2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?


  • Ankete Katılan
    469
Canım hayırlı olsun tebrik ederim seniiii
bende sana bakınıyordum ne yaptın diye acaba doğum yaptı da kaçırdım mı dedimm....
nerde yaptın doğumu araştırıyordun hastane?..Allah bir ömür ayırmasın sizi.eşinide seni de kutlarım...
 
Canlar;

Yeni kendimize geliyoruz.Bende hikayemi yazmak istedim fırsat bulmuşken oğluşum uyuyorken...

Biiraz uzun oldu sabredip okuyabilirseniz=)......

Papatyacım bu nasıl bir doğum hikayesi böyle yıktın kırdın geçti bizi gülsem mi ağlasam mı şaşırdım :))
Anne nolur kakamı yapıyıııımm :KK70: ilahi yaaa
Yavruna sarıl kokla bizler için de bide hangi hastanede dğm yapmıştın canım drun kimdi çok iyiymiş gerçekten
 
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
hayırlı olsunnn :KK16: sağlıcakla büyüt inşallah
topikte her ay bu kadar bereketli mi geçti ya maşallah aralık ayı bebişleri ayın ortası gelmeden 75i geçtik :KK52:

amin karamelcim darisı basna insallah



canımm benim tebrikler gözün aydınn :))
mutlaka uyandır canını acıt uyanmıyosa 2 saatte bir uyandırıp emzirmen lazım hayatım.
bende uyandıramıyodum Gülay'dan(hevuk) Allah razı olsun onun tavsiyeleri sayesinde atlattık sarılığı diyebilirim.kesinlikle 2 saati geçirme Allah korusun sarılık olmasın sizin bebişte :KK43:[/QUOTE]

cok saol gizemcim kesinlikle uyanmyo smdlik sarılgmz yok kyamyrm ona insallah bsey cıkmaz

Canım hayırlı olsun tebrik ederim seniiii
bende sana bakınıyordum ne yaptın diye acaba doğum yaptı da kaçırdım mı dedimm....
nerde yaptın doğumu araştırıyordun hastane?..Allah bir ömür ayırmasın sizi.eşinide seni de kutlarım...

Anılım kötü günler geride kaldı sizin icinde ben yazamadm hc ama hep takip ettm arasın insallah bundan sonra hep yanında olacak herseyin hayırlsı olsun hepmz icn. Hisarda yaptm cnm dogumu sezaryenle oldu bende cok agladm cok uzuldum ama dogdugunda aglamadı nefes alamyodu cok zorlandık seni cok iyi anlyorum minik arasnı kucagndan hc brakmak zorunda kalma insallah
 
Papatyacım bu nasıl bir doğum hikayesi böyle yıktın kırdın geçti bizi gülsem mi ağlasam mı şaşırdım :))
Anne nolur kakamı yapıyıııımm :KK70: ilahi yaaa
Yavruna sarıl kokla bizler için de bide hangi hastanede dğm yapmıştın canım drun kimdi çok iyiymiş gerçekten

dr umla ilgli detaylaı anlatmadım girmedim yani düşün ona rağmen uzun oldu=)
kavacık medsate hastanesi dr özgür kartal dı drum.
ebeler hemşireler hepsi çok iyidi abla gbiydiler.oranın personeli değil de bana destek olamk için ırtımı sıvazlamak elimi tutmak için bulunmuş insanlar gibiydiler.

Drumun bu kadar gaz vererek doğum yaptırdığını bilmiyordum muhtemelen her dr öyledir ama ben bilmediğim için çok şaşardım ıkınma esnasında benle konuştuklarına ,doğum anında söylediklerine,dikişi atarken bile benle neler neler konuştu.
Gerçekten çok samimi bi ortam olduğu için doğum moduna girip ıkınamadım.2 kere çok fena kakam var gibi oldu o sıra ki ıkınmalarımda doğum gerçekleşti zaten.

epidurali doğuma 2 saat kala vermediler çünkü sancıyı hissetmen lazım ıkınman olmaz dedi dr um.yani epidural ağrısız doğum falan değil=)
bana tek faydası 15 dk da 5 cm açıklık yapmasıydı.fazla beklent olmasın diye söylüyorum.ben hayal kırıklığına uğradım çünkü...
 
