2012 Şubat Anneleri

super haber bu dabi koku disindaaaa

kızlar bişi sorucam.beliritileriniz neler?benim hiç midem bulanmıyor.sadece göğüslerimde ve karnımda şişkinlik var o kadar.5+4 hamileyim.sizin belirgin belirtileriniz nedir?

canim henuz erken bulanti olmasi icin 7. haftada basiyor bulantilar normalseyrediyor seninki su an hepimiz gectik senin gectigin yollardan simdi baskbaska seyler cikiyor
merhaba adese,
bende de çok fazla yemek yeme isteği ve akşamları da çok fazla halsizlik oluyor.ama mide bulantım yok.normal mi diye merak ettim
nor mall merak etmee illaki bulanacak diye birsey yok canim merak etme bebegin sninle mesela benim sabhalari hic hamile degilmisin gibi oluyor taki ögleden sonraya kadar benim ögleden sonra bulantilarim basliyor

gecmis olsun valla evdeyim ama 3 bucurum var bide misafir geldimi ayakta kalyirosun nasil oldugunu anlamadan gun geciyorr
ben siyah cay içiyorum ama acık ve abartmamak sartıyla içebilirsin demişti dr um.....
sütüde nesguikle karıstırıp ancak öle içebiliyorum sizler napıosunuz süt içebiliyomusunuz
evet icine ben pekmez karistiriyorum öle iciyorum kan dengelensin diye kizlar sizde icin

ciddimisin canım 5+4 te bukadar belirti oluyomu ya bende hiç bişey yok sadece hep yorgun ve uyku hailndeyim okadar 5+3üm bende.ne zaman basladı belirtilerin
canim korkma belirtiler bel agrisi kasik agris o sekilde oluyor henuz erkekn korkma 7 haftalikken duyar gibiyim seni midem bulaniyorrrrrdedigini

canim en saglikli supheye girme 6+5 de git dr.a hem kesen hemde kalb atisi duyulacaktir

canim sende listede yoksun bilgileri yolla ekleyelim uzlme benim 3. cocukta mide bulantisi olmadi hamile degil gibi hamillelik gecirdim bennn

midemmmm bulanıyoooooooooooooooooo :'( çok kötüyüm çook
ayyy canim benimm yesinlerr seni guccuk annem benimmm olsun olsun yapacak birsey yok yat yatmanin cok faydasi var eger calismiyorsan

bi de yoğurt ne kadar çok yersek mide bulantısı o kadar az oluyomuş.yiyebildiğim kadar yiyorum......
haddi hesabi yok yogurt icimi bastiriyor kacik kacik yiyorum bennnnn tavsiye ederim bulantida olmuyor soguk sogukk iyi geliyor

canim 6+2 benim hem kesem hemde kalbi görduk endisenme bekle derim ben sabrin sonu selamett

kızartma mı ıyyyy nasıl yedin yağlı düşünmek bile istemiyorum ben dün burnumu pamukla kapatıp bulaşıkları makinaya attım öyleyken bile cıkardım ( 7 haftada bitermi ee ben 8 e gircem yarın hiç sanmıyorum biteceğini bana 3. ayda azalır yavas yavas biter dediler nerden duydun 7 oldugunu inşallah öyle olur bide calışıyorum herşey kokuyorrr kagıtlar bile gazeteler allahım yaa cok kötüyüm..

gurbet güzeli benide eklersen sevinirim 26 yaşındayım ilk çocugum olacak 5+6 günlük hamişim tahmini dogumum 14 şubat olacak başka neler yazmam gerekli
ekledim canim sagolasin bu arada hosgeldin sefa geldinn masAllah yaa
sanada gunaydin canim korma bugun gorebilirsin

seni korkutmak istemem canim fakat 4. ay son buldu benim kusmalar bulantilarrr fazla umutlanma derim ben yeni basladi daha bulantilarr kusmalarrr hemen gecmezzzz

günayyydnnnnn kızzzzlaarrrrr

Günaydın küçük anneler.

günaydın kızlar bebişler iyidir umarım bende ne kusma ne bulantı hiç bişey yok sadece sürekli deprem oluyo zannediyorum bugün birazda belim ağrıyor. sanırım bizde 7. haftamıza girdik kazasız belasız atlatırız inşallah

Günaydıııın :) İyidirler inşallah... Elimde olsa 24 saat dikizlicem içerde naapıyo acaba diye ama... İşte... :)) Maşallah de kendine, nazar etme. Ben de bulantım nasıl geçer diye herşeyi yoyorum: Neyin iyi geleceğini bulmak için. İnşallah sağ salim, sağlıkla sıhhatle huzurla geçer önümüzdeki günler de, içimizde neler olup bittiğini somut şekilde görmek nasip olur hepimize. :) :81:

