2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
estafurullah canım ne kusuru,
emzirmende bir sakınca yoksa 2 yaşından önce sütten kesme canım, anne sütü her zaman en güzel besin
sütü kesmeden problemi çözmeye çalış

oyle yapmaya çalışıyorum ne yaptıysam kar etmedi o yüzden buraya girdim belki yolunu bulurum diye iki doktorada gittim kes artık sütten dedi ama inat ettim işte kesmiycem neyse tskler cevabın için

Bizede eczacı hiçbişey demedi üstelik 30 tl. şimdi bozuldumu yani? ilk bir hafta düzene soktu ama dün fitil yapmak zorunda kaldım. etkisi kaybolduğu içinmi acaba.
Kutunun uzerinde yaziyor 2 ile 8 derece buzdolabinda bekletin diye acildiktan 4 hafta icinde oda sicakliginda saklanabilir diyor

Kızlar Allah tüm bebeklerimizi nazardan korusun
Yeni yeni hastalıklar abuk sabuk Dr lar
Ne diyeceğimi bilmiyorum.
Ya sabır...

Geçmiş olsun canim Allah yardımcımız olsun ınş eskilerden pirinç unundan mama dene istersen çok azda şeker atabilirsiniz biliyorum zararlı ama verdiğimiz mamalarin icindede var çok sulu olacak şekilde kaşıkla veya biberon en azından tok tutar çok çok geçmiş olsun

canım geçmiş olsun.inşallah bebeğinin sağlığı sıhhati yerine gelir.ben doktor değilim,sana tavsiye edebileceğim tek şey bebeğine bol bol dua etmendir.ben gaz sancısı olduğunda bile bol bol dua ediyorum ilaç vermek yerine.maşşalah bebişlerimze çok nazar değer.annem derki birisinin bebeğini görmesine gerek yok uzaktanda sözle nazar değer..
buarada bebeğinin aç olduğunu nereden anlıyorsun. bende 1,5 ay mama kullandım. sonra bi gün birdenbire kaşığı itti.ikinci gün iki kez mama vermeyi denedim hem kaşıkla hemde biberonla ikisini de itti. bende doyduğunu düşünüp o günden beri mama vermiyorum.bende sütümün az olduğunu düşünüyordum ama öyle değilmiş.

canım çok geçmiş olsun,
ne günlere kaldık doktorlara da güven olmuyor artık :KK4: parmak kadar bebeklere acımıyorlar da :KK14:
inşallah tüm hasta bebeklerimiz çarçabuk iyileşir

sütünün yetmediğine emin misin, belki sütün artmıştır bebeğine yetiyordur artık
ben de akşamları sütüm yetmiyor diye mama verdim ilk ay, sonra birgün almamaya başladı biberonu diliyle itti sonra bir daha vermedim mama, 2.ay sadece anne sütü alarak gayet güzel tartı aldı hatta ilk ay aldığından da fazla aldı

Hepinize tesekkürler tek tek yazamadım kusura bakmayın:) sütüm yetmiyo çünkü gecenlerde 2 gün hiç mama yediremedim hep emdi hep emdi bi sabah bezi bi açtımki turuncu lekeler var kan sandım aklım çıktı bezi kaptıgım gbi dr.a koştum aclıktan kristal dökmüş meger :KK43:( düşünün o an halimi.idrar kaka tahliller temiz şükürler olsun.sıkıntımız popo ve mama :KK43:

Bide beni emzik yerine kullanmasa süt birikir belki ama uyumak için ağladıgında sakinleşmek için hep memede sadece doymak için kullansa mamaya gerek kalmayabilir ama süt birikmesine fırsat tanımıyo :/

Canım ben de sana yazacaktım nerede bu kız diye... Aramadın beni... Gerek kalmadı heralde... Çok geçmiş olsun doktor mevzusu zor valla denk geldi mi şükür edeceksin... Kilo alımı belki iyidir bir baktır istersen sana az geliyor olsa da yetşyordur belki...
)