Anılım kötü günler geride kaldı sizin icinde ben yazamadm hc ama hep takip ettm arasın insallah bundan sonra hep yanında olacak herseyin hayırlsı olsun hepmz icn. Hisarda yaptm cnm dogumu sezaryenle oldu bende cok agladm cok uzuldum ama dogdugunda aglamadı nefes alamyodu cok zorlandık seni cok iyi anlyorum minik arasnı kucagndan hc brakmak zorunda kalma insallah
Hisar güzel hastane yaaa...ben çok beğeniyorum tabi doğum haneyi falan bilmiyorum....
ben dr a sordum beynine oksijen gitmedi sonuçta bir süre,i komplikason olur mu sorun olur mu beyin fonksyionlarında falan hayı olsa anlardık dedi.uarım olmaz cnm.inan bende çok korktum burda yazmadım hep olumsuz şeyleri aksediyor olmak istemedim..ama inan o da benim için çok büyük bir korku...inşallah ilerde herhangi bir hastalığı olmaz kuzumun.
senin sezeryan,ona rağmen nasıl nefessiz kalabiliyor olabiliyor muymuş..
 
Canlar;

Yeni kendimize geliyoruz.Bende hikayemi yazmak istedim fırsat bulmuşken oğluşum uyuyorken...

Biiraz uzun oldu sabredip okuyabilirseniz=)

05.12. perşembe günü dr a gittiğimde oğlmun min 3700 olduğunu ve pazartesiye kadar doğum olmazsa pazartesi gel ve çatı kontrolü yapayım sezeyana alabilirim seni demişti.
Eve gittim çok ağladım sezeryan olcam istemiyorum diye çok taktım kafaya.Normal doğum oldu bildiğiniz gibi ve normal doğum olduğu için oğlum mikrop kaptı ve yoğun bakıma alındı.Oyüzden hep hayırlısı diye dua edelim.
Ben öyle dua ederdim ama gene de içimden normal isterdim...Allah resmen cezalandırdı beni..Ben öyle düşünüyorum en azından.
Neyse....

o gün herkesi kırdım eşimi annemi kardeşimi.annemi ağlattım bile gerginliğimden...
Annem ısrar etti bizde kalın gitmeyin evinize diye.saat de geç olmuştu.Tamam hadi gitmeyelim dedik.
İyi ki gitmemişim, evim hastaneye çok uzak annemin burnunun dibi=))

Gece annem eşimle bana pijama verdi eşime kırmızı polar takın bana mavi polar takım.çok komik olduk
Allah malum etmiş gibi bir sürü komik komik foto çekildik..
akşam yemekte kuru fasulye pilav çorba kereviz yedim.öyle şiştim öyle şiştim öyle rahatsız oldum ki, eşime " benim bugün suyum gelmezse daha gelmez" dedim. Sonradan ""ermişsin sen" dedi bana=)
Neyse bizim foto çekme seremonisi bittikten sonra ben yattım.Eşim her gece yaptığı gibi bana masaj yapmaya başladı .
Ona dedim ki" Barış bana bugünden sonrası geçmez çünkü bugün çok rahatsızım,2 hafta nasıl dayancam.çok şişkinim, hareket edemiyorum bugün" falan gibi bir sürü söylendim durdum bir süürüüüü..