:)) bende geçenlerde ultrason aletimi alsam eve diye düşünmedim değil yani canım ay zaten daha yeni yeni kendime geliyorum kanamadan dolayı onları yaşayacağıma bulantıları kesinlikle tercih ederdim canımm maşallah diyeyim bunada şükür

amin amin insAllahhhh
alallim kz valla her saat bakariz bebislere ilerde o da olur merak etmeeeee

kapali kutu iste ALLAHIM SAGLIK SIHHATLI KUCAGIMIZA ALMAYI NASIP ETSIN INSALLAHH

cok erken baslamıs belirtilerin Allah yardımcın olsun canım hepsi bir arada zor olsa gerek

yazan yerlerin altına da cevaplarını yazıyorsun...
tsk ederim canım oldu sanırım zaten bütün sayfaları okurken yoruluyorum tek tek cvp yazmaya üşeniyodum okuyup begenip geciyodum.

bende de yok canım hiç bişey yorgunluk ve uyku halinden baska bide gögüslerim bomba gibi şiş acıyo okadar.normalmiş evet bütün hamileligi boyunca belirt yasamayanlarda var mesela annem ama işte mide bulantısı aserme falan oldumuda gebelik saglıklı ilerliyo diyolar ne kadar dogru tartısılır.ilk gebeligim 8hafta sürdü hiçbir belirti olmamıstı düştü oyuzden tedirginim ama kötü düşünmekte istemiyorum sende düşünme bence arkadaslar neler cekiyolar şükür halimize[/QUOTE]

Canım rabbim bebeklerimizi korusun, çok korkuyorum ona bişey olacak diye...

Çocuğunuza yabancı dil, ya da sanat eğitimini hamileliğiniz ilk aylarından itibaren verebileceğinizi biliyor muydunuz?
Psikologlar hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi olan 3. ve 6. aylar arasında çocuğun zihinsel gelişiminin başladığını ve annenin heyecana bağlı ortamından etkilenen çocuğun, çeşitli uğraşlarından da etkilendiğini belirtiyorlar.
Psikolog Halis Özerk, "Anne karnındaki bebeğin, koşullama yöntemiyle yabancı dile, çeşitli sanatsal etkinliklere, bazı bilimlere yatkınlığı artırılabilir, düzenli uyku alışkanlığı kazandırılabilir. Örneğin, hamileliğin 2. döneminde sürekli yabancı dil konuşan, dinleyen annenin çocuğunun o dile kolayca hakim olabildiği; resime kendisini adayan annenin de çocuğunun resime karşı yetenek kazandığı saptanmış. Ayrıca matematik, fizik gibi bilimlerle ilgilenen annenin de çocuğunun bu bilimlere karşı başarılı olduğu görülmüş" diyor. Özerk doğumdan sonra çocuğun uyku düzeninin ise hamilelik döneminde gürültülü ortamda bulunan, sesli müzik dinleyen anne adaylarının çocuklarında daha iyi olduğunu, çocuğun gürültüden fazlaca etkilenmediğini söylüyor.
Özerk, hamilelik döneminde anneye verilen bu eğitimin doğumdan sonra da desteklenmesi gerektiğini dile getiriyor: "Anne, doğumdan sonra da çocuğunun kazanmak istediği yeteneği devam ettirmelidir. Örneğin, yabancı dil konuşma ve dinlemelerinin devam etmesi gerekir. Bu arada, hamilelik döneminde klâsik müzik ya da Türk sanat müziği dinleyen bir anne adayı, doğum sonrası, çocuğunun uyumasını istediği saatte aynı müziği dinleyerek uyku saatini ayarlayabiliyor."
Özerk, gelişmiş ülkelerde giderek yaygınlaşan koşullama yönteminin Türkiye'de henüz yeterince uygulanmadığını ve bu yöntemin mutlak surette uzman kontrolünde yapılması gerektiğini de ekliyor.

Son düzenleme:
Selam ben de katıldım aranıza 6 hafta 3 gün oldu bugün pazartesi kalp atışını dinledik bebeğimin 2. çocuk olacak 2 yaşında bir oğlum daha var yine de çok heyecanlıyım progestan kullanan var mı aranızda düşük riski var benim kanamam oluyor

seni korkutmak istemem canim fakat 4. ay son buldu benim kusmalar bulantilarrr fazla umutlanma derim ben yeni basladi daha bulantilarr kusmalarrr hemen gecmezzzz

bende 4. aya ayarladım kendimi umarım 9 ay sürmez zayıflıyorum yiyemiyorum yaa herşey mi kokar tahammül edemiyorum artık sürekli wc gitmekten bıktım kim gelse ben ordayımmm utanıyorum

Anne karnında başlayan eğitim nedir?
Bebeğin işitme, dokunma, koku alma duyuları, hafızası ve zekasının anne karnında geliştirildiğini belirten Çocuk Psikiyatri Uzmanı Müjen İlnem, "Anne karnında dersaneye devam eden bebekler ile etmeyenler arasında 6 aylık zeka farkı oluyor. Küçük Einsteinler yetiştirmek istiyorsanız, çocuğunuzun ruhsal ve zihinsel gelişimi için çaba gösterin" dedi.