Ne oldugunu çözememiştik canım sorunu bulduk gerek kalmadı çokkk tesekkür ederim :)

Reflüyse ilaç verme az emzir olayına katılmıyorum dr ilaç şart diyosa Ver bence. Az emzirmenin kontrolu çok zor ne kadar emdiğini anlayamıyosun ben o hataya düştüm aman kusmaları aZaldı dedim kontrolde bir boyunca sadece 400 gr alddığını öğrendiğimde dünyam yıkıldı parmağımla çıkartıyodum bazen memeyi şimdi de tutmama sorunumuz var o ayrı zaten...
Neticede diyeceğim bebek bırakana kadar emzirin kızlar... Dr tartısı çok az dediğinde üzülüyo insan
katılıyorum canım bence de bebek yutkunduğu sürece çekilmemeli
bana reflü denmedi ama öyle olsaydı ve ilaç verilseydi kullanırdım çünkü dediğin gibi emerken çekip yetmiştir heralde demek pek mantıklı olmazdı sanırım...

Essela bizim bebekler ayni, bende senin gibi uyku sersemi veriyorum artik ama bu hep boyle gitmez insallah cunku ben emsin diye bebegi uyutmaya calisiyorum, banada ac deildir diyolar ama bende eminim ac emmek istemiyor anlam veremiyorum birde burnu cok tikali ondanda verimli ememiyor cok yoruldum ya :KK43:

Buarada ben depresyona girdim sanirim, evde yanlizim korkuyorum icimi sikinti basiyor nefes alamiyorum kalbim küt küt atiyor olucegimi falan saniyorum bi anda, karnima agrilar giriyor hemen esimi ariyorum aglamaya basliyorum onuda bunalttim :KK43: sıkintim cok
canım kendin için nas felak oku
yardım alabilceğin birileri varsa da mutlaka çağır çok bunaldın...
serum fizyolojik kullanıyormusun
ben de burda okumuştum sanırım zynbche yazmıştı şişe serum hakkında bi prof.un yazısını. aldım ama etkisi daha mı az nedir çok fayda etmiyo sanki ya da ben daha sık yapmalıyım ama bebişim hiç sevmiyo o sprey ve otribebe olayını o yüzden benim de çok sık yapasım gelmiyo :/

herkese geçmiş olsun tek duam bugünlerin bi an önce geçmesi ve mutlu huzurlu olabilmemiz..

bizde makatta darlıkla uğraşıyoruz kulak çubugu zyagıyla popoyu genişletmessem tutuyo yapmıyo.medipoldeki çocuk cerrah 12 mm hegar buji vermişti bi aldıkki aman allahım kocaman:KK53:1 kere soktuk poposunu çatlattık çocugun kanadı kanadı..herkes dr olmuş resmen haram zıkkım olsun o doktora inş.bide demesinmi yapmassan 2 ay sonra ameliyat çıldırmamak elde değil..

başka cerraha götürdük 9 mm bujiyle baktı gayet rahat girdi ben bunu darlık kabul etmem kulak pumugu zyagıyla devam et geçicek bu bi süreç dedi çatlak içinde anestol bepanthane bide sarı kantaron yağı kullanıyoruz.

çok acı cekiyo içim parça parça resmen :KK43:(

bizimde biberon-mama krizimiz var hiçbi şekilde mama yemiyo sütüm yetmiyo biliyorum aç ama biberonu tutana kadar kıyametler kopuyo diliyle itiyo ağzında çeviriyo istemiyo mama yemek aklı fikri meme.keşke sütüm çok olsa ama yetmiyo mama yemek zorunda.birden oldu biberonu görünce gözleri parlıyodu resmen mama 2 dkda bitiyodu noldu anlamadım ya.
bütün biberon ve mamaları denedim napcam bilmiyorum:KK43:((