Gece uyandım tuvalete gtmek için.saat 02:35.İlk defa eşimi çağırdım gel beni götür diye.seslendim seslendim 4-5 kere duymadı, sigara içiyormuş balkonda bok içsinn=)
Neyse malum olmuş demek ki,ben tuvalete kalkarken geldi."aa kalktın mı" dedi,"bak işine, doğursam duymayacaksın" diye laf ettim.
Gittim tuvalete bi güzel çişimi yaptım.Kaltım altımı temizledim peçeteye baktım minicik kan var."Barış gelir msin" dedim geldi kanı gösterdim .
"Hastaneye gidelim" dedi."Nişandır,gerek yok" dedim ama sümüksü değildi.direkt kandı yani.klozete bakmak aklıma gelmedi.
sifonu çekecek oldum ki,bi bakarım kanlı su olmuş klozet bulanık halde.Bu ne ya Barış dedim eşime o panik oldu tabi.Benim aklıma gelmedi suyum gelmiş olacağı.
Annemin yanında gittim sakince"Anne bi ger misin bir şey göstercem korkma "dedim.
nasıl fırladı yataktan,geldi baktı suyun gelmiş hadi gidiyoruz dedi.
o sıra nasıl ıkınasım var kakam gelmişgibi .Anne ne olur yaiim kakamı diyorum=)sakın ıkınma o bebek kakan var gibi geliyor sakın diye uyardı.Evde olsam ıkınmıştım.Yürüyorum benim atımdan sular şakır şakır geliyor.Gizemin dediği gibi çıkana kadar 5 tane külot en az 5 tane de ped değiştirmişimdir 3-4 dk içinde.
Annem eşim bir panik annem bir panik onları ben sakinleştirmeye çalşıyorum.ya bi durun sakin kafayla düşünelim diye.O sıra ben laptopu toparlıyorum size yazarım diye=)
eşim diyor ki ne yapıyorsun kk ya yazcam yaa pc yi topluyorum dedim pess ya pess dedi=))
Neyse çıktık hastaneye giderken eşime dedim."Bugün gelecek oğlumuz inşallah".Su gelince doğumun o gün olacağını bilmiyormuş çok heyecanlandı kıyamam=)
"araba kirlenecek bez alalım" dedim "boş boş konuşma" dedi=)
Neyse normalde 5 dk geldiğimiz hastaneye 4 dk da geldik.(gelmişiz farkında değilim)
Drumu aradık hemen açtı yapmam gerekenleri söyledi.Saat 6 gibi gelirim sakın korkma dedi.Bir sürü şey söyledi rahatlattı beni.
Nöbetçi kadın doğumcuya gittim.Korkarak sordum kalbi atıyor mu suyum kalmış mı diye.
Dinletti oğlumun kalbini.suyun az kalmış ama korkma dedi.biraz korktum çünkü Gülay suyu az kaldığı için sancıyı çok ekmişti ve doğum zor olmuştu saatler sürmüştü.
Hemen yatışımı yaptılar nst ye başladılar odamıza geçtik.Os ıra kakam var gibi geliyor annem hala göndermiyor beni tuvalete.en sonunda olan oldu ve yatağa mıçtım=) "ben demiştim anne sana kakam var diye.izin verseydin de alt açmaya değilde tuvalete yapsaydım" dedim=)böylece lavmana da gerek kalmadı=)
Bu arada geçtiğimiz oda topikten AYLN nin sabah boşalttığı odaydı ne kısmet=)
saat 6ya kadar sancım yoktu .dr um geldi. çatı muayenemi yaptı açıklığıma baktı.çatın çok geniş süper,açıklığında 2 cm dedi.zaten oğlum 3700 demesine rağmen 3900 doğu=)
kendi sancılarım başladı 90-100 şiddetnde.kimseye haber vermedik.ylnız çekmek istedim sancımı.
çok az şiddette suni sanç taktı saat 7 de.
suyum giderek azaldığından ve hafifte olsa suni sancıdan ben kıvranıyorum bağırmıyorum ağlamıyrum çünkü ona bile halim yok.3 dk bir 30 sn vuruyo gidiyor.Geliyo barış sancı geliyor bitsin dayanamıyorum diye diye saati 9 ettik.dr geldi baktı 4 cm olmuş açılman hemen epidurale dedi.o 2 saat bitmek bilmedi 7 den 9 a.
İndik epidurale. kadın beş yüz kere uyararak beni hareket etmeyeceksin sancı gelince söyle dokunmayalım müdahaleyi bırakalım diye.Taktı epi yi saat 10 geliyoruz. tabi ki hiç bir şey hissetmedim takarken. sonra çıktık odaya tekrar.benim ayaklarda uyuşma karıncalanma başladı. sonra 20 dk içinde benim açılmam9 cm oldu.epiduralin en büyük iyiliği bana bu oldu. sancımı kesmedi. Hatta yapamadınız diye hemşirelere laf ettim.tutmadı epi yapamadınız çok sancım var dedim.
Doğum haneye iniyoruz dedi dr um. Aşağı inik 10 u geçiyordu.
Bundan sonra doğum hanedeydik.1,5 saat 9 dan 10 a açılmamı bekledik. en zoru o kısımdı annemler kapıda eşim içerdeydi. sancıda yanımda olsun istedim doğum başlarken çıktı.
Doğumhane öyle temiz öyle gzeldiki dr um ebeer heşireler herkes öyle temzdiki moda giemedim. dr umda dedi.hadi anıl doğum moduna giremedin dedi...sizin sayenizde dedim=)
sancı gelirken ıkın dedi.sanırım 5 . ıkınmamda geldi. Hadi anıl doğum saatini cuma saati yazalım hadi kızım diye diye alnımdan öpe öpe doğum yaptırdı bana. Ben böyle gaz böyle destek görmedim.Bebeğim büyük oluğu için karnıma 2 ebe bastırdı ama hiç acı hissetmedim ne bebek çıkarken ne dikiş ne bir şey.dikiş anında hep muhabbet ettik drumla.dikiş atmadan hissedecek miyim özgür hanım dedim hayır hissetmiceksin ama gene de bi tane daha iğne yapabilirim dedi hemen zırt bi iğne yaptı hisetmedim iğneyi de dikmeye başladı. 3 dikişim var bu arada.
doğum oldu, dikişim atıldı dr um çıktı 5 dk sonra çataldan yatağa yürüyerek gitim yaklaşık 20 metre mesafeyi.
Oğlum çıktığında mosmordu çünkü kordon boynuna dolanmış ve nefessiz kalmıştı. yeni yeni morluğu geçti. Onu öyle görünce çok korktum göğsüme yatırdıklarında.

