canım benim bir arkadaşım çölyak hastasıydı yaşadıklarını gördüğüm için bu kadar korkuyorum.8. aydan önce irmik ve pirinç dışında başka tahıl kullanmayım bari doktorsitesi.com a yazdım bakalım dr lardan ne cvp gelecek bugün çorbaya bulgur katmıştım döktüm, muhallebi cıvık oldu ılıkken sütü koyduğum halde döktüm, bari yeni birşey deneyeyim dedim şeftalı rendeleyip verdim kızım onu da sevmedi moralim çok bozuk anlayacağınz ben bu ek gıda işini beceremedim
yok canım ya niye beceremeyecekmişsin, hepimiz deneme yanılma yaptık işte, yediği türü bulup devam ettik.
şeftaliyi ege de bazen içiyor bazen içmiyor, tatlarına göre. bazıları çok tatlı oluyor, bazıları ekşimsi.. sen yılma devam et, şeftali sevmeyen bir çocuk hayatımda görmedim.
canım en güzel ve kıvamlı muzlu muhallebi oluyor onu dene, bak kendi yaptığım şekli yazayım;
gerçi göz kararı yapıyorum ama ayarlarsın sen de.
yaklaşık bir çay bardağı suya, 1,5 yemek kaşığı pirinç unu katıp pişiriyorum, muhallebiyi koyu yapıyorum ki meyve yumuşatıyor zaten. pişince kaseye alıp soyumaya bırakıyorum.
sonra yarım muzu çatalla iyice eziyorum, muhallebi ılıklaşınca muzu katıyorum.
ben muhallebilerimi bol meyveli az muhallebili yapıyorum.
özellikle bu muhallebide, yoğun muz kokusu ve tadı geliyor.
çok da güzel oluyor.
bazen irmikle pişiriyorum, irmikle yaptığım muhallebiye genelde pekmez ve ceviz katıyorum ona çok meyve katmıyorum güzel bir tat olmuyor.
ben de şuan sadece pirinç, pirinç unu ve irmik kullanıyorum. 8. ayda yulafa geçicem.
dediğin gibi çölyak çok pis bir hastalık benim arkadaşım da çok zorlandı..
siteden cevap gelince buradan da yaz canım ben de merak ettim.
Canım 03123051700 dan özge hanımdan direk randevu alabilirler, muayene parası 100 tl gibi birşey
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
tamamdır tatlım hepsi iletildi :))
teşekkür ederim.