2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?


  • Ankete Katılan
    469
ne çektik bu parmaklardan sen ben SENAYAHU=)
inşallah geçecek yoksa çocuk doğduğunda kucağıma dahi alamam bebeğimi
kırılır herhalde çıt diye parmaklarım=)[/

ah sorma be anılım bu çocuklar için neler çektik neler...doğumdan sonra geçmezse bebişleri nasıl tutarız...

Merhaba güzel anneler ben ne zamandır yazamıyorum ama okuyarak takip etmeye çalışıyordum Perşembe günü kontrol için doktora gittim açılma ve düzenli sancılarım oldu doktor hastaneye yatırdı neyse cuma günü sancılarım ve serumlarla durduruldu eve geçtim elimde 10 sise serumlarla neyse doktorum Cumartesi tekrar çağırdı ve dogum sancıları başlamıştı 35+5 ti daha minik kızım o gece tekrar hastaneye yatırıldım doktorum arkadasımdı gece aynı odada kaldık sürekli nst ye bağlandım ama kuzum dayanamadı sabah 3 dk da bir gelen sancılarla sezeryane alındım ve sonuc spînal ameliyatla 3 kg aglayarak ameliyathaneyi inlerin Miramız doğdu hersey normal görünüyordu ama öyle olmadı bebeğimi kuvoze aldılar ben eve çıktım o hastanede ciğerleri gelişmemiş yoğun bakımda kalacak ne olursunuz dua edin bebeğime elim boş geldim süt sağıyorum ama içirmiyorlar zaten sütümde az geliyor ne olursunuz dua edin kızlar sancınız olursa sakın ihmal etmeyin hemen doktora gidin hepinize sağlıklı doğumlar dilîyorum doğum yapanlarında çocuklarıyla beraber uzun ömürler diliyorum:KK25:

hayırlı olsun canım ya..dualarımız senınle...kilosu gayet iyi..haftasıda fena değil aslında..eminim en kısa sürede çıkacaktır...En kısa sürede mirana kavuşursun inşallah..
 
Resulullah S.A.V söyle buyuruyor: Hamile kadinlara, cocuklarinin iyi ahlakli olmalari icin ayva yemelerini tavsiye edin. Ayva yemek, akil ve zekayi fazlalastirir Ayva cocuklarda sagligi korur, büyümeyi ve gelismeyi hizlandirir Bircok hastaliga sifa olan ayva, kalp akciger, bogaz, migde ve bagirsaklari zararli mikroplardan koruyarak hazimsizlik gibi sorunlari önler. Cilde ve tirnaklari zinde, parlak ve daha saglikli hale getirir Grip ve nezle de iyilesmeyi hizlandirir

Kaynak Linki : Hamilelikte Narin / Ayvanin Faydalarini Biliyormusunuz Meleklerim | Hamilemiyim Moda Sağlık Gebelik Kadın Sitesi - Melekler Mekanı

alınıtıdır..



ayva ile ilgili çok güzel şeyler var.. ben daha toplamda iki tane yedim sanırım hamileliğim boyunca.. bu akşam alacam hemen.. narla ilgilide çok güzel şeyler yazıyor bu linkte.. bence aşırıya kaçmadıkça zararlı olduğunu sanmıyorum

aşırı yedim aşırıda canım çekti
ne güzel tesadüf yemişim öyle
 
ondan bende aldım göğüs ucum olmadğı için ama genelde anneler yara olmasın diye alıyor
o da dursun ama uç yara olursa soğan suyu gerçekten çok iyi geliyormuş.kızlar öyle yazmıştı.

deneyeceğim
bende aldım fakat anne-bebek güven bağı için ucu her zaamn kullanmamak gerekiyor, kokunu alması çok önemli
ben kullananlara kızardım hep, ama yara sonucunda çocuğun almaması ve almama sebebi ile sütün azalması daha büyük soruna neden oluyor, o sebeple biraz boş biraz uçlu biraz boş biraz uçlu :)))
 
1-pembegri :nazar:
2-ocakn:nazar:
3-damla17:nazar:
4-angelif:nazar:
5-moiraia:nazar:
6-guelbeyaz:nazar:
7-cnnm:nazar:
8-browny:nazar:
9-mdaa:nazar:
10-ecemsu1:nazar:
11-kayraneren81:nazar:
12-eylül2807:nazar:
13-mhsezer:nazar:
14-umut_iklimi:nazar:
15-uzay100:nazar:
16-ercelf:nazar:
17-hevuk:nazar:
18-lusnica:nazar:
19-agresifmelek:nazar:
20-hayat_ask:nazar:
21-miges:nazar:




ayyyyy maşallahhhh darısı başımıza inşaallah :KK52: amma doğuran olmuş kasım anneleri sizi :KK49: rabbim mis kokulularınızı bağışlasın size :KK16::nazar::emir_bebek:
 
göğüs ucu kremleri ile ilgili endişemiş paylaşmak istiyorum

göğüs ucuna yapılan masaj beyinden rahme bir sinyal gönderiyormuş (doğumun başladığına işaret)
o sebeple ben açıkçası korkuyorum, krem sürmüyorum
çok nadiren lieracın elimde kalan kısmını hızlıca bi geçiyorum


* doktorunuza sorun yine de...
 