Kapıdan aras önce çıktı tabi.Ben çıkarken herkes kapıda endişe içinde bana bakıyordu.Ben çok iyiyim heyooo oğlum nerde ey ddostlar diye dalga geçiyordum=)

Epiduralin yan etkilerinin hiç birini yaşamadım. sadece 2 gündür sol dizimde uyuşukluk var o kdar. o da rahatszlık verici değil.ne bel ağrısı ne sırt ne baş..

Tekrar doğum yapsam gene normal doğum isterim.evet sancı çok hoş bir şey değil ama topu topu 10 saat gibi sürmüş gibi gözükse de doğumum aslında4 saat falan sürdü.

Ban göre doğumum kolay oldu.Ben daha korkunç bir şey bekliyodum açıkçası dah acı verici.Belki benim ağrı acı eşiğim düşük ama 4-5 saat o sancı çekilmeyecek bir şey değil....evet acı verici ama dayanılmayacak kadar değil.

sonrasını zaten az çok biliyorsunuz tekrar canınızı sıkmak istemiyorum.Şimdi sonsuz şükür Yaradana evimizdeyiz...
emmiyoruz biberona alıştı o yüzden sağıp veriyorum çok zor oluyor ama en azından sütüm var ve verebiliyorum.

Darısı geride kalanlara inallah.Rabbim tüm hamilelere bir avazda sağlıkla kurtulmak nasip etsin....

Arkadaşım çok sevindim evladınla evinde olduğun için paşa artık hep evinde sağlık sıhhatle anne babasıyla birlikte büyüsün inşallah :) biz hala bekliyoruz oğluşumu dışarısı soğuk diye niyeti yok galiba :) normal doğum olduğu için bekliyor dr um 41. Haftaya kadar ne olur dua edin hayırlısıyla kendi sancımla doğuma gitmeyi nasip etsin Rabbim. Ufacık sancı oluyor ha geldi geliyor diyorum hooooop geçiyor. Hayırlısıyla sağlık sıhhatle kavuşalim inşallah
 
Kızlar bir şey sorcam.kv benim 2 dir sütümü çöpe atıyoru.Çünkü fazla ısıtıyor.
60 cc ye yakın sütüm çöpe gitti!!!

Buzdolabından çıkan süt(buzluktan değil)ısındıktan sonra tekrar ısınmaz di mi.bilginiz var mı nerden öğrenebilirim?
 
