2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Meltemcim ege de hastalanmış çok geçmiş olsum umarım önemli birşey değildir ve bir an önce toparlar egecik

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sorma canım ya çok kötü oldu çocuk, yarın götürücem dr.a bakalım ne dicek. umarım önemli bişey değildir.

Ah kızlar sağolun.. Gaita da temiz çıktı ama dün gece çok kötüydük... Ateş geçmedi fitil işe yaramadı... Banyo bir yere kadar rahatlattı... Neyse gece 4 ten sonra giderek azaldı ve çok rahatsız da olsa uyuyabildi... Tam geçti dedim sevindim dabah yine çıktı:KK43: banyo soğuk kompres vs işe yaramadı 39 olunca atladık tekrar acile gittik... Doktor muayene etti orta kulak iltihabı olabilir dedi... Ateş düşürücü şurup ve antibiyotik lurup verdi... Ki çocuğun allerjisi olduğundan ve aromalı ilaçları kullanamayacağımızı söylediğim halde... Hemen ateşi düşürmek için şurup verdirmek istedi portakallı.. Ama ben korkuma yaptırmak istemedim.. Vu sırada allerji doktoruna ulaşmaya çalıştım ama teli kapalıydı... Ömrümden ömür gitti:KK43:( çocuğum yanıyor ilaç alamıyor... Eve geldik yıkadık ettik tekrar eşimi eczaneye gönderdim yapacak birşey yok cerelim dedim havale geçirmesinden iyi... Neyse aldı geldi... Tekrar bir doktoru deneyeyim dedim Allahtan telini açtı... Ve çok mantıklı birşey söyledi... Madem kanda crp yüksek değil viral birşey geçiriyor antibiyotik vermeye ne gerek var... Vermeyin dedi... Portakallı ateş düşürücü içinse ateşi madem fitille düşmüyor o zaman verin dedi.. Ama tabi allerjisi için birşey diyemem dokunadabilir yapacak birşey yok dedi.. Zamanla göreceğiz... Allaha bin şükür 1-2 saat sonra ateşi düştü 37.2 ye kadar... Çocuğum tekrar hareketlenmeye gülmeye konuşmaya başladı... Ondan evvel uyuşuk gibiydi:KK43:( şimdi uyuyor ilacın etkisi azaldığı için yine 38.2 ye çıktı ateş ama çok ragatsız değil... Bizden böyle bakalım gece ne olacak...:KK43:

Size de geçmiş olsun canım yaaa.. Ne oldu bu bebelere böyle:KK43:

Hawalarin dengesizligindenmi neden acaba allahim acil sifalar wersin bebisciklere cokkk cok gecmis olsun :KK43:

yelizzz nerelerdesin ya özletiyorsun kendini.. elin nasıl oldu?
bu arada ben de seni yakalamaya çalışıyordum. eşimin şirketten arkadaşının bebeğinde süt alerjisi çıktı. ankarada onlar, sen hangi hastahaneye gidiyorsun, memnun musun? hastahane ve doktor soruşturuyorlardı.

Canım elim idare eder ama bebekle ilgilenmek bu elle çok zor:KK43: ben ankarada hacettepe de doç dr özge uysala gidiyorum çok da memnunum, özele gideceklerse ömer kalaycı yada bülent şekerel de iyidir bitanem

Canım elim idare eder ama bebekle ilgilenmek bu elle çok zor:KK43: ben ankarada hacettepe de doç dr özge uysala gidiyorum çok da memnunum, özele gideceklerse ömer kalaycı yada bülent şekerel de iyidir bitanem

sağol canım şimdi yazdı whatsuptan eşim. yok özel istemiyorlar zaten, 4,5 aylık bebekleri yeni çıktı özelde tahlil ıvır zıvır anaları ağlamış, maddiyat zorluyor.

canım şuan verebileceğimiz tahıl yok gibi bişey. ama benim doktorum da 8. ay dedi. hatta yulaftan bahsediyordu kızlar burda, annem çocuk hemşiresi yulaf asla 8. aydan önce verme sindirimi en zor gıdalardan biri demişti yazdım ben de buraya. evet muhallebini en iyi pirinç unu ve suyla yaparsın. muhallebi sıcakken eklediysen sütü o vıcıklaştırmıştır. ben de bazen aceleden tutturamıyorum muhallebiyi, içine şeftalinin suyunu rendeleyip iyice su yapıp biberonla veriyorum öyle durumlarda. bi de irmikle de yapabilirsin muhallebiyi, ben bi gün p.unu bigün irmikle muhallebi yapıyorum.
çölyak hastalıklarının büyük bir yüzdesi genetik canım. yenilen ve içilenler çölyağa çevirmiyor, başka nedenleri var. çölyak hayat boyu kişiyle yaşayan bir alerji türü. üniversitede bir arkadaşım çölyak hastasıydı, ünide koyuldu teşhisi, dr.u yedikleriyle hastalığın başlamayacağını söylemişti, sadece bu teşhisten sonra çölyak diyetini yazdı, arkadaşım şuan gluten içeren gıdalardan uzak duruyor. ama yenilene bağlamak istersen, gluten içeren birçok tahıl 8. ay ve sonrasında verilenler..
canım benim bir arkadaşım çölyak hastasıydı yaşadıklarını gördüğüm için bu kadar korkuyorum.8. aydan önce irmik ve pirinç dışında başka tahıl kullanmayım bari doktorsitesi.com a yazdım bakalım dr lardan ne cvp gelecek bugün çorbaya bulgur katmıştım döktüm, muhallebi cıvık oldu ılıkken sütü koyduğum halde döktüm, bari yeni birşey deneyeyim dedim şeftalı rendeleyip verdim kızım onu da sevmedi moralim çok bozuk anlayacağınz ben bu ek gıda işini beceremedim:KK14:

