- 8 Temmuz 2014
- 3.364
- 3.417
Uyku egitimi sart ben yatiyorum kalkiyorum bunu soyluyorum.cocuk buyuturken en buyuk kolaylik:)Kizlar bizim pitircik sallanmadan uyumuyo gunduz uykularinda sallamayi birakinca geri uyaniyo nasil unuttururum bilmiyorum bi fikri olan varmi
Uyku egitimi sart ben yatiyorum kalkiyorum bunu soyluyorum.cocuk buyuturken en buyuk kolaylik:)
Sabah 8de emzrdm 9da uyandi 9bcuga dogru kahv.yedrmeye calstum bikac lokma bsy tedi. Simdi saat 10.30 yine emip uyudu. Ya ne ypcgmi sasrdim. Sadece sutle yasyr cocuk. Biraz yese karni doysa emmek icin beni aramycak ama..
saçmalama elifcim ya, gayet iyi bakıyorsun sen meteye, herşeyi de beceriyorsun. düşünme böyle şeyler. işe başlayacak olmanın verdiği stresten yetersiz hissediyorsun kendini ama böyle değil. kendi kendini suçlayıp üzme kendini. artık çok hareketliler hiçbirimiz bir işe yetişemiyoruz. benim evim de berbat bir halde... ben de çoğu zaman yetişemediğim için yetersizlik psikolojisine giriyorum.Beceremiyrm galiba.yediremiyrm neyi sevdgni bile bilmyrm. Ev de berbat haftaya ise baslyrm ama hcbsy duzenli degil basim catlyr aaglmak gelyr icimden. kendimden nefret ediyorum
Bilmyrm cnm yaa dedigin gbi stresliyim ise baslaycgm icin. Daha alisacagina hepten uzaklasti yemkten. Yedrrkwn eline bisey veryrm onunla oynamaya o kdr dalyrki sanki ben yemek verince "ya dur bi anne isim var " der gbi surati. Moralim bozuk. Biberon denycgm en azindan isteyken emme ihtyvcni karsilar karni kolay doyar. Gerci emzigi almadigi gbi biberonu da almz sanrm. Biberon mamazi ne oneriirsin?saçmalama elifcim ya, gayet iyi bakıyorsun sen meteye, herşeyi de beceriyorsun. düşünme böyle şeyler. işe başlayacak olmanın verdiği stresten yetersiz hissediyorsun kendini ama böyle değil. kendi kendini suçlayıp üzme kendini. artık çok hareketliler hiçbirimiz bir işe yetişemiyoruz. benim evim de berbat bir halde... ben de çoğu zaman yetişemediğim için yetersizlik psikolojisine giriyorum.
Bilmyrm cnm yaa dedigin gbi stresliyim ise baslaycgm icin. Daha alisacagina hepten uzaklasti yemkten. Yedrrkwn eline bisey veryrm onunla oynamaya o kdr dalyrki sanki ben yemek verince "ya dur bi anne isim var " der gbi surati. Moralim bozuk. Biberon denycgm en azindan isteyken emme ihtyvcni karsilar karni kolay doyar. Gerci emzigi almadigi gbi biberonu da almz sanrm. Biberon mamazi ne oneriirsin?
Ya bide kac saatte bir ackyr bunlar?
Maasallh duzeninize. Mete hep uykulu bide buaracanım ben SMA kullanıyorum. gaz problemi, kusma, öğürme falan yapmıyor, ege en rahat bunu sindiriyor.
ben günlük yeme düzenimizi yazayım;
07.30 mama 90 cc
08.30 kahvaltı 1 kibrit kutusu kadar peynir, yarım salatalık, 1 yumurta sarısı, 2-3 zeytin
10.00 mama 150 cc
14.00 çorba 1 kase
16.00 mama 150 cc
17.30 meyve, yoğurt 1 kase
20.30 mama 150 cc
maasallh duzeninize cnm uyku duzeninizi de yazar misin kackere ne zmnlar uyuyor? Mete hep uykulu sanki kalkyr biraz zamn sonra esnemeye huzursuzlnmya badliyor. Kisa kisa uyiyor. Biara ne guzel 2 saat aralksz uuuyodu uyandgnda hem uykusunun alms oluyo hem daha iyi yiyordu. Smdi oyle uyumyrcanım ben SMA kullanıyorum. gaz problemi, kusma, öğürme falan yapmıyor, ege en rahat bunu sindiriyor.