Arkadaşım çok sevindim evladınla evinde olduğun için paşa artık hep evinde sağlık sıhhatle anne babasıyla birlikte büyüsün inşallah :) biz hala bekliyoruz oğluşumu dışarısı soğuk diye niyeti yok galiba :) normal doğum olduğu için bekliyor dr um 41. Haftaya kadar ne olur dua edin hayırlısıyla kendi sancımla doğuma gitmeyi nasip etsin Rabbim. Ufacık sancı oluyor ha geldi geliyor diyorum hooooop geçiyor. Hayırlısıyla sağlık sıhhatle kavuşalim inşallah

çok teşekkür ederim cnm.dua ederim tabi..hamilelerin duası kabul olurda lohusaların olmaz mı?
İşallah dilediğince hakkında hangisi hayırlsıysa sağlıklı olursa o olsun.sakın diretme normal diye.ben çok pişmanım o gün ağladığım için.kısmet tabi olacağı varmış yaşayacağı varmış yaşadım
Rabbim beterinden korusun...

havalar ısınmaya başladı beklesin paşamız biraz daha annesi.işini biliyor evladın bak.acele etme panik yapa doğmuyo diye.orda kalmayacak=)sabırsızlığnı çok çok iyi anlıyorum ama geç olsun güç olmasın tadını çıkart karnını sev.ben şimdiden özledim hamileliği...
 
canımcımmm gözün aydın tebrik ederimmm Allah bağışlasınn yavrunu :)):nazar:

sarılığı göz bebeğinin beyazından anlayabilirsin beyaz değil sarı oluyo sık sık emzir canım yetmiyosa şu ilk dönem mama var hatta..


canımm benim tebrikler gözün aydınn :))
mutlaka uyandır canını acıt uyanmıyosa 2 saatte bir uyandırıp emzirmen lazım hayatım.
bende uyandıramıyodum Gülay'dan(hevuk) Allah razı olsun onun tavsiyeleri sayesinde atlattık sarılığı diyebilirim.kesinlikle 2 saati geçirme Allah korusun sarılık olmasın sizin bebişte :KK43:

Çok sağol canımmm:) neyseki gözlerinde falan sarılık yok suratında da... Bakalım yarın doktorumuz görecek:) ben de sık sık emziriyorum dediğin gibi olmadı sağıp veriyorum ve arada bir mama takviyesi de yapıyorum... Doktorumuz da zaten mama verin dedi çünkü benim bebeğim zten çok küçük sarılık olma şansı var sen ver dedi... İnşallah hepimiz sağlıkla mutlu mutlu büyütürüz bebişleri:)

Bu arada Anıl hikayeni gülerek okudum dikişlerim çok acıdı alacağın olsun:) gözün aydın öp kokla yavrunu bol bol:) Allah bir daha başka ayrılık yaşatmasın:)
 
Bu arada Anıl hikayeni gülerek okudum dikişlerim çok acıdı alacağın olsun:) gözün aydın öp kokla yavrunu bol bol:) Allah bir daha başka ayrılık yaşatmasın:)
cnmmmm seni de tebrik ederimmmmm.
unutum yazacaktım...güle güle büyüt evladını Allah ayırmasın...
muckkk en kocamanındannnnn
 
Bı daha ne zaman cagirdi kontrole.. Bide bebis ne durumda kilosuna felan ne dedi..catı muayenesi yaptimi.. Cok soru sordum ama cok merak ediyorum napiiiiiimmm ben daha persembe gidecem :KK43:

haftaya c.tesi dedi ama bence daha önce görüşürüz :) sağlıkla...
3700 civarı kilo
çatı muayenesine sıcak bakmayan bir doktor benim doktorum
sancı esnasında bakacak
sen hareketleri fln takip ediyorsun değil mi? önemli bu..
 
Canlar;

Yeni kendimize geliyoruz.Bende hikayemi yazmak istedim fırsat bulmuşken oğluşum uyuyorken...