gizeemm özledik valla
herkes kendi derdine düştü yaa allah yardımcımız olsun
ay saatlerce ne muhabbet ederdik, şimdi 10dk gircek zaman bulamıyoruz :KK9:
ben de aynı şeyi söylicem
nerden biliyorsun sütünün yetmediğini
demekki gayet güzel yetiyo
hangi bebek olursa olsun aç olsa biberona saldırır
o kadar itiyorsa zorlama gizem yaa
ne güzel işte sadece anne sütüyle devam edicek belki
ya memeyi reddedip sadece mama isteseydi
bence kendini üzme karnı tok olduğundan itiyo

merhaba bende arlık annesiyim benim bebeğiminde yüzünde ve kafasında kırmızı sivilce gibi şeyler vardı.mustelanın nemlendirici si geçirdi.2 günlük kullanımda tavsiye ederim.
tamam canım çok tşkler

bu arada benim bebeğim 1 değil 2 değil tam 3 parmağını birden alıyo ve emiyo:). emziği alıştıramadım. ben tutarsam emiyo ama ben bırakınca hemen atıyo ağzından. ilerde sorun olurmu parmak emmeyi alışkanlık yaparsa diye korkuyorum deneyimli anneler varmı aranızda böyle şeyler yaşayan.emzik alsa en azından 3-4 gün ağlar unutur diyoruma ama parmak emmeyi ilerde nasıl bıraktırıcam..
canım bence normal benimki de şap şup emiyo parmaklarını
bebekler yapar bunu
5 6aylık olunca herşeyi ağızlarına atıyo bunlar :KK9:

gizeemm özledik valla
herkes kendi derdine düştü yaa allah yardımcımız olsun
ay saatlerce ne muhabbet ederdik, şimdi 10dk gircek zaman bulamıyoruz :KK9:
ben de aynı şeyi söylicem
nerden biliyorsun sütünün yetmediğini
demekki gayet güzel yetiyo
hangi bebek olursa olsun aç olsa biberona saldırır
o kadar itiyorsa zorlama gizem yaa
ne güzel işte sadece anne sütüyle devam edicek belki
ya memeyi reddedip sadece mama isteseydi
bence kendini üzme karnı tok olduğundan itiyo

Bende cok özledimmmm:KK43:(
Yazdım hayatım yukardada aclıktan kristal döktü mama yediremedim 2 gün sonuç o oldu :KK43: yettiğini bilsem zorlarmıyım ama yetmiyo mamayla derdi ne anlamıyorum hiç

Güzelim siki oradan kundak fayda etmiyor bizim oglanda valla ortam i gündüz değilse karanlik ve sessiz tutuyorum zaten. Kafaya bisi ortturmuyor maalesef. Uyutmaya calist olmadi. Bak saat kaç oldu aksam 6dan bu yana sadece 1bucuk saat uyudu ya. Ama sabahtan beri su gibi kusuyo. Normal mi? Ben endişelenmeye basliyorum

canım emdikten sonra, gazını çıkarırken, altını değiştirirken, kucağında dolaştırırken midesine basınç yaparsan
az miktarda ağzının kenarından süzülerek çıkan kusma şekli normaldir her bebekte olabilir korkma
önemli olan büyük miktarlarda mesela bir su bardağı dolusu diyebileceğimiz bir miktarda birden ağzından fışkırarak çıkmasın

Her gün değil dun için surekliyi kastettim canim. Gün oluyor hic kusmuyo. Bazen tamamen takimsi susuz çökelek bazen suyun içinde çökelek. Bazen tamamen süt cikariyo ama dün sadece su kuştu bi kaç kere. Az evvel emzirdikten sonra aldim kucagima gezdiriyordum sirti gogsumdeydi. Gaz cikartti ben hissettim gazla birlikte midesinden birseylerinde yukariya ciktigini sonra bi baktim esortmani suyun içinde çökelekli kusmuk olmuş. Sanirim daha çok gaz cikartma esnasinda cikartiyo. Bundan sonra ne zamanlar yaptigina daha çok dikkat edicem. Dr a da gotursem dogru düzgün anlatayim. Bazen altini değiştirirken bile kusuyor. Fiskirir gibi nasil oluyor bilmem ama benim oğlum yanaginin yanindan süzülerek akitiyor daha çok.