sağol canım şimdi yazdı whatsuptan eşim. yok özel istemiyorlar zaten, 4,5 aylık bebekleri yeni çıktı özelde tahlil ıvır zıvır anaları ağlamış, maddiyat zorluyor.

Canım 03123051700 dan özge hanımdan direk randevu alabilirler, muayene parası 100 tl gibi birşey

canlarım hepinizin yavrularına geçmiş olsun insallah biran önce toparlanırlar
anılcığım ben arasın huzursuzluğunu nazara da bağladım valla ben arada bir bakıyorum maşallah diyorum gerçi ama bence sen videoya "MAŞALLAH DEMEDEN İZLEMEYİN" falan yaz

anılcığım ben arasın huzursuzluğunu nazara da bağladım valla ben arada bir bakıyorum maşallah diyorum gerçi ama bence sen videoya "MAŞALLAH DEMEDEN İZLEMEYİN" falan yaz

Katılıyorum canım sana bence de nazar, hep söylüyorum anıla aras çok nazar çekiyor, maşşallah ona allah kem gözlerden korusun.

canım benim bir arkadaşım çölyak hastasıydı yaşadıklarını gördüğüm için bu kadar korkuyorum.8. aydan önce irmik ve pirinç dışında başka tahıl kullanmayım bari doktorsitesi.com a yazdım bakalım dr lardan ne cvp gelecek bugün çorbaya bulgur katmıştım döktüm, muhallebi cıvık oldu ılıkken sütü koyduğum halde döktüm, bari yeni birşey deneyeyim dedim şeftalı rendeleyip verdim kızım onu da sevmedi moralim çok bozuk anlayacağınz ben bu ek gıda işini beceremedim:KK14:

yok canım ya niye beceremeyecekmişsin, hepimiz deneme yanılma yaptık işte, yediği türü bulup devam ettik.
şeftaliyi ege de bazen içiyor bazen içmiyor, tatlarına göre. bazıları çok tatlı oluyor, bazıları ekşimsi.. sen yılma devam et, şeftali sevmeyen bir çocuk hayatımda görmedim.
canım en güzel ve kıvamlı muzlu muhallebi oluyor onu dene, bak kendi yaptığım şekli yazayım;
gerçi göz kararı yapıyorum ama ayarlarsın sen de.
yaklaşık bir çay bardağı suya, 1,5 yemek kaşığı pirinç unu katıp pişiriyorum, muhallebiyi koyu yapıyorum ki meyve yumuşatıyor zaten. pişince kaseye alıp soyumaya bırakıyorum.
sonra yarım muzu çatalla iyice eziyorum, muhallebi ılıklaşınca muzu katıyorum.
ben muhallebilerimi bol meyveli az muhallebili yapıyorum.
özellikle bu muhallebide, yoğun muz kokusu ve tadı geliyor.
çok da güzel oluyor.
bazen irmikle pişiriyorum, irmikle yaptığım muhallebiye genelde pekmez ve ceviz katıyorum ona çok meyve katmıyorum güzel bir tat olmuyor.
ben de şuan sadece pirinç, pirinç unu ve irmik kullanıyorum. 8. ayda yulafa geçicem.
dediğin gibi çölyak çok pis bir hastalık benim arkadaşım da çok zorlandı..
siteden cevap gelince buradan da yaz canım ben de merak ettim.

Canım 03123051700 dan özge hanımdan direk randevu alabilirler, muayene parası 100 tl gibi birşey

tamamdır tatlım hepsi iletildi :))
teşekkür ederim.