Biiraz uzun oldu sabredip okuyabilirseniz=)

05.12. perşembe günü dr a gittiğimde oğlmun min 3700 olduğunu ve pazartesiye kadar doğum olmazsa pazartesi gel ve çatı kontrolü yapayım sezeyana alabilirim seni demişti.
Eve gittim çok ağladım sezeryan olcam istemiyorum diye çok taktım kafaya.Normal doğum oldu bildiğiniz gibi ve normal doğum olduğu için oğlum mikrop kaptı ve yoğun bakıma alındı.Oyüzden hep hayırlısı diye dua edelim.
Ben öyle dua ederdim ama gene de içimden normal isterdim...Allah resmen cezalandırdı beni..Ben öyle düşünüyorum en azından.
Neyse....

o gün herkesi kırdım eşimi annemi kardeşimi.annemi ağlattım bile gerginliğimden...
Annem ısrar etti bizde kalın gitmeyin evinize diye.saat de geç olmuştu.Tamam hadi gitmeyelim dedik.
İyi ki gitmemişim, evim hastaneye çok uzak annemin burnunun dibi=))

Gece annem eşimle bana pijama verdi eşime kırmızı polar takın bana mavi polar takım.çok komik olduk
Allah malum etmiş gibi bir sürü komik komik foto çekildik..
akşam yemekte kuru fasulye pilav çorba kereviz yedim.öyle şiştim öyle şiştim öyle rahatsız oldum ki, eşime " benim bugün suyum gelmezse daha gelmez" dedim. Sonradan ""ermişsin sen" dedi bana=)
Neyse bizim foto çekme seremonisi bittikten sonra ben yattım.Eşim her gece yaptığı gibi bana masaj yapmaya başladı .
Ona dedim ki" Barış bana bugünden sonrası geçmez çünkü bugün çok rahatsızım,2 hafta nasıl dayancam.çok şişkinim, hareket edemiyorum bugün" falan gibi bir sürü söylendim durdum bir süürüüüü..

