idare ederiz. ama sonra oda ayarlamam gerekecek çünkü normal bir beşik sığdıramam .hoş diğer odalara da ancak bir beşik ve şifonyer sığar . oyun alanı bile kalmaz. fazla eşyaları memlekete gönderirim ne yapalım kafam karışıyor düşününce şimdiden kafa yormuyorum ben de ama ilk etapta odaya dair bir planım yok doğsun birkaç ay sepette geçsin duruma göre. kiracı olmak çoook zooorr.
peki şöyle bişey olur mu
ilk 6 7 ay için sepet (vazgeçemicem sepetlerden)
sonra madem park yataklar toplanıp kaldırılıyo, büyük yataklı park yatak ayyyyy olmaz yazarken gözümün önüne geldi yok yok olmaz o
yani tek kişilik yatak büyüklüğünde olmaz ki park yatağın içi dimi cıks olmaz
parkı sonra kaldırıp yatağı da baza üzerine alırız dicektim ama olmaz
bakalım bi sepetle başlicaz da sonrası ne olur bilemedim...
sağol canım benım Allah herkese ev sahibi olmayı nasip etsindediğin gibi çok zor kiracı olmak. en kısa zamanda ev sahibi olmamız dileğimle. tayinci olmak ayrıyeten zor. Allah sabır versin canım. bakalım biz yerleşecek gibiyiz Antalya ya. umarım daha başka yere tayin olayımız olmaz. sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum canım her zaman
amin canım amin inşallah sağlıkla sıhhatle alalım cennet kokulularımızı kucaklarımıza. aynen bunlar çok arsız bildiğin gibi değil :)
kuzum birşey almadım ki.Kayınvalidem don al demişti ya hemen psikolojimi bozmuştu.papatya cicilerin resmini bekliyoruuuzzz
yani bnm içinn ideallll :)))
bnmde popom buyudu yaa ama ben sevıyorum güzel biçimli dik
sonra ztn kılo verınce o da normal boyuta ulaşıyor :)))
asossss offf ayyyy cnm ıyıce dınlen eglennn güneşlen ama dıkkatlı ol...
sağol canım benım Allah herkese ev sahibi olmayı nasip etsin
Aa canım sende mi antalyadasın ? Maşallah bebişine.
Bende ofm hastanesine gitmeyi düşünüyorum. Ramazan bi geçsin Allah nasip ederse dogumumuda orda yapmak istiyorum.
aynen canım zaten hiç acele etmicem de kafamda düşünüyorum işteessela canım sakın acele etme. araştır iyice. benim fikirlerim bunlar. önce sepette başla duruma göre sana en mantıklı geleni al derim. çoğumuz böyle odalara falan bakınca görünüşe aldanıp çok beğeniyoruz ve alıyoruz ya işte o yüzden bunları yazdım. acele etmemek lazım. bebişinin, evinin ve sizin durumunuza göre en doğru karaı verirsiniz zaten. :)
hımmm dün lacivert tulum diye sen dememişmiydin ondan dedim canımYerim ben onların totişlerini yaaa=))
kuzum birşey almadım ki.Kayınvalidem don al demişti ya hemen psikolojimi bozmuştu.
Don bulamadım sordum zıbın olur mu diye.
Zıbın aldım bi tane sadece=)
Yine de koyarım canım cicilere, ne demek=)
Kaş nefis ya resmen akvaryumevet canım aynen çok belli değl mi. maşallah diyelim hepimiz bebişlerimize. hoşbulduk bu arada :)
iyi tatiller size ve bebişinize. bizde bu hafta sonu kaşta olucaz bakalım tatilimizi yapalım.
papatyacım iyi tatiller şimdiden ben hep etek giydim tatilde şortlarıma sığamadım. önü kapanmadı.
:
papatyacım aman dikkat et doktorum bana hoplama zıplama dalma yasak demişti. sakin sakin yüz canı m tabi çabuk yoruluyorsun
ahahha öğrences canım yakındır bir bir ezberletir veletlerKaş nefis ya resmen akvaryum
Biz dalışa gidiyorduk oraya.
ESSELAAA
lacivert tulum diye aklında doğru kalmış ama tulum değil bu ya yanlış didiim=)
zıbın gibim birşey=)
Daha adlarını bilmiyorum ne cahilim=))