Bide çok salyasi akiyo sizinkilerinde akiyor mu? Yatay olsa dudaklarinin ucunda köpürtüyor ayakta olsak dudagindan damliyo fln elimde hep mendil

Saolasin canikom. Valla sanmiyorum usuttugunu ev nerdeyse 25derece uykudan uyaninca gezdirirken ince battaniye ile gezdiriyorum. Yelek giydiremiyorum benimkinin ne zaman uyuyacagi ne zaman uaygarayi basacagi belli olmadigi için uyuyo.bide yelek cikartarak uyandirmayim diye giysiremiyorum. İshali yok bak 4gun oldu bgn hala yapmadi kaka. Pirt cok yapiyo cok şükür ama kakamiz gelmiyo.. Sanirim benimkisi çok emiyo mide çok dolu oluyor gegirincede bisiler cikiyor ister istemez. Emzik almıyor beni hem emzik hem doymak için kullanınca kusmaya başladı. 20 gun evvel beni boyle emmeye başlamadan evvel yoktu kusmamiz. Simdi sürekli emmek istiyo. İyi yani galiba sütüm cogaldi artik yetiyo gibi. Kotu yani dosya bile birakmiyo mememi o sirada gogsume de sut inince tikanarakta olsa o sutu içiyor.

Benim kızım da doğduğundan beri kusan bir bebek arada tek tük fışkırtır gibi kustu ama gwnelde azının kenarından akıtıyor ve dediğin gibi yedikten hemen sonra gaz çıkarmış olsa bile altını açarsam kusuyor :KK43:

Ya bu salya olayını ben de soracaktım aynı senin tarif ettiğin gibi bazen baloncuklar çıkararak bazen de ağzının kenarından akıtmak suretiyle salyaları oluyor neden acaba?

salya ve baloncuklar benim bebeğimde de var, tükürük bezleri çalıştığı ve henüz tükürüğünü yutmayı bilmediği için oluyormuş

aynı bizi anlatıyorsun canım. iki gecedir zirve yaptı, çığlık çığlığa acı çekerek ağlıyor, bu 1-2 saat sürüyor, ne emiyor ne kucaktan iniyor, elleriyle ovunup kasılıp yay gibi geriliyor, tuvalete tutar pozisyonuna alıyorum ve bir foşurtu ile kakayı yapıyor keyfi yerine geliyor. zaten hiç bitmeyen bir gazı var. kaka tahlili verdik ama sonucu almadım henüz,yarın bio-gaia alıcam belki o fayda eder.

mukuslu kaka hıçkırık hapşuruk karınağrısı vs. var ama kan ile yüz döküntüsü yok elhamdulillah, alerji olduğunu düşünmek istemiyorum :KK43:( bu gece onunla birlikte bende ağladım çaresizlikten, sesi kulağımdan gitmiyor yavrumun :KK43::KK43:

ah canım karnı ağrıyor demek,
benimki de bazen özellikle emerken birden çığlık çığlığa ağlıyor, ellerini çarpıyor, geriliyor
o zaman hemen bezini açıyorum, ayaklarını karnına doğru bastırıyorum hafifçe, karnına masaj yapıyorum,
bazen de ıslak mendille poposuna hafifçe bastırarak siliyorum daha mendili çeker çekmez gazla birlikte tazyikli şekilde yapıyor kakasını

bizimkinde de kanlı kaka dışında tüm belirtiler var, yanaklarında egzama dahil
doktor egzama değil dedi ama adım gibi biliyorum ki egzama, çünkü bende var, kızımda da var, oğlumdakinin de egzama olduğuna eminim, tanıyorum artık bu mereti

asya kabiz oldu neguzel tuvaletini cikiyordu neyapacagim sasirdim poposunu pamukla uyariyorum ama fayda etmiyor

canım ecrininden ayrıymışsın Allah sabır versin annenin evladından ayrı kalması çok zor, inşallah hemen kavuşursun yavruna
asya senin üzüntünden stresinden etkilenmiş olabilir, annenin ruh halinin kötü olması çocukta ishal ya da kabıza neden olabiliyormuş
pamuğu sağlam sarılmış bir kulak çubuğuyla yaparsan daha iyi olur, ya da bir çay kaşığı kadar zeytinyağı içirebilirsin