Gece uyandım tuvalete gtmek için.saat 02:35.İlk defa eşimi çağırdım gel beni götür diye.seslendim seslendim 4-5 kere duymadı, sigara içiyormuş balkonda bok içsinn=)
Neyse malum olmuş demek ki,ben tuvalete kalkarken geldi."aa kalktın mı" dedi,"bak işine, doğursam duymayacaksın" diye laf ettim.
Gittim tuvalete bi güzel çişimi yaptım.Kaltım altımı temizledim peçeteye baktım minicik kan var."Barış gelir msin" dedim geldi kanı gösterdim .
"Hastaneye gidelim" dedi."Nişandır,gerek yok" dedim ama sümüksü değildi.direkt kandı yani.klozete bakmak aklıma gelmedi.
sifonu çekecek oldum ki,bi bakarım kanlı su olmuş klozet bulanık halde.Bu ne ya Barış dedim eşime o panik oldu tabi.Benim aklıma gelmedi suyum gelmiş olacağı.
Annemin yanında gittim sakince"Anne bi ger misin bir şey göstercem korkma "dedim.
nasıl fırladı yataktan,geldi baktı suyun gelmiş hadi gidiyoruz dedi.
o sıra nasıl ıkınasım var kakam gelmişgibi .Anne ne olur yaiim kakamı diyorum=)sakın ıkınma o bebek kakan var gibi geliyor sakın diye uyardı.Evde olsam ıkınmıştım.Yürüyorum benim atımdan sular şakır şakır geliyor.Gizemin dediği gibi çıkana kadar 5 tane külot en az 5 tane de ped değiştirmişimdir 3-4 dk içinde.
Annem eşim bir panik annem bir panik onları ben sakinleştirmeye çalşıyorum.ya bi durun sakin kafayla düşünelim diye.O sıra ben laptopu toparlıyorum size yazarım diye=)
eşim diyor ki ne yapıyorsun kk ya yazcam yaa pc yi topluyorum dedim pess ya pess dedi=))
Neyse çıktık hastaneye giderken eşime dedim."Bugün gelecek oğlumuz inşallah".Su gelince doğumun o gün olacağını bilmiyormuş çok heyecanlandı kıyamam=)
"araba kirlenecek bez alalım" dedim "boş boş konuşma" dedi=)
Neyse normalde 5 dk geldiğimiz hastaneye 4 dk da geldik.(gelmişiz farkında değilim)
Drumu aradık hemen açtı yapmam gerekenleri söyledi.Saat 6 gibi gelirim sakın korkma dedi.Bir sürü şey söyledi rahatlattı beni.
Nöbetçi kadın doğumcuya gittim.Korkarak sordum kalbi atıyor mu suyum kalmış mı diye.
Dinletti oğlumun kalbini.suyun az kalmış ama korkma dedi.biraz korktum çünkü Gülay suyu az kaldığı için sancıyı çok ekmişti ve doğum zor olmuştu saatler sürmüştü.
Hemen yatışımı yaptılar nst ye başladılar odamıza geçtik.Os ıra kakam var gibi geliyor annem hala göndermiyor beni tuvalete.en sonunda olan oldu ve yatağa mıçtım=) "ben demiştim anne sana kakam var diye.izin verseydin de alt açmaya değilde tuvalete yapsaydım" dedim=)böylece lavmana da gerek kalmadı=)
Bu arada geçtiğimiz oda topikten AYLN nin sabah boşalttığı odaydı ne kısmet=)
saat 6ya kadar sancım yoktu .dr um geldi. çatı muayenemi yaptı açıklığıma baktı.çatın çok geniş süper,açıklığında 2 cm dedi.zaten oğlum 3700 demesine rağmen 3900 doğu=)
kendi sancılarım başladı 90-100 şiddetnde.kimseye haber vermedik.ylnız çekmek istedim sancımı.
çok az şiddette suni sanç taktı saat 7 de.
suyum giderek azaldığından ve hafifte olsa suni sancıdan ben kıvranıyorum bağırmıyorum ağlamıyrum çünkü ona bile halim yok.3 dk bir 30 sn vuruyo gidiyor.Geliyo barış sancı geliyor bitsin dayanamıyorum diye diye saati 9 ettik.dr geldi baktı 4 cm olmuş açılman hemen epidurale dedi.o 2 saat bitmek bilmedi 7 den 9 a.
İndik epidurale. kadın beş yüz kere uyararak beni hareket etmeyeceksin sancı gelince söyle dokunmayalım müdahaleyi bırakalım diye.Taktı epi yi saat 10 geliyoruz. tabi ki hiç bir şey hissetmedim takarken. sonra çıktık odaya tekrar.benim ayaklarda uyuşma karıncalanma başladı. sonra 20 dk içinde benim açılmam9 cm oldu.epiduralin en büyük iyiliği bana bu oldu. sancımı kesmedi. Hatta yapamadınız diye hemşirelere laf ettim.tutmadı epi yapamadınız çok sancım var dedim.
Doğum haneye iniyoruz dedi dr um. Aşağı inik 10 u geçiyordu.
Bundan sonra doğum hanedeydik.1,5 saat 9 dan 10 a açılmamı bekledik. en zoru o kısımdı annemler kapıda eşim içerdeydi. sancıda yanımda olsun istedim doğum başlarken çıktı.
Doğumhane öyle temiz öyle gzeldiki dr um ebeer heşireler herkes öyle temzdiki moda giemedim. dr umda dedi.hadi anıl doğum moduna giremedin dedi...sizin sayenizde dedim=)
sancı gelirken ıkın dedi.sanırım 5 . ıkınmamda geldi. Hadi anıl doğum saatini cuma saati yazalım hadi kızım diye diye alnımdan öpe öpe doğum yaptırdı bana. Ben böyle gaz böyle destek görmedim.Bebeğim büyük oluğu için karnıma 2 ebe bastırdı ama hiç acı hissetmedim ne bebek çıkarken ne dikiş ne bir şey.dikiş anında hep muhabbet ettik drumla.dikiş atmadan hissedecek miyim özgür hanım dedim hayır hissetmiceksin ama gene de bi tane daha iğne yapabilirim dedi hemen zırt bi iğne yaptı hisetmedim iğneyi de dikmeye başladı. 3 dikişim var bu arada.
doğum oldu, dikişim atıldı dr um çıktı 5 dk sonra çataldan yatağa yürüyerek gitim yaklaşık 20 metre mesafeyi.
Oğlum çıktığında mosmordu çünkü kordon boynuna dolanmış ve nefessiz kalmıştı. yeni yeni morluğu geçti. Onu öyle görünce çok korktum göğsüme yatırdıklarında.

