herşeyden korkar oldum çok sağol içim rahatladı kendi kendimi korkuttum deli gibi
kızlar folidoce 400mcg folik asit+2 mcg b12 vitamini 28 tablet ben bunu kullanıyorum farkı ne yanlış değildir umarım benden başka bunu kullanan varmı ay kafam karıştı:18: kardeşime sorduım oda plus olandan kullanmış
kan değerinmi düşük b12yi neden verdi canımmm ?
benımde ıkızya cok merak edıyorum nezamn olcak acaba 3 aylıkken bellı olsa keskeYa biz ne zaman öğrenicez cinsiyetlerini
Kızlar bnm ikinci çocuğum olacağı için aşırıııııı bir mrk var
Doktorumda emin olmadan soylemeyenlerden.
Offf offff
yanılmıyorsam ıkılı test down sendromuna bakıyo 3 lu testde zeka testı zararıysa bence soyle gerceklık payı dusuk ama herhangı bı rısk faktoru yuksek cıkarsa anne babalar kahroluyo yaslanıyo bence ıkısıde gereksız ben ılk bebegıme 3lu testı yaptırdım sonucları aldıgım gun bebegımı erken dogumda kaybettım butun degerlerı normaldı ama nasıp ıste
kızlar masallahh teker teker gelın uleeeennnhepınızı eklıyorum sımdııı hucum yaptınız bana bı andaaa hosgeldı yenı gelen arkadasımız ...boyle eksiksiz yazın canımı yıyın dagıtırım ulen hepınızııı
canım ınankı su lısteden bırılerını sılmek cok zoruma gıdıyoooallah sabır versın işallah
folidoce (400mcg folik asit+2 mcg b12 vitamini 28 tablet) bu bir ilaç ben kutunun üzerinde ne yazıyorsa yazdım kan değerim düşük olduğu için de gyno ferro sanol 30 kap. bunu verdi şu an 2 ilaç kullanıyorum yani
slmlar hepinize. hem çalışıp hem 2 yaşında bi çocuk annesi olup hem de hamile olunca haliyle yoğun bi tempoda yaşıyorum ve buraya da çok sık gelemiyorum.ama daha önce de kısaca tanıtmıştım kendimi ama yine yazayım listeye beni de ekleyin.sanırım hilbar sen ekliyosun. 29 yaşındayım. kısmetse 2. bebeğime hamileyim.2 yaşında bir de kızım var.ee ne var ne yok herkes iyidir umarım
canım ayynen ben de senin gibi düşünüyordum, dr. yapalım konusunda ikna etmeye çalıştı burda da danışmıştım çok kararsızım diye herkes yapılması gerektiğini söylüyo ama bi tedavi de edilmicekse niye yapılıyo ki bi tanıdığım da tüm hamileliği ağlayarak geçti ama maşallah sağlıklı oldu bebişi. hamileliği boyunca kendini üzmekle kaldı ne kötükızlar ben ıkılı yada uclu test yaptırmıcam ayrıntılı ultrason takıplerını tahlıllerın hepsını yaptırıcam ama ıkılı uclu test yaptırmıcam bır cok kısının hayatını karartan testler bunlar dogruluk payıda dusuk hem anne karnında mudahale yaptıramazsınız
hem cocugum allah korusun down sendromlu olsa test sonucunda ne yapıcam bebegımı oldurucekmıyım hayır
sakat olsa engellı zıhınsel engellı yada bacakları kolları olmasa ne yapıcam oldurucekmıyım hayır
buyuzden ıkılı uclu testı yaptırmıcam eger zekasında problem varsa down sendromluysa dogdugu zaman ogrenırım barı hamılelıgımde uzulmem hıc yoksa
tedavısı olsa amenna yaptırayım ama tedavısı yok
Hayırlı uğurlu olsun tatlım gözün aydın canım :)
Bende de hamile kalmadan önce kansızlık vardı ben sürekli pekmez içmiştim sabah akşam içemediğim zaman da 1 kase yoğurda çok az pekmez koyup yoğurdu öyle yerdim canım benim :)
Simdi ise sabahları 1 tane haşlanmış yumurta yemeye başla canım bide günde 1 bardak süt , gün içerisinde de 2-3 adet badem ceviz ve fındık içi yiyebilirsin bunlar tuzsuz ve kavrulmamış olacak ona dikkat et tatlım :)
Bizim saglik ocagi masallah hic saLlamiyo benibence doktoruna danismadan yaptirma canim biz kalp atislarimizi 6+4 te duymustuk cok guzel bi duygu aglamakla gulmek arasinda kaldik esimde bnde :) insallah duyarsiniz sizde :)
tatlım bnm kullandığım 30 tabletlik folidoce diye bi folik asit ondanda alabilirsin içeriklerini karşılaştırdım doktorum onuda içebilirsin folik asit olması yeterli dedi sen bilirsin yine tabi ama
Ben yanlış olanımı kullandım acaba diye bir kafam karıştı benim aldığım 28 li olandı eczane onu verdi reçeteye dikkat etmedim hangisi yazıyordu umarım doğru olanı vermiştir başka varmı 28 tablet olandan kullanan
Kızlarrrr bıktım artık bulantılarım ya dun ve bugün daha kötuyum ben
Sizlerden ne haber ?
İkili test için Dr um beni Mayıs'ın 17 si gibi çağırdı
Gel ve gün belirleyelim ikili test için dedi. Yani 17-18 i gidip sonraki günler için tekrar çağıracak
İkili testimiz 24-25 Mayıs gibi olucak.
senin işin çokmuş allah kolaylık versin
bilgilerini tam yazarmısın ekliyim senıde listeye ... nerde yazıyosun satın kac dogum tarıhı kac
bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var zaten hep kan değerim düşük olurdu ama dahada düşmüş, sabahları pekmez içmeye başladım. inşallah etkisi olur. sütde içiyorum. ama yumurtadan tiksinmeye başladım nedense, canım hiç istemiyor aklıma gelince bile tuhaf oluyorum. bunun dışında hiç bulantım falan yok..
maşallah ne kadar erken duymuşsunuz, ben haftaya perşembe gitmeyi düşünüyorum cuma günü uçakla şehir dışına gitmem gerekiyor sakıncası yoktur büyük ihtimalle ama yine de onuda soracam.
bu arada bende 3 aydır folic plus kullanıyordum hala devam ediyorum günde 3 tane.
bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var zaten hep kan değerim düşük olurdu ama dahada düşmüş, sabahları pekmez içmeye başladım. inşallah etkisi olur. sütde içiyorum. ama yumurtadan tiksinmeye başladım nedense, canım hiç istemiyor aklıma gelince bile tuhaf oluyorum. bunun dışında hiç bulantım falan yok..
maşallah ne kadar erken duymuşsunuz, ben haftaya perşembe gitmeyi düşünüyorum cuma günü uçakla şehir dışına gitmem gerekiyor sakıncası yoktur büyük ihtimalle ama yine de onuda soracam.
bu arada bende 3 aydır folic plus kullanıyordum hala devam ediyorum günde 3 tane.
allah allah benım telefonum mu kafayı yedı yoksa bı yanlıslık mı var benım paylastıklarım 2 3 kez yayınlanıyor sankı