Kaç saate bir mama veriyorsunuz ya da emziriyorsunuz ??? Ben ilk ay yoğun gaz sancısı ile gittiğimde doktor aralığı uzat demişti bizde reflü de var bu aralar biraz hafifledi şükür ama farklı sorunlarla boğuluyor yavrum....3 saat bazen 4 saate bir emiyor ve 5 dk sonra kıvranarak bırakıyor memeyi :KK43:

valla bizde saat falan yok her ağladığında emziriyorum, bazen 2 saatte bir bazen saatte bir
laktoz intöleransı mı var acaba bebeğinin :44:

Yazdım hayatım yukardada aclıktan kristal döktü mama yediremedim 2 gün sonuç o oldu :KK43: yettiğini bilsem zorlarmıyım ama yetmiyo mamayla derdi ne anlamıyorum hiç

evet canım okudum haklısın tam yazcaktım kapı çaldı
inşallah düzelir tatlım

canım bence normal benimki de şap şup emiyo parmaklarını
bebekler yapar bunu
5 6aylık olunca herşeyi ağızlarına atıyo bunlar :KK9:[/QUOTE]

bende internetten araştırdım normal yazıyo ama emzikten bile zor vazgeçiriliyor parmak emmeyi nasıl bırakcak.kendi kendine mi.

merhaba anneler:) bende bi türlü dr bulamadım.sizden bu konuda yardım isteyeceğim ataşehir yakınlarında olan ve doktorundan memnun olanlardan yardım alabilrmym?

Cnm ben ataşehir şifaya gidiyorum ve doktorumuzdan memnunum ama pahalı tabi benim özel sigorta olduğu için tam rakamını bilmiyorum ama 160 fln galiba sadece muayene. Testler, tahliller falanda pahalı orda. Eğer giderim diyosan özelden atayım sana ismini

Ne oldugunu çözememiştik canım sorunu bulduk gerek kalmadı çokkk tesekkür ederim :)

Anladım canım amangerek kalmasın.. Mama olayını da çözersin inşallah biran önce...

salya ve baloncuklar benim bebeğimde de var, tükürük bezleri çalıştığı ve henüz tükürüğünü yutmayı bilmediği için oluyormuş

44:

Yerim onun yutamadığı tükürüğünü:) sağol canım bilgi için neyseki noralmiş:)

Gizemim bu günlerde geçecek guzel günler bizi bekler canım.
Ben de cok özlüyorum eski günlerimzi
Bu arada ben adet oldum kızlar 21 Şubat'ta

Birde Ali kerem in dudakları bembeyaz soyuluyor
Dilinde de beyaz noktalar oluşuyor karbonatlı du ile siliyorum anında geciyor
Ama sonra yine oluyor
Kesin çözüm var mı

gizim hanım sütüm yetmiyor demişsiniz size bir tavsiyem olcak,hac hurmasını ve ayvayı mutlaka yiyin ve üzerine bol su için emin olun sütünüz iki katı artıcaktır.çünkü ben bunlarla sütümü arttırdım ve hala ayvayı özellikle günde iki tane yerim.