Ablamlar çok çrkti bende öyle. Soğan işr yaramıştı göğüslerimden nerdeyse kan geliyordu Rahmetli yengem bizim tarafta biraz arnavutluk var ve çoğu hamıle kadın doğuma gitmeden sürür ve doğumdan sonra kreme dwvam edilir

emzirmede devam etmiyoruz yani
anlatsana biraz nasıl yapacağız?
kokmaz mı çocuğa? soğutmaz mı memeden?
 
deneyeceğim
bende aldım fakat anne-bebek güven bağı için ucu her zaamn kullanmamak gerekiyor, kokunu alması çok önemli
ben kullananlara kızardım hep, ama yara sonucunda çocuğun almaması ve almama sebebi ile sütün azalması daha büyük soruna neden oluyor, o sebeple biraz boş biraz uçlu biraz boş biraz uçlu :)))
evet o kesinlikle var ten teması olmalı
ama bence bi çıkart bi tak hiç olmaz bebek afallar gibime geliyor
ben acımasın diye değilde meme ucum olamdığı için kullanacağım.
acı çok kötü oluyormuş ama gene de ucum olsaydı kullanmazdım o acıya dayanırdım..
gögüs ucu kremlerini dogumdan öncemi başlamak gerek? önerebilceginiz bi krem varmı ?
evet öncesinde kullanmak daha iyi oluyormuş özellikle meme ucu çatlağın varsa bende lanolin ve garmastan pomat kullanıyorum.
 
Ben biraz alt komşuma iniyorum
bana bir kere bile gelmemiş olan vefasız komşuma
bebeği tam 50 günlük oldu....biraz seveyim cennet kokuluyuuuu
 
evet o kesinlikle var ten teması olmalı
ama bence bi çıkart bi tak hiç olmaz bebek afallar gibime geliyor
ben acımasın diye değilde meme ucum olamdığı için kullanacağım.
acı çok kötü oluyormuş ama gene de ucum olsaydı kullanmazdım o acıya dayanırdım..

evet öncesinde kullanmak daha iyi oluyormuş özellikle meme ucu çatlağın varsa bende lanolin ve garmastan pomat kullanıyorum.

acıdan ziyade yaradan dolayı reddetmesinden korkuyorum, onun sıklığı işte her emzirmede uçlu yada her emzirmede uçsuz şeklinde değilde onu arada kullanmak, bakalım belkide yapay ucu reddecek, yaşayıp göreceğiz canım
 
dün giremedim öğleden sonra hep hastanedeydim. ne olacak bilmiyorum moralim çok bozuk.. papatya ne yaptı acaba, onuda okuyamadım.

Nörolog MR istedi ama MR merkezi sorumlusu ben bu sorumluluğu göze alamam çekmem dedi. Tıp fak.ne gönderdiler onlarda çekmek istemedi, ilaç tedaviside iyi değil dediler. bugn yine gidecem duyma testi falan istediler..


ve ben dün saat 2'den akşam 8'e kadar kadın doğum doktoruma ulaşmaya çalıştım, çünkü onunla görüşmemi istediler.. ama adama ulaşamadım cebinide muayenesinide açmadı.. bir daha da ona kesinlikle gitmeyecem.. bu saatten sonra bir de doktor hastane arayacam.

çok geçmiş olsun canım, MR için neden bu kadar endişelendiler anlamadım:44: MR'da radyasyon falan yok ki sadece manyetik alan var, mıknatıs gibi. ben 16.haftalık hamileyken çektirdim. hem prof beyn cerrahımla hem radyologla hem de jinekoloğumla görüştüm. hepsi de çektirmemi ısrarla söyledi. belki bebeğin haftasının ilerlemesi ile alakalıdır.

Rabbim sana da Papatyaya da acil şifalar versin. Şükür ki geçici bir rahatsızlık. bu havalar da çok etkiliyor. ben de yürüyüş yapıyorum, Tüm yürüyüş yapanlar yüzlerini iyi korusunlar...
 
yoklar evde sevemedim bebişi=(
ya da baktı delikten beni görünce açmadı =//

şaka bi yana altta ki de yalnız bakıyo bebeğine bende yalnız bakcam...çok şeyy öğrenirdim ondan aslında ama samimi değiliz
peh=//
 
X