Canımmm çok geçmiş olsun inşallah bu gece rahat uyur azramız, alerji doktorları böyle ikiye ayrulıyor canım,bazıları besinleri verip alıştırmaktan yana, anaflaktik şok geçirtmekten yana:))) geçnde nehirin karnındaki şişlik için özel doktora götürdüm adam karnındaki şişlikte bişey yok dedi yapısal dedi, alerjisi olduğuna da inanmadı, kanda çıkmamış yok diyor, bende dedim bebeklerde kanda çıkmayabilir, yok illa çıkar bebepinde alerji yok olsa çıkar, tekrR ıg tahlilleri istedi sonuçlar negTif çıkarsa yoğurt yumurta başlayacakmış, oldu dedim çıktım tahlilleri de tekrarlamadım gitti benim 300 muayene param:KK43: neyse hepsi boş biz bildiğimiz doktordan şaşmayalım, inşallah azram düzelir

Sorma kendisi zaten allerji doktoru değildi normal çocuk doktoruydu... Ama bu fikri savunuyormuş öyle dedi... Haa bir de katı diyet yapanlarda en ufak bir kaçak olduğunda anaflaksi yaşanabiliyor dedi... Üstüne de ilacı verdi!! Off offf

canım bu çorbaları günlük mü yapıyorsunuz kalanı ertesi güne de içiriyormusun?

2 gunluk yapigorm canm ama masal günde iki kez yiyor corba bir oglen birde aksama dogru o zeynepin yeme gucune bagli tatlim ama en cok arpa sehriyeli tavugu yaparm inanilmaz vitamin hem kemiğinin suyundan aliyor vitamin hem bakliyattan masal i bilen bilir 3 aydır 7 kilo hep kilo sorunum vardı bu tavuklu çorba sayesinde hem kemikleri güçlendi hemde kilo alıyor doktorum dan aferin aldım:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sağol canım aminnn... Bu nazar olayına ben de katılıyorum... Azranın da yıldızı mı derler ne derler çok düşükkk...

ben de soracaktım canım sana tatil nasıl bebiş nasıl oldu diye... oh herşey yolunda maşallah. tadını çıkarmaya devam et. ben demiştim bak hiç korkma tatil çok iyi gelecek diye. eğlenim bolca..
bu arada 11 küsürlük kan değeri düşük değil. normal bir değer. vicdan yapma canım. ben de kullanmıyorum kan ilacını, bizim kan değerimiz de 12.8 di. gayet iyi. ama şimdi bu bebişler demir yüklü doğuyorlarmış ve 6. aydan sonra vücut hazır demiri tüketip dışarıdan gereksinim duymaya başlıyormuş. ben bu yüzden pekmez kullanıyorum bolca ve haftada 1 veya 2 gün tavuk ciğeri yediriyorum. vucut için yeterli demiri onlarda alıyordur diye düşünüp vicdan yapmıyorum. sen de rahat ol ve zaten şuanda hiiiç düşünme tatilinde kafana bişeyler takma. izmir'e dönünce kendi doktorunla konuş, ben ilaç yerine pekmez ve tavuk ciğeriyle demir takviyesi yapabilir miyim de, olumlu konuşacaktır, 11 lik kan değeri için.
bi de ben o ilaçlara hiç güvenmiyorum. bende kansızlık var yıllardır, ne kan ilaçları kullandır yıllarca ve kan değerimi 1 tık yükseltmediler. her akşam 1 su bardağı sulandırılmış pekmez içmeye başladım 6.7 lik kan değerim 1 yıl içerisinde 10.9 a çıktı... kendim 4-5 yıl kullanı faydalarını görmediğim ilaçları bebeğime hiç yükleyemem valla.

Dogru soyluyorsun canim. Pekmez evde kaldi da yarin boluya anneme geciyorum orda el yapımı bulmaya çalışcam. Yine basliyim pekmeze. Sende antalyadaydin dimi meltem? Konyaaltinda kaliyorum suann halaoglunda..

2 gunluk yapigorm canm ama masal günde iki kez yiyor corba bir oglen birde aksama dogru o zeynepin yeme gucune bagli tatlim ama en cok arpa sehriyeli tavugu yaparm inanilmaz vitamin hem kemiğinin suyundan aliyor vitamin hem bakliyattan masal i bilen bilir 3 aydır 7 kilo hep kilo sorunum vardı bu tavuklu çorba sayesinde hem kemikleri güçlendi hemde kilo alıyor doktorum dan aferin aldım:)

Tarif bolumune paylasir misn aycacim bu corbayi.
Tavuklu corbayi ben baska turlu yapiyorum. Bide bunu deniyim.
Ufak ayca hic corba icmez oldu.
Bide bnu deniyim:KK54:

Tamam tatlım hemen

Canm topigi bulamiyorum ya link paylasirmisin

sağol canım .peki gün içnde ne zaman içiriyorsun .ben genelde akşam bizimle yemekteyken içiriyorum.çünkü bizim yemeklere saldırıyor.

Rica ederim canm öğlen saat 13:00/14:00 arası iciriyorm akşama doğru ise 18:00/19:00 arası birkez daha veriyorm masalda saldırıyor hepsi ay i model anacim:)

Dogru soyluyorsun canim. Pekmez evde kaldi da yarin boluya anneme geciyorum orda el yapımı bulmaya çalışcam. Yine basliyim pekmeze. Sende antalyadaydin dimi meltem? Konyaaltinda kaliyorum suann halaoglunda..

yok canım istanbuldayım ben.. antalyada başka arkadaşlar vardı..

X