Kapıdan aras önce çıktı tabi.Ben çıkarken herkes kapıda endişe içinde bana bakıyordu.Ben çok iyiyim heyooo oğlum nerde ey ddostlar diye dalga geçiyordum=)

Epiduralin yan etkilerinin hiç birini yaşamadım. sadece 2 gündür sol dizimde uyuşukluk var o kdar. o da rahatszlık verici değil.ne bel ağrısı ne sırt ne baş..

Tekrar doğum yapsam gene normal doğum isterim.evet sancı çok hoş bir şey değil ama topu topu 10 saat gibi sürmüş gibi gözükse de doğumum aslında4 saat falan sürdü.

Ban göre doğumum kolay oldu.Ben daha korkunç bir şey bekliyodum açıkçası dah acı verici.Belki benim ağrı acı eşiğim düşük ama 4-5 saat o sancı çekilmeyecek bir şey değil....evet acı verici ama dayanılmayacak kadar değil.

sonrasını zaten az çok biliyorsunuz tekrar canınızı sıkmak istemiyorum.Şimdi sonsuz şükür Yaradana evimizdeyiz...
emmiyoruz biberona alıştı o yüzden sağıp veriyorum çok zor oluyor ama en azından sütüm var ve verebiliyorum.

Darısı geride kalanlara inallah.Rabbim tüm hamilelere bir avazda sağlıkla kurtulmak nasip etsin....

canım kah gülümsemeli kah üzülmeli hikayeni heyecanla okudum
maşallah şu anki durumunuza
daha iyi olun inşallah
ya bu kordon olayını duymamıştım bir de o kötü olmuş, Allah muhafaza...
benim de en büyük korkularımdan biri o, doğum esnasında farketmedi mi ya da öncesinde?
neyse ki bir sorun olmamış
şimdi nasıl kuzun? değerleri nasıl?
 
doğum yapan arkadaşların hepside bebeklerini sağlıklı sıhhatli büyütürler inş. kendilerine de çok geçmiş olsun.darısı bizlere.
 
çok teşekkür ederim cnm.dua ederim tabi..hamilelerin duası kabul olurda lohusaların olmaz mı?
İşallah dilediğince hakkında hangisi hayırlsıysa sağlıklı olursa o olsun.sakın diretme normal diye.ben çok pişmanım o gün ağladığım için.kısmet tabi olacağı varmış yaşayacağı varmış yaşadım
Rabbim beterinden korusun...

havalar ısınmaya başladı beklesin paşamız biraz daha annesi.işini biliyor evladın bak.acele etme panik yapa doğmuyo diye.orda kalmayacak=)sabırsızlığnı çok çok iyi anlıyorum ama geç olsun güç olmasın tadını çıkart karnını sev.ben şimdiden özledim hamileliği...

Her ne yaşıyorsak bir sınav ve gunahlarimiza kefaret canım. Rabbim bundan sonra evladınızla birlikte güzel mutlu huzurlu bir yaşam nasip etsin. Ben diretmiyorum da dr um bebeğin başı aşağıda olduğu için hep normal diyor bekliyoruz bakalım artık haftaya çağırdı tekrar. Kısmet bakalım
 
haftaya c.tesi dedi ama bence daha önce görüşürüz :) sağlıkla...
3700 civarı kilo
çatı muayenesine sıcak bakmayan bir doktor benim doktorum
sancı esnasında bakacak
sen hareketleri fln takip ediyorsun değil mi? önemli bu..

Maşallah insallah benimkide o kilodadir :)) benimki bakti çatıya en son gittigimde bundada bakar heralde açılma varmı die.. Evet cnm takip ediyorum ozellikle saat 11 gibi başlayıp beni uyutmayan ve alt taraftan canımı acıyacak hareketler yapıyor 2 gundur boyle alttan çıktı cikacak gibi..dogum icin hic mı bıse demedi.. Bide benim 2 gundur felaket gazım var anlamadım cok rahatsiz ediyor gaz yapacak seyler yemediğim halde cok fazla..
 
X