Gizemim bu günlerde geçecek guzel günler bizi bekler canım.
Ben de cok özlüyorum eski günlerimzi
Bu arada ben adet oldum kızlar 21 Şubat'ta

Birde Ali kerem in dudakları bembeyaz soyuluyor
Dilinde de beyaz noktalar oluşuyor karbonatlı du ile siliyorum anında geciyor
Ama sonra yine oluyor
Kesin çözüm var mı

cemre hanım sizede tavsiyem bildiğiniz toz şekeri havanda dövün ve karbonatla karıştırıp tülbentle pamukçuk olan yerleri kanayıncaya kadar silin ,iki günde geçicek

gizim hanım sütüm yetmiyor demişsiniz size bir tavsiyem olcak,hac hurmasını ve ayvayı mutlaka yiyin ve üzerine bol su için emin olun sütünüz iki katı artıcaktır.çünkü ben bunlarla sütümü arttırdım ve hala ayvayı özellikle günde iki tane yerim.

Bugün ayvaları çıkardım komposto yapacaktım içleri cok kötu olmuştu
Attım çöpe :KK43: bnmde sütüm yetmiyor mama takviyesi yapıyorum günde 2-3 kere
İçtiğim donem sütüm artmıştı doğru

Hepinize tesekkürler tek tek yazamadım kusura bakmayın:) sütüm yetmiyo çünkü gecenlerde 2 gün hiç mama yediremedim hep emdi hep emdi bi sabah bezi bi açtımki turuncu lekeler var kan sandım aklım çıktı bezi kaptıgım gbi dr.a koştum aclıktan kristal dökmüş meger :KK43:( düşünün o an halimi.idrar kaka tahliller temiz şükürler olsun.sıkıntımız popo ve mama :KK43:

Bide beni emzik yerine kullanmasa süt birikir belki ama uyumak için ağladıgında sakinleşmek için hep memede sadece doymak için kullansa mamaya gerek kalmayabilir ama süt birikmesine fırsat tanımıyo :/

ah yavrum, nazara geldi kuzucuk
süt birikmesine gerek yok artması için, hatta boş göğüs her zaman daha fazla süt üretir
sen yemene içmene dikkat et, protein ağırlıklı şeyleri daha çok ye, bol sıvı al, bebeğinden vakit oldukça uyumaya çalış
bebeğin sürekli emiyorsa artar sütün, ben bir yandan yiyip içiyorum bir yandan emziriyorum
yoksa ben aç olursam bebeğim de doymuyor

Kızlar Allah tüm bebeklerimizi nazardan korusun
Yeni yeni hastalıklar abuk sabuk Dr lar
Ne diyeceğimi bilmiyorum.
Ya sabır...

amin canım,
iyi, vicdanlı doktorlar gittikçe azalıyor, bebeklere bile acımaz hale geldiler
mecbur olmadıkça, genel durumunda bir gariplik görmedikçe bebeğimi kontrole bile götürmüyorum
çünkü biliyorum ki gereksiz bir sürü tahlille deneme tahtasına çevirecekler çocuğumu

oyle yapmaya çalışıyorum ne yaptıysam kar etmedi o yüzden buraya girdim belki yolunu bulurum diye iki doktorada gittim kes artık sütten dedi ama inat ettim işte kesmiycem neyse tskler cevabın için

rica ederim canım, inşallah sütten kesmeden halledebilirsin

Cok tesekkürler denicem :)

Bugün ayvaları çıkardım komposto yapacaktım içleri cok kötu olmuştu
Attım çöpe :KK43: bnmde sütüm yetmiyor mama takviyesi yapıyorum günde 2-3 kere
İçtiğim donem sütüm artmıştı doğru
ben mamayı ilk ay kullandım ama bu siradada emzirdim emzirdikçe mama öğününü azaltım şu an bebeğim 3 aylık 2 aydır sıfır mama sizde bu yöntemi deneyin,

Cok tesekkürler denicem :)

rica ederim inşallah faydasını görürsünüz,bide şunu doktor tavsiyle kullanıyorum,bir tatlı kaşığı rezene+kimyon tohumu+bir çay kaşığı anason+bir tutam ısırgan otu+bir tutam ıhlamur yaklaşık 3bardak kaynar suda 5 dk demlencek yemekten sonra içilecek hem gaz problemi için hemde süt arttırmak için

X