Tanı Eğitim, İletişim ve Danışmanlık Hizmetleri"nden Çocuk Psikiyatrsiti Uzmanı Müjen İlnem, bebeğin ruhsal ve zihinsel olarak gelişiminin anneleri en çok ilgilendiren konuların başında geldiğini söyledi. Zeka toplumunun ön plana çıktığı günümüzde bebeklerinin zeki olmasını istemenin anne ve babaların en büyük hakkı olduğuna işaret eden İlnem, "Bir çocuğun zeka gelişimi için yapılabilecek çok şey var. Anne karnından başlayarak bebeğinizin zeka gelişimini ve psikolojik oluşumunu sağlamanız mümkün" diye konuştu.

İlnem, anne rahmi dersanesi denilen olayın çocuğu istemekle başladığını ifade ederek şunları kaydetti:

"İstenmeyen hamilelik sonucu doğan çocuklar bunu mutlaka anlıyorlar ve hayat boyu birtakım güven sıkıntısı yaşıyorlar. Böyle bir durum yaşamamak adına karı - koca olarak en baştan bebeği istediğinize emin olun. Bu istek gerçekten çok önemli. Bebek isteme kararı bazı toplumlarda bebeğin doğum günü olarak kabul ediliyor. Örneğin Afrika yerlilerinde anne çocuk yapmaya karar verdiği zaman bir ağacın altına oturduğunda bir türkü mırıldanmaya başlıyor. Daha sonra eşiyle beraber oluyor. Çocuğun doğum gününün annenin kafasında tasarladığı o gün olduğuna inanıyorlar. Böylelikle her bireyin kendine has bir özelliği, farklılığı olduğu ortaya çıkıyor."

Bebeğinizle iletişim kurun

İlnem, anne karnındaki bebekle iletişim kurmanın pek çok yolu olduğunu hatırlatarak, "Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ortaya koyuyor. Bebekler zaten anne sesini çok çabuk algılıyorlar. Ardından da babayı algılamaya başlıyor. İşte bu nedenle bebeğin en baştan itibaren bir birey olduğunu kabul etmekte yarar var. Öyle ki hamilelik sırasında karı-koca arasında sürekli gerginlik yaşanması da bebeği etkiliyor. O açıdan tartışma sonrasında anne, karnına dönüp "Babanla yüksek sesle konuştuk ama bunun seninle ilgisi yok" demeli. Yapılan araştırmalar bazı çocukların ana rahminde şahit oldukları konuşmaları büyüdükten sonra hatırladıklarını ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Bebekle etkin iletişim kurma konusundaki tavsiyeler de şöyle sıralanıyor: "1. aydan itibaren bebeğinizi kabul edin. Anneliğe hazırlanın. Yok sanılacak bir canlı olmadığını bilin. Onu farkedin. Eşinizle birlikte onun çocuğunuz olduğunu kabul edin. 2. aydan sonra karnınızdaki çocukla iletişim kurmaya başlayın. Onu okşayın ve ona dokunun. 4. ayla birlikte bebeğinizin ne istediğinin farkına varın. Onunla konuşun ve ona bir birey gibi davranın. Ona müzik dinletin. 7. aydan itibaren sırtını okşayın. İnanması belki güç ama bebek bunu hissediyor. Elbette sadece annenin değil babanın da bebekle iletişim kurması şart. Dokunarak, konuşarak bebeğe kendini tanıtması son derece faydalı."

İlnem, bebeği anne karnında eğitmenin yollarının başında müzik dinletmek de geldiğine dikkat çekerek, "Bebekler özellikle ritimleri çok seviyorlar. Ancak doğru müziği seçmek gerek. Örneğin, Brahms dinletilen prematüre çocukların daha çabuk geliştikleri biliniyor. Klasik müzik dinletmek doğru. Pembe dizi müzikleri, halk ezgileri gibi annenin hoşlandığı diğer müzik türleri de bebeğe dinletilebilir. Tabii rock müzik gibi sert müzikleri de dinletmemek gerek" şeklinde konuştu.
ALINTIDIR...

Son düzenleme:

Canım yazıyorum bilgilerimi

yaşım 25, ilk bebeğim olacak inşallah, sat 25 nisan, tahmini doğum tarihi 01/02/2011, şuan 8+2 haftalık hamileyim

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım selam,

Düşüğünde belirtilerin nelerdi,kanaman var mıydı? Lekelenmen, ağrın?
Benim de kesemin yan tarafında kanamam varmış, korkuyorum

Günaydın küçük anneler.

günaydın canım nasılsın ben aynıyım haftasonu kayınpederm geliyor bi hafta kalcak ben yemek bile yapamıyorum napcam bilmiyorum yatamıcam rahat edemicem evde sortla geziyodum cok sıcak uffff nasıl misafir etcem bilmiyorum.. çok seviyorum ama düşüncesiz hareket edince sinir oluyorm kayınvaldede gelmiyo her zaman gelir nolur sanki gelse yemekleri bari yapsa işe yarayacak ya gelmezz.. zaten calıışyorum eve git yemek yap sofra bulaşık öğğğ ağlamak istiyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…