07.30 mama 90 cc
08.30 kahvaltı 1 kibrit kutusu kadar peynir, yarım salatalık, 1 yumurta sarısı, 2-3 zeytin
10.00 mama 150 cc
14.00 çorba 1 kase
16.00 mama 150 cc
20.30 mama 150 cc
Kesinlikle haklisin canimda gec kaldim diye dusunuyorum ne yapsam yatagindan baska yerde sallanmadan uyumuyo cok zor seylerden gectim bebegim dogdugunda uyku egitimini bi kenera sutum bile kesildi ins basaricam bakalımUyku egitimi sart ben yatiyorum kalkiyorum bunu soyluyorum.cocuk buyuturken en buyuk kolaylik:)
Bilmyrm
Canim illa aglatarak yapmak zorunda degilsin rutin olusturmaya calis uyku arkadasi edindirmeye calis gec degil 1 yasinda yapanlar bile var sadece zaptetmesi biraz daha zorKesinlikle haklisin canimda gec kaldim diye dusunuyorum ne yapsam yatagindan baska yerde sallanmadan uyumuyo cok zor seylerden gectim bebegim dogdugunda uyku egitimini bi kenera sutum bile kesildi ins basaricam bakalım
Maasallh duzeninize. Mete hep uykulu bide buaramaasallh duzeninize cnm uyku duzeninizi de yazar misin kackere ne zmnlar uyuyor? Mete hep uykulu sanki kalkyr biraz zamn sonra esnemeye huzursuzlnmya badliyor. Kisa kisa uyiyor. Biara ne guzel 2 saat aralksz uuuyodu uyandgnda hem uykusunun alms oluyo hem daha iyi yiyordu. Smdi oyle uyumyr
Ayyy severler o inciyi:))darisi bizimde basimiza banada hic cikmayacak gibi geliyo.guldukce ne guzel geliyodur gozune degilmi?Bu nasil şeydir anlamadik kan degerleri normal. Doktoru dediki kardesinden aldigi ilik nakliyle vucut şuan savaşıyor. Beynindeki tumor degilde savasin sonucu beyinde olusturdugu bir catlak olarak düşünün. Tekrat kardesinden hucre nakli yapmayi dusunuyormus. Gerisi de isin tedavisi. Kemoterapi olmayacak sanirim dedi esim ama bende oyle dusunuyorumki hücre nakli yapilacaksa once kemoterapi verilir. Haftaya yapilacak olan biyopsi ve vucudu komple tarayacak olan bisey yapilacak ona gore yol izlenecekmis.
Bunların arasinda hamd olsun kizim cok iyi. 8 bucuk aylik oldu. Kilosu 9 bucugu bulmus teyzeleri. Alkış yap diyince yapiyor inadi tutmadiysa. Ufak tefek biseyleri tekrarliyo cok soyledigimizde. Iki gün once de ilk disi cikti. Cok mutlu olduk sanki cikmayacakti :) emekleme halen tam yok ama surune surune dunyayi dolasiyor. Ama emeklemeye hazir durumda. O diz cekilmiyo bir turlu. Her turlu oyundan anliyo. Masallah barekallah sosyal ve güleç yüzlü bir bebek. Babaya cekmis once.
canım çok geçmiş olsun, insallah şu illetten kurtulursunuz biran önce birdahada hayatınızda bu kelimeler yer almasınBugun esimin sonucu cikti. Tümör eski hastaligi olan lösemi ile ilgiliymis. Sanirim kotu huyluymus ki sicramis. Beyin kanseri degil ama loseminin orada olusturdugu bir kitle diye anlatti hemotoloji doktoru. Üç yil onceye donus yaptik. Yeniden yatış kemoterapi ilaçlar falan.. tani ise 'myloid sarkum'. Ege unv' de yatacaz yine hemotoloji bolumunde...
Amin canlarim amin. Siskoanne Allah razi olsun senden de. Derdi veren sabrini ve gucunu de veriyor gercekten.YaRin biyopsi ve ped var. Ped tum vucudu tarama oluyor. Nolur dua dua dua..canım çok geçmiş olsun, insallah şu illetten kurtulursunuz biran önce birdahada hayatınızda bu kelimeler yer almasın
Evet ilk once uyku arkadasi edinip rutinolusturcam haftaya evimizde olucaz ins basaririm canim yaCanim illa aglatarak yapmak zorunda degilsin rutin olusturmaya calis uyku arkadasi edindirmeye calis gec degil 1 yasinda yapanlar bile var sadece zaptetmesi biraz daha zor
Basarirsin canim basarirsin inan cok rahat ediceksin:)Evet ilk once uyku arkadasi edinip rutinolusturcam haftaya evimizde olucaz ins basaririm canim ya
Herkes senin gibi dusunse keske tam biseyi atlattin derken bide bu olmus kurban felan bisey kesin imkaniniz varsa iyi gelir derler ama yada birinee ufak.bi yardim gibi ne bilim kaza bela uzaklasir derler canim ins senin basindanda gitsin hersey[/QUOTE]Allah razı olsun Tugba
Zor günlerdi ama bitti.
Cok şükür.
Daha dun arkadaşı itmiş kafasının arkasını duvara çok şiddetli çarpmış. Baya yumurta gibi şişmiş kuzumun kafası
Ya beyin kanaması geçirseydi. !!
Bi daha göndermicem o arkadaşına
Çünkü başlarında anneleri de olsa herkes saldım çayıra ya:/
Ben o cocuk buraya geldiğinde ikisini de gözümden ayırmıyorum böyle zarar verici şeyler yaptırmıyorum
Bugun esimin sonucu cikti. Tümör eski hastaligi olan lösemi ile ilgiliymis. Sanirim kotu huyluymus ki sicramis. Beyin kanseri degil ama loseminin orada olusturdugu bir kitle diye anlatti hemotoloji doktoru. Üç yil onceye donus yaptik. Yeniden yatış kemoterapi ilaçlar falan.. tani ise 'myloid sarkum'. Ege unv' de yatacaz yine hemotoloji bolumunde...
canım ben SMA kullanıyorum. gaz problemi, kusma, öğürme falan yapmıyor, ege en rahat bunu sindiriyor.
07.30 mama 90 cc
10.00 mama 150 cc
14.00 çorba 1 kase
16.00 mama 150 cc
20.30 